Noord-Amerika Outdoor Video

VIDEO – Roadtrip West-Canada

30 juli 2016
Marcella, Peyto Lake, Alberta, Canada

In het voorjaar van 2015 maakten we een roadtrip met een camper door West-Canada. We genoten van knalblauwe gletsjermeren, hoge bergen met eeuwige sneeuw, een heleboel wildlife en ruige kustlijnen. Het werd een reis vol hoogtepunten. Nu hebben we onze video roadtrip West-Canada klaar en kan je meegenieten van deze geweldige reis!

Volg mij op YouTube!

Vind je onze video roadtrip West-Canada leuk? Geef dan een duimpje omhoog en volg mij op YouTube! Daar vind je nog meer toffe reisfilmpjes!


Bow Lake, Alberta, Canada Johnston Canyon, Banff National Park, Canada

Drie weken rondreizen met een camper

Na een paar dagen in de leuke stad Vancouver haalden we onze megagrote camper op en startte onze roadtrip West-Canada. Al snel fietsten we over oude spoorbruggen bij de Myra Canyon. De bergen leken te groeien, toen we dichterbij de Rocky Mountains kwamen. Daar genoten we van de overweldigende natuur van Kootenay, Banff & Jasper. We wandelden er (met angst voor beren…) door kloven en klauterden omhoog voor een geweldig uitzicht. Als we dachten dat we ’t mooiste gezien hadden, werd het nóg indrukwekkender. Met pijn in ons hart verlieten we de Rockies. We waren dan ook verrast door de schoonheid van Wells Gray Provincial Park. En de overtocht naar Vancouver Island is echt zo onwijs de moeite waard!

Kamperen en wildlife tellen

Ik telde drie weken lang keurig alle dieren die we zagen. Het werd een indrukwekkende wildlife score! Onze camper was groot met z’n 9 meter, maar dit gaf ons juist veel vrijheid. Grote (dure!) commerciële camping waar je vlak naast je buurman staat zijn niks voor ons. Wij zochten de meest simpele campings op waar we optimaal genoten van de rust en ruimte. We hadden toch alles bij ons. Echt, ik kan het je onwijs aanbevelen om door Canada te reizen met een camper. En duur hoeft het zeker niet te zijn! Ik vertelde al eens hoe je de kosten laag kunt houden.

We vlogen naar Vancouver met Air Transat. Zo vlieg je voor een scherpe prijs de oceaan over!

Meer Canada!

Ik schreef over al onze avonturen tijdens onze camperreis door West-Canada. Benieuwd geworden welke Nationaal Parken we bezocht hebben en wat we er hebben gedaan? Lees verder op mijn pagina reisbestemmingen Canada!

Zou jij willen rondreizen door Canada?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Marcella, Camper Cruise Canada

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Stéphanie 30 juli 2016 at 15:08

  Geen woorden voor dit filmpje.. Ik krijg direct heimwee.. Wat is het daar toch magisch mooi he! Ik vind het filmpje trouwens erg leuk in elkaar gezet, ik heb echt even genoten 🙂

  • Reply Marcella 31 juli 2016 at 15:17

   Dat klinkt goed Stéphanie, dat je echt even genoten hebt! Ook ik ben erg blij met dit filmpje. Krijg er echt een blij gevoel van! Ooit wil ik wel eens terug naar West-Canada 😉

 • Reply Sabine 30 juli 2016 at 20:22

  Wauw wat een mooie film! De rendieren op de weg ook… de rust op de wegen, de witte bergtoppen, de watervallen… ik wil ook!

  • Reply Marcella 31 juli 2016 at 16:25

   Moet je zeker eens doen Sabine. West-Canada is wonderschoon! <3

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 1 augustus 2016 at 09:00

  Wat leuk dat jullie nog filmbeelden hadden van deze reis! Echt een heel gaaf filmpje, het was net of ik even met jullie mee op reis was! Heel leuk gedaan! 😀
  P.s. Ik ben ook nog bezig met ons reisfilmpje, hij is bijna af, yay 🙂

  • Reply Marcella 1 augustus 2016 at 10:52

   We hebben zelfs van West-Amerika in 2011 nog beelden, maar we hebben nooit iets gemonteerd 😉 Ook voor Canada misten we wel bepaalde shots, maar Jan heeft er toch wat moois van kunnen maken. Leuk om met zo’n filmpje echt even mee op reis te zijn!
   PS: ik kijk uit naar jullie filmpje!!

