Noord-Amerika Roadtrips

Mackinac Island, het paradijsje van Michigan

23 april 2017
Biking Mackinac Island, Michigan

Wist je dat bovenin de Amerikaanse staat Michigan in Lake Huron een heel tof eiland ligt? Het is Mackinac Island, het paradijs van Michigan!

Mackinac Island, MichiganMackinac Island, MichiganMackinac Island, Michigan

Terug in de tijd

Op Mackinac Island ga je terug in de tijd. Je mag hier niet met de auto komen en de Victoriaanse binnenstad wordt in oude stijl behouden met veel historische gebouwen. Je kunt het eiland lopend, fietsend of met een paardenkar verkennen. En dat is prima te doen want het eiland is nog geen 10 km2 groot. Mackinac Island ligt in Lake Huron, heeft een knus centrum en prachtige vergezichten over het meer. Absoluut een aanrader om te bezoeken tijdens je roadtrip Amerika!

Mackinac Island, MichiganMackinac Island, MichiganMackinaw Bridge

Met de boot naar Mackinac Island

We verblijven 2 nachten in het stadje Mackinaw City. Ja, de namen zijn een beetje verwarrend: het is Mackinaw City en Mackinac Island. We verkennen elke dag het gezellige stadje Mackinaw City en op zondagochtend namen we de ferry van Shepler’s naar Mackinac Island. We vaarden met de Mighty Mac departure, waarbij de ferry een extra rondje maakt onder de Mackinac Bridge. Dat doet hij maar een paar keer per dag, en dat is erg leuk!

Mackinac Island, Michigan Arch Rock, Mackinac Island, Michigan Mackinac Island, MichiganBiking Mackinac Island, MichiganFietsen

We hebben overwogen om een paardenkar te huren om het eiland rond te rijden. Je ziet echt overal op het eiland paardenkoetsen vol toeristen (en je ruikt de paardenpoep ook!) Rijden met zo’n koets bleek toch niet zo makkelijk met de rolstoel van Jan’s vader. Ook hadden we nog nooit met zo’n kar gereden, en misschien is wat ervaring wel handig. En dus gingen Jan’s ouders winkelen, en wij fietsten het eiland rond. In twee uurtjes reden we de 8.2 mile rond het eiland. Onderweg keken we bij Arch Rock en we stopten een paar keer om te genieten van de mooie uitzichten op Lake Huron.

Mackinac Island, Michigan Icecream, Mackinac Island

Shoppen

Mackinac Island heeft een leuk centrum met toffe winkeltjes. Grotendeels souvenir winkeltjes, maar er zit best veel leuks bij. Jan en ik kochten er beide een shirt met een fiets. Een leuke herinnering aan onze fietstocht op het eiland. Ook vind je overal fudge en ijs, kennelijk een specialiteit die bij het eiland hoort. Wij storen er ons niet aan, en kopen een mega groot chocolade ijsje. Yum! Aan ’t einde van de middag varen we weer terug naar Mackinaw City. We zijn rond een uur of 10 vertrokken naar het eiland, dus we hebben er heel wat fijne uurtjes doorgebracht.

Mackinac bridge, Michigan

Rij over de Mackinac Brigde

De volgende dag verlaten we Mackinac City en rijden al snel op de Mackinac Bridge. We zetten de GoPro even aan, dus rij vooral een stukje met ons mee. We zijn al snel bij de Canadese grens waarna we Ontario binnen rijden. Op naar nog meer ontdekkingen!

We maakten ook een filmpje van onze roadtrip Amerika & Canada!

Meer over Amerika & Canada!

Zou jij Mackinac Island willen ontdekken?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Marcel 23 april 2017 at 18:03

  Wat een interessant eiland, had er nog nooit van gehoord. Veilige keuze om te gaan fietsen, je weet immers nooit wat paarden doen als er zicht iets onverwachts voordoet. Mooie foto’s heb je gemaakt Marcella!

  • Reply Marcella 24 april 2017 at 09:21

   Toch leek het ons wel een toffe ervaring, het eiland rond met zo’n koetsje 🙂 Maar op de fiets was het ook erg gaaf!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 25 april 2017 at 20:34

  Ik kende dit plekje helemaal niet, maar het ziet er zeker heel leuk uit 🙂

  • Reply Marcella 12 mei 2017 at 15:36

   Ik had er ook nooit over gehoord, maar het is echt leuk Linda! Zeker een aanrader als je eens in de buurt komt!

 • Reply Wanda 11 mei 2017 at 11:57

  Wat ziet dit er leuk uit zeg! Ik denk dat ik de paardenkoets zelf niet had aangedurfd, wandelen was voor mij dan het alternatief geweest.

  • Reply Marcella 12 mei 2017 at 15:37

   Je kunt ook prima het eiland rond wandelen, goed te doen! Wij wandelden rond het eiland, en liepen door de leuke winkelstraat. Mooie afwisseling 🙂

 • Reply Kelly 11 mei 2017 at 20:39

  Ik had er ook nog nooit van gehoord. Kelly en paarden gaan sowieso niet samen dus ik kies ook voor de fiets 🙂 .

  • Reply Marcella 12 mei 2017 at 15:35

   Een veilige keuze 😉 Ik zou wel eens willen paardrijden, lijkt me best gaaf!

 • Reply Elisa 12 mei 2017 at 20:37

  Heb er nog nooit van gehoord,aar het ziet er prachtig uit! Lijkt me heerlijk om daar.rond te fietsen.

  • Reply Marcella 14 mei 2017 at 14:13

   Dat is echt heel fijn Elisa. Een aanrader, als je eens in de buurt komt!

 • Reply ivonne 12 mei 2017 at 22:54

  Gezellig zo’n mini eiland. Zo kun je in beperkte tijd toch lekker veel zien en doen. Ik zou zelf ook fietsen huren, leuker dan een paardenkar.

  • Reply Marcella 14 mei 2017 at 14:18

   Ik vind de waddeneiland in Nederland altijd erg tof, Mackinac lijkt hier wel wat op, al ligt het in Amerika. Het was echt een fijne dag op de fiets en lopend in het centrum. Aanrader!

 • Reply Judith 15 mei 2017 at 20:09

  Wat een leuk eilamd! Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Een nieuwe plek ontdekken met de fiets vind ik ook altijd leuk, al klinkt een paardenkat ook wel goed. Weer eens wat anders.

  • Reply Marcella 15 mei 2017 at 20:28

   Ik had ook nooit gehoord van Mackinac, maar het is er echt leuk! Fietsen op reis is altijd goed, ik doe het erg graag! Ik wil ook nog eens paardrijden op reis, maar stiekem vind ik dat nog best eng 😉

  Leave a Reply