Nationaal Park Noord-Amerika Outdoor Roadtrips

Veelzijdig Kootenay National Park in Canada

24 juli 2015
Marble Canyon, Kootenay National Park, Canada

Na de wandeltocht door de sneeuw reden we met onze camper door naar de Rocky Mountains. We gaan op pad om Kootenay National Park te ontdekken. Veelzijdig, prachtige natuur, erg veel te zien en lekker rustig qua toeristen. Ik vind het ’t fijnste park van heel Canada, dus dat beloofd veel moois voor deze blog!

We hebben overnacht in Radium, waar we naar de hotsprings zijn geweest. Dit is overigens zeker geen aanrader, want het is eigenlijk gewoon een heel warm zwembad. Niks idyllisch of natuurlijks aan. Redstreak Campground beviel ons wel onwijs goed. De camping ligt best hoog boven het stadje, in een prachtig natuurlijke omgeving. We spotten in de omgeving bighorn sheep én onze eerste beren!

Camper

Afgesloten vanwege beren

Vanuit Radium hadden we ’s middags al een poging gedaan om Kootenay Valley Viewpoint te bezoeken. Dit lukte ook de volgende dag niet, omdat er 11 kilometer van de weg was afgezet. Er was een beer kleintjes in het gebied, en dat kan heel gevaarlijk zijn. De afzetting verbood ons ook om stil te staan. Wel konden we 2x beren spotten. De eerste keer een moeder met 2 kleintjes en de tweede keer zagen we aan beide kanten van de weg een zwarte beer. Wauww!

Kootenay National Park, Canada

Wandelen naar Dog Lake

We lopen 7,4 kilometer van de trail bij Dog Lake. Ik vind eerlijk gezegd het eerste stuk het mooiste, omdat je daar over een hangbrug loopt over lichtblauw gekleurd water. Het uitzicht op bergen met besneeuwde toppen is hier altijd aanwezig, zo mooi! Dog Lake zelf stond ter plekke niet aangegeven, dus we hopen dat we het juiste meer zijn gewandeld. De reflectie van de bergen in het heldere water was erg mooi!

Kootenay National Park, Canada

Kootenay National Park, Canada

Kootenay National Park, Canada

De mooiste lunchplek

Voor de lunch stoppen we zomaar ergens. En wauww, wat hebben we spontaan een prachtige plek gekozen! Sterker nog: ik wil er niet eens meer weg! Het was echt genieten vanaf de grote steen in het water. Ik heb nog steeds wel eens heimwee naar deze plek. Het contrast met mijn pauzewandeling op een industrieterrein is ook bijna niet groter…

Marcella, Kootenay National Park, Canada

Kootenay National Park, Canada

Paint pots

Even later lopen we door een bizar rood landschap. De Paint Pots zijn een groep waterbronnen die rijk zijn aan ijzer. Dit geeft de grond rondom de bronnen een rood-oranje kleur. De Paint Pots waren jarenlang een belangrijke bron van Gele oker-verfpigment voor de lokale bevolking. Nu ziet het gebied er een beetje verlaten uit. Er zijn nog steeds een aantal bronnen actief, en het water stroomt via een beekje naar beneden. Overal zie je een rood/oranje massa. Langs het pad vind je informatie over de Paint Pots en hoe de verf vroeger gebruikt werd.

Paint pots, Kootenay National Park, Canada Paint pots, Kootenay National Park, Canada Paint pots, Kootenay National Park, Canada Paint pots, Kootenay National Park, Canada

Marble Canyon

Tot slot bezochten we de Marble Canyon, een actieve dag in Kootenay National Park! Hier liepen we zo’n 5,3 kilometer op en neer langs de canyon. Eerlijk gezegd hadden we al zoveel moois gezien, dat ik dacht dat niets het die dag meer kon overtreffen. De Marble Canyon werd met gemak mijn favoriet. En dat is niet zo moeilijk als je de foto’s ziet. Helderblauw water wat woest door de canyon stroomt, een ruige stenen wand met mooie kleuren en het eeuwige uitzicht op de bergen wat nooit verveelt. In de canyon loop je via een gemakkelijk pad omhoog. Aan ’t einde staan er twee knalrode stoelen zodat je optimaal kunt genieten van het zicht op de canyon. Wauwww, wat is de canyon mooi!

