Na de wandeltocht door de sneeuw reden we met onze camper door naar de Rocky Mountains. We gaan op pad om Kootenay National Park te ontdekken. Veelzijdig, prachtige natuur, erg veel te zien en lekker rustig qua toeristen. Ik vind het ’t fijnste park van heel Canada, dus dat beloofd veel moois voor deze blog!

We hebben overnacht in Radium, waar we naar de hotsprings zijn geweest. Dit is overigens zeker geen aanrader, want het is eigenlijk gewoon een heel warm zwembad. Niks idyllisch of natuurlijks aan. Redstreak Campground beviel ons wel onwijs goed. De camping ligt best hoog boven het stadje, in een prachtig natuurlijke omgeving. We spotten in de omgeving bighorn sheep én onze eerste beren!

Camper

Afgesloten vanwege beren

Vanuit Radium hadden we ’s middags al een poging gedaan om Kootenay Valley Viewpoint te bezoeken. Dit lukte ook de volgende dag niet, omdat er 11 kilometer van de weg was afgezet. Er was een beer met kleintjes in het gebied, en dat kan heel gevaarlijk zijn. De afzetting verbood ons ook om stil te staan. Wel konden we 2x beren spotten. De eerste keer een moeder met 2 kleintjes en de tweede keer zagen we aan beide kanten van de weg een zwarte beer. Wauww!

Lees ook: Beren spotten in Finland

Kootenay National Park, Canada

Wandelen naar Dog Lake

We liepen 7,4 kilometer van de trail bij Dog Lake. Ik vind eerlijk gezegd het eerste stuk het mooiste, omdat je daar over een hangbrug loopt over lichtblauw gekleurd water. Het uitzicht op bergen met besneeuwde toppen is hier altijd aanwezig, zo mooi! Dog Lake zelf stond ter plekke niet aangegeven, dus we hopen dat we het juiste meer zijn gewandeld. De reflectie van de bergen in het heldere water was erg mooi!

Kootenay National Park, Canada

Kootenay National Park, CanadaKootenay National Park, Canada

De mooiste lunchplek

Voor de lunch stoppen we zomaar ergens. En wauww, wat hebben we spontaan een prachtige plek gekozen! Sterker nog: ik wil er niet eens meer weg! Het was echt genieten vanaf de grote steen in het water. Ik heb nog steeds wel eens heimwee naar deze plek. Het contrast met mijn pauzewandeling op een industrieterrein is ook bijna niet groter…

Marcella, Kootenay National Park, Canada

Kootenay National Park, Canada

Paint pots

Even later lopen we door een bizar rood landschap. De Paint Pots zijn een groep waterbronnen die rijk zijn aan ijzer. Dit geeft de grond rondom de bronnen een rood-oranje kleur. De Paint Pots waren jarenlang een belangrijke bron van Gele oker-verfpigment voor de lokale bevolking. Nu ziet het gebied er een beetje verlaten uit. Er zijn nog steeds een aantal bronnen actief, en het water stroomt via een beekje naar beneden. Overal zie je een rood/oranje massa. Langs het pad vind je informatie over de Paint Pots en hoe de verf vroeger gebruikt werd.

Paint pots, Kootenay National Park, Canada Paint pots, Kootenay National Park, Canada Paint pots, Kootenay National Park, Canada Paint pots, Kootenay National Park, Canada

Marble Canyon

Tot slot bezochten we de Marble Canyon, een actieve dag in Kootenay National Park! Hier liepen we zo’n 5,3 kilometer op en neer langs de canyon. Eerlijk gezegd hadden we al zoveel moois gezien, dat ik dacht dat niets het die dag meer kon overtreffen. De Marble Canyon werd met gemak mijn favoriet. En dat is niet zo moeilijk als je de foto’s ziet. Helderblauw water wat woest door de canyon stroomt, een ruige stenen wand met mooie kleuren en het eeuwige uitzicht op de bergen wat nooit verveelt. In de canyon loop je via een gemakkelijk pad omhoog. Aan ’t einde staan er twee knalrode stoelen zodat je optimaal kunt genieten van het zicht op de canyon. Wauwww, wat is de canyon mooi!

Marble Canyon, Kootenay National Park, CanadaMarble Canyon, Kootenay National Park, CanadaMarble Canyon, Kootenay National Park, Canada

Meer West-Canada!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Marble Canyon, Kootenay National Park, Canada

Tot slot spotten we nóg een beer in de berm bij Kootenay National Park! Je snapt nu vast wel waarom dit mijn favoriete park is. Zoveel moois zien in één dag, helemaal geweldig!

Black bearKootenay National Park Canada

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

23 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
gerhildemaakt

Wat een mooie foto’s! Ik ben nog nooit in Canada geweest, maar hoorde al vaker dat de natuur er prachtig is. Deze foto’s bewijzen dat. 🙂

betsie

Wat een prachtige natuur. Zou er zo wel heen willen. Fijn dat jullie zo genoten hebben.

Bianca

Prachtig is het daar zeg! Leuk om te lezen. Dit zet ik op mijn lijst en hoop ik een keer te kunnen bezoeken

Puck

Prachtig zeg. Wij zagen in Canada ook een moeder beer met kleintjes. Volgens mij stapte er zelfs iemand uit de auto om een foto te maken. Zo dom waren wij niet, maar we konden wel even stoppen langs de weg. Echt speciaal.

Simone | Paper Travels

Wat gaaf dat je die beren hebt gezien! Ziet er uit als een prachtig park inderdaad! Mooie foto’s ook.

iliveformydreams.com

Ik vind het altijd zo mooi gefotografeerd qua sfeer. Mooie foto’s dus weer en lijkt me echt prachtig!

ivonne calis

Mooi daar! Die picknick lunches doen wij ook heel vaak en wat vind je dan vaak een geweldige plekjes! En die beertjes, leuk!!!!!

Janneke

Wauw, wat ontzettend mooi! Vorig jaar was ik in Ontario maar i.v.m. familiebezoek niet echt de natuur ingegaan (wel het platteland op en ook wel wat mooie meertjes gezien, en Toronto was ook geweldig :)). Als ik ooit terugga blijf ik wat langer en wil ik zeker wat meer de natuur in!

Bart - Vetexbart

Nog maar even twee dagen in Canada geweest (snelle oversteek via US), maar wanneer ik deze prachtige foto’s zie… 🙂 wow!

Eva - eighty7

Schitterend. De natuur is daar zo prachtig. En te gek dat je beren hebt gespot!

Sandra

Waaaauw! Wat is het mooi daar zeg! Ik snap dat je niet meer weg wilde van je lunchplek. Jammer dat je huidige lunchplek zo saai is. Misschien je ogen dichtdoen en net doen alsof je in Canada bent?!

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Wat een geweldige reis hebben jullie gemaakt! Het is echt mijn droom om er ooit nog eens met de camper op uit te trekken in Canada. Gaaf dat jullie zelfs beren hebben gespot!

Stéphanie

Maar even gelijk je blog over Kootenay NP opgezocht nu we het erover hadden in de comments over Maligne Canyon. Ja, dit gebied vind ik er ook vele malen mooier en interessanter uitzien dan Maligne Canyon. Het park heeft inderdaad een afwisselend landschap en een schitterende natuur! Die paint pots zou ik ook graag willen zien en tot slot staan mijn geliefde red chairs ook in Marble Canyon! Oké, dit jaar kon ik door omstandigheden niet terug naar Canada maar volgend jaar moet ik toch echt eens terug 🙂

23
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x