Personal

Met de boot naar Amerika

Ik kijk al jarenlang graag op zondagavond naar 3 op reis. Het leuke veelzijdige reisprogramma wat je meeneemt over de hele wereld. Naar de geijkte plekken als Ibiza of Barcelona, maar ook naar gebieden die nog niet zo bekend zijn. Zo ontdekte ik met Patrick Lodiers dat Vilnius een erg leuke stad in Litouwen is, word ik steeds enthousiaster van de avonturen van Chris Zegers in het mooie Zuid Amerika, ontdekte ik via Dennis Storm het festival Burning Man in de staat Nevada in Amerika en leerde ik veel over Rusland en Mongolië van Floortje Dessing.

Road America

Met de boot naar Amerika

Het nieuwe seizoen is een paar weken geleden gestart. Ook in dit seizoen maakt Floortje weer een grote reis. Vorig ging ze met haar auto op reis via Polen, Rusland en Mongolië naar het eindpunt Noord Korea. Nu gaat ze de andere kant op en is haar eindpunt Antartica. Het eerste deel van haar reis legt ze op een heel bijzondere manier af. Ze reist met de boot naar Amerika en is een week onderweg geweest op het enorme containerschip Hanjin Phoenix.

Een relaxte reis zonder jetlag. Dagelijks gaat de klok een uurtje achteruit, wat de overgang heel geleidelijk maakt. Verder is er op de boot niet veel meer te doen naast praten met de kapitein, genieten van de mooiste zonsopkomsten en -ondergangen en de oneindigheid van het water en met de bemanning mee doen met karaoke. Alle tijd voor het lezen van een boek en af en toe een uurtje sporten.

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik de afgelopen afleveringen niet de meest spannende vond. Al blijft de overtocht bijzonder, er gebeurt nou eenmaal niet zoveel op zo’n boot. Ik ben heel benieuwd hoe het avontuur van Floortje verder gaat richting het westen door de noordelijke staten van Amerika. We zullen het de komende weken zien! Kijk jij vanavond mij mee?

Lees ook over onze reizen naar Amerika!

3 op reis is elke zondag om 19:50 op Nederland 3

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
21 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda

Vroeger keek ik er wel altijd naar maar ik vind het grote nadeel dat het programma maar heel kort duurt waardoor je eigenlijk maar heel weinig ziet van een bepaald land/streek.

Jaa leuk; ik kijk zelfs nog steeds herhalingen van RTL travel haha! Chris Zegers gaat naar NZ he dit seizoen? Kan niet wachten!

Michelle @ The World is a Book

Jaa heb ik gezien op tv. Ben er helaas niet geweest. Het regende heel hard en dat zou het daar en in Northland blijven doen, dus zijn we maar doorgereden naar Rotorua. Het is er wel heel erg mooi heb ik gehoord, dus mocht je de kans krijgen, zeker doen 😀

Sas

Eigenlijk nog nooit gekeken…

Jess

Ik volg 3 op reis niet echt maar als ik erlangs zap, blijf ik vaak wel hangen. Lijkt me bijzonder zo’n overtocht op een containerschip. Helaas heb ik inmiddels ondervonden dat ik behoorlijk zeeziek word op een boot. Erg jammer 😉

Annika - De Andere Wereld

De eerste aflevering van dit seizoen viel mij ook echt tegen. Heb daarna niet meer gekeken. Jammer! Het leuke van Floortje vind ik dat het niet uitmaakt waar ze heen gaat, maar haar enthousiasme en persoonlijkheid maken het leuk om te kijken. De manier waarop het programma nu is, vind ik minder.

Marlou

ja, ik kijk mee! elke zondagavond inderdaad 🙂 vond de boot ook indrukwekkend, maar van mij had het ook in één aflevering gemogen… ach ja. tot nu toe ben ik vooral verrast door Dennis in Liechtenstein. mijn mama heeft een mega typmachineverzameling en is ook lerares machineschrijven (oké, geweest, nu gaat het gewoon op de computer ;)), dus die liefde is er met de paplepel ingegoten. dat museum zou ik dus sowieso graag willen zien. en ik vond Leuven tof, trouwens. maar vooral omdat ik er zoveel herkende 🙂 en over Burning Man gesproken… zag je de aflevering van Waar… Lees verder »

Anne

Ja, thanks voor de reminder! Ik had hier nog niets van gezien, maar ga het zeker even terugkijken 🙂

Natasja

Whoops, aflevering gemist. Ondanks mijn reisliefde kijk ik eigenlijk nooit ‘3 op reis’. Zo’n boottocht lijkt me trouwens wel gaaf om te doen, al zou ik dan niet voor een containerschip kiezen wegens