Amerika is zo’n geweldig, veelzijdig land, dat je er met gemak meerdere reizen kunt maken. Ik ben 4 keer in Amerika geweest, maar mijn wishlist is alleen maar langer geworden. Ik zet de mooiste routes voor je roadtrip Amerika op een rij!

New York AmericaEverglades, FloridaKennedy Space Center, FloridaStedentrip New York & roadtrip Florida

2 weken in 2 staten – 4 nachten New York en 1 week roadtrip Florida

Onze eerste reis samen en mijn eerste kennismaking met Amerika begon met een stedentrip New York. Met een flinke jetlag en slaapgebrek stonden we wat onwennig bij Times Square. Na een goede nachtrust genoten we optimaal van deze bruisende stad. New York is leuk en inspirerend, ik wil graag nog eens terug naar deze gave stad!

Blogger Natasja vertelt je wat je allemaal gratis kunt doen in New York!

Na een paar heerlijke dagen in de Big Apple namen we het vliegtuig naar Miami waar we met onze huurauto een week lang op pad gingen om Florida te verkennen. We reden tot halverwege de Keys, zagen alligators bij de Everglades, ontdekten dat in Orlando naast de themaparken echt niets te doen is en genoten onwijs van Kennedy Space Center. Intussen hebben we zoveel gereisd dat ik in Florida een andere rondreis zou doen. De route roadtrip Florida van collega blogger Carolien geeft fijne inspiratie. Of we gaan rondreizen met een camper in Florida!

Meer Florida:

Seattle, AmericaGrand Prismatic Spring, Yellowstone National ParkArches National Park, AmericaRoadtrip West-Amerika

5 weken in 9 staten – roadtrip Amerika van Seattle naar San Francisco – 8.000 kilometer

Een jaar na de stedentrip New York & roadtrip Florida pakten we alweer het vliegtuig naar de andere kant van de oceaan. In 5 weken ontdekten we West-Amerika. Onze roadtrip startte in Seattle en eindigde in San Francisco. We reden 8.000 kilometer en zagen de natuur veranderen van vulkanisch naar rode, droge grond en knalgroen. We genoten volop van de immense natuur in veel nationale parken. Yellowstone stak hier met recht bovenuit. Dit park ligt bovenop een vulkaan en is magisch mooi. Het heeft geisers, pruttelende kleurrijke pools en een heleboel bizons. Ook de bogen in Arches National Park, de hoge bomen van Sequoia en de groene oase van Yosemite zijn echt heel tof. Voor de afwisseling deden we stedentrips in Portland, Salt Lake City, Las Vegas, San Francisco en Los Angeles. Ooit wil ik nog eens op reis door West-Amerika en dan met een camper!

Lees ook: Dit zijn de mooiste nationale parken van West-Amerika

Meer roadtrip West-Amerika:

Tunnel of Trees, Michigan ChicagoRoadtrip Canada & Amerika – The Great Lakes

15 dagen in 2 landen, 1 provincie en 6 staten – roadtrip vanaf Toronto – 3.500 kilometer

Samen met Jan’s ouders maakten we een speciale roadtrip door Canada en Amerika. We bezochten familie, genoten van de magische Niagara Falls, reisden een stukje van Route 66 naar wereldstad Chicago, ontdekten dat Michigan erg mooi is, namen een kijkje op Mackinac Island en reden via het prachtige Manitoulin Island waar we de boot pakten naar Tobermory om terug te komen in Canada. Hier verkenden we een stukje van de Bruce Peninsula en onze reis sloten we af met een stedentrip Toronto. Het werd een reis vol goede herinneringen. Ik kan je onze route zéker aanraden als je eens een andere roadtrip Amerika wilt maken!

Lees ook: Zelf je reis naar Amerika plannen

Meer Amerika & Canada:

Road AmericaInspiratie & op de wishlist

Omdat Amerika onwijs grooooot is en vol mooie natuur, heb ik natuurlijk ook een flinke wishlist! Hoe dan ook gaan we tijdens een volgende roadtrip Amerika rondreizen met een camper. Dat is ons in West-Canada en IJsland ook onwijs goed bevallen! Middenin in de natuur kamperen op de allermooiste plekken. Wat wil je nog meer?

Roadtrip Amerika - Oostkust

Roadtrip Oostkust – 2 tot 3 weken

Als we dan toch terug gaan naar New York en Florida, kunnen we net zo goed een roadtrip langs de oostkust doen. Omdat we net een stopover Philadelphia hebben gedaan denk ik dat we voor een stedentrip Washington gaan, maar ook Savannah en Charleston slaan we niet over. Qua natuur gaan we zéker een aantal dagen naar The Great Smokey Mountains om te hiken. En dit keer gaan we wél naar Sanibel Island en Key West! Deze roadtrip langs de oostkust van Stripes & Stars zou ik zo willen doen!

Roadtrip Alaska

Roadtrip Alaska – 3 weken

Alaska is volgens mij zo’n bestemming die je gezien móet hebben als je van gave natuur houdt. De foto’s die zie van deze staat zijn meer dan geweldig. Vanuit Anchorage wil ik met onze huurauto sowieso naar Denali National Park en maken via Fairbanks een lus naar Wrangell St. Elias National Park waarna we de kust gaan ontdekken bij Prince William Sound. Alaska staat bekend als een dure bestemming, maar volgens mij wordt het zo’n geweldige reis dat het elke euro waard is!

