Amerika Nationaal Park

Doen in Yellowstone: tips voor een onvergetelijke ervaring

19 september 2022
Yellowstone, America

Lopen over een vulkaan. De enkele bomen lijken net kale vogelverschrikkers – een schril contrast met een vrolijk rennend eekhoorntje. Links pruttelende blubber terwijl even verderop opeens een flinke straal water omhoog spuit. In het bijzondere landschap van Yellowstone ontdek je de krachten van de aarde.

Marcella in Yellowstone National Park in AmerikaDoen in Yellowstone National Park

Yellowstone National Park ligt in de staten Wyoming, Montana en Idaho in de Verenigde Staten. Het vulkanische park bestaat al vanaf maart 1872 en is het oudste nationale park van de wereld. Sinds 1978 staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met een oppervlakte van 8.983 vierkante kilometer is het een van de grootste nationale parken van Amerika. Daarnaast telt het park wel 10.000 warme bronnen en meer dan 200 geisers in het Upper Geyser Basin. Old Faithful is de beroemdste geiser. Deze geiser spuit elke 92 minuten een 45 meter hoge kolom van water en stoom omhoog. In het park kun je ook veel diersoorten spotten: bizons, herten, verschillende beersoorten, coyotes en wolven.

Ons bezoek aan Yellowstone National Park

Wij bezoeken dit prachtige natuurgeweld tijdens onze roadtrip West Amerika waar we in Seattle starten en 5 weken later in San Francisco eindigen. Wij nemen twee dagen om genoeg te kunnen doen in Yellowstone. Heb je meer tijd, dan is dat altijd beter. Wij hadden twee bomvolle dagen en het kan juist ook heel fijn om wat rustiger op pad te gaan in dit wonderlijke gebied.

Bizon in Yellowstone National Park in Amerika

Van kalkformaties tot bizons

Wij beginnen onze eerste dag in het noorden van het park bij Mammoth Hot Springs. Hier zien we de prachtigste en kleurigste kalkformaties. Er zijn een soort trappetjes gevormd met treden van witte, gele en oranje kalk. Intussen stroomt er vloeistof over de treden, waardoor in de loop der tijd de afzetting verandert. Na een tijdje rijden we verder richting de Lamar Valley. Deze vallei staat bekend om wildlife en hoort zéker op je lijstje met wat te doen in Yellowstone. Bij de eerste twee bizons zijn we razend enthousiast en klikken we erop los. Even verderop spotten we een groep van wel honderd van deze sterke beesten. Erg bijzonder! Vlakbij grazen prachtige antilopes met een schattig wit kontje.

Antilopes in Yellowstone National Park, Amerika
Kalkformaties in Yellowstone National Park in Amerika

De kleuren uit het boek

Op dag twee bezoeken we de Lower Geyser en de Upper Geyser. Hier vinden we eindelijk de kleurige poelen uit ons reisboek! We zien de felste kleuren geel, groen en blauw en de mooiste structuren. Af en toe moeten we wel even onze neus goed dichtknijpen. De enzymen in het water veroorzaken regelmatig een heel vieze geur die sterk lijkt op die van rotte eieren. Een bezoekje aan de Old Faithful moet je zeker doen in Yellowstone. Wij hebben mazzel, want we zien de beroemdste geiser spuiten! (en dat doe hij niet zeer vaak)

De grootste blokhut ter wereld

Ons budget liet het niet toe, maar wil je je bezoek aan Yellowstone nóg meer bijzonder maken, dan overnacht je in de onwijs grote blokhut midden in het park. Old Faithful Inn heeft erg luxe kamers, maar je kunt ook een simpele kamer nemen en de badkamer delen. Het hotel staat vlak naast de beroemde geiser, zodat je die zeker niet kunt missen. Natuurlijk zijn er ook andere accommodaties in of vlak bij het park. Je kunt bijvoorbeeld in een cabin slapen. Reserveer op tijd als je in het park zelf wilt slapen!

Yellowstone National Park, America

Te bijzonder om over te slaan

Wat voelde ik me nietig tussen al die natuurkrachten om me heen. Wat een bijzondere ervaring! Een bezoekje aan Yellowstone mag zeker niet ontbreken tijdens je roadtrip Amerika. Omdat het park wat hoger en in het midden van het land ligt, wordt het al snel overgeslagen in een rondje van Los Angeles naar San Francisco. Zonder, de geisers, poelen, het vulkanische landschap en het wildlife laten een werkelijk onvergetelijke indruk achter!

Meer over Amerika!

Ik schreef diverse artikelen over onze roadtrip door West-Amerika. Meer lezen? Kijk op de pagina reisbestemmingen Amerika!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

9 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Limoentje

Wat leuk! Volgens mij zijn er heel veel bloggers die daar schrijven (ik heb er ook wel eens naar gekeken, lijkt me leuk).
Je artikel daar is goed, en de foto’s zijn prachtig!

Willemvk

En terecht dat je trots bent

Saskia

Wat ontzettend leuk! Daar kan je zeker trots op zijn 🙂

Peet

Wat leuk! Gefeliciteerd met deze eerste publicatie. Op naar meer 🙂

Saskia

Cool! En natuurlijk gefeliciteerd. Ben stiekem jaloers op mensen die zo goed kunnen schrijven.

Marcella

Bedankt voor het compliment!

Jonna@Burgertrutjes

Tof artikel, wij gaan er volgend jaar naar toe! kan niet wachten

9
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x