In een week reisden we van Miami naar de Florida Keys, de Everglades, Orlando, Kennedy’s Space Center en terug naar Miami. In de Everglades gingen we op pad om alligators te ontdekken. Wat een bijzondere dieren!

Alligator, Everglades, Florida
Everglades, Florida
Everglades, Florida

Everglades

Everglades National Park is een natuurgebied in het zuidwesten van de staat Florida in de VS. Het park werd in 1979 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. In 2010 werd het gebied tot bedreigd werelderfgoed verklaard. Dit kwetsbare en complexe ecosysteem combineert een brede ondiepe rivier met een subtropisch klimaat en een verscheidenheid aan flora en fauna. Bron: Wikipedia

Met een airboat door het moeras

We bezochten de Everglades Alligator Farm in Homestead. Met ons combi-ticket konden we rondkijken in het park en een boottocht maken op een airboat. In de boot kregen we een grote koptelefoon want de airboat maakt nogal veel herrie. Toen we een eindje in het moeras waren gevaren en alligators om ons heen zagen ging de motor uit en konden we in alle rust naar de fascinerende dieren kijken. Het was erg tof om door het moeras te scheuren.

Everglades, Florida

Natuurlijke habitat

Eenmaal terug bij de Everglades Alligator Farm maakten we een rondje langs de dieren. We zagen er kleine alligators, een hoop slangen en zelfs een leeuw (?). Je kunt er ook een alligator vasthouden en ermee op de foto, niet mijn ding. Een stukje verderop liepen we een rondje door het Everglades National Park om de alligators ook in hun natuurlijke habitat te bewonderen. Eerlijk gezegd vond ik dat best spannend omdat het best gevaarlijke dieren zijn. Het voelde opeens wat eng zo zonder hek. Toch vond ik het vooral een bijzondere ervaring. Eentje die ik je kan aanbevelen!

Lees ook: Kennedy Space Center in tropisch Florida

Meer over Amerika!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

8 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Saskia

Gaaf!
Zelf ook ooit eens in florida in gatorland geweest. Zo gaaf die beesten eens van dichtbij te zien.

Laurens (Rondreis.nl)

Mooi gebied en inderdaad met die airboot is ook leuk! 🙂

Wanda

Brings back memories! In 2001 hebben we een rondreis door Florida gemaakt en dus ook dit park bezocht! Ik moet nog ergens een foto hebben van mezelf dat ik heel dapper zo’n klein krokodilletje vasthoud! Vond het doodeng en dat straalde ik ook zeker uit! Die boottocht was ook erg leuk om mee te maken…

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Gaaf! Ik zag krokodillen in het echt in Brazilië, vond het zo bijzonder!

Sas

Oh wauw, dit lijkt me super gaaf!

Kim

Dat heb ik ook gedaan. We zagen alleen niet zo heel veel. We hebben 1 alligator twee keer gezien. Bij de start van de airboat route. De airboat is wel een leuk om mee rond te crossen.

Linda

Oh dit is ook weer zo iets ontzettend gaafs! Jaloersmakend die foto’s ook!

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x