Reizen in Canada en Amerika vind ik zo fijn vanwege de Rocky Mountains. Deze immense bergketen biedt eeuwige sneeuw en geweldige uitzichten. In dit blog vind je de 5 allermooiste plekken!

De Rocky Mountains, kortweg de Rockies en ook wel het Rotsgebergte genoemd, vormen een groot hooggebergte in het westen van Noord-Amerika. De Rockies beslaan een gebied met een lengte van meer dan 3.000 kilometer vanaf New Mexico door de Verenigde Staten naar het uiterste noorden van Brits-Columbia in Canada. Bron: Wikipedia

Grand Prismatic Spring, Yellowstone National ParkYellowstone National Park – Amerika

Onze eerste kennismaking met de Rocky Mountains was tijdens onze roadtrip West-Amerika. Vanuit Seattle reden via Mount St Helens naar het vulkanische gebied van Yellowstone National Park. Een flink eind rijden, maar dat was het absoluut waard. In Yellowstone vind je spuitende geisers, bubbelende modderpoelen, kleurrijke pools (die naar rotte eieren ruiken), een enorme vallei vól bizons en een geweldige canyon. Je kunt er met gemak meerdere dagen vol verbazing rondlopen en dan heb je nog niet eens een hike gemaakt. Het park is 8.983 km² groot, dus trek dus zeker voldoende tijd uit!

Moraine Lake CanadaBanff National Park – Canada

Dit eerste nationale park van Canada werd opgericht in 1855 en staat sinds 1984 samen met andere parken in Canadese Rockies op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Banff National Park is 6.641 km² groot en bevat onwijs veel prachtig natuurschoon. Wij namen tijdens onze reis door West-Canada een kijkje bij de Johnston Canyon, Lake Louise en Moraine Lake (foto), Bow Lake, Peyto Lake en de Athabasca Glacier. Je rijdt letterlijk van het ene hoogtepunt naar het andere in dit geweldige park. En wil je toch even de natuur uit (ik wilde het niet) dan is Banff een tof stadje met leuke winkels.

Yosemite National Park, America

Yosemite National Park – Amerika

Een stuk zuidelijker dan Yellowstone ligt Yosemite National Park, in de staat Californië. Yosemite was één van de eerste nationale parken ter wereld en heeft een oppervlakte van 3.000 km². Er loopt slechts één autoweg van west naar oost door het park en dat is de Tioga Road (SR 120). Vanwege sneeuwval opent de weg meestal in mei en sluit in november. Het natuurpark is beroemd om de Yosemite Valley, een dal ontstaan door gletsjers. De granieten gebergtes Half Dome en El Capitan zijn er het meest bekend. Na een flinke tegenslag genoten wij volop van onze beklimming van Half Dome. Het uitzicht was geweldig en fascinerend, maar er is nog zoveel meer te zien en doen in dit knalgroene park.

Spirit Island Maligne Lake Canada

Jasper National Park – Canada

Vanuit Banff National Park rij je over de Icefields Parkway naar Jasper National Park. Deze weg wordt ook wel de mooiste ter wereld genoemd en dat is ie zeker. De parkway is 230 kilometer lang en de weg leidt langs diverse prachtige canyons, gletsjers en rivieren. In Jasper National vind je 10.878 km² aan natuur waar wij slechts een klein deel van zagen. Wij vaarden over Maligne Lake en bezochten het magische Spirit Island. Ook wandelden we langs de prachtige Maligne Canyon. Maar ooit kom ik graag terug om meer te zien van ‘Bear Country’, zoals Jasper ook wel wordt genoemd. Ook zijn er veel rendieren en ook daar ben ik dol op!

Marble Canyon, Kootenay National Park, Canada

Kootenay National Park – Canada

Met een oppervlakte van 1.406 vierkante kilometer is dit maar een kleintje in de immense Rocky Mountains. Toch is Kootenay National Park mijn favoriet omdat het gebied zo ontzettend veelzijdig is. Op één dag loop je langs de Marble Canyon vol woest water, langs heldere meertjes en een gebied vol mysterieuze kleuren van de paint pots. Ook zagen we er onze eerste zwarte beer. Tsja, dan heb je altijd een streepje voor natuurlijk!

Marcella on the road, Canada

Op mijn Rocky Mountains wishlist:

  • Grand Teton National Park – Amerika
  • Rocky Mountains National Park – Amerika
  • Pikes Peak – Amerika
  • Nationaal Park Waterton – Canada
  • Nationaal Park Yoho – Canada

Meer Amerika

Meer Canada

Staan de Rocky Mountains op je wishlist?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Diana

Whooo ik wist helemaal niet dat de Rocky Mountains 3000 kilometer lang zijn. Ik dacht dat dit gewoon een stukje gebergte was. Ik leer hier weer iets. Wel verder een ontzettend mooi gebied om te bezoeken, zeker met een camper.

Amy

Wat een prachtige foto’s weer, wauw! Yosemite heb ik 2,5 jaar geleden bezocht en dat vond ik zo mooi en overweldigend. De rest van de parken op jouw lijst heb ik niet eerder bezocht, maar dat zou ik wel graag eens doen!

Linda

Wij bezochten yosemite en Yellowstone hiervan en dat was prachtig. In Grand Teton zagen wij de bergen niet door het slechte weer, dus ik zou daar graag eens heen gaan. De parken in Canada staan hoog op ons lijstje, sowieso een reis door Canada, want de natuur lijkt me prachtig daar en ziet er ook zo geweldig uit op de foto’s.

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x