Noord-Amerika Outdoor Roadtrips

Spirit Island & Maligne Lake in Canada

5 februari 2016
Maligne Lake, Jasper National Park, Canada

Tijdens het inparkeren van een megalange camper pik je de Nederlanders er zo uit ‘Nog een meter, kom maarrrrr!’ Zo raakten we al snel aan de praat met een leuk stel wat al er al een slordige 4.000 kilometer en heel wat weekjes op had zitten. Ze kwamen ‘even’ vanaf Toronto naar Banff National Park met een wegbrengspecial. Wat een avontuur! Op mijn vraag over wat ze het állerleukste vonden, gaven ze aan dat Maligne Lake in Jasper National Park echt te gek was. Dus een aantal dagen later hobbelden wij de 50 kilometer lange weg over naar Maligne Lake over.

Boat, Maligne Lake, Jasper National Park, CanadaMaligne Lake, Jasper National Park, CanadaMaligne Lake, Jasper National Park, Canada
Maligne Lake, Jasper National Park, Canada

Spirit Island is een klein eiland in Maligne Lake in Jasper National Park. Spirit Island geniet wereldwijde bekendheid, en is een van de beroemdste en meest gefotografeerde uitzicht op de Canadese Rockies.

Varen naar Spirit Island

Onze vrouwelijke schipper Andy zette er flink de vaart in. Greg geeft intussen uitleg over de immense bergenketens en gletsjers waar we langs varen. Even is het weer alsof we weer in Milford Sound varen, wat een geweldig mooi gebied! Spirit Island is ooit door Kodak gebruikt in een campagne, waardoor het zo beroemd geworden is. De foto’s van het eiland worden extra mooi door de ‘fabulous ring of 3,360 meter mountains’. En ja, het is echt een plaatje. Ter plekke mag je even van de boot af om een stukje langs de kust te lopen en plaatjes te schieten. Het moet allemaal vrij snel, maar eerlijk gezegd is er naast Spirit Island ook niet veel te bekijken. Maar de boottocht terug blijft verrassend. Dit soort immense bergketens verveelt echt nooit!

Wie, wat, waar?

Een boottochtje van 90 minuten naar Spirit Island kost ongeveer €40,- per persoon. Zowel de boottocht als het eiland zelf zijn bijzonder mooi. Wij startten eigenlijk altijd vroeg met onze tours, maar nu boekten we (pas) voor 12 uur. Met een overvolle boot, dus ik kan je zeker aanraden om wat vroeger het water op te gaan. De eerste boot vertrekt om 10 uur, maar dan moet je natuurlijk wel eerst die 50 kilometer rijden/hobbelen. Je kunt ook een kano huren of gaan hiken. Meer informatie vind je op de website van Maligne Lake.

Meer Canada!

Ik schreef over al onze avonturen tijdens onze camperreis. Benieuwd geworden? Kijk op mijn pagina reisbestemmingen Canada!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Flag Canada Maligne Lake, Jasper National Park, Canada
Maligne Lake, Jasper National Park, Canada
DSC_3021

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Sabine 5 februari 2016 at 13:53

  Haha ja kan ik me helemaal voorstellen dat je hier nooit over uitgeschreven raakt! Ook mooie naslagwerken voor jezelf zijn dit. Ziet er ook weer prachtig uit! En precies: je raakt nooit uitgekeken op al die prachtige bergketens. Zelfs de bergen rondom Bogotá vind ik elke dag weer supermooi 😀

  • Reply Marcella 6 februari 2016 at 19:49

   Het zijn zeker mooie naslagwerken Sabine. En de ideale voorbereiding voor iemand die een reis aan het plannen is naar Canada. Ik kan me voorstellen dat je op de bergen in Bogotá niet uitgekeken raakt. Wonen in een bergachtig gebied lijkt me echt te gek!

