Hoge skyscrapers, iconische kunstwerken en een fijne sfeer: dat vind je in mijn 5 favoriete steden van Amerika. Welke dat zijn, vertel ik je in mijn nieuwste artikel!

Las Vegas America

Las Vegas – Nevada

Wat we van de grote gokstad moesten verwachten wisten we niet zo goed. Wij zijn niet echt uitgaanstypes, dus we verwachten dat we deze stad misschien niet zo leuk zouden vinden. Toch vonden we Las Vegas helemaal geweldig. Misschien kwam het omdat we na Yellowstone, Arches, Bryce en Zion behoefte hadden om een stad te ontdekken. Wij vermaakten ons in elk geval prima. Ik kocht een mooie jurk, Jan trok een broek met overhemd aan en we doken elke avond tot laat in de nacht de stad in (met een blik red bull). Overal vind je plekken waar je je ogen uit kijkt. Tijgers in een winkelcentrum, een volledige wolkenlucht op het plafond, een magische fonteinshow, goochelshows, Venetië in het klein in een vijver, enorme gokhallen met flipperkasten… Te gek! Las Vegas is echt een stad die je zeker een keer gezien moet hebben!

Helaas hebben we geen foto’s van Las Vegas omdat we bestolen zijn op reis. De foto’s stonden op mijn compactcamera die meegenomen is.

Skyline Seattle, Amerika Seattle, AmericaSeattle – Washington

Dé eerste bestemming van onze roadtrip West-Amerika van een ruime maand! Alleen daarom is Seattle voor ons natuurlijk speciaal, maar de stad is ook gewoon onwijs leuk! Zo genoten we er van het uitzicht over de stad vanaf de Space Needle, hét icoon wat we al zo vaak hadden gezien in Grace Anatomy. Ook bezochten we de fabriek van Boeing waar we het allernieuwste model zagen. Natuurlijk bezochten we de beroemde Pike Place Market en haalden we een mok voor Jan’s verzameling Starbucks mokken. In Seattle zit namelijk de allereerste vestiging van Starbucks. Seattle is leuk en perfect voor een relaxte start van een heerlijke roadtrip!

Lees ook: Bezienswaardigheden in Seattle

ChicagoCloud Gate, Chicago

Chicago – Illinois

Mijn favoriet van de steden in Amerika die ik bezocht heb. Na New York en Los Angeles is Chicago de derde grootste stad van Amerika. Toch voelt de stad vrij gemoedelijk qua sfeer. Uniek aan Chicago is de rivier wat door het centrum stroomt en de ligging aan Lake Michigan. Via de River Walk loop je zo vanuit het centrum naar de Navy Pier aan Lake Michigan. Hier geniet je van het mooiste uitzicht op de skyline en het meer. Ook is de pier heel gezellig met een heleboel eetkraampjes en een heus pretpark. Andere must sees in Chicago zijn de Cloud Gate in Millenium Park, het mooiste uitzicht vanaf Willis Tower, het bijzondere metrostelsel The Loop, winkelen op de Magnificient Mile en bekijk een honkbalwedstrijd in Wrigley Field. Een gave belevenis!

Nog meer leuks: 7x Doen in Chicago

Alcatraz, San Francisco
Marcella San Francisco

San Francisco – Californië

Onze roadtrip West-Amerika eindigden we na een maand in San Francisco. Vanwege de diefstal heb ik niet het idee dat we goed van de stad konden genieten. We leefden op een strikt dagbudget en hadden last van stress. Toch vond ik San Francisco echt een fijne stad waar ik graag nog eens meer van wil zien. We fietsten over de iconische Golden Gate bridge, bezochten Alcatraz en de bekende pier en genoten van een honkbal wedstrijd. De rest van de stad is me helaas niet zo bijgebleven, dus daar wil ik graag nog eens meer van zien!

Lees ook: fietsen in San Francisco & Alcatraz

New York, 2010 New York

Tot slot dé stad die ik eigenlijk als allereerste bezocht in Amerika: New York! In 2010 vloog ik voor het eerst de oceaan over om Amerika te ontdekken. Dat was nogal wennen toen we met jetlag op Times Square stonden. Maar het wende snel. New York is indrukwekkend, leuk en móet je gewoon eens gezien hebben! Het vrijheidsbeeld, Central Park, wall street, de Brooklyn bridge en al die hoge skyscrapers… Inmiddels heb ik er meerdere grote wereldsteden gezien, maar toen was alles nieuw. Alleen daarom wil ik nog eens terug naar New York: ervaren hoe de stad is met meer reiservaring én al die gave bezienswaardigheden ontdekken die we toen niet gezien hebben!

Wij combineerden een stedentrip New York met een roadtrip Florida. Aanrader!

Meer Amerika:

Wat is jouw favoriet van de steden van Amerika?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

8 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Ik heb nog niet zoveel steden in Amerika bezocht. De grootste verrassing vond ik denk ik Philadelphia (ben benieuwd wat jullie ervan zullen vinden tijdens jullie tussenstop), hoewel de stad het niet kan winnen van New York. Washington was ook erg bijzonder om te zien, maar ik vond het er wel wat zakelijker aandoen, waardoor de sfeer me minder aansprak.

Sabine

IK ken alleen New York en ongepland ook Houston. NY vind ik echt fantastisch! Een stad die al jaren op mijn lijstje staat is San FRancisco. Daar wil ik echt graag heen. We hadden daar eens een overstap maar helaas te weinig tijd om van de luchthaven af te gaan.

Co | Op reis met Co

Mooi lijstje! Hoewel ik meer van de natuur Ben, vind ik het ook altijd leuk om Amerikaanse steden te ontdekken. Mijn favorieten zijn Las Vegas en Miami en ik hoop New Orleans, Portland en Chicago nog eens te bezoeken, lijken me ook erg tof!

Ling

Boston is ook een leuke stad. Mijn favoriet zijn San Francisco, Chicago en Boston.

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x