Meer Canada!

Ik schreef over al onze avonturen tijdens onze camperreis door West-Canada én we maakten een tof reisfilmpje! Benieuwd geworden? Kijk op mijn pagina reisbestemmingen Canada! Om inspiratie op te doen is de Capitool Canada perfect!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Marble Canyon, Kootenay National Park, Canada Marble Canyon, Kootenay National Park, Canada Marble Canyon, Kootenay National Park, Canada Marble Canyon, Kootenay National Park, Canada

Tot slot spotten we nóg een beer in de berm bij Kootenay National Park! Je snapt nu vast wel waarom dit mijn favoriete park is. Zoveel moois zien in één dag, helemaal geweldig!

Black bear

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply gerhildemaakt 24 juli 2015 at 15:28

  Wat een mooie foto’s! Ik ben nog nooit in Canada geweest, maar hoorde al vaker dat de natuur er prachtig is. Deze foto’s bewijzen dat. 🙂

  • Reply Marcella 27 juli 2015 at 10:14

   Dankjewel Gerhilde. Canada is zeker geweldig, en dan vooral het westen. Wij hebben 3 weken lang met een camper rondgereisd en zóveel moois gezien!

 • Reply betsie 24 juli 2015 at 15:50

  Wat een prachtige natuur. Zou er zo wel heen willen. Fijn dat jullie zo genoten hebben.

  • Reply Marcella 27 juli 2015 at 10:18

   Het was echt genieten in Canada! En vooral dit Nationaal Park, want de natuur was er zó veelzijdig. Een dag vol hoogtepunten!

 • Reply Mieke 24 juli 2015 at 17:10

  Wauw, wat een schitterende foto’s weer. En het lijkt me echt zo bijzonder om wilde beren te spotten! (maar ook wel en beetje eng, haha!)

  • Reply Marcella 27 juli 2015 at 09:15

   Dankjewel! Beren spotten is ook eng Mieke! Maar de 10 die wij gezien hebben, zagen we allemaal langs de kant van de weg, dat scheelt. En gek genoeg ben ik ook nog een paar keer uitgestapt om de beer van dichterbij te bekijken. Al stond ik dan wel tussen minstens 10 andere mensen, en op gepaste afstand. Maar toch had ik niet gedacht dat ik dat zou doen! 😉

 • Reply Bianca 24 juli 2015 at 19:36

  Prachtig is het daar zeg! Leuk om te lezen. Dit zet ik op mijn lijst en hoop ik een keer te kunnen bezoeken

  • Reply Marcella 27 juli 2015 at 09:16

   Ja, het is echt onwijs prachtig in Kootenay National Park! Deze hoort er zeker bij op je Canada-wishlist!

 • Reply Puck 24 juli 2015 at 20:33

  Prachtig zeg. Wij zagen in Canada ook een moeder beer met kleintjes. Volgens mij stapte er zelfs iemand uit de auto om een foto te maken. Zo dom waren wij niet, maar we konden wel even stoppen langs de weg. Echt speciaal.

  • Reply Marcella 27 juli 2015 at 10:19

   Dat lijkt me zeker niet handig, om uit te stappen en foto’s te maken. De weg is natuurlijk niet voor niets afgezet… Wij zijn maar braaf doorgereden, maar op een andere plek ben ik wél uitgestapt om een beer beter te kunnen spotten. Er stonden zoveel mensen om me heen, dat het wel kon. Natuurlijk een gepaste afstand gehouden!

 • Reply Simone | Paper Travels 25 juli 2015 at 07:24

  Wat gaaf dat je die beren hebt gezien! Ziet er uit als een prachtig park inderdaad! Mooie foto’s ook.

  • Reply Marcella 27 juli 2015 at 10:21

   Dankjewel voor je compliment Simone!

 • Reply iliveformydreams.com 25 juli 2015 at 15:31

  Ik vind het altijd zo mooi gefotografeerd qua sfeer. Mooie foto’s dus weer en lijkt me echt prachtig!

