Ik zat tussen de locals bij een honkbalwedstrijd in San Francisco, Toronto en Chicago. En dat was verrassend leuk!

Rogers Centre, Toronto

Rogers Centre, Toronto

Naar een honkbalwedstrijd

Honkbal is een echte Amerikaanse sport. De regels van een honkbalwedstrijd zijn voor ons niet altijd makkelijk te begrijpen. Dat maakt eigenlijk niets uit, want de sfeer tijdens een honkbalwedstrijd is een belevenis op zich. Het is heel ongedwongen en gezellig in het stadion. Veel mensen lopen tijdens de wedstrijd weg om wat eten of drinken te halen, er is veel dynamiek op de tribune. De volksliederen en de optredens voor de wedstrijd horen ook bij het spektakel. Ben je tijdens reis in Oost Canada of Amerika, ga dan vooral naar een wedstrijd!

Jan was meteen gek op honkbal en intussen kijkt hij ook thuis regelmatig honkbalwedstrijden. Ik heb hem naar inhoudelijke informatie gevraagd over honkbal. Leuk om te weten hoe dat spel in elkaar zit als je naar een wedstrijd gaat.

Rogers Centre, Toronto

164 wedstrijden per seizoen

Lekker met de familie voor de TV of naar het honkbalstadion is in Amerika heel gewoon. En kansen genoeg, want elk team speelt 164 wedstrijden per seizoen. Dat betekent zo’n zes wedstrijden per week, vaak drie of vier achter elkaar tegen dezelfde tegenstander. Om daarna weer door te vliegen naar de volgende tegenstander.

Honkbalwedstrijd: urenlang speelplezier

Beide teams krijgen negen keer de kans om punten te scoren. De beurt is voorbij als er drie spelers uit zijn. Elke ronde met een beurt voor de uitspelende en thuisspelende partij heet een inning. Na negen innings is meestal een uurtje of drie verstreken en daarmee is honkbal een uitstekende sport om een middag of avond te vullen. Een punt wordt gescoord als de speler alle honken is gepasseerd en over de thuisplaat komt. Gelijkspel bestaat niet in het honkbal. Als de stand na negen innings gelijk is worden er net zoveel innings toegevoegd totdat een team meer punten heeft dan de tegenstander aan het eind van de inning. Daardoor kunnen wedstrijden soms uren langer duren.

Rogers Centre, Toronto

San Francisco Giants wereldkampioen

Na afloop van het reguliere seizoen gaan de beste acht van de dertig teams naar de playoffs, een afvalronde die eindigt in de World Series, de ultieme finale. Er doen 29 Amerikaanse en 1 Canadees (Toronto Blue Jays) team aan de MLB (Major League Baseball) mee. In het jaar dat wij in San Francisco bij een honkbalwedstrijd waren haalden de Giant de playoffs niet eens. Evengoed was het een onwijs toffe ervaring om bij de wedstrijd te zijn!

Antelope Canyon America

Vijf weken roodtrip West Amerika

Tijdens onze roadtrip West Amerika reisden we in vijf weken met de huurauto van Seattle naar San Francisco door immense natuur en indrukwekkende steden. Wil je zelf op reis naar Amerika lees dan ook 7x Roadtrip Amerika, de mooiste routes en Zelf je reis naar Amerika plannen. Handige reisgidsen zijn Capitool Amerika en Insight – Nationale Parken West USA. Onderweg vind je met The Rand McNally Road Atlas op een makkelijke manier de leukste plekken. Je camperreis boek je bij Travelhome en een huurauto regel je inclusief verzekeringen via Sunny Cars.

Meer leuks in Amerika:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

11 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Nice to be out

Wauw die foto van bovenaf!! En Alcatraz zou ik ook wel willen bezoeken lijkt mij een bijzondere sfeer hangen.

Anouk

Die foto van bovenaf is zooo cool! Het is echt een must in die omgeving (vind ik) om naar een van de .te gaan! Het is leuk om er een keer te zijn geweest. Wij zijn echter naar 2 uur weggegaan… haha het was wel klaar 😉

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Leuk! Ik ben in New York bij een basketballwedstrijd geweest, het heeft wel wat vind ik, van die sportwedstrijden :)!

maudgeniet

Dit is wel erg gaaaf zeg :-)!

Dina

Wat leuk om zoiets eens mee te maken!

Sandra

Wat leuk dat je hier ook over schrijft! Ik ben dus nog nooit bij een honkbalwedstrijd geweest, ook omdat ik de regels niet snap (ook nooit in verdiept trouwens). Misschien leuk voor dit jaar!

Tessa van den Dolder (@TessavdDolder)

Superleuk en fijn voor wat ideetjes voor later dit jaar! Lijkt me heel leuk eens zo’n wedstrijd te bezoeken!

Linda

Oh dit lijkt me zo tof he, zo’n honkbalwedstrijd bijwonen!

Astrid

Wat gaaf! Zelf jaren gesoftbald, mooie sport (inderdaad vooral als je de regels kent). Lijkt me heel gaaf om een keer in Amerika bij te zijn.

11
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x