Tijdens een stedentrip móet je zeker naar een aantal foodhallen in Kopenhagen. Het eten is er lekker en de sfeer is er onwijs goed. Ik tip jou de allerleukste plekken om te eten en drinken!

Tivoli Food Hall Copenhagen Tivoli Food Hall CopenhagenFoodhallen in Kopenhagen – Tivoli Food Hall

Al op onze eerste avond besloten we Tivoli Food Hall uit te proberen. Tivoli is een begrip in Kopenhagen, want dat is natuurlijk hét beroemde pretpark. Daarvoor heb je een toegangskaartje nodig, maar niet voor je bezoek aan de food hallen. In de gezellige ruimte vind je een heleboel restaurants met uiteenlopende gerechten. Tafeltjes vind je op het terras buiten en verspreid door de food hall. Je kunt dus met je gezelschap bij hetzelfde restaurant wat bestellen of genieten van eten van verschillende restaurants. Op de eerste avond at ik falafel en Jan nam shoarma, beide van hetzelfde restaurant. Op de laatste avond belandden we weer bij Tivoli Food Hall en toen koos Jan een burrito en ik nam een geitenkaas salade van een restaurantje en een knoflookbroodje van de pizzeria. Zo hadden we eten van drie kramen. Leuk én lekker!

Tivoli Food Hall, Frederiksborggade 21, elke dag open vanaf 11:00 uur

Broens streetfood Copenhagen Broens streetfood CopenhagenFoodhallen in Kopenhagen – Broens Gadekøkken

Op deze plek kwamen we tijdens onze fietstour in Kopenhagen. We konden hier even een drankje drinken en een sanitaire stop maken. Broens ligt aan de Inner Harbour Bridge en heeft een mooie plek aan het water waar je een prachtig zicht hebt op de opera en Nyhavn. Broens is vooral gericht op eten want je vindt er kramen met de lekkerste gerechten. Voor een kop koffie of warme chocolademelk is er een koffiekraampje en daar was het dus erg met alle mensen van de fietstour die graag een bakkie wilden. Broens is de perfecte plek voor een heerlijke lunch of diner.

Broens Gadekøkken, Strandgade 95, elke dag open vanaf 11:00 uur

Torvehallerne Copenhagen Torvehallerne CopenhagenFoodhallen in Kopenhagen – Torvehallerne

Na de fietstour was het tijd voor de lunch. Daarvoor reden we naar Torvehallerne. Hier vind je verspreid over twee hallen meer dan 60 stands. Er worden voedingsmiddelen verkocht, maar er zijn ook een aantal restaurants. Torvehallerne is dus meer een markt waar je eten kunt kopen, maar ook een heleboel andere producten zoals bloemen en cadeautjes. Op zaterdagmiddag was het eigenlijk wat te druk in de food hall, maar achterin bij het Italiaanse restaurant vonden wij een fijn, rustig plekje. Met mooi weer kan je ook prima buiten zitten op het terras.

Andere leuke foodhallen in Kopenhagen:

  • The Meatpacking District – Hét uitgaansgebied om ’s avonds heen te gaan om wat te eten en drinken. Eet bijvoorbeeld bij Mother. The Meatpacking District, Høkerboderne 9-15. 
  • Reffen – Je ziet dit terrein aan de overkant van het water als je bij de zeemeermin bent. Het is een enorm industrieel terrein aan het water met meer dan vijftig food trucks met wereldse gerechten. Reffen, Refshalevej 167. 

Boek je activiteit!


Meer leuks in Denemarken:

Wil jij naar de foodhallen in Kopenhagen?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Manon Ruitenberg

Altijd leuk een bezoek aan de foodhallen. Lekker eten en je ziet weer eens wat.

Michelle

Oeh, deze ga ik bewaren! Kopenhagen staat heel hoog op mijn to do lijstje. Lijkt me zo’n toffe plek!

4
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x