 • Reply Patricia 6 februari 2016 at 12:32

  Spirit Island is een juweeltje, helemaal met mooi zonnig weer. De boottocht zelf is inderdaad ook prachtig! Voor ons is het alweer zo’n tijd geleden dat we er zijn geweest. Ik heb helemaal geen goede kwaliteit foto’s van onze reis. Moeten toch nog eens terug!

  • Reply Marcella 6 februari 2016 at 19:50

   Wat leuk dat jij ook bij Spirit Island bent geweest Patricia! De boottocht is echt heel tof. Heb jij er ook in de omgeving gewandeld? Daar hadden wij helaas geen tijd voor, maar we zijn wel in Maligne Canyon geweest. Dat was gaaf! En ja, je moet zeker eens terug. Mooi excuus 😉

 • Reply Mieke 6 februari 2016 at 14:44

  Whow, wat een gave foto’s weer! Het lijkt me echt heel gaaf om daar een boottocht te maken.

  • Reply Marcella 6 februari 2016 at 19:51

   Thanks Mieke! Het was zeker gaaf om daar een boottocht te maken. Wat een magisch gebied!

 • Reply Nathalie 6 februari 2016 at 18:38

  Jaaaa zo fijn deze artikelen. Ik twijfel over de boottocht. Is het echt een must do of is Maligne Lake zelf ook geweldig als je er alleen een wandeling maakt? We slapen 2 nachten in Jasper, maar de to do list is láng 😉

  • Reply Marcella 6 februari 2016 at 19:53

   Ik vond de boottocht erg tof! Een wandeling langs het meer hebben wij niet gemaakt, dus ik weet niet goed wat je dan zoal ziet. En of je ook zicht op Spirit Island kunt krijgen. Vlakbij Maligne Lake vind je Maligne Canyon. Die was ook echt te gek! Misschien dat je deze komt combineren met een wandeling rond het meer?

 • Reply Stéphanie 7 februari 2016 at 13:19

  Mooie foto’s Marcella! Wij zijn verleden jaar helaas niet naar Spirit Island geweest omdat het slecht weer was, maar hebben wel bij het meer gewandeld toen het weer nog redelijk was. Ben ik blij dat ik toch even kan meegenieten en terugblikken dankzij deze fijne blog 🙂

  • Reply Marcella 8 februari 2016 at 19:31

   Wij hebben dan weer niet gewandeld bij Maligne Lake. Lijkt me ook te gek, het is een prachtig gebied! Mijn volgende blog gaat over de canyon. Ook die is te gek!

 • Reply Marijke 7 februari 2016 at 13:36

  Zo mooi! Spirit Island hebben we tot onze grote spijt niet gedaan. Het is zo’n plaatje!! We hebben we een wandeling gedaan aan de andere kant van Maligne Lake. Ooit zullen we hier hopelijk ook staan!

  • Reply Marcella 8 februari 2016 at 19:32

   Wij hebben er dan weer niet gewandeld, je kunt niet alles hebben! Zou tof zijn dat je er tijdens een volgend bezoek wel kunt varen Marijke. Spirit Island is tof!

 • Reply lottevdw 8 februari 2016 at 09:21

  Wauw, wat een plaatjes! Spirit Island lijkt echt prachtig: en dan inderdaad vooral de boottocht er naar toe, in die fenomenale natuur! 🙂

  • Reply Marcella 8 februari 2016 at 19:34

   Ja, vooral de boottocht over Maligne Lake is ECHT ontzettend te gek Lotte!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 18 juli 2017 at 23:13

  Wat een geweldige foto’s! Canada lijkt me zo ontzettend mooi, de boottocht lijkt me echt geweldig!

  • Reply Marcella 20 juli 2017 at 11:26

   Dankjewel Linda! Canada is echt prachtig, vooral in het westen val je continue van de ene verbazing in de andere. De boottocht op Maligne Lake & Spirit Lake zijn ook erg gaaf!

  Leave a Reply