  • Reply Marcella 27 juli 2015 at 10:24

   Wat een lief compliment Sas, dankjewel! Kootenay National Park sprong er voor mij echt uit omdat het park zo lekker veelzijdig is. En niet al te druk wat toeristen betreft. Altijd een pré!

 • Reply ivonne calis 25 juli 2015 at 20:06

  Mooi daar! Die picknick lunches doen wij ook heel vaak en wat vind je dan vaak een geweldige plekjes! En die beertjes, leuk!!!!!

  • Reply Marcella 27 juli 2015 at 10:26

   Wij hadden nu natuurlijk een compleet huis op wielen bij ons, maar tijdens andere roadtrips hebben we meestal een koelbox mee met onze eigen lunch. Vooral in Amerika koop je in de Nationale Parken wel met gemak een broodje hamburger, maar iets simpelers/gezonders is vaak lastig te krijgen. Dan nemen we het zelf wel mee, en zo kunnen we ook de meest geweldige lunchplekken kiezen. I like!!

 • Reply Janneke 25 juli 2015 at 21:24

  Wauw, wat ontzettend mooi! Vorig jaar was ik in Ontario maar i.v.m. familiebezoek niet echt de natuur ingegaan (wel het platteland op en ook wel wat mooie meertjes gezien, en Toronto was ook geweldig :)). Als ik ooit terugga blijf ik wat langer en wil ik zeker wat meer de natuur in!

  • Reply Marcella 27 juli 2015 at 10:34

   Ik was in 2012 ook in het oosten van Canada. Ik ben toen wel bij de Niagara Falls geweest en in Algonquin Provincial Park. Mara verder zagen we vooral steden en daar heb ik nog steeds spijt van. Ik hou zo van de natuur namelijk! Ooit zou ik best terug willen naar het oosten, en een totaal andere trip maken. Maar eerst geniet ik na van alle moois wat ik zag in het westen. Wauwww!

 • Reply Bart - Vetexbart 29 juli 2015 at 08:15

  Nog maar even twee dagen in Canada geweest (snelle oversteek via US), maar wanneer ik deze prachtige foto’s zie… 🙂 wow!

 • Reply Eva - eighty7 29 juli 2015 at 16:57

  Schitterend. De natuur is daar zo prachtig. En te gek dat je beren hebt gespot!

 • Reply Sandra 29 juli 2015 at 20:57

  Waaaauw! Wat is het mooi daar zeg! Ik snap dat je niet meer weg wilde van je lunchplek. Jammer dat je huidige lunchplek zo saai is. Misschien je ogen dichtdoen en net doen alsof je in Canada bent?!

  • Reply Marcella 31 juli 2015 at 10:05

   Ja, prachtig hé Sandra! 🙂 Ik probeer me deze mooie beelden te visualiseren tijdens mijn lunch, maar het is nog best lastig, haha 😉 Ik moet nog maar eens terug, ooit!

 • Reply Stéphanie | Expeditie Aardbol 1 augustus 2015 at 12:33

  Wat een geweldige reis hebben jullie gemaakt! Het is echt mijn droom om er ooit nog eens met de camper op uit te trekken in Canada. Gaaf dat jullie zelfs beren hebben gespot!

  • Reply Marcella 2 augustus 2015 at 22:09

   Ja, het was echt geweldig tof om met een camper door Canada te reizen! Ik kan het je echt ontzettend aanbevelen! We hebben ook onwijs veel elanden gezien & ander wildlife. En zo’n onwijs mooie natuur. Er volgen nog veel meer blogs over Canada! 😉

 • Reply Stéphanie 14 april 2016 at 11:59

  Maar even gelijk je blog over Kootenay NP opgezocht nu we het erover hadden in de comments over Maligne Canyon. Ja, dit gebied vind ik er ook vele malen mooier en interessanter uitzien dan Maligne Canyon. Het park heeft inderdaad een afwisselend landschap en een schitterende natuur! Die paint pots zou ik ook graag willen zien en tot slot staan mijn geliefde red chairs ook in Marble Canyon! Oké, dit jaar kon ik door omstandigheden niet terug naar Canada maar volgend jaar moet ik toch echt eens terug 🙂

 • Leave a Reply