Ik verwees in mijn blogs over Canada al een aantal keer naar de Icefields Parkway. Deze weg wordt wel de mooiste ter wereld genoemd. Langs de weg vind je ontzettend mooie natuurschoon. Wij hebben er dan ook een aantal dagen over gedaan om deze weg af te rijden. Benieuwd wat je kunt verwachten langs de Icefields Parkway? Ik neem je mee over deze weg!

Camper Icefields Parkway, Canada

De Icefields Parkway (Alberta Highway 93) is een weg in Alberta, Canada, die langs veel natuurschoon gaat in de Canadese Rocky Mountains. Dit zijn bijvoorbeeld canyons, gletsjers en rivieren. De parkway is 230 kilometer lang en werd voltooid in 1940. Hij loopt parallel aan de Continental Divide, de bergrug die van Alaska, door Canada en de Verenigde Staten naar Mexico loopt. De weg loopt van Jasper Nationaal Park naar Banff Nationaal Park. Parkway is een algemene term voor snelweg door een fraai landschap.

Vanaf Lake Louise in het noordwesten van nationaal park Banff loopt de Icefields Parkway langs de volgende bezienswaardige plaatsen: Crowfootgletsjer, Bowrivier, Peytomeer, Mistaya Canyon, Saskatchewan River Crossing, Parker bergketen, Athabascagletsjer, Athabascawaterval, Sunwaptarivier. Bron: Wikipedia

Wij reden in een aantal dagen over de Icefields Parkway en zagen ontzettend veel mooie natuur!

Lake Louise, Canada

Lake Louise

Er monden diverse gletsjers uit in Lake Louise, dit zorgt voor de unieke smaragdgroene kleur. Je kunt er met een kano varen over het meer, dat lijkt me heel bijzonder! Lake Louise is erg mooi, maar er worden ook veel bussen vol toeristen uitgeladen, dus het is er vrij druk. Naast Lake Louise raad ik je aan om ook Moraine Lake te bezoeken. Een stuk rustiger, en minstens zo mooi! Ik schreef het artikel Lake Louise vs Moraine Lake waarin ik de natuurpracht van beide meren met elkaar vergelijk. Bezoek ze gewoon beide, zo prachtig!

Bow Lake, Alberta, CanadaBow Lake

Dit was voor ons een ’tussendoortje’, onderweg naar Peyto Lake. Maar hoe kan je bij deze geweldige natuur nou een korte tussenstop maken?! Hier zou ik echt urenlang kunnen genieten! We troffen het dat het bij Bow Lake even windstil was, zodat de reflectie van de bergketen in het water echt geweldig was. Je kunt bij Bow Lake ook prachtige wandelingen maken.

Peyto Lake, Alberta, CanadaPeyto Lake

Wij gingen wandelen bij Peyto Lake. Hier liepen we eerst achter de massa aan naar een uitzichtspunt waar het onwijs druk was. Mensen duwden elkaar bijna weg om een mooi uitzicht te krijgen. Wij liepen een stukje omhoog waar we samen met twee anderen genoten van een nóg mooier uitzicht op het felblauwe water van Peyto Lake. Ons doel was om naar de Bow Summit te lopen, maar vanwege een dik pak sneeuw moesten we onze wandeltocht beëindigen. Jammer!

Athabasca glacier, CanadaAthabasca Glacier

Vanaf het Colombia Icefield Discovery Centre heb je een prima (gratis) uitzicht op de Athabasca gletsjer. Wil je er dichterbij komen, dan moet je een tour boeken. Zonder uitrusting kan je slechts een stukje van de gletsjer bekijken. Ik vond het geweldig om over de gletsjer te lopen! Het ijs is even dik als de Eiffeltoren hoog is, dus dat is best onrealistisch.

Meer Canada!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

13 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Marijke

Aaah, als ik dit zie wil ik zo terug… en heel misschien doen we dat ook wel! Ik blijf eraan denken hoe mooi het daar wel niet was! 😉

Sabine

Wauw zeg wat hebben jullie onwijs veel gezien in Canada! Ook deze is weer megamooi en snap wel dat ze het de mooiste weg ter wereld noemen. Lijkt me heel bijzonder om daar rond te rijden, natuur kan zoveel met iemand doen!

Patricia

Ik wil ook weer terug! De Icefields Parkway is zo mooi. Wij verbleven destijds 3 weken lang in Banff NP, Jasper NP, Yahoo NP en Mount Robson en hebben de Icefields Parkway een paar keer heen en weer gereden. Zo gaaf die natuur daar 🙂

Sas

Het lijkt me echt prachtig! vrienden van mijn ouders wonen in canada…. Lijkt me prachtig een keer echt te zien<3

ivonne

Woooooow, prachtig allemaal. Ik MOET echt nog een keer naar Canada!

Carolien | Dream the World

Wow datzit er mooi uit!

Elise

Zo, zeker mooi zeg! Prachtig. Op mijn lijst erbij 😉

13
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x