Hawaii America

Roadtrip Hawaii – 3 weken

Van Hawaii heb ik jarenlang een verkeerd beeld gehad. Ik dacht aan mooie stranden, maar wist niet dat de natuur er ook helemaal geweldig is. Intussen staat Hawaii dan ook zeker op mijn wishlist. Ik wil graag eilandhoppen op Oahu, Kauai, Maui en Big Island. De Hawaii route van Karlijn Travels lijkt me een goed voorbeeld. Vliegen van eiland naar eiland en dan op ontdekking gaan met een huurauto. In vulkanisch gebied hiken, mooie stranden ontdekken en lekker chillen. Prima combi!

Roadtrip Yellowstone America

Roadtrip Yellowstone – 3 weken

Tijdens onze roadtrip West-Amerika genoten we ontzettend van Yellowstone National Park. Dat buitenaardse wil ik graag nog eens zien. Ook dit keer kunnen we prima vliegen op Seattle, waar we dan ook Olympic National Park en Glacier nog even kunnen meepakken. Onderweg naar Yellowstone is er ook veel moois, dus dit keer kunnen we wat stops maken. In Yellowstone wil ik graag hiken, dus we kunnen er prima 4 nachten slapen. Ook hiken in Grand Teton staat op mijn wishlist, de vorige keer zijn we er alleen maar doorheen gereden. Onderweg naar Denver pakken we dan nog wat natuur mee voortaan we naar huis vliegen.

Lees ook: 7x Roadtrip Canada – De mooiste routes

Meer over reizen in Amerika:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Welke roadtrip Amerika lijkt jou leuk?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

30 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Aniek

Ik ben er nu twee keer geweest, waarvan een keer de bijna klassieke roadtrip langs de westkust. Vooral de Nationale Parken vind ik geweldig!

Manon Ruitenberg

Amerika staat zeker nog op mijn bucketlist! Je roadtrip door het Westen van Seattle naar San Fransisco spreekt me het meeste aan! Ik zal dan zeker even hier neuzen voor de route 🙂

Anne - Ditisanne.nl

Tof! West-Amerika staat bij ons al op de planning om met de dochters van mijn vriend te doen. Dit jaar gaat het niet worden maar wellicht volgend jaar. Vooral die woestijnlandschappen spreken mij heel erg aan, hoewel Canada mij ook schitterend lijkt.

Hawaii lijkt mij ook echt geweldig dus wie weet, ooit!

[…] Tip: een echte must-have voor deze reis is de Lonely Planet Westkust USA reisgids. Bestel deze hier. In de blog van Marcella lees je over nog meer mooie roadtrips in Amerika. […]

Linda

Wat een geweldige routes! Wij gaan hoogstwaarschijnlijk naar Amerika dit jaar en willen Hawaii en de westkust doen. In Hawaii gaan we de route van Karlijn volgen en voor de westkust van Amerika zijn we nog aan het puzzelen, dus heel handig dit! Yellowstone lijkt ons ook geweldig en willen wij zeker meepakken. Voor een andere keer lijken Oregon, Montana en Alaska mij ool ontzettend gaaf!

Evelyn

Ah stuk voor stuk mooie routes! Denk je dat je snel weer teruggaat naar de USA? De route van Karlijn door Hawaii hadden wij ook ter inspiratie genomen voor onze rondreis door Hawaii 🙂 Heeft ons erg geholpen!

Arlette

Vorig jaar voor het eerst naar Amerika geweest (west kust) en wil zeker nog meerdere malen terug. No doubt about that! New York & New Orleans staan sowieso heel hoog op de wish list. En moet zeggen dat die Hawaï route ook wel heel gaaf lijkt!

Dewi

Tof dat je een aantal verschillende routes deelt! Amerika is zo groot, dat het lastig keuzes maken is en zo krijg je een goed beeld van wat haalbaar is. Mij spreekt vooral de route Canada & Amerika aan 🙂

Esther

Wat een mooie roadtrips. Er zijn we nog best wat die ik ook wil maken. Die in Noord-Amerika en Canada, Florida en Hawai. Hele gave routes en bezienswaardigheden!

Jenny

Wat een mooie trips moeten dit zijn geweest. Ik ben vooral benieuwd naar de natuur in de VS. De nationale parken lijken me zo mooi.

De blogs van Karlijn over Hawaii vind ik erg inspirerend. Ik had een heel ander beeld bij Hawaii!

Sanne

De westkust staat t hoogst op mijn verlanglijst. Daarnaast kun je met een trein van oost naar west, dat lijkt me ook heel tof.

Angela

Ik ben er nu 2x geweest : de eerste keer naar NYC (citytrip) en roadtrip Florida (Orlando, Fort Meyers, Islamorada En Miami) de tweede keer was ik in het westen : San Francisco, San Simeon, Three Rivers, Mariposa, Lome Pine, Las Vegas, Tusayan en Phoenix. Ik zou het liefst elke staat een keer aandoen dus al je routes klinken interessant! 🤩

[…] Tip: een echte must-have voor deze reis is de Lonely Planet Westkust USA reisgids. Bestel deze hier. In de blog van Marcella lees je over nog meer mooie roadtrips in Amerika. […]

[…] je meer inspiratie voor andere toffe roadtrips door Amerika, lees dan deze blogpost van […]

gundi

Dit is nu echt mijn droom van een reis he… Amerika spreekt toch nog altijd tot de verbeelding he. Ik ga dit bewaren en hopelijk kan ik het ooit eens gebruiken…

[…] Nieuwsgierig naar andere roadtrips? Hier vind je 7 routes door Amerika.  […]

Jennifer

Super mooi die reizen!

Heb je ook tips voor een mix van de echte Amerikaanse BBQ cultuur en de prachtige natuur? Dit heb je volgens mij alleen aan de Oostkust?

30
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x