Amerika Nationaal Park

Sequoia National Park in Amerika

26 augustus 2014
Sequoia National Park, America

Een aantal jaar geleden reisden we een maand door het westen van Amerika. Vanuit Seattle reden we via Yellowstone, Arches, Las Vegas, de Grand Canyon en Los Angeles naar ons eindpunt San Fransisco. Onderweg vanuit Los Angeles naar Yosemite National Park kwamen we op onze route Sequoia National Park tegen. Het park met de bizar hoge oude bomen en zelfs een oude Sequoia boom waar je doorheen kunt rijden.

Sequoia National Park
Tunnel Rock in Sequoia National Park
General Sherman Tree in Sequoia National Park

Sequoia National Park is een nationaal park van 1.631 vierkante kilometer in het zuidelijke deel van de Sierra Nevada in Californië. Het is opgericht in 1890, als tweede nationale park in de Verenigde Staten, na Yellowstone National Park. Het park grenst aan de noordzijde aan Kings Canyon National Park, en wordt door de National Park Service als geheel beheerd. In het park ligt Mount Whitney, die met 4.417 meter de hoogste berg is van de 48 aan elkaar grenzende staten van de Verenigde Staten. Bron: Wikipedia

2.200 jaar oud

Sequoia National Park is indrukwekkend. Het is bijzonder om zulke oude bomen te zien. Bomen die al eeuwen en eeuwen meegaan. Niemand weet exact hoe oud de bomen zijn, maar de General Sherman Tree wordt geschat op zo’n 2.200 jaar. Deze boom heeft het grootste volume ter wereld. In 2002 is dit geschat op 1.486 m³. Je kunt je er bijna geen voorstelling van maken… De General Sherman Tree is overigens ook 84 meter hoog, dus in Sequoia National Park je ook bijna geen foto maken van deze reuzen. De bomen worden beschermd tegen nieuwsgierige toeristen die even aan de boom willen voelen. Daar is de natuur te kwetsbaar voor. Wij troffen net de uitleg van een ranger, erg tof!

America the Beautiful Pass

In Sequoia National Park kan je uitstekend lopend verkennen. Wij maakten een aantal wandelingen om de grote bijzondere bomen te bewonderen. En natuurlijk reden we even met onze auto door Tunnel Log. Zo leuk! Wij hadden een America the Beautiful Pass waardoor we zo door konden rijden. Een absolute aanrader als je van plan bent om meerdere Nationale Parken te ontdekken. In het park zijn diverse restaurants, maar het is leuker om op een toffe plek te picknicken middenin de natuur. Je kunt overnachten in Sequoia National Park, maar wij sliepen in een nabijgelegen stadje.

Meer over Amerika!

Ik schreef diverse artikelen over onze roadtrips door Amerika. Meer lezen? Kijk op de pagina reisbestemmingen Amerika!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Deer in Sequoia National ParkSequoia National Park America

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Tessa | ReiZenZo.nl

Wow! Leuk ook dat je jezelf en de auto hebt mee gefotografeerd. Zo krijgen wij een nog beter beeld van de enorme omvang!

karlijntravels

Wat gaaf! Wat heeft Amerika toch fantastisch natuurschoon 🙂

Mieke

Wat gaaf zeg! Lijkt me heel bijzonder om bij zo’n enorme boom te staan.

Suavemente

Lijkt mij heel tof eens in het echt te zien!

stephanievandrunen

WAUW, zo gaaf die enorme bomen!

Wandernan

Ik wil daar zoooo graag heen. Nog even wachten… 😀

Wandernan

OHHH! Hier had ik nog niet op geantwoord, wat raar! Nee, geen concrete plannen. Althans…niet voor de komende vijf tot tien jaar.

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Wat ontzettend gaaf, en wat een mooie route reden jullie.

groenebrievenbus

Wat gaaf! Dat lijkt mij echt heel bijzonder om te zien..

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x