Tijdens een roadtrip West Amerika zijn er niet veel toeristen die Arches National Park bezoeken. Zonde, want dit park is ontzettend intrigerend met alle bogen en rotsen. Hoog tijd om te vertellen over Arches!

Delicate arch in Arches National Park, Amerika

Arches National Park bezoeken: mooie bogen en indrukwekkende balancerende rotsen

Het Arches National Park is een redelijk klein natuurpark bij Moab in het oosten van de Amerikaanse staat Utah. Het park is beroemd vanwege de vele indrukwekkende rotsformaties en balancerende rotsen zoals de Courthouse Towers, Windows Section, Klondike Bluffs en de Balanced Rock. Er zijn meer dan 2.000 natuurlijke bruggen (arches) in het park, waaronder de Landscape Arch, Double Arch en Delicate Arch. Een boog wordt meegeteld als de opening minimaal één meter is. De kleinste bogen hebben een opening van amper één meter, terwijl de afstand tussen de steunpunten van de grootste boog – de Landscape Arch – maar liefst 88,4 meter is.

Acrhes National Park bezoeken: reserveren

Wi je Arches National Park bezoeken tussen 1 april en 31 oktober, dan moet je een reservering maken. Je kunt een tijdsslot reserveren en mag het park tussen 7:00 en 16:00 in. Je reservering kan je 3 maanden voor je bezoek maken. Doe dat zeker, want voor sommige populaire periodes is dit snel uitverkocht.

Kosten van je bezoek

Een bezoek aan Arches National Park kost 30 dollar. Ga je meerdere national parken bezoek (dat wil je!) dan kan je beter een America the Beautiful pas aanschaffen. Met die pas ben je goedkoper uit én je kunt zo doorrijden bij de toegangspoort. Tijdens onze roadtrip West Amerika bezochten wij 8 national parken, dus we hebben direct bij het eerste park de pas gekocht.

Arches National Park, Amerika
Arches National Park Amerika

Onder invloed van natuurkrachten

De bogen zijn gevormd door een combinatie van wind- en watererosie, ijs, tektonische activiteit en een instabiele ondergrond van zout. Als je door het park loopt is het bizar om je te realiseren dat al het moois om je heen door oerkachten in miljoenen jaren is ontstaan. De geschiedenis van de bogen begint maar liefst 300 miljoen jaar geleden. Het hele gebied liep toen verschillende keren onder water. Doordat het water verdampte of het klimaat droger werd, bleef er zout achter. Dit zout hoopte zich op en op sommige plaatsen ontstonden zelfs lagen van vele honderden meters dik. Deze zoutlaag werd later bedekt met restanten van vloeden en winden. Dit zand vervormde langzaam tot gesteente van soms wel meer dan een kilometer dik. Hierin ontstonden door druk scheuren waardoor er vormen gemaakt werden.

Arches National Park bezoeken: bogen en rotsen verdwijnen

Nog steeds veranderen de vormen van de bogen en rotsen door invloed van wind, ijs en water. Het is dan ook bizar om je te realiseren dat er een moment kan komen dat deze prachtige natuurverschijnselen allemaal instorten en verdwijnen. In 2005 is de Wall Arch ingestort. Een deel van de Landscape Arch is ingestort en nu mogen toeristen er niet meer overheen of onderdoor lopen. Ik ben zelf wel benieuwd hoe lang de Delicate Arch nog bestaat omdat deze boog heel smal is. Dat kan helaas niet lang meer duren.

Arches National Park, Amerika
Marcella Arhes National Park

Hoogtepunten langs de Scenic drive

Ga je Arches National Park bezoeken, dan rij je Scenic drive van 19 miles. Deze brengt je langs diverse hoogtepunten in het park die je wilt bewonderen. Zo kom je bij Park Avenue Viewpoint en diverse rotsformaties als The Courthouse Towers, Queen Victoria Rock en de Tower of Babel. Ook een stop bij La Sal Mountains Viewpoint is onwijs tof. De korte wandeling naar Balanced Rock heb je zo gemaakt en is wederom indrukwekkend. Een stukje verderop kom je uit bij verschillende bogen die je van dichtbij kunt bekijken. Sla vooral de Double Arc en Delicate Arch (foto) niet over! Bij de Delicate Arch kan je een wat langere wandeling lopen die best pittig is, maar die je wél dichtbij de boog brengt. Ik kan ‘m je absoluut aanraden!

Wees er op tijd bij!

Ik ben blij dat we het bizar mooie Arches National Park hebben kunnen bewonderen. Het is erg gaaf om te zien wat de natuur op eigen kracht kan vormen door de jaren heen. En dat de rotsen en bogen nog regelmatig veranderen. Het is ontzettend jammer dat veel verschijnselen er straks niet meer zijn. Geniet er dus van nu het nog kan. Laat je verbazen door de schoonheid van de natuur, ga op de foto met een boog of de beroemde Balanced Rock (weer eens wat anders van de Eiffeltoren) en besef je hoe uniek het is waar je bent. Het is een langer rondje door het prachtige Amerika meer dan waard!

Road America

Vijf weken roodtrip West Amerika

Tijdens onze roadtrip West Amerika reisden we in vijf weken met de huurauto van Seattle naar San Francisco door immense natuur en indrukwekkende steden. Wil je zelf op reis naar Amerika lees dan ook 7x Roadtrip Amerika, de mooiste routes en Zelf je reis naar Amerika plannen. Handige reisgidsen zijn Capitool Amerika en Insight – Nationale Parken West USA. Onderweg vind je met The Rand McNally Road Atlas op een makkelijke manier de leukste plekken. Je camperreis boek je bij Travelhome en een huurauto regel je inclusief verzekeringen via Sunny Cars.

Meer over Amerika!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Arches National Park America

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

14 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Suavemente

Prachtig!

alllovelythingsnl

Ziet er geweldig mooi uit, zonde dat dit vergaat!

Dina

Wauw! En die foto in de zijspiegel vind ik echt geweldig!

Antonette Spaan (@travelleranto)

Ik vond arches het mooiste park van Utah, by far. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt in Moab en hoop er volgend jaar weer terug te gaan…

iliveformydreams.com

Oh wauw. Lijkt me echt super gaaf dit te zien!

tessaheitmeijer

Wauw wat ontzettend mooi! Ik zag de afgelopen twee weekenden ook bij 3 Op Reis hoe mooi Nieuw Zeeland is. Werd er gewoon jaloers van haha

tessaheitmeijer

Ja kan ik me voorstellen! 🙂 Ik heb me echter teveel laten afleiden door de mooie foto’s en heb teveel de connectie Marcella-Nieuw Zeeland in mijn hoofd dat ik niet eens goed besefte dat dit park in Utah is en niet in NZ haha OEPS!

tessaheitmeijer

Haha we zijn beide onder de indruk van NZ 😉
Dit park is terecht een favoriet! Die arches zijn prachtig gevormd, elk zo uniek. Zonde dat ze aan het verdwijnen zijn..!

Sandra (TravelbySan)

Mooi om te lezen, prachtige foto’s zeg! Krijg helemaal zin in mijn bezoek straks!

Randy - travelinq

Van alle parken die ik gezien heb rond Vegas tot nog toe, raakte Zion mij het meest in het hart. Ik weet niet waarom, alle kleuren klopten in mijn ogen. Wat een gaaf National Park.

14
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x