Lastminute vond ik tickets voor een goede prijs die ons naar Toronto brachten. Onze roadtrip Europa annuleerden we en het werd een heerlijke roadtrip door Oost-Canada. Toronto is echt een onwijs leuke stad en een ideale start van je reis! Ik vertel je wat je kunt doen in Toronto!

Toronto, Canada

Toronto is de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario. In de regio wonen 5,3 miljoen mensen. Toronto is het economische centrum van Canada en is de belangrijkste stad van het land op het gebied van financiën, media, telecommunicatie, softwareontwikkeling en medische wetenschap. De CN Tower was tot 2007 het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld. Toronto is een moderne stad, vaak wordt de skyline in films gebruikt terwijl het eigenlijk om New York gaat. Filmen in Toronto is namelijk goedkoper. Bron: Wikipedia

Toronto, Canada
Toronto, Canada

Een stad vol contrasten

Toronto is een stad met hoge skyscrapers, maar ook met authentieke oude gebouwen. En dan krijg je het soort contrasten als op de bovenstaande foto’s. Mooi hoe oud en nieuw zo mooi in elkaar kan overgaan. Belangrijke bezienswaardigheden in Toronto zijn de Art Gallery of Ontario, het Royal Ontario Museum en de Hockey Hall of Fame. Je vindt in Toronto diverse grote malls en China Town is ook zeker de moeite waard.

Toronto, Canada

Times Square in Toronto

Dundas Square heeft wel wat weg van Times Square in New York. Met alle grote grote schermen is het echt het hart van Toronto. Op Canada Day was het hier heel gezellig en werd er groot feest gevierd. Op één van de schermen zagen we Spanje Europees Kampioen worden. Maar ook zonder nationale feestdag moet je hier zeker een kijkje nemen!

Toronto, Canada
Toronto, Canada

Eilandjes bij de stad

Toronto ligt aan Lake Ontario. Hier vind je de Toronto Islands, een groep eilandjes bij de stad. Er is veel natuur op de eilandjes, dus het is heerlijk om de drukte van de stad even te ontvluchten. Echt iets wat je moet doen in Toronto dus. Wij gingen erheen op de nationale feestdag Canada Day en stonden in een lange rij tussen koelboxen, stoeltjes en tassen vol picknickspullen. Op het eiland werden roeiwedstrijden gehouden en er hing een gezellige sfeer. Wij liepen een flink eind over het eiland en genoten optimaal van de rust. Een geweldige manier om de drukte van de stad even te ontvluchten én een geweldig uitzicht te krijgen op Toronto. Voor $7,- per persoon heb je al een retourtje met de Toronto Island Ferry. Je kunt met de ferry naar drie verschillende locaties op de Islands, dus je kunt vanaf een ander punt terug naar de stad.

Toronto Canada

De CN Tower

Met zijn 533 meter hoogte was de CN Tower tot 2007 de hoogste toren ter wereld. Dat uitzicht wilden wij wel eens bekijken. Al werd het voor mij meteen wel erg spannend met een bijna geheel glazen lift. Nou ben ik geen held met hoogtes, maar een toren hoeft geen probleem te zijn. Zo’n bewegende lift vol glas is dat wél! Uiteindelijk heb ik niet erg genoten van de CN Tower, maar mijn lief maakte wel erg mooie foto’s, inclusief eentje op een glazen vloer. Als jij helemaal geen last van hoogtevrees hebt, kan je ook de spannende Edge Walk overwegen of heerlijk dineren in het 360 restaurant.

Rogers Centre, Toronto

Honkbal kijken

Vanaf de CN Tower keken we al uit op Rogers Centre, het honkbalstadion. Een paar uurtjes later keken we er de wedstrijd tussen de Toronto Blue Jays en de Los Angeles Angels. De zon scheen fel op de tribune, dus we kwamen er als twee kreeftjes weg, maar het was een erg leuke wedstrijd om mee te maken. De sfeer in het stadion is goed en was extra uitbundig vanwege Canada Day. Heel leuk!

Dichtbij en absoluut een aanrader om een kijkje te nemen: de Niagara Falls!

Boek je activiteit!


Meer Canada:

Lijkt Toronto jou een leuke stad?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

11 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda

Leuk dat je ook in Toronto bent geweest. Echt indrukwekkende stad. Vanaf daar is een tripje naar Niagara Falls zeker een aanrader (wel paar uur in de bus). Daar in de omgeving liggen ook ontzettend gave bossen met goede wandelroutes. De CN-tower is zeker een must.

Marcella

Wij zijn ook bij de Niagara Falls geweest, dus ik heb nog even een linkje naar dat artikel toegevoegd. Echt de moeite waard om daarheen te gaan! Al hebben we die wandelroutes helaas gemist :-/

Linda

Dank je, ga gelijk even lezen!

coby63

Prachtige reis met goede informatie! Wat een mooie foto’s heb je erbij geplaatst.

wanderersblues

Wat leuk, ik was al een tijdje benieuwd naar Toronto. Gelukkig ben je niet in de winter gegaan, want nu is het er bijvoorbeeld ijskoud! Haha en wat een radicale veranderingen in reisplannen waren dat. Tof dat je zo op het laatste moment nog alles durft omgooien 🙂

wanderersblues

Haha, geweldig hoe inventief mensen kunnen zijn die in zo’n koude regio wonen 😉 Inderdaad wel jammer van de gemiste voorbereiding, maar zo spontaan kunnen vertrekken geeft wel een vrij gevoel. Als ik spijt heb dat ik bepaalde dingen gemist heb op een reis, zegt mijn mama altijd “Het is niet erg dat je niet alles hebt kunnen zien/doen, zo heb je een reden om terug te komen”. Ik probeer daar dan maar aan te denken. Maar ik moet nog zoveel zien, dat ik in mijn leven wel erg veel zal moeten reizen als ik alles twee keer moet bezoeken… Lees verder »

Eva - eighty7

Mooi om zo spontaan je plannen om te gooien!

Anouk

Ik vond Toronto een hele gave stad. Het is een echte stad, maar in vergelijking met NYC, kon ik hier gewoon tot rust komen. Het Universiteitsgebouw vond ik prachtig en de eilandjes waren ook een verademing om even bij te tanken, ja bijzondere en fijne stad! Hier zou ik eerder kunnen wonen en leven dan in NYC.

Linda

Oooh ik zou zo graag eens naar Toronto gaan, lijkt me een ontzettend gave stad.