 • Reply Maudgeniet.nl 1 augustus 2016 at 09:23

  Ik moet eerlijk zeggen dat Canada en Amerika mij niet zo trekken.. Maar als ik dit filmpje zie, is het daar echt prachtig! En wat leuk ook.. Met zo’n camper, tof! Ik hoop dat jullie het straks in Canada & Amerika net zo mooi hebben!

  • Reply Marcella 1 augustus 2016 at 10:53

   Kan ik je al een beetje over de streep halen Maud? Amerika en Canada zijn echt geweldig qua natuur! Rondreizen met een camper was ook echt heel erg leuk, dat kan ik je onwijs aanbevelen. Gewoon eens doen! 😉

 • Reply Bianca 1 augustus 2016 at 11:14

  Mooie beelden. Dat was vast een prachtige reis! Leuk om al die dieren op de weg te zien 😀 Ik krijg nu al helemaal zin in mijn rondreis in september!

  • Reply Marcella 2 augustus 2016 at 09:08

   Dankjewel! Ik vind dat het filmpje de sfeer goed weergeeft. Erg blij mee! Het was zeker een prachtige reis Bianca! Het reizen met een camper is ons zo onwijs goed bevallen dat ik het iedereen nu aanraad 😉 Waar ga jij rondreizen in september?

 • Reply Yvonne 1 augustus 2016 at 14:18

  Zowel Canada als Noord-Amerika trekken mij niet zo, maar als ik dit weer zie heb ik geen idee waarom eigenlijk niet. En dat heb ik bij alle beelden van Canada, dus volgens mij moeten we het gewoon een keer gaan proberen.. en dan helemaal om natuurlijk 😉 Mooi filmpje… de stukjes die ik door het trage wifi heb kunnen zien… thuis zeker nog eens opnieuw kijken!

  • Reply Marcella 2 augustus 2016 at 09:08

   Je moet het inderdaad gewoon eens proberen Yvonne! 😉

 • Reply Elisa | Lies rond de wereld 1 augustus 2016 at 16:23

  Canada, wat blijft het toch een prachtland. Supertoffe video! Krijg meteen zin om mijn koffers te pakken. West Canada is zeker iets wat nog op mijn bucketlist staat (en hij is al zo lang!)

  • Reply Marcella 2 augustus 2016 at 09:09

   Je moet écht je koffers pakken Elisa, West-Canada is echt zó de moeite waard! Rondreizen met een camper vond ik er echt te gek. Heerlijk een met de natuur, zó fijn! <3

 • Reply Co 1 augustus 2016 at 20:14

  Wat een gaaf filmpje! Lijkt me ook wel heel erg gaaf om Canada eens te bezoeken. Ik heb tijdens mijn roadtrip van de afgelopen maand ook eea gefilmd, hoop dat ik dat filmpje ook eens kan delen 🙂 (nog even uitzoeken hoe monteren ed ook alweer werkt…)

  • Reply Marcella 2 augustus 2016 at 09:12

   Dankjewel voor je compliment! Canada lijkt me echt wat voor jou, dus ik kan een rondreis je echt aanbevelen!
   Ik ben erg benieuwd naar jouw filmpje van je roadtrip Amerika! Maar volgens mij heb ik ook nog wat artikelen van je te lezen. Leuk!

 • Reply Sarah 2 augustus 2016 at 11:44

  Zalig! Ik zou sowieso ook nog door Canada willen trekken. Jullie filmpje lijkt me, op de één of andere manier, ook zo rustgevend. Met al die natuur rondom jullie. Prachtig gewoon.

  • Reply Marcella 2 augustus 2016 at 13:37

   Wij hebben onze camperreis door West-Canada ook als heel rustgevend ervaren. Waarschijnlijk zie je dat daardoor terug in het filmpje 🙂 We stonden op prachtige campings zonder faciliteiten en waren dolgelukkig. Lekker fikkie stoken en een boek lezen. Simple life & optimaal genieten. Zo fijn! <3 Dus ja, ik kan het je aanraden!

 • Reply Judith | Worldwife.nl 2 augustus 2016 at 23:03

  Wauw, wat gaaf! Ik zou heeeeel graag eens met een camper door Canada willen reizen. Maar niet in mijn uppie en een reisgenoot heb ik nog niet gevonden. Ook nog niet echt gezocht trouwens 🙂
  Ik wil ook wat meer met video gaan doen. Met wat voor camera filmen jullie?

  • Reply Marcella 3 augustus 2016 at 09:53

   Een reisgenoot voor Canada vind je vást! Een roadtrip door dit land staat bij velen op hun wishlist, dus dat komt vast goed!
   Leuk dat je ook meer met video wilt doen! Wij filmen met de GoPro, maar ook met de spiegelreflex. Van die laatste hebben we eigenlijk de mooiste beelden!

 • Reply Gabriëlle ~ GlobeGirl 3 augustus 2016 at 10:43

  Canada is echt zo prachtig! Zo’n travelvideo geeft nog een beter beeld van hoe het op een bestemming is. Mooi gemonteerd ook (compliment voor Jan).

  • Reply Marcella 3 augustus 2016 at 17:17

   Ik vind dat deze video goed uitstraalt hoe relaxt we het in Canada hadden. Echt tof vastgelegd en gemonteerd door Jan. Blij mee!!

 • Reply Jacomijn - Safe and Healthy Travel 3 augustus 2016 at 21:04

  Ik ga steeds vaker dit soort reizen zien….dat wil zeggen dat ik dit moet gaan toevoegen… Met de Camper Canada of Amerika doen.. Gaaf hoor! Geweldig die parken!!

  • Reply Marcella 4 augustus 2016 at 11:15

   Ik kan je een roadtrip met een camper door Canada zo onwijs aanbevelen Jacomijn. Geweldig land!!

 • Reply Jenny - ikreis.net 4 augustus 2016 at 11:20

  Leuke video!

  Ooit wil ik ook naar Canada 🙂

  • Reply Marcella 4 augustus 2016 at 14:12

   Kan ik je zéker aanraden Jenny!

 • Reply Melissa 4 augustus 2016 at 19:37

  Wow wow wow!! Zo fantastisch mooi! Die natuur is echt overweldigend.

  Wat een leuk filmpje Marcella. Wij vertrekken op 20 aug voor een gelijkaardige reis, enkel nog een extra stukje Amerika erbij.

  Kunnen niet wachten.

  Als ik vragen mag … welk programma gebruiken jullie om filmpjes te monteren nadien? Wil graag een soortgelijk filmpje maken eens we thuis zijn.

  • Reply Marcella 4 augustus 2016 at 22:31

   Wat gaaaaaf dat je gaat rondreizen door Canada & Amerika! Welke delen ga je er zien? Wat heerlijk joh, veel plezier met de voorpret!

   Jan heeft onze filmpjes gemonteerd met iMovie. Op de MacBook dus 😉

   • Reply Melissa 6 augustus 2016 at 00:09

    We kijken er heel erg naar uit.
    op onze planning onder andere: Olympic NP, Yellowstone NP, Grand Teton NP, Seattle, Vancouver, Vancouver Island, Whistler, Jasper, Banff, Whistler, Calgary en nog wat kleine parken onderweg

    Bedankt voor de info.

    • Reply Marcella 7 augustus 2016 at 16:02

     Oeh, dat klinkt goed, wat een mooie route! Ik ben echt fan van Yellowstone, maar ook Banff en Jasper zijn echt prachtig. Veel reisplezier!

 • Reply Sanne 7 augustus 2016 at 13:28

  Heel tof dat jullie hier een video van hebben gemaakt! Geeft toch echt wat extra indrukken dan alleen tekst & foto’s!

  • Reply Marcella 7 augustus 2016 at 16:03

   Dankjewel Sanne! Ik vind dat dit filmpje de sfeer van onze reis goed weergeeft. Vrijheid, genieten van de mooie natuur en lekker veel buiten zijn. Was echt een onwijs toffe reis!!

 • Reply Elise 9 augustus 2016 at 14:09

  Wat een leuk filmpje! Heerlijk om naast foto’s ook filmbeelden te kunnen zien.

  • Reply Marcella 9 augustus 2016 at 20:28

   Ik ben echt blij met dit filmpje Elise! Geeft de sfeer van onze camperreis West-Canada onwijs goed weer!

 • Reply Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken 4 december 2016 at 14:26

  Ziet er super mooi uit! Hihi en Jan is wel erg fan van z’n selfiestick of niet? Leuk filmpje weer!

  • Reply Marcella 4 december 2016 at 20:13

   Tijdens die reis hebben we inderdaad vaak de selfiestick gebruikt, nu doen we dat een stuk minder vaak. Maar ik vind de (selfie)shots van de West-Canada-film wel erg tof! 😉

 • Reply Johan 4 december 2016 at 17:40

  Mooi hoor, kan me voorstellen dat jullie er van hebben genoten!
  Heerlijk zo’n camper, alle vrijheid.

  • Reply Marcella 4 december 2016 at 20:14

   Een camper geeft inderdaad veel vrijheid, we hebben er echt van genoten Johan!

 • Reply Emma - Travelhotspots 13 januari 2017 at 22:29

  Wat een super leuke film van Canada! Ik was er afgelopen juni en helaas heb ik niet alle mooie plekken aan de die kant van Canada kunnen zien. Maar nu willen mijn ouders misschien dit jaar (150 jaar Canada) naar West Canada. Het liefst zou ik meegaan. Maar op dit moment zit ik nog in Mexico en eerst moet er weer wat geld binnenkomen voordat ik iets uitgeef. Maar jouw artikelen en film helpen ze goed om een mooie reis uit te stippelen!!

  • Reply Marcella 14 januari 2017 at 14:00

   Leuk dat je zoveel inspiratie op doet met mijn artikelen. Goed om te lezen, daar ben ik blij mee! Ik hoop dat je terug naar Canada kunt met je ouders om er nog veel meer te zien! Ook wij kunnen er nog veel meer zien, maar ik wil eerst wat andere landen ontdekken 😉

 • Reply Wilma Broere 4 november 2017 at 19:01

  Wat een geweldige site, Marcella! Wij (mijn vriend, onze zoon van (dan) 13 en ik) gaan volgende jaar 3, 5 week rondreizen met Camper in West-Canada. Ik heb al heel wat tips van jouw site kunnen halen! Bedankt daarvoor! ‘k heb er écht heel veel zin in en jouw site zorgt er voor dat dit alleen nog maar meer wordt! Nu ‘druk’ bezig met een globaal reisschema ( we willen niet alles vastleggen, behalve dan de campings in de toeristische gebieden als Banff, Jasper en Tofino, aangezien wij gebonden zijn aan hoogseizoen.). Wij gaan voor het rondje tegen de klok in Vancouver-Vancouver (met aan het einde een kleine week Vancouver Island, gevolgd door, na inleveren camper, Vancouver City:2 hotelovermachtingen). Bedankt en veel plezier op je toekomstige reizen!

  • Reply Marcella 10 november 2017 at 16:54

   Wat ontzettend leuk dat ik je zo heb kunnen inspireren Wilma! Jullie reis wordt echt helemaal te gek, dat kan niet anders! Lekker om niet alles vast te leggen, dan heb je nog wat speling met de tijd. Vinden wij ook altijd heel fijn. Mocht je nog vragen hebben: laat het me weten! Veel plezier met alle voorpret!

  Leave a Reply