Het park met de bizar hoge bomen en zelfs een oude Sequoia boom waar je doorheen kunt rijden. Wat je moet doen in Sequoia National Park? Ik vertel het je!

Sequoia National Park

Doen in Sequoia National Park

Sequoia National Park is een nationaal park van zo’n 1.631 vierkante kilometer in het zuiden van de Sierra Nevada in Californië. Het is opgericht in 1890, als tweede nationale park in de Verenigde Staten, na Yellowstone National Park. Het park grenst aan Kings Canyon National Park. In het park ligt Mount Whitney, met 4.417 meter de hoogste berg Amerika (exclusief Alaska). Het park dankt zijn naam aan de mammoetbomen of sequoia’s die er groeien.

General Sherman Tree in Sequoia National Park

General Sherman Tree: 2.200 jaar oud

Sequoia National Park is indrukwekkend. Het is bijzonder om zulke oude bomen te zien. Bomen die al eeuwen en eeuwen meegaan. Niemand weet exact hoe oud de bomen zijn, maar de General Sherman Tree wordt geschat op zo’n 2.200 jaar. Deze boom heeft het grootste volume ter wereld. Dit is geschat op 1.486 m³. Je kunt je er bijna geen voorstelling van maken… Deze boom zien is dus iets wat je zeker moet doen in Sequoia National Park. Naast deze boom staan nog vier van de tien grootste bomen ter wereld in het Giant Forest.

De General Sherman Tree is overigens ook 84 meter hoog, dus in Sequoia National Park je ook bijna geen foto maken van deze reuzen. De bomen worden beschermd tegen nieuwsgierige toeristen die even aan de boom willen voelen. Daar is de natuur te kwetsbaar voor. Wij troffen net de uitleg van een ranger, erg tof!

Deer in Sequoia National Park
Tunnel Rock in Sequoia National Park

Van Tunnel Log tot Moro Rock

In Sequoia National Park kan je uitstekend lopend verkennen. Wij maakten een aantal wandelingen om de grote bijzondere bomen te bewonderen. En natuurlijk reden we even met onze auto door Tunnel Log. Zo leuk! Ook kan je er grotten (Crystal Caves) bewonderen, Moro Rock beklimmen voor een fantastisch uitzicht of wandelen in uitgestrekte bloemenweiden.

Wij hadden een America the Beautiful Pass waardoor we het park zó konden bezoeken. Een absolute aanrader als je van plan bent om meerdere Nationale Parken te ontdekken. In het park zijn diverse restaurants, maar het is leuker om op een toffe plek te picknicken middenin de natuur. Je kunt overnachten in Sequoia National Park, maar wij sliepen in een nabijgelegen stadje.

Road America

Vijf weken roodtrip West Amerika

Tijdens onze roadtrip West Amerika reisden we in vijf weken met de huurauto van Seattle naar San Francisco door immense natuur en indrukwekkende steden. Wil je zelf op reis naar Amerika lees dan ook 7x Roadtrip Amerika, de mooiste routes en Zelf je reis naar Amerika plannen. Handige reisgidsen zijn Capitool Amerika en Insight – Nationale Parken West USA. Onderweg vind je met The Rand McNally Road Atlas op een makkelijke manier de leukste plekken. Je camperreis boek je bij Travelhome en een huurauto regel je inclusief verzekeringen via Sunny Cars.

Meer over Amerika!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Sequoia National Park America

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

11 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Tessa | ReiZenZo.nl

Wow! Leuk ook dat je jezelf en de auto hebt mee gefotografeerd. Zo krijgen wij een nog beter beeld van de enorme omvang!

karlijntravels

Wat gaaf! Wat heeft Amerika toch fantastisch natuurschoon 🙂

Suavemente

Lijkt mij heel tof eens in het echt te zien!

stephanievandrunen

WAUW, zo gaaf die enorme bomen!

Wandernan

Ik wil daar zoooo graag heen. Nog even wachten… 😀

Wandernan

OHHH! Hier had ik nog niet op geantwoord, wat raar! Nee, geen concrete plannen. Althans…niet voor de komende vijf tot tien jaar.

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Wat ontzettend gaaf, en wat een mooie route reden jullie.

groenebrievenbus

Wat gaaf! Dat lijkt mij echt heel bijzonder om te zien..

11
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x