Amerika Canada

Honkbal met de locals

6 januari 2015
Rogers Centre, Toronto

Onze reis door het westen van Amerika eindigde in San Francisco. Hier fietsten we over de beroemde rode brug, liepen door steile straatjes, gingen naar Alcatraz en ik keek er mijn eerste honkbalwedstrijd. En dat was verrassend leuk! Toen we naar Canada reisden boekten we dan ook weer tickets voor een wedstrijd van de Toronto Blue Jays in Toronto.

Rogers Centre, Toronto
Rogers Centre, Toronto
Honkbal is een echte Amerikaanse sport. De sfeer tijdens de wedstrijd is heel ongedwongen en gezellig. Veel mensen lopen tijdens de wedstrijd weg om wat eten of drinken te halen, er is veel dynamiek op de tribune. Dus mocht je tijdens een vakantie in Oost Canada of Amerika zijn, ga dan vooral naar een wedstrijd! Het is erg leuk om tussen de locals een wedstrijd bij te wonen. Mijn man was meteen gek op honkbal en intussen kijkt hij ook thuis regelmatig honkbalwedstrijden. Ik heb hem dus even om wat inhoudelijke informatie gevraagd over honkbal. Leuk om te weten hoe dat spel in elkaar zit als je naar een wedstrijd gaat.

164 wedstrijden per seizoen

Lekker met de familie voor de TV of naar het honkbalstadion is in Amerika heel gewoon. En kansen genoeg, want elk team speelt 164 wedstrijden per seizoen. Dat betekent zo’n zes wedstrijden per week, vaak drie of vier achter elkaar tegen dezelfde tegenstander. Om daarna weer door te vliegen naar de volgende tegenstander.

Urenlang speelplezier

Beide teams krijgen negen keer de kans om punten te scoren. De beurt is voorbij als er drie spelers uit zijn. Elke ronde met een beurt voor de uitspelende en thuisspelende partij heet een inning. Na negen innings is meestal een uurtje of drie verstreken en daarmee is honkbal een uitstekende sport om een middag of avond te vullen. Een punt wordt gescoord als de speler alle honken is gepasseerd en over de thuisplaat komt. Gelijkspel bestaat niet in het honkbal en als de stand na negen innings gelijk is worden er net zoveel innings toegevoegd totdat een team meer punten heeft dan de tegenstander aan het eind van de inning. Daardoor kunnen wedstrijden soms uren langer duren.

San Francisco Giants wereldkampioen

Na afloop van het reguliere seizoen gaan de beste acht van de dertig teams naar de playoffs, een afvalronde die eindigt in de World Series, de ultieme finale. Afgelopen seizoen werd die wedstrijdreeks gewonnen door de San Francisco Giants. Zij wonnen daarmee voor de derde keer in vijf jaar tijd het kampioenschap en werden gekroond tot wereldkampioen. Wat op zich vreemd is aangezien er alleen 29 Amerikaanse en 1 Canadees (Toronto Blue Jays) team aan de MLB (Major League Baseball) meedoen, maar goed. In het jaar dat wij in San Francisco waren haalden de Giant de playoffs niet eens.

De onderste foto is gemaakt vanaf grote hoogte bovenin de CN Tower in Toronto 

Rogers Centre, TorontoRogers Centre, Toronto

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Nice to be out

Wauw die foto van bovenaf!! En Alcatraz zou ik ook wel willen bezoeken lijkt mij een bijzondere sfeer hangen.

Anouk

Die foto van bovenaf is zooo cool! Het is echt een must in die omgeving (vind ik) om naar een van de .te gaan! Het is leuk om er een keer te zijn geweest. Wij zijn echter naar 2 uur weggegaan… haha het was wel klaar 😉

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Leuk! Ik ben in New York bij een basketballwedstrijd geweest, het heeft wel wat vind ik, van die sportwedstrijden :)!

maudgeniet

Dit is wel erg gaaaf zeg :-)!

Dina

Wat leuk om zoiets eens mee te maken!

Sandra

Wat leuk dat je hier ook over schrijft! Ik ben dus nog nooit bij een honkbalwedstrijd geweest, ook omdat ik de regels niet snap (ook nooit in verdiept trouwens). Misschien leuk voor dit jaar!

Tessa van den Dolder (@TessavdDolder)

Superleuk en fijn voor wat ideetjes voor later dit jaar! Lijkt me heel leuk eens zo’n wedstrijd te bezoeken!

Mieke

Op zich heb ik niks met honkbal, maar ik kan me wel voorstellen dat het heel gaaf is om zo’n wedstrijd bij te wonen. Zeker in zo’n huge stadion! San Fransisco lijkt me sowieso een hele toffe stad.

Linda

Oh dit lijkt me zo tof he, zo’n honkbalwedstrijd bijwonen!

Astrid

Wat gaaf! Zelf jaren gesoftbald, mooie sport (inderdaad vooral als je de regels kent). Lijkt me heel gaaf om een keer in Amerika bij te zijn.

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x