Noord-Amerika Outdoor Roadtrips

Peyto Lake in Canada

1 januari 2016
Peyto Lake, Alberta, Canada

Het nieuwe jaar starten met foto’s van de geweldige natuur in West-Canada. Dat leek me een goed idee! En dus zie je in deze blog het meest helderblauwe water, hoge bergen met eeuwige sneeuw en prachtige reflectie. Peyto Lake is een te gekke plek langs de Icefields Parway en moet echt een plaatsje krijgen in je roadtrip door West-Canada!

Peyto Lake, Alberta, Canada Peyto Lake, Alberta, CanadaPeyto Lake, Alberta, CanadaPeyto Lake, Alberta, Canada Peyto Lake, Alberta, Canada

Peyto Lake is een door een gletsjer gevoed meer in het nationaal park Banff in de Canadese Rocky Mountains. Het meer is genoemd naar Ebenezer William Peyto, een vroege gids en stroper in het gebied. Het meer is gevormd in de vallei van de bergketen Waputik op een hoogte van 1860 meter en wordt gevoed door de beek Peyto Creek, dat water meebrengt van het Cladron-meer en de Peyto-gletsjer. Gedurende de zomer stroomt er een aanzienlijke hoeveelheid rotspoeder (rock flour) in het meer, dat ontstaan is door de erosie in de gletsjer. Dit rotspoeder zorgt voor de bijzondere blauwe kleur van het water. Bron: Wikipedia

Blijf niet bij de massa

Het geweldig mooie Bow Lake was slechts een tussendoortje voor ons. Wij waren op weg naar Peyto Lake omdat we er een tocht wilden wandelen. Het eerste stuk liepen we achter de massa aan naar het uitzichtspunt. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de het helderblauw water in de vorm van een vos. Maar jeetje, wat was het platform vol! Voor het eerst sinds weken merkte ik een lichte vorm van agressie om me heen. Er was een Indiaas bruidspaar wat hun fotoshoot er liet doen, en op het platform duwden mensen elkaar weg om een stukje van het mooie uitzicht te kunnen zien. Wij liepen een stukje verder, zochten de juiste route, klommen een stukje en vonden opnieuw een uitzichtspunt. Dit keer zijn we er samen met een Nederlands stel wat we onderweg tegen kwamen. En het uitzicht op Peyto Lake is nog zoveel mooier! We maken er wat foto’s, de achtergrond is echt te gek! De foto van mij bij Peyto Lake is één van mijn favorieten van de hele reis.

Naar de Bow Summit

Maar we willen nog meer zien. Peyto Lake kan je ’t allerbeste zien vanaf de Bow Summit, en dat is dus ons doel. We klimmen een stuk omhoog en genieten intussen van het mooie uitzicht op de bergen. Na een tijdje lopen we door de sneeuw, en knopen intussen onze jas om ons middel. Warm en koud tegelijkertijd, een gekke combinatie. We komen op steile stukken vol sneeuw, en lopen langs een afgerond. Niet ideaal, als je last hebt van hoogtevrees. Het pak sneeuw wordt dikker en helaas moeten we ons doel opgeven. Het is te gevaarlijk om verder te gaan zonder speciale uitrusting en we zijn ook slechts met z’n tweetjes. Begin juni ligt er op deze hoogte gewoon nog teveel sneeuw. Gelukkig is de terugweg wonderschoon, en genieten we volop van ons avontuurtje bij Peyto Lake. Wat rest zijn deze supermooie foto’s!

Meer Canada!

Ik schreef over al onze avonturen tijdens onze camperreis door West-Canada én we maakten een tof reisfilmpje! Benieuwd geworden? Kijk op mijn pagina reisbestemmingen Canada! Om inspiratie op te doen is de Capitool Canada perfect!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Jan en Marcella, Peyto Lake, Alberta, Canada Marcella, Peyto Lake, Alberta, CanadaPeyto Lake, Alberta, Canada Peyto Lake, Alberta, Canada

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply karlijntravels 1 januari 2016 at 13:03

  Wauw, wat schitterend en wat een prachtige foto’s! Canada stond nooit zo hoog op mijn wensenlijstje, maar daar begint zo wel verandering in te komen!

  • Reply Marcella 1 januari 2016 at 18:33

   Je moet echt eens naar Canada gaan Karlijn, zo’n prachtig mooi land! Vooral de natuur in het westen is echt te gek!

 • Reply Sandra 1 januari 2016 at 15:30

  Wat een geweldig mooie foto’s Marcella! Ik krijg ook steeds meer behoefte om er nu eens één echt heen te gaan 😉

  • Reply Marcella 1 januari 2016 at 18:33

   Dankjewel Sandra! Ik snap dat je steeds meer behoefte krijgt om Canada te ontdekken. Te gekke natuur! 😉

 • Reply Stéphanie 1 januari 2016 at 19:36

  Dank je voor het posten van deze mooie blog! Ik wil al zo graag terug! Leuk dat jullie verder zijn gewandeld, weg van de drukte. Jammer dat jullie de top niet konden bereiken door de sneeuw maar beter om geen onnodige risico’s te nemen. Je foto’s zijn sowieso prachtig, top bereikt of niet bereikt. Het is er schitterend he!

