Wishlist ABC

Griekenland, Great Smokey Mountains & Gdansk – Wishlist ABC

22 april 2016
Wishlist ABC G

Vaak lees ik op een reisblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct een stukje langer. Vandaar dat ik mijn wishlist in 26 delen met je deel in een heus Wishlist ABC. In dit artikel lees je over de 6.000 (!) eilanden van Griekenland, het best bezochte Nationaal Park van Amerika en een oude Hanzestad aan de kust van Polen. Welke bestemming met een G wil jij graag bezoeken?

Griekenland via Maudgeniet.nl

Land – Griekenland

Bijna tien jaar geleden bezocht ik samen met een vriendin het Griekse eiland Rhodos. We deden een tour naar de Vlindervallei en bewonderden de witte stad Lindos. Ook vaarden we een dagje naar Marmaris voor een dagje Turkije. En natuurlijk genoten we van de zon, het lekkere eten en een relaxte vakantie. Ik vind Griekenland fijn, en wil er graag eens naar terug om er nog veel meer te ontdekken. Maud van Maudgeniet is echt gek op Griekenland, en schreef er al diverse artikelen over. Wat ik er zelf nog zou willen zien? Eigenlijk teveel. Ik zou Athene willen zien, naar Santorini, Zakynthos en misschien ook wel naar Chios. En als ik me nog meer verdiep in Griekenland wordt die lijst vast alleen maar langer! Misschien kunnen we er op cruise gaan en meerdere eilanden bezoeken. Lijkt me gaaf! Bron foto: Maud geniet

Great Smokey Mountains by gsmnp.nlRegio – Great Smokey Mountains

Voor natuur zit je goed in Amerika. Tijdens onze roadtrip West-Amerika hebben we geweldige Nationale Parken bewondert. Ook in het Oosten is er veel moois te ontdekken. Great Smoky Mountains National Park ligt in de staten North Carolina en Tennessee en is het best bezochte park van Amerika. Het gebied is in 1934 ingericht als nationaal park en staat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vindt in het Nationaal Park oerbossen en zo’n 200 vogelsoorten, 66 soorten zoogdieren, 50 soorten vissen, 39 soorten reptielen en 43 soorten amfibieën. Ook zijn er ontzettend veel zwarte beren, ze schatten het aantal op minimaal 1.800 stuks. Ik zou in dit National park een aantal dagen kunnen wandelen, rondrijden en genieten van de immense natuur. En natuurlijk nog veel meer leuks doen tijdens een roadtrip door het Oosten van Amerika! Bron foto: GSMNP

Gdansk bij Travelaar.nlStad – Gdansk

Vlakbij Groningen vind je Airport Eelde. Vanaf hier vlieg je met Wizzair spotgoedkoop naar Gdansk. Soms zijn er aanbiedingen waardoor je voor 20 euro retour vliegt. Een buitenkansje! Ik had een tijdje geen enkel beeld bij deze Poolse stad in het noorden. Kirsten en Erick van Travelaar brachten hier verandering in, en dus verdiend Gdansk nu ook een plekje in mijn Wishlist ABC. Er staan ontzettend mooie gebouwen in de stad, kijk maar eens in de fotodiary van Gdansk. Een uitstapje naar kustplaats Sopot lijkt me trouwens ook erg leuk. Oh, en wist je dat overnachten en eten en drinken in Gdansk totaal niet duur is? Echt een aanrader voor je wishlist dus! Bron foto: Travelaar.nl

Lees meer over mijn Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! FacebookBloglovinTwitterInstagram

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Sandra 22 april 2016 at 11:15

  Griekenland is heel mooi ja! Ik ben op Kefalonia, Samos en in Parga (vaste land) geweest. Stuk voor stuk heel mooi! Parga sprong er voor mij wel bovenuit. Echt geweldige natuur daar en er is heel veel te zien. Op mijn blog kun je trouwens artikelen en een video over vinden, mocht je benieuwd zijn. 🙂
  Dat nationale park in Amerika ziet er ook echt geweldig uit!!

  • Reply Marcella 22 april 2016 at 15:25

   Je hebt al best veel gezien in Griekenland Sandra, leuk! Het is nog lastig om te kiezen waar we naartoe gaan, als we Griekenland willen bezoeken 😉 Zo’n cruise langs verschillende plekken is echt ideaal, haha 😉 Ik ga zeker eens op je blog kijken voor de artikelen en film over Parga. Leuk!

 • Reply Tjapke | Tjapke Op Reis 22 april 2016 at 14:05

  Je hebt opnieuw heel erg mooie bestemmingen vermeld! Ik wil ook heel graag eens naar Griekenland, ben er nog nooit geweest. Groenland staat ook op mijn lijstje samen met de streek Graubünden in Zwitserland, Gibraltar en de Galapagos eilanden. 🙂

  • Reply Marcella 22 april 2016 at 15:26

   Jij hebt mooie aanvullingen met een G! Graubünden lijkt me prachtig, ik heb er veel mooie foto’s van gezien. Gibraltar, daar ben ik ook benieuwd naar. En Galapagos natuurlijk, maar die had ik al in mijn wishlist ABC opgenomen bij de E van Ecuador 😉 Sandra van Travel by San is er nu, zó benieuwd naar haar avonturen!!

 • Reply Kirsten | Travelaar.nl 22 april 2016 at 14:27

  Leuk! En bedankt voor de vermeldingen 🙂 Gdansk staat met recht op je wishlist, maar daar hebben we het al vaak genoeg over gehad hehe.. Griekenland wil ik ook heel graag nog meer van zien. Alleen maar een dagje op Samos geweest en ik vond het er heerlijk! Net als jij wil ik graag naar Athene. En eilandhoppen lijkt me fantastisch! Ik zou bij de G nog Georgië toevoegen. Lijkt me een heel bijzondere bestemming.

  • Reply Marcella 22 april 2016 at 15:31

   Graag gedaan Kirsten! Jij hebt Gdansk op mijn wishlist gezet, dus ook jij bedankt! 😉
   Ik vond het ook echt heerlijk op Griekenland. Maar er is zóveel wat ik er wil zien & ontdekken. Dat wordt echt eilandhoppen dus, en het vasteland mee pakken 🙂 Misschien volgend jaar!

 • Reply Sabine 22 april 2016 at 14:40

  Ik houd ook echt enorm van Griekenland! Zo mooi, lieve mensen en vol historie. Zou er graag nog heel veel keren naar terug gaan 🙂

  • Reply Marcella 22 april 2016 at 15:47

   Jij bent al naar Griekenland geweest zo te lezen. Heb je er veel gezien Sabine? Ik was er 9 jaar geleden, dus moet er echt eens naar terug. Met mijn man dit keer, want hij is er nog niet geweest. Welk eiland/gebied raad je mij dan aan?

   • Reply Sabine 22 april 2016 at 15:50

    Ja twee keer, waarvan 1 keer een solo backpackreis gemaakt door het noorden van het land. Op mijn blog vind je daar twee postst over onder bestemmingen -> Giekenland. Het was in 2013 en echt het land heeft mijn hart gestolen! Zó mooi! Vooral die onbekende eilanden en dat nog niet zo toeristische noordelijke binnenland. Echt ik wil terug! 😀

    • Reply Marcella 22 april 2016 at 15:51

     Nu maak je mij nóg meer nieuwsgierig Sabine! Ik kom zeker even op je blog lezen over Griekenland! 🙂

 • Reply Janneke 22 april 2016 at 15:17

  Griekenland waren wij bijna heen gegaan deze zomer. Door de verhalen van Wendy (reismeisje) en hun prachtige foto’s moest ik bij de G gelijk aan de Galapagos Eilanden denken. Al die dieren daar lijkt me zo gaaf!

  • Reply Marcella 22 april 2016 at 15:48

   Jullie hebben voor Kroatië gekozen toch? Ook een goeie keus! Ik snap dat je bij de G gelijk aan de Galapagos denkt. Die heb ik ook in mijn wishlist, maar dan bij de E van Ecuador 😉 Ik ben gek op dieren, dus dan zit je echt onwijs goed op de Galapagos!

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 22 april 2016 at 15:44

  Leuk! Gdansk staat ook op mijn wishlist. Ideale citytrip als je in Groningen woont volgens mij 😉 De Great Smoky Mountains lijken mij ook geweldig. We gaan er opzich in de buurt komen vanaf morgen 😉 Maarja, keuzes he….

  • Reply Marcella 22 april 2016 at 15:50

   Gdansk is inderdaad een perfecte trip vanuit Groningen. Hopelijk halen ze de vlucht er niet uit, ik wil die trip graag nog gaan maken! 😉 Oeh, jullie vertrekken morgen dus, wat een goed vooruitzicht! Ontzettend veel reisplezier, en weer een heleboel van die prachtige foto’s maken!

 • Reply Wanda 23 april 2016 at 10:19

  Ik ken Griekenland alleen van Kreta maar zou zeker ook wel naar één van de andere eilanden willen, net als Athene, lijkt me ook een hele indrukwekkende stad. Gdansk staat sinds kort ook op mijn lijstje en hadden we bijna gedaan dit jaar in april maar vriendlief vond het toen nog te koud dus hebben we het maar weer uitgesteld maar is zeker vanaf Eelde een leuke optie voor een weekendje weg.

  • Reply Marcella 23 april 2016 at 19:39

   Leuk dat je ook naar Griekenland wilt Wanda! We moeten maar eens een tripje boeken 😉 Wat betreft Gdansk vroeg ik me ook al af wanneer het klimaat er aangenaam is. Ik begrijp nu dus dat april nog niet erg fijn is. Volgens mij zijn die spotgoedkope vluchten wel vroeg in het jaar. Ik heb nog nooit vanaf Eelde gevlogen, maar het lijkt me best fijn! Lekker dichtbij!

 • Reply Denise - Follow my footprints 23 april 2016 at 11:16

  Ik hou ook van Griekenland! Ik ben er vaak geweest en schreef daar laatst nog over. En… over anderhalve week ben ik op het eiland van de foto linksboven.

  • Reply Marcella 23 april 2016 at 19:44

   Leuk dat je onlangs nog schreef over Griekenland én dat je er naar terug gaat! Ik wens je een fijne vakantie in Griekenland!

 • Reply Jempi 24 april 2016 at 09:52

  Griekenland, deze staat de laatste week van mei op onze planning. Een weekje Rhodos, we kijken er al naar uit…zon, zee, strand, lekker eten, joepie! 😉

  • Reply Marcella 24 april 2016 at 09:57

   Wat een super vooruitzicht Jempi! Veel plezier alvast! Ik vond Rhodos een erg fijn eiland. Ik was er 9 jaar geleden, dus ik moet echt eens terug om meer te zien van Griekenland. Misschien volgend jaar een weekje doen! 😉

 • Reply Co 25 april 2016 at 11:32

  Griekenland is heel fijn inderdaad, ben er zelfs 4x geweest 🙂 Vooral Corfu is een aanrader, supermooi en ook nog eens heel groen! Vond trouwens de eilanden aan de kant van Italië veel mooier dan die aan de kant van Turkije. Aan die kant zijn ze nogal dor en droog.

 • Leave a Reply