Lopen over een vulkaan, dat is onwijs bijzonder. In het intrigerende landschap van Yellowstone ontdek je de krachten van de aarde. Ik vertel je wat je moet doen in Yellowstone National Park.

Marcella in Yellowstone National Park in AmerikaDoen in Yellowstone National Park

Yellowstone National Park ligt in de staten Wyoming, Montana en Idaho in de Verenigde Staten. Het vulkanische park bestaat al vanaf maart 1872 en is het oudste nationale park van de wereld. Sinds 1978 staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met een oppervlakte van 8.983 vierkante kilometer is het één van de grootste nationale parken van Amerika. Daarnaast telt het park wel 10.000 warme bronnen en meer dan 200 geisers in het Upper Geyser Basin. Old Faithful is de beroemdste geiser. Deze geiser spuit elke 92 minuten een 45 meter hoge kolom van water en stoom omhoog. In het park kun je ook veel diersoorten spotten: bizons, herten, verschillende beersoorten, coyotes en wolven.

Jan en Marcella, Grand Canyon of Yellowstone

Ons bezoek aan Yellowstone National Park

Wij bezoeken dit prachtige natuurgeweld tijdens onze roadtrip West Amerika waar we in Seattle starten en 5 weken later in San Francisco eindigen. Wij nemen twee dagen om genoeg te kunnen doen in Yellowstone National Park. Heb je meer tijd, dan is dat altijd beter. Wij hadden twee bomvolle dagen en het kan juist ook heel fijn om wat rustiger op pad te gaan in dit wonderlijke gebied.

Bizon in Yellowstone National Park in Amerika
Kalkformaties in Yellowstone National Park in Amerika

Van kalkformaties tot bizons

Wij beginnen onze eerste dag in het noorden van het park bij Mammoth Hot Springs. Hier zien we de prachtigste en kleurigste kalkformaties. Er zijn een soort trappetjes gevormd met treden van witte, gele en oranje kalk. Intussen stroomt er vloeistof over de treden, waardoor in de loop der tijd de afzetting verandert.

Na een tijdje rijden we verder richting de Lamar Valley. Deze vallei staat bekend om wildlife en hoort zéker op je lijstje met wat te doen in Yellowstone. Bij de eerste twee bizons zijn we razend enthousiast en klikken we erop los. Even verderop spotten we een groep van wel honderd van deze sterke beesten. Erg bijzonder! Vlakbij grazen prachtige antilopes met een schattig wit kontje. Het schijnt dat je in Yellowstone ook beren en wolven kunt spotten.

Yellowstone National Park
Yellowstone National Park

De kleuren uit het reisboek

Onder Yellowstone bevindt zich een vulkanische hotspot. De supervulkaan onder het park komt gemiddeld elke 600.000 jaar tot een grote uitbarsting. De laatste grote uitbarsting was meer dan 640.000 jaar geleden, dus er kan er zo weer eentje komen… Het geeft een bijzonder gevoel, lopen over zo’n machtige vulkaan. De krachten van de wereld zijn heel bijzonder!

Bij de Lower Geyser en de Upper Geyser zie je de magische krachten van de vulkaan heel goed. Hier vinden we eindelijk de kleurige poelen uit onze reisgids! We zien de felste kleuren geel, groen en blauw en de mooiste structuren. Af en toe moeten we wel even onze neus goed dichtknijpen. De enzymen in het water veroorzaken een heel vieze geur die sterk lijkt op die van rotte eieren. Een bezoekje aan de Old Faithful moet je zeker doen in Yellowstone. Deze spuit gemiddeld om de 92 minuten een 45 meter hoge kolom van water en stoom omhoog. Wij hebben mazzel, want we zien de beroemdste geiser spuiten!

Antilopes in Yellowstone National Park, Amerika

De grootste blokhut ter wereld

Ons budget liet het niet toe, maar wil je je bezoek aan Yellowstone nóg meer bijzonder maken, dan overnacht je in de onwijs grote blokhut midden in het park. Old Faitful lodge heeft erg luxe kamers, maar je kunt ook een simpele kamer nemen en de badkamer delen. Het hotel staat vlak naast de beroemde geiser, zodat je die zeker niet kunt missen. Natuurlijk zijn er ook andere accommodaties in of vlak bij het park. Je kunt bijvoorbeeld in een cabin slapen. Reserveer op tijd als je in het park zelf wilt slapen!

Grand Canyon of Yellowstone

Grand Canyon of the Yellowstone

Naast al die wildlife, geisers, pools en kalkformaties vind je opeens een imposante canyon middenin het natuurgebied. Een prachtig ruig gebied van maar liefst 20 mile. Je schijnt er geweldig te kunnen wandelen, en daarvoor zou ik dan ook graag eens terug komen. Al was het alleen al om de kleuren van de wand en de watervallen te kunnen bewonderen. Wauw!

Jan en Marcella, Grand Canyon of Yellowstone

Op naar Yellowstone!

Het Nationaal Park is flink groot, en heeft maar liefst 5 ingangen. Het is aan te raden om je overnachtingen rond die ingangen te plannen. Wij sliepen de eerste nacht bij de noordelijke ingang en de tweede nacht bij de westelijke ingang. De derde dag verlieten we het park via het zuiden. Je kunt ook in het park zelf overnachten, bijvoorbeeld met je tentje, camper of in een huisje. Vroeg boeken en een zak geld meenemen is dan wel aan te bevelen!

Official park map Yellowstone

Te bijzonder om over te slaan

Wat voelde ik me nietig tussen al die natuurkrachten om me heen. Wat een bijzondere ervaring! Een bezoekje aan Yellowstone mag zeker niet ontbreken tijdens je roadtrip Amerika. Omdat het park wat hoger en in het midden van het land ligt, wordt het al snel overgeslagen in een rondje van Los Angeles naar San Francisco. Zonder, de geisers, poelen, het vulkanische landschap en het wildlife laten een werkelijk onvergetelijke indruk achter!

Anto van We12travel legt je uit hoe je een reisplanning voor Yellowstone maakt!

Mammoth Springs, Yellowstone

Vijf weken roodtrip West Amerika

Tijdens onze roadtrip West Amerika reisden we in vijf weken met de huurauto van Seattle naar San Francisco door immense natuur en indrukwekkende steden. Wil je zelf op reis naar Amerika lees dan ook 7x Roadtrip Amerika, de mooiste routes en Zelf je reis naar Amerika plannen. Handige reisgidsen zijn Capitool Amerika en Insight – Nationale Parken West USA. Onderweg vind je met The Rand McNally Road Atlas op een makkelijke manier de leukste plekken. Je camperreis boek je bij Travelhome en een huurauto regel je inclusief verzekeringen via Sunny Cars.

Meer over Amerika!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jonna@Burgertrutjes

Tof artikel, wij gaan er volgend jaar naar toe! kan niet wachten

2
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x