  • Reply Marcella 2 januari 2016 at 22:36

   Ik snap wel dat je terug wilt Stéphanie! West-Canada is echt zooo mooi! Wij blijven ’t liefst sowieso niet bij de drukte. Daar achter is het eigenlijk altijd mooier! En in elk geval lekker rustig 😉

 • Reply Daphne | Travelshot.nl 1 januari 2016 at 20:53

  Wauw, prachtige foto’s ! Ik wilde al graag naar Canada, maar als ik jouw post(s) zo lees, krijg ik nog meer behoefte om in het vliegtuig te stappen!

  • Reply Marcella 2 januari 2016 at 22:37

   Moet je zeker doen Daphne, West-Canada is echt te gek!

 • Reply Jessica 2 januari 2016 at 00:23

  Waaaaauw dat water…. Je hebt het echt niet gephotoshopt he? 😉

  • Reply Marcella 2 januari 2016 at 22:31

   Sterker nog, ik heb de foto niet eens bewerkt. Volop échte natuurpracht dus!

 • Reply Co 2 januari 2016 at 09:11

  Wauw, prachtig! Staat bij deze ook op mijn bucketlist 🙂

  • Reply Marcella 2 januari 2016 at 22:40

   Dat snap ik wel, West-Canada is echt te gek. Eigenlijk álles in de Rockies is alles gaaf. Zo bijzonder mooi!

 • Reply Sabine 2 januari 2016 at 13:36

  Wauw wat mooi zeg! Dat water is gewoon blauwer dan de lucht. En de foto met jou is inderdaad heel mooi, ook door doe prachtige kleurencombinaties. Mijn ervaring is ook altijd dat als je gewoon verder kijkt dan de rest doet je nog veel meer moois tegenkomt.

  • Reply Marcella 3 januari 2016 at 15:44

   Echt supermooooi hé Sabine! Zo blauw is bijna onwerkelijk. Wij gaan altijd net een stukje verder, om de massa te ontwijken. Een stuk rustiger, en vaak ook mooier. Like it!

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 2 januari 2016 at 15:32

  Wauw, fantastisch, zooooo blauw! Waarom hebben wij ook alweer tickets naar Florida geboekt i.p.v. Canada? 😉

  • Reply Marcella 3 januari 2016 at 15:45

   Na Florida voor Canada gaan dus! 😉 Florida is trouwens ook te gek hoor, ik zie bij Travel by San echt zoveeeel mooie plaatjes voorbij komen <3

 • Reply Lydie 2 januari 2016 at 17:59

  Wat ontzettend mooi! Ik ben ook naar Lake Peyto geweest, maar dan in de zomer van 2014. Prachtig! Nu dat ik je foto’s zie krijg ik weer kriebels in mijn buik, wat een magische plek.

  • Reply Marcella 3 januari 2016 at 15:46

   Peyto Lake is echt een magische plek, zo bijzonder mooi! Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik er was, als ik die te gekke foto’s zie. Wat is het water bizar mooi blauw! <3

 • Reply MelissaBK 2 januari 2016 at 20:01

  WOOOOW wat een prachtige fotos! Canada staat nog hoog op mijn Reislijstje. Hopelijk snel eens heen te gaan.

  • Reply Marcella 3 januari 2016 at 15:47

   Dankjewel Melissa! Canada is echt een aanrader om te bezoeken, zo’n prachtig land! De natuur in de Rocky Mountains is echt betoverend.

 • Reply Marlies 2 januari 2016 at 22:06

  Ik zit nu in Canada en dit staat zeker op mijn lijstje om te doen.
  Bedankt voor alle tips!

  • Reply Marcella 3 januari 2016 at 15:48

   Gaaf dat je nu in Canada bent Marlies. Onwijs veel plezier, geniet van ’t bizar mooie landschap!

 • Reply Nathalie 3 januari 2016 at 19:11

  Oeh, nog meer voorpret voor mijn trip. Waanzinnige foto’s! Ik moest wel gniffelen om je ‘lichte vorm van agressie’. Erg herkenbaar op van die mooie, toeristische plekken. Ik hoop dat het niet te druk is als ik er ben, anders ben ik zo weer weg 😉

  • Reply Marcella 4 januari 2016 at 10:47

   Er komt nog wel meer voorpret voor Canada aan, ik heb nog wel wat blogs te schrijven! Jammer dat die plekken zo ontzettend druk zijn. En dat de meeste mensen niet verder komen dan dat volle platform. Zonde!

 • Reply ivonne 5 januari 2016 at 22:22

  Prachtig! Ik ben zo hard aan het inpraten op Frank voor dit jaar. Ik wil naar IJsland, óf naar Noorwegen, Canada of Alaska. Lekker die ruige natuur in, lijkt me heerlijk! Die blauwe meren in Canada vind ik zo prachtig, het is bijna niet te geloven dat het echt zo is!

  • Reply Marcella 6 januari 2016 at 08:55

   Gave bestemmingen Ivonne! IJsland lijkt me echt te gek, staat erg hoog op mijn wishlist. En een roadtrip door Noorwegen ook. Ik ben in september in Oslo geweest, maar de geweldige natuur in Noorwegen wil ik nog absoluut ontdekken. Lijkt me echt te gek! West-Canada kan ik je onwijs aanbevelen. De blauwe meren zijn echt top. Ik heb mijn foto’s niet bewerkt, zó echt is de kleur. Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik daar was. Wauwww!

  Leave a Reply