Tijdens een bezoek aan Florida staan de grote pretparken vol vermaak vaak op het programma. Bij ons niet. Wij bezochten de Keys, de Everglades en Kennedy Space Center. Wist je dat de ruimtevaart in deze staat heel belangrijk is?

Kennedy Space Center, Florida

Kennedy Space Center

Kennedy Space Center is de lanceerbasis van de NASA en ligt bij Cape Canaveral. Het ligt aan de kust van Florida, 350 kilometer ten noorden van Miami en zo’n 75 kilometer ten oosten van Orlando. Vanaf deze lanceerbasis werden in het verleden de Apollo-vluchten voorbereid en er werden spaceshuttles gelanceerd. Kennedy Space Center is even groot als de provincie Flevoland.

Testterrein voor raketten

Kennedy Space Center werd in 1949 opgericht door president Truman als testterrein voor de lancering van raketten. Cape Canaveral was daarvoor perfect vanwege de ligging vlakbij de evenaar en de mogelijkheid om testraketten in de richting van de Atlantische Oceaan te lanceren. Toen de NASA in 1958 werd opgericht werd Kennedy Space Center de belangrijkste NASA-lanceerbasis. Kort na de aanslag op president John F. Kennedy werd het complex officieel hernoemd tot John F. Kennedy Space Center.

Kennedy Space Center, Florida

Kijken naar de lanceerplatforms

Wij werden welkom geheten met een film over de historie van de ruimtevaart. Hierna werden we met een bus bij Observation Gantry gebracht waar je een mooi uitzicht hebt op de lanceerplatforms LC-39A en LC-39B. Het is bijzonder om je te realiseren dat daar spaceshuttles de lucht in gingen. Gingen ja, de laatste vertrok vlak na ons bezoek in 2010 richting de ruimte. Net gemist!

Lees ook: Everglades National Park in Florida

Kennedy Space Center, Florida

Een pretpark vol raketten

De bus brengt je terug bij Rocket Garden. In deze ruimte staan meer dan dertig raketten opgesteld en een replica van de spaceshuttle. Heel bijzonder dat zoiets de ruimte in kan. Je kunt hem aanraken en van binnen bewonderen. Wat is zo’n cabine toch krap!

Ook ligt hier één van de drie nooit gelanceerde Saturnus-V raketten. Dit is de grootste raket die ooit gemaakt is en werd gebruikt om mensen op de maan te zetten. Het is bijzonder om rond te lopen in de historie van de ruimtevaart. Een pretpark op zich. Voor mijn lief een jongensdroom die werkelijkheid wordt, al is voor vrouwen een bezoek ook zeker interessant.

Meer over Amerika!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

14 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Laura

Oh dat is nog eens gaaf om te bekijken zeg!

Suavemente

Wat gaaf!

Miss Sentinelli

Gaaf dat je daar bent geweest :)!

Kim

Dit is een leuke voorbereiding. Daar ben ik komende zomer!

Kim

Onder andere. Ik ga een rondreis doen langs de gehele oostkust :D. Ik begin in New York om vervolgens via Canada en de Niagara watervallen naar beneden te gaan met Miami als eindbestemming. En het Kennedy Space Center is een van de vele stops :D. Nog een paar maandjes. In augustus vertrek ik, ik heb er wel al zin in!

Swaen

Wat interessant! En wat een reuzachtig complex!

Sandra

Ik realiseer mij nu dat wij blijkbaar niet heel erg na elkaar in Florida zijn geweest. Ik heb de laatste namelijk de lucht in zien gaan! Wanneer was jij er?!

Marieke

Tijdens onze roadtrip door Florida regende het superhard op de dag dat we hierheen wilden gaan. We hebben het toen overgeslagen, omdat we hadden begrepen dat ook heel veel buiten was. Jammer, heb toch wat gemist zo te zien!

Jan van der Veen

Toen selfies nog hip waren!

iliveformydreams.com

Lijkt me super gaaf om te hebben gezien!

Marleen

Klinkt heel interessant! Vooral omdat ik er zo weinig over weet. Ga ik onthouden!

14
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x