Noord-Amerika Outdoor Roadtrips

Maligne Canyon in Canada

31 maart 2016
Maligne Canyon, Canada

Na twee weken offline op Cuba vertel ik je over onze avonturen in het bijzondere land. Ik schreef al over de leuke hoofdstad Havana en de prachtige valei van Viñales. Toch ben ik ook over onze camperreis door Canada nog niet uitgepraat! In dit artikel neem ik je mee naar de prachtige Maligne Canyon. Hier wilden we ‘even’ een kijkje nemen toen we van het magische Spirit Island kwamen. De verrassing was groter dan we verwachten!

Maligne Canyon, Canada

Jasper National Park

Maligne Canyon is onderdeel van Jasper National Park, en hoort bij de Rocky Mountains. het is een enorm gebied van maar liefst 10.878 km² waar je keuzes moet maken omdat je zeker niet álles kunt zien (jammer!). Wij vaarden over Maligne Lake naar Spirit Island en pakten op de terugweg Maligne Canyon mee. Anderhalf uur lang liepen we langs woest kolkend helderblauw water. De ruige kloof van kalksteen bleef een fascinerend uitzicht. De kloof is zo’n 60 meter diep en ongeveer 2 meter breed.

Hallo hoogtevrees!

Van andere reizigers hadden we al gehoord dat de Maligne Canyon Trail minder prettig is met hoogtevrees. En dat bleek waar! Het stuk naar de vijfde brug loop je een flink eind op een smal glibberig paadje langs de kloof, en het zicht in de diepte maakte het mij regelmatig moeilijk. Op de terugweg kan je een paadje pakken wat een stuk hoger loopt, zodat het uitzicht op de kloof wat verder weg is. Toch heb ik dit paadje prima kunnen wandelen, dus laat je zeker niet ontmoedigen!

Foto’s!

De natuur kan beter voor zich spreken. Dus ik heb een mooie selectie foto’s van de Maligne Canyon voor je!

Meer Canada!

Ik schreef over al onze avonturen tijdens onze camperreis door West-Canada én we maakten een tof reisfilmpje! Benieuwd geworden? Kijk op mijn pagina reisbestemmingen Canada! Om inspiratie op te doen is de Capitool Canada perfect!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Maligne Canyon, Canada Maligne Canyon, Canada Maligne Canyon, Canada Maligne Canyon, Canada Maligne Canyon, Canada

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Elisa | Lies rond de wereld 31 maart 2016 at 10:49

  Wat een prachtig gebied! Ik heb ook hoogtevrees en dan zijn zulke paadjes niet fijn nee haha.

  • Reply Marcella 31 maart 2016 at 13:34

   Het is gelukkig prima te doen Eilsa! De mooie ruige natuur maakt veel goed!

 • Reply Eva 31 maart 2016 at 12:16

  Ziet er geweldig uit!! Mooi foto’s 🙂

 • Reply Stéphanie 31 maart 2016 at 14:13

  Klinkt het raar als ik zeg dat ik juist teleurgesteld was door Maligne Canyon? Ik had een wow effect verwacht maar was er snel uitgekeken. Ook mijn vriend had hetzelfde gevoel. Wellicht komt het door het zeer slechte weer dat wij in Jasper hadden en doordat wij op dat moment een beetje reismoe waren. Het is op zich een mooie plek maar niet de mooiste canyon die ik ooit heb bezocht. Je foto’s zijn overigens wel mooi hoor 🙂

  • Reply Marcella 3 april 2016 at 12:46

   Nee hoor, ik vind het juist goed om jouw andere ervaring te lezen Stéphanie! Eerlijk is eerlijk, ik vond de Maligne Canyon ook niet de állermooiste. Dat was de Canyon in Kootenay National Park. Ook direct mijn favoriete park in West-Canada. Zijn jullie daar ook geweest?

   • Reply Stéphanie 14 april 2016 at 11:45

    Nee, Kootenay NP hebben wij helaas niet bezocht. Een reden extra om terug te reizen naar West Canada! Ik vond Johnston Canyon in Banff wel erg mooi. Wel erg toeristisch maar ik heb daar op een of andere manier veel meer kunnen genieten.

 • Reply ivonne 31 maart 2016 at 14:23

  Dat ziet er geweldig mooi uit. Jasper wil ik nog erg graag een keer met eigen ogen bekijken. Wie weet, als we deze zomer nog tijd over hebben tijdens onze trip in het westen van Amerika, vanuit Seattle ben je er “redelijk snel”.

  • Reply Marcella 3 april 2016 at 12:49

   Jasper ligt nog aardig hoog in Canada. Vanaf Seattle is het volgens de routeplanner zo’n 900 kilometer naar Jasper. In Banff ben je een stuk sneller, maar ik snap dat je ook wat meer wilt zien van de Rockies! 😉

 • Reply Sabine 31 maart 2016 at 16:03

  Wat mooi weer! Zoals altijd met Canada haha 😀 Ik heb ook hoogtevrees, maar zou dat soort paadjes wel nemen. Ik heb wel eens ergens gestaan dat ik zo bang was, toen kroop ik over de vloer, echt zo raar!

  • Reply Marcella 3 april 2016 at 12:51

   Canada is echt te gek, en vooral het westen! Dat kruipen over de vloer is trouwens wel herkenbaar. Ik heb dat ook wel eens gedaan. Op de een of andere manier voelt het dan ‘veiliger’. Gek is dat!

 • Reply Amanda 31 maart 2016 at 16:49

  Wauw, dat ziet er geweldig uit!

 • Reply Yvonne 1 april 2016 at 15:22

  Telkens als ik je mooie foto’s van Canada zie begrijp ik zo goed waarom je er zo enthousiast over bent! Het ziet er weer super uit!! Helaas heeft Peter ook hoogtevrees, dus ben bang dat dit niks gaat worden, maar ik geniet van jouw verhalen en foto’s. 🙂

  • Reply Marcella 3 april 2016 at 12:53

   West-Canada is echt vol natuurschoon, een prachtig gebied! Ik snap wel dat reizigers zó enthousiast zijn dat ze er naar terug willen. Dat wil ik ook wel, maar dan over aardig wat jaartjes. Met hoogtevrees kan je overigens prima reizen door Canada. Het zijn maar een paar paadjes die minder prettig zijn. Maar dat is absoluut goed te doen!

 • Reply Rowan - sillysis.nl 12 april 2016 at 12:53

  Wat is Canada toch mooi en indrukwekkend! Staat heel hoog op mijn verlanglijstje! Mooie foto’s heb je gemaakt!

  • Reply Marcella 12 april 2016 at 16:31

   Dankjewel voor je compliment Rowan! Ik kan je Canada echt ontzettend aanraden!

 • Reply Jantien JantiensReisStijl.com 16 april 2016 at 17:06

  Wat een ontzettend gave foto’s zeg! Ik sprak al eens iemand uit Canada die zei dat het maar een saai land was en niet de moeite van een bezoekje waard. Ik had al zo’n vermoeden dat ie loog 😉

  • Reply Marcella 16 april 2016 at 18:57

   Je moet echt naar Canada Jantien! Ik weet zeker dat ie loog 😉 Je kunt er zoveel zien & doen, vooral de Rockies zijn echt te gek. Echt een topland!

  Leave a Reply