Fietsen door San Francisco en over de rode Golden Gate Bridge. Dat ‘San Fran’ een heel leuke fietsstad is, weten veel mensen niet. Het is juist best verrassend ook, voor een stad met zoveel glooiende wegen!

San Francisco ligt in de Amerikaanse staat Californië aan de westkust. De stad ligt in het hart van de San Francisco Bay Area. Het is de vierde stad van Californië, na Los Angeles, San Diego en San Jose. Het is één van de populairste toeristische steden ter wereld.

Gemoedelijke sfeer

Jan was eerder in San Francisco geweest en was meteen enthousiast. De stad heeft een gemoedelijke sfeer, de mensen zijn geïnteresseerd en vriendelijk en de stad is veelzijdig door haar haven, groene parken en grote winkelstraten. We besloten te fietsen door San Francisco en werden hartelijk ontvangen bij de fietsverhuur. Toen we aangaven dat we uit Nederland komen, werd de fietshelm ons niet meegegeven. Nederlanders kunnen tenslotte heel goed fietsen, werd ons verteld. Binnen een paar minuten konden we al op pad op onze city bikes. Op naar het avontuur!

Marcella bij de Golden Gate Bridge in San Fransisco, Amerika

Fietsen door San Francisco

Al snel fietsten we over de wereldberoemde Golden Gate Bridge. De brug die ik jarenlang bewonderde op het canvas in onze hal. Nu stond ik zelf op de brug en genoot ik van het prachtige uitzicht over het eindeloze water en de skyline van de stad. Een ontzettend groot cruiseschip voer net onder ons door tijdens een fotostop. De brug stond half in de steigers, wat een continu proces schijnt te zijn: de brug wordt namelijk steeds weer opnieuw geverfd. Rood is kennelijk een lastige kleur.

Knus Sausalito

Eenmaal aan de overkant sjeesden we naar beneden. Na een leuk ritje reden we het schilderachtige havenstadje Sausalito binnen. Het was er toeristisch, maar de sfeer was gemoedelijk. Leuke winkeltjes, mooie uitkijkpunten over de zee, gezellige terrasjes en de mogelijkheid om nog veel verder te fietsen maken Sausalito een fijn stoppunt. We slenterden rond, aten wat en namen de mooie omgeving in ons op. We vergaapten ons aan de skyline van de grote stad San Francisco en haalden herinneringen op aan onze rondreis van een maand die jammer genoeg bijna afgelopen was.

Marcella in San Fransico, AmerikaDe klim

Toen we in onze euforische roes naar beneden gierden hadden we moeten weten dat we het stuk ook weer omhoog moesten klauteren. En dat was zwaar. Toch mocht het de pret niet drukken. Fietsen door San Francisco is zo leuk dat we het klimmen er wel voor over hadden. Fietsend over de vele paden van de stad, beseften we dat ook San Francisco een hele goede en bovenal veilige fietsstad is. Ondanks dat ik uit Friesland kom en gewend ben aan een plat landschap, was mijn zweet het helemaal waard: fietsen door heuvelachtig San Francisco is een must bij een bezoek aan deze gave stad!

Road America

Boek je activiteit!


Vijf weken roodtrip West Amerika

Tijdens onze roadtrip West Amerika reisden we in vijf weken met de huurauto van Seattle naar San Francisco door immense natuur en indrukwekkende steden. Wil je zelf op reis naar Amerika lees dan ook 7x Roadtrip Amerika, de mooiste routes en Zelf je reis naar Amerika plannen. Handige reisgidsen zijn Capitool Amerika en Insight – Nationale Parken West USA. Onderweg vind je met The Rand McNally Road Atlas op een makkelijke manier de leukste plekken. Je camperreis boek je bij Travelhome en een huurauto regel je inclusief verzekeringen via Sunny Cars.

Meer over Amerika!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

San Francisco biking

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Christophe

Gaan we zeker ook doen, maar wel terug met de boot :-

2
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x