Amerika

Vulkaan Mount saint Helens in Amerika

27 april 2014
Mount st Helens America

Als je vanuit Seattle zuidwaarts richting Portland rijdt, kom je de vulkaan Mount Saint Helens tegen in Washington State. Er is slechts een lange toegangsweg naar deze vulkaan. Neem absoluut een kijkje in dit mysterieuze landschap!

Een flinke uitbarsting

De 2550 hoge vulkaan heeft in 1980 een flink uitbarsting gehad waarbij een groot deel van de berg instortte en bijna 60 mensen om het leven kwamen. Er ging een hoop kapot: 200 huizen, 47 bruggen, 24 kilometer spoorweg en 300 kilometer weg. Na de eruptie van Mount Saint Helens was de berg 400 meter lager, nogal een verschil. In 2004 en 2005 volgden stoom en rook na een lichte aardbeving, maar een uitbarsting bleef uit.

Mount Saint Helens, America

Nog steeds een grauw en grijs landschap

Toch ziet het landschap bij Mount Saint Helens eruit alsof er onlangs nog een flinke uitbarsting was geweest. Het effect van de enorme gevolgen na de uitbarsting in 1980 is nog steeds merkbaar. Het landschap is grauw en grijs en de natuur bloeit pas langzaam weer op. Een heel bijzonder natuurverschijnsel. Bizar om doorheen te lopen. Het doet je realiseren dat de krachten van de natuur heftiger zijn dan je denkt. Voor ons was het de perfecte opwarmer naar het bijzondere vulkanische Yellowstone National Park.

Meer over Amerika!

Ik schreef diverse artikelen over onze roadtrips door Amerika. Meer lezen? Kijk op de pagina reisbestemmingen Amerika!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Mount Saint Helens, America

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
10 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sandra

Jij bent precies vanaf de andere kant richting Yellowstone gereden. Mount St. Helens wil ik ook graag een keer zien. Het heeft wel iets weg van Grand Teton, ook de moeite waard!

Reismeisje

Wauw, ziet er mooi uit joh!!

Mieke

Wauw, prachtig daar!

Laura

Dat ziet er mooi uit!

Sheelagh

Heel mooi, ik zou wel meer foto’s willen zien!

iliveformydreams.com

Och wauw, die laatste foto. Ik hou van bergen, zo mooi

Nathalie -worldly treasury-

Dit is precies een van de redenen waarom ik graag nog een keer een roadtrip door West-USA wil maken. Er is nog zoveel te ontdekken. Ja en Yellowstone he, doet pijn dat ik die moest overslaan 😉

Oh wow, take me there! Zo mooi!

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x