Tijdens het inparkeren van een megalange camper pik je de Nederlanders er zo uit ‘Nog een meter, kom maarrrrr!’ Zo raakten we al snel aan de praat met een leuk stel wat al er al een slordige 4.000 kilometer en heel wat weekjes op had zitten. Ze kwamen ‘even’ vanaf Toronto naar Banff National Park met een wegbrengspecial. Wat een avontuur! Op mijn vraag over wat ze het állerleukste vonden, gaven ze aan dat Maligne Lake en Spirit Island in Jasper National Park echt te gek was. Dus een aantal dagen later hobbelden wij de 50 kilometer lange weg over naar Maligne Lake over.

Maligne Lake Canada
Maligne Lake Canada
Spirit Island Maligne Lake Canada

Spirit Island is een klein eiland in Maligne Lake in Jasper National Park. Spirit Island geniet wereldwijde bekendheid, en is een van de beroemdste en meest gefotografeerde uitzicht op de Canadese Rockies.

Varen naar Spirit Island

Onze vrouwelijke schipper Andy zette er flink de vaart in. Greg geeft intussen uitleg over de immense bergketens en gletsjers waar we langs varen. Even is het weer alsof we weer in Milford Sound varen, wat een geweldig mooi gebied! Spirit Island is ooit door Kodak gebruikt in een campagne, waardoor het zo beroemd geworden is. De foto’s van het eiland worden extra mooi door de ‘fabulous ring of 3,360 meter mountains’. En ja, het is echt een plaatje. Ter plekke mag je even van de boot af om een stukje langs de kust te lopen en plaatjes te schieten. Het moet allemaal vrij snel, maar eerlijk gezegd is er naast Spirit Island ook niet veel te bekijken. Maar de boottocht blijft verrassend. Dit soort immense bergketens verveelt echt nooit!

Maligne Lake Canada
Maligne Lake Canada
Spirit Island Maligne Lake Canada

Wie, wat, waar?

Een boottochtje van 90 minuten naar Spirit Island kost ongeveer €40,- per persoon. Zowel de boottocht als het eiland zelf zijn bijzonder mooi. Wij startten eigenlijk altijd vroeg met onze tours, maar nu boekten we (pas) voor 12 uur. Met een overvolle boot, dus ik kan je zeker aanraden om wat vroeger het water op te gaan. De eerste boot vertrekt om 10 uur, maar dan moet je natuurlijk wel eerst die 50 kilometer rijden/hobbelen. Je kunt ook een kano huren of gaan hiken. Meer informatie vind je op de website van Maligne Lake.

Lees ook: Hiken in Maligne Canyon

Meer Canada!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

14 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sabine

Haha ja kan ik me helemaal voorstellen dat je hier nooit over uitgeschreven raakt! Ook mooie naslagwerken voor jezelf zijn dit. Ziet er ook weer prachtig uit! En precies: je raakt nooit uitgekeken op al die prachtige bergketens. Zelfs de bergen rondom Bogotá vind ik elke dag weer supermooi 😀

Patricia

Spirit Island is een juweeltje, helemaal met mooi zonnig weer. De boottocht zelf is inderdaad ook prachtig! Voor ons is het alweer zo’n tijd geleden dat we er zijn geweest. Ik heb helemaal geen goede kwaliteit foto’s van onze reis. Moeten toch nog eens terug!

Nathalie

Jaaaa zo fijn deze artikelen. Ik twijfel over de boottocht. Is het echt een must do of is Maligne Lake zelf ook geweldig als je er alleen een wandeling maakt? We slapen 2 nachten in Jasper, maar de to do list is láng 😉

Stéphanie

Mooie foto’s Marcella! Wij zijn verleden jaar helaas niet naar Spirit Island geweest omdat het slecht weer was, maar hebben wel bij het meer gewandeld toen het weer nog redelijk was. Ben ik blij dat ik toch even kan meegenieten en terugblikken dankzij deze fijne blog 🙂

Marijke

Zo mooi! Spirit Island hebben we tot onze grote spijt niet gedaan. Het is zo’n plaatje!! We hebben we een wandeling gedaan aan de andere kant van Maligne Lake. Ooit zullen we hier hopelijk ook staan!

lottevdw

Wauw, wat een plaatjes! Spirit Island lijkt echt prachtig: en dan inderdaad vooral de boottocht er naar toe, in die fenomenale natuur! 🙂

Linda | travellersoftheworld

Wat een geweldige foto’s! Canada lijkt me zo ontzettend mooi, de boottocht lijkt me echt geweldig!

14
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x