Walvissen en orka’s in Monterey, die wilden we graag zien! Van andere reizigers hadden we gehoord dat je in Monterey perfect een tour kunt doen, dus dat wilden wij ook graag!

Monterey, California
California

Orka’s in Monterey

Bij Monterey Bay kan je – afhankelijk van de periode waarin je vaart – grijze walvissen, bultruggen, blauwe vinvissen, orka’s, diverse soorten dolfijnen, zeehonden en zeeotters zien. Uiteraard zie je ook zeevogels om je heen en misschien zelfs de zeeschildpad.

Een uur lang varen in de uitlaatgassen

Onze whale watching-tour begon helaas niet goed. We hadden een paar weken eerder een tour geboekt, maar deze werd ter plekke geannuleerd vanwege te weinig deelname. We kwamen op een kleinere boot die nogal vol geladen werd. Toen we ook nog eens een uur (!) lang in de uitlaatgassen op het achterdek zaten, baalden we flink. Er werden steeds meer mensen misselijk, dus de sfeer werd steeds bedompter…

Orca's, California

Met kippenvel kijken naar de orka’s in Monterey

Toch bleek dat uur varen niet voor niets. De schipper was expres zo’n eind de haven uit gegaan omdat de kans om orka’s te spotten hierdoor groter wordt. En wat hadden we een geluk! Toen de motor uit was, zagen we al snel zo’n vier orka’s bij elkaar zwemmen. Ze zwommen onder onze boot door en lieten zich vervolgens goed zien. Het water spoot omhoog en langzaam draaiden ze terug in het water. Wat een onwijs magisch moment! Met kippenvel stonden we naar dit spektakel te kijken. Wauww!

Wij zijn 3x gaan walvissen spotten. Supermooie ervaringen!

Monterey, America

Dolfijnen en zeehonden

Op de terugweg zagen we ook nog een paar dolfijnen en in de haven van Monterey werden we weer begroet door de zeehonden. Walvissen zagen we niet, maar het werd evengoed een heel speciale dag. Dus ook ik raad je zeker aan om te gaan whale watchen in Monterey. En, slaap dan ook bij Sunset Inn Pacific Grove want daar hadden we een onwijs fijne kamer mét open haard!

Road America

Vijf weken roodtrip West Amerika

Tijdens onze roadtrip West Amerika reisden we in vijf weken met de huurauto van Seattle naar San Francisco door immense natuur en indrukwekkende steden. Wil je zelf op reis naar Amerika lees dan ook 7x Roadtrip Amerika, de mooiste routes en Zelf je reis naar Amerika plannen. Handige reisgidsen zijn Capitool Amerika en Insight – Nationale Parken West USA. Onderweg vind je met The Rand McNally Road Atlas op een makkelijke manier de leukste plekken. Je camperreis boek je bij Travelhome en een huurauto regel je inclusief verzekeringen via Sunny Cars.

Meer over Amerika!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

16 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Reismuts

Jammer van die uitlaatgassen maar wat een geweldiger ervaring!! Zou ze ook graag eens spotten.

Natasja - Watzijzegt

Balen van het begin van jullie toer maar wat lijkt het me ontzettend gaaf om orka’s in het wild te spotten! Gaan jullie nog soortgelijke toers maken in Canada?

esterdekoning

Wat een machtige dieren zijn dat 🙂 Mooi dat jullie dat hebben mogen zien Marcella!

Kim

Wat super! Ik ben wel al een keer in Monterey zelf geweest. Maar daar had ik net genoeg tijd voor het aquarium. Nog een keer terug dus voor die Orka’s. In Zuid-Afrika heb ik wel bultruggen gespot. Het blijft een aparte ervaring.

Kim

Het aquarium vond ik wel de moeite waard. Het richt zich vooral op wat er ook in de baai van Monterey zelf rondzwemt. Ik vond dat interessant.

Evelyn - Style Spy Blog

Supermooi! Ik wil ook orca’s in het wild spotten, lijkt me machtig prachtig 😀

Laura

Oh he bah wat een domper met dat zijn geweest dat eerste uur zeg! Maar gelukkig is dat helemaal goed gekomen met de orca’s! Lijkt mij hartstikke mooi en speciaal om orca’s te zien in het wild!

Simone

Hoe een slecht begin van een Tour dan gelukkig toch nog goed kan aflopen! En die ellende ben je dan denk ik snel weer vergeten. Ik zou graag nog eens orka’s zien en andere walvissen! Lijkt me zo gaaf!

Caro Cools

Wauw wat gaaf dat je al die dieren gezien hebt! Fijn dat het toch nog helemaal was goed gekomen:)

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x