Wij combineerden wij een stedentrip Praag met een rondreis door Oostenrijk. Toen we het land binnen reden was ik direct verkocht. Het decor met prachtige hoge bergen is echt schilderachtig mooi. Wij verkenden de regio Salzburgerland. Ik deel mijn tips met jou.

Salzburg, Austria
Salzburg, Austria
Salzburg, Austria

Stedentrip Salzburg

Vanuit Praag reden wij via het leuke, knusse stadje Český Krumlov (aanrader!) naar de stad Salzburg om hier twee nachten te slapen in het hippe Motel One. Salzburg is beroemd als geboortestad van Mozart en je vindt er zijn geboortehuis en woonhuis. De vesting Hohensalzburg uit 1077 domineert het stadsbeeld. Het complex is met een kabeltrein bereikbaar, maar je kunt ook de heuvel op lopen. Vanaf vesting Hohensalzburg heb je een prachtig zicht over Salzburg. Het is ook leuk om een eindje te wandelen door de tuinen van slot Mirabell. Het centrum van Salzburg is aan ’t einde van de middag volledig uitgestorven, dus breng een bezoek aan de winkels als het er nog gezellig druk is.

Lees ook: Bezienswaardigheden in Salzburg – Zien en doen in de stad van Mozart

Lofer, Oostenrijk
Bloemen in de bergen van Oostenrijk

Lofer, OostenrijkWandelen in Oostenrijk

De regio Salzburgerland staat bekend om de prachtige natuur, dus die wilden wij natuurlijk graag verkennen. Wat is de lucht in Oostenrijk overal toch heerlijk zuiver! Bij het plaatsje Lofer liepen wij een prachtige tocht door de bergen. Een bijna surrealistisch landschap met alle skiliften die nu niet in gebruik waren. We kwamen koeien tegen met grote bellen en aten heerlijke strüdel in een Oostenrijks restaurant. De afdaling was helaas onverwachts steil, maar gelukkig kwamen we veilig beneden. Ik had nog wel dagenlang spierpijn van de krampachtige tocht.

Op de wishlist: bergavontuur in het PillerseeTal in Oostenrijk

Klamm, Austria

Klammen en grotten in Salzburgerland

Via een houten trap zigzag je door een kloof. Het water klettert om je heen naar beneden en soms glibber je onder een waterval door. Wat ontzettend gaaf, lopen door de klammen in Oostenrijk! We bezochten onder andere de Seisenbergklamm, Vorderkaserklamm en de Sigmund Thun Klamm. Bizar om door een kloof te lopen die in eeuwen en eeuwen tijd is uitgesleten door de natuur. Puur door water, wind en ijs.

Krimml, Austria
Krimml Wasserfalle, Austria

De grootste waterval van Europa in Krimml

Onze reis door Oostenrijk eindigde in het kleine plaatsje Krimml. Met een hoogte van 350 meter is de Krimml Wasserfalle de hoogste waterval van Europa. En dat is de klim omhoog zo ontzettend waard! Nadat we op 1460 meter hoogte flink wat foto’s hadden gemaakt trok de lucht dicht en werd het flink mistig. Wat een goeie timing! Eenmaal boven word je getrakteerd op een onwijs mooi uitzicht over Krimml en de omgeving. Aanradertje!

Krimml wasserfall, Salzburgerland, Oostenrijk

Nog meer zien?

Uiteraard is er nog veel meer te zien en doen in Salzburgerland. Wij gebruikten de Salzburgerland kaart waarmee je meer dan 190 attracties in de regio kunt bezoeken. Een aanrader, al helemaal als je van skiliften houdt! Op de terugweg naar huis sliepen we 2 nachtjes bij Cocoon Hotel la Rive in het Luxemburgse Bourscheid om onze rit op te breken. Dikke aanrader, want het is absoluut een heerlijk hotel/huisje!

Meer Oostenrijk!

Ben jij op vakantie in Oostenrijk geweest?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

5 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Marijke

Die laatste foto is werkelijk spectaculair! Ik ben 13 jaar geleden daar op ski-klasse geweest, maar als ik jouw reportage vergelijk met mijn foto’s van toen, dan ziet het er helemaal anders uit 🙂 Echt héél mooi!

Wanda

Oh, ik krijg nu weer helemaal heimwee naar mijn landje! We zijn inmiddels tig keren in Oostenrijk geweest en iedere keer weer verbaas ik me over de schone lucht, de prachtige natuur en de vele mogelijkheden die het land biedt. Die klammen en schluchten zijn echt super om te zien he? Wij hebben er ook verscheidene al gedaan, ook de Sigmund Thun Klamm, heerlijk om op die manier midden in de natuur te staan! De Krimmler is zeker heel erg spectaculair en ik bewaar er helemaal speciale herinneringen aan omdat ik hem heb beklommen toen ik net 25 kilo was… Lees verder »

Wanda

Een hele reactie getypt en foetsie… Nou ja, dan nog maar een keertje… Door deze blog krijg ik helemaal heimwee naar Oostenrijk! Echt ons favoriete land! Ik verbaas me er iedere keer weer over hoe schoon de lucht is, hoeveel mogelijkheden het land biedt, de prachtige natuur, de gastvrijheid, heerlijk daar! Die kloven zijn ook echt leuk om te doen he? Wij hebben de Sigmund Thun Klamm ook gedaan, blijft apart om zo midden in de natuurt te staan! En de Krimmler is ook erg spectaculair!

5
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x