Na het fijnste National Park Kootenay reden we door naar Banff National Park. Hier troffen we voor de eerste keer tijdens onze reis door Canada slecht weer. En dan meteen heel slecht, met dagen vol regen. Bij het visitors centre kregen we de tip om door de Johnston Canyon te wandelen, omdat je dan in de beschutting van de rotsen en de bomen loopt.

Johnston Canyon, Banff National Park, Canada

Johnston Canyon, Banff National Park, Canada

Niet alleen de echte avonturiers

We overnachtten twee nachten op de Johnston Canyon Campground, zo’n 22 kilometer van het plaatsje Banff. De ideale uitvalsbasis om het stadje Banff en de omgeving te ontdekken, en nu de Johnston Canyon, een kalkstenen kloof. Toen we bij de Johnston Canyon parkeerden viel het ons al direct op dat het er druk was, heel druk! Het wandelpad langs de canyon blijkt dan ook ontzettend goed aangelegd, je kunt er bijna met een rolstoel nog overheen. Zo’n pad langs een schitterende canyon trekt grote groepen mensen, in plaats van alleen de echte avonturiers. Voor ons is het even wennen omdat we expres de rustigere (en vaak nóg mooiere!) paden kiezen.

Naar de Lower- en Upper Falls

We lopen zo’n 6 kilometer naar de Lower- en Upper Falls. Je kunt nog 3 kilometer verder omhoog lopen naar de Ink Pots, bronnen die door de erosie zorgen voor gekleurde rotsen. Wij besluiten om niet verder te lopen vanwege het slechte weer. We kwamen nu ook al doorweekt uit de kloof. Als ik nu de prachtige foto’s van de Ink Pots zie, vind ik het stiekem wel jammer dat we niet verder gegaan zijn. Als het goed weer is, zou ik zeker aanbevelen om nog een stukje verder te lopen. Je wandeling is dan in totaal 12 kilometer.

Johnston Canyon, Banff National Park, CanadaJohnston Canyon, Banff National Park, CanadaJohnston Canyon, Banff National Park, CanadaEen sprintje trekken voor wat rust

Wij besluiten om eerst door te lopen naar de Upper Falls. Het is zo druk bij de Lower Falls dat we daar in de rij moeten. Dat kan op de terugweg ook wel, besluiten we. Bij de Upper Falls is gelukkig een stuk rustiger omdat je daarvoor wat steiler omhoog loopt. Daar hebben kennelijk wat minder toeristen zin in. Onderweg heb je al steeds uitzicht op het ruig stromende (helderblauwe!) water in de canyon, maar bij de watervallen is dit nog zoveel mooier. We nemen op ’t laatste stuk een sprintje en genieten daardoor even met een klein groepje van de prachtige waterval.

Vroeg op om toeristen te ontwijken

Op de terugweg is het gelukkig ook rustiger bij de Lower Falls. Om de Lower Falls te bekijken loop je door een grot, en die is lager dan ik inschatte. Auwtsj! De Johnston Canyon is voor ons wel wat té druk. We waren bij de canyon rond 10 uur, maar het echt aan te raden om veel vroeger of juist in de avond naar de canyon te gaan. Laat het je echter niet afschrikken om naar de Johnston Canyon te gaan, daarvoor is hij veels te mooi! Wij kwamen wel kletsnat uit de canyon, maar het was wel een stuk droger in de beschutting van de canyon. Een prima tip voor een regenachtige dag dus!

Meer Canada!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Johnston Canyon Canada

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

12 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jenn

Mooie foto’s!

Nathalie

Canada is mooi! Ik heb er een jaar gewoond, maar gek genoeg daarna gekozen voor een rondreis door de US ipv Canada… Dat komt nog wel na het avontuurlijke Zuid-Amerika en Azië, denk ik altijd… Maar als ik dan weer verhalen uit Canada lees begint het toch wel te kriebelen!

Nathalie Eenkhoorn

In Hamilton, een uurtje rijden van Toronto aan lake Ontario! We wonen nu in Uruguay en ik zou graag meer van Azië willen zien. Daarna echt weer eens naar Canada, haha. Ik heb er inderdaad veel mooie dingen gezien, voornamelijk in Ontario. Er is nog zoveel te ontdekken!

Sandra

Ik heb even de foto’s opgezocht van de Ink Pots en ik snap inderdaad dat je daar spijt van hebt. Een soort ieniemienie Yellowstone. Maar hé, je moet altijd iets hebben om naar terug te keren hè, dat weet je haha! Het lijkt me echt een onwijs mooie wandeling om te doen. Ik liep in Colorado de Piedra River Trail, daar is deze wandeling een beetje vergelijkbaar mee volgens mij, alleen is deze nog net wat ruiger qua watervallen. Maar gaaf om te zien!

Patricia

Inderdaad schitterende foto’s Marcella! Wij zijn jaren geleden ook bij Johnston Canyon geweest. Wij liepen daar al rond een uurtje of zeven in de ochtend en we hadden het rijk voor ons alleen. We kregen zelfs nog bezoek van een bald eagle! Die kwam aanvliegen, ging even op de railing langs het pad zitten en vloog weer snel weg toen ie ons in de smiezen kreeg. Helaas waren we te laat voor een foto 🙂 Helaas zijn wij ook niet verder gelopen naar de Ink Pots. Mochten we er in de toekomst nog een keer komen dan lopen we zeker… Lees verder »

Marijke I easydailyfood

Waauw dit zit er prachtig uit. Ik ben zelf helemaal geen natuur mens maar dit is heel mooi!

puckbeineffable

Banff is ook echt een prachtig dorpje he! Vond het net uit een film komen…

Wanda

Oh wow, super joh! Wij zijn daar toen ook wel geweest maar dat was nog in het oude fotorolletjetijdperk, dus lang niet zulke mooie foto’s als die van jou! Zijn jullie toen ook nog in dat oude badhuis geweest? Vanuit het bad heb je ook een prachtig uitzicht op de omgeving, erg mooi!

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x