Als je vanuit Seattle zuidwaarts richting Portland rijdt, kan je de vulkaan Mount Saint Helens bezoeken in Washington State. Neem absoluut een kijkje in dit mysterieuze landschap!

Mountain Saint Helens bezoeken

Tussen Seattle en Portland in Washington state vind je Mount Saint Helens. Voor de uitbarsting was deze vulkaan in de Cascade Mountains bijna 3.000 meter hoog. Vanwege de symmetrie was het voor indianen een mythische berg. Na de uitbarsting in 1980 is de vulkaan en het omringende landschap flink veranderd. Het Johnston Ridge Observatory geeft een impressie van de impact van de uitbarsting en uitzicht op de krater. Ook bij Mount St. Helens Visitor Center en Forest Learning Center leer je meer over het intrigerende gebied. De beste reistijd voor je bezoek aan Mount Saint Helens is tussen mei en oktober. 

Een flinke uitbarsting

De 2.550 hoge vulkaan heeft in 1980 een flink uitbarsting gehad waarbij een groot deel van de berg instortte en bijna 60 mensen om het leven kwamen. As en gas werden tot een hoogte van maar liefst 25 kilometer de atmosfeer in geblazen. Er ging een hoop kapot: 200 huizen, 47 bruggen, 24 kilometer spoorweg en 300 kilometer weg. Na de eruptie van Mount Saint Helens was de berg 400 meter lager, nogal een verschil. Dit was de meest dodelijke en verwoestende vulkaanuitbarsting in de geschiedenis van de Verenigde Staten. In 2004 en 2005 volgden stoom en rook na een lichte aardbeving, maar een uitbarsting bleef uit.

Mount Saint Helens, America

Nog steeds een grauw en grijs landschap

Ga je Mount Saint Helens bezoeken, dan valt het meteen op dat het landschap eruit ziet alsof er onlangs een flinke uitbarsting is geweest. Het effect van de enorme gevolgen na de uitbarsting in 1980 is groot. Het landschap is grauw en grijs en de natuur bloeit pas langzaam weer op. Dat geeft je een bizar gevoel om door het gebied te lopen. Het doet je realiseren dat de krachten van de natuur heftiger zijn dan je denkt. Voor ons was Mount Saint Helens bezoeken de perfecte opwarmer voor het bijzondere vulkanische Yellowstone National Park.

Mount Saint Helens, America

Vijf weken roodtrip West Amerika

Tijdens onze roadtrip West Amerika reisden we in vijf weken met de huurauto van Seattle naar San Francisco door immense natuur en indrukwekkende steden. Wil je zelf op reis naar Amerika lees dan ook 7x Roadtrip Amerika, de mooiste routes en Zelf je reis naar Amerika plannen. Handige reisgidsen zijn Capitool Amerika en Insight – Nationale Parken West USA. Onderweg vind je met The Rand McNally Road Atlas op een makkelijke manier de leukste plekken. Je camperreis boek je bij Travelhome en een huurauto regel je inclusief verzekeringen via Sunny Cars.

Meer over Amerika!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

9 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sandra

Jij bent precies vanaf de andere kant richting Yellowstone gereden. Mount St. Helens wil ik ook graag een keer zien. Het heeft wel iets weg van Grand Teton, ook de moeite waard!

Reismeisje

Wauw, ziet er mooi uit joh!!

Laura

Dat ziet er mooi uit!

Sheelagh

Heel mooi, ik zou wel meer foto’s willen zien!

iliveformydreams.com

Och wauw, die laatste foto. Ik hou van bergen, zo mooi

Nathalie -worldly treasury-

Dit is precies een van de redenen waarom ik graag nog een keer een roadtrip door West-USA wil maken. Er is nog zoveel te ontdekken. Ja en Yellowstone he, doet pijn dat ik die moest overslaan 😉

Michelle | Travel lifestyle.nl

Oh wow, take me there! Zo mooi!

9
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x