Twee weken op camperreis door Canada was een geweldige ervaring! In dit artikel neem ik je mee naar de prachtige Maligne Canyon. Hier wilden we ‘even’ een kijkje nemen toen we van het magische Spirit Island kwamen. De verrassing was groter dan we verwachten!

Maligne Canyon Canada
Maligne Canyon Canada

Jasper National Park

Maligne Canyon is onderdeel van Jasper National Park, en hoort bij de Rocky Mountains. Wij kwamen er na een ritje over de geweldige Icefields Parkway. Jasper National Park is een enorm gebied van maar liefst 10.878 km² waar je keuzes moet maken omdat je zeker niet álles kunt zien (jammer!). Wij vaarden over Maligne Lake naar Spirit Island en pakten op de terugweg Maligne Canyon mee. Anderhalf uur lang liepen we langs woest kolkend helderblauw water. De ruige kloof van kalksteen bleef een fascinerend uitzicht. De kloof is zo’n 60 meter diep en ongeveer 2 meter breed.

Marcella Maligne Canyon Canada

Hallo hoogtevrees!

Van andere reizigers hadden we al gehoord dat de Maligne Canyon Trail minder prettig is met hoogtevrees. En dat bleek waar! Het stuk naar de vijfde brug loop je een flink eind op een smal glibberig paadje langs de kloof, en het zicht in de diepte maakte het mij regelmatig moeilijk. Op de terugweg kan je een paadje pakken wat een stuk hoger loopt, zodat het uitzicht op de kloof wat verder weg is. Toch heb ik dit paadje prima kunnen wandelen, dus laat je zeker niet ontmoedigen!

Maligne Canyon Canada
Maligne Canyon Canada
Maligne Canyon Canada

Meer Canada!

Maligne Canyon Canada
Maligne Canyon Canada

Ben jij benieuwd naar Maligne Canyon?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Maligne Canyon Canada

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

21 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Elisa | Lies rond de wereld

Wat een prachtig gebied! Ik heb ook hoogtevrees en dan zijn zulke paadjes niet fijn nee haha.

Eva

Ziet er geweldig uit!! Mooi foto’s 🙂

Stéphanie

Klinkt het raar als ik zeg dat ik juist teleurgesteld was door Maligne Canyon? Ik had een wow effect verwacht maar was er snel uitgekeken. Ook mijn vriend had hetzelfde gevoel. Wellicht komt het door het zeer slechte weer dat wij in Jasper hadden en doordat wij op dat moment een beetje reismoe waren. Het is op zich een mooie plek maar niet de mooiste canyon die ik ooit heb bezocht. Je foto’s zijn overigens wel mooi hoor 🙂

Stéphanie

Nee, Kootenay NP hebben wij helaas niet bezocht. Een reden extra om terug te reizen naar West Canada! Ik vond Johnston Canyon in Banff wel erg mooi. Wel erg toeristisch maar ik heb daar op een of andere manier veel meer kunnen genieten.

ivonne

Dat ziet er geweldig mooi uit. Jasper wil ik nog erg graag een keer met eigen ogen bekijken. Wie weet, als we deze zomer nog tijd over hebben tijdens onze trip in het westen van Amerika, vanuit Seattle ben je er “redelijk snel”.

Sabine

Wat mooi weer! Zoals altijd met Canada haha 😀 Ik heb ook hoogtevrees, maar zou dat soort paadjes wel nemen. Ik heb wel eens ergens gestaan dat ik zo bang was, toen kroop ik over de vloer, echt zo raar!

Amanda

Wauw, dat ziet er geweldig uit!

Yvonne

Telkens als ik je mooie foto’s van Canada zie begrijp ik zo goed waarom je er zo enthousiast over bent! Het ziet er weer super uit!! Helaas heeft Peter ook hoogtevrees, dus ben bang dat dit niks gaat worden, maar ik geniet van jouw verhalen en foto’s. 🙂

Rowan - sillysis.nl

Wat is Canada toch mooi en indrukwekkend! Staat heel hoog op mijn verlanglijstje! Mooie foto’s heb je gemaakt!

Jantien JantiensReisStijl.com

Wat een ontzettend gave foto’s zeg! Ik sprak al eens iemand uit Canada die zei dat het maar een saai land was en niet de moeite van een bezoekje waard. Ik had al zo’n vermoeden dat ie loog 😉

Aline

Hey Marcella,
kun je ook nog een Johnston canyon vs maligne canyon schrijven 😀 haha
wat heeft je voorkeur? (afgezien vd weersomstandigheden)
groetjes

21
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x