Amerika Wildlife

Orca’s spotten in Monterey, Amerika

18 mei 2015
Orca's, California

Onze roadtrip door West Amerika startten we in Seattle en eindigden we in San Francisco. Voordat we over de beroemde rode brug van San Fran fietsten, maakten we een tussenstop in Monterey. Van andere reizigers hadden we gehoord dat je daar perfect kunt whale watchen, dus dat wilden wij ook graag doen!

Monterey, CaliforniaCalifornia

Onze whale watching-tour begon helaas niet goed. We hadden een paar weken eerder een tour geboekt, maar deze werd ter plekke geannuleerd vanwege te weinig deelname. Ons geld werd teruggeboekt op de creditcard waarmee we ook betaald hadden. Helaas waren we een paar dagen ervoor bestolen in Fresno en dus hadden we de creditcard niet meer. We leefden op een strikt budget, dus we moesten de tour bij een ander bedrijf contant betalen. Een flinke hap uit ons budget!

Een uur lang varen in de uitlaatgassen

We kwamen op een kleinere boot terecht dan waarvoor we hadden gekozen bij de andere organisatie. Ook werd deze boot nogal vol geladen, want er waren tenslotte meer mensen die opeens geen tour meer hadden. Toen we ook nog eens een uur (!) lang in de uitlaatgassen op het achterdek zaten, baalden we flink. Er werden steeds meer mensen misselijk, dus de sfeer werd steeds bedompter…

Met kippenvel kijken naar de orca’s

Toch bleek dat uur varen niet voor niets. De schipper was expres zo’n eind de haven uit gegaan omdat de kans om orca’s te spotten hier groot is. En wat hadden we een geluk! Toen de moter uit was, zagen we al snel zo’n vier orca’s bij elkaar zwemmen. Ze zwommen onder onze boot door en lieten zich vervolgens goed zien. Het water spoot omhoog en langzaam draaiden ze terug in het water. Wat een onwijs magisch moment! Met kippenvel stonden we naar dit spektakel te kijken. Wauww!

Wij zijn 3x gaan walvissen spotten. Supermooie ervaringen!

Dolfijnen en zeehonden

Op de terugweg zagen we ook nog een paar dolfijnen en in de haven van Monterey werden we weer begroet door de zeehonden. Zo werd het alsnog een heel speciale dag. Dus ook ik raad je zeker aan om te gaan whale watchen in Monterey. En, slaap dan ook bij Sunset Inn Pacific Grove want daar hadden we een onwijs fijne kamer mét open haard! (De laatste overnachtingen hadden we voordat we bestolen werden al geboekt gelukkig!)

Meer over Amerika!

Ik schreef diverse artikelen over onze roadtrips door Amerika. Meer lezen? Kijk op de pagina reisbestemmingen Amerika!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Orca's, California

Monterey, America

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

17 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Reismuts

Jammer van die uitlaatgassen maar wat een geweldiger ervaring!! Zou ze ook graag eens spotten.

Natasja - Watzijzegt

Balen van het begin van jullie toer maar wat lijkt het me ontzettend gaaf om orka’s in het wild te spotten! Gaan jullie nog soortgelijke toers maken in Canada?

esterdekoning

Wat een machtige dieren zijn dat 🙂 Mooi dat jullie dat hebben mogen zien Marcella!

Kim

Wat super! Ik ben wel al een keer in Monterey zelf geweest. Maar daar had ik net genoeg tijd voor het aquarium. Nog een keer terug dus voor die Orka’s. In Zuid-Afrika heb ik wel bultruggen gespot. Het blijft een aparte ervaring.

Kim

Het aquarium vond ik wel de moeite waard. Het richt zich vooral op wat er ook in de baai van Monterey zelf rondzwemt. Ik vond dat interessant.

Evelyn - Style Spy Blog

Supermooi! Ik wil ook orca’s in het wild spotten, lijkt me machtig prachtig 😀

Laura

Oh he bah wat een domper met dat zijn geweest dat eerste uur zeg! Maar gelukkig is dat helemaal goed gekomen met de orca’s! Lijkt mij hartstikke mooi en speciaal om orca’s te zien in het wild!

Simone

Hoe een slecht begin van een Tour dan gelukkig toch nog goed kan aflopen! En die ellende ben je dan denk ik snel weer vergeten. Ik zou graag nog eens orka’s zien en andere walvissen! Lijkt me zo gaaf!

Caro Cools

Wauw wat gaaf dat je al die dieren gezien hebt! Fijn dat het toch nog helemaal was goed gekomen:)

Mieke

Wat een gave ervaring, ondanks de uitlaatgassen en alle andere ongemakken. Die beesten in hun “natural habitat” spotten is toch wel even wat anders dan in de dierentuin of zoiets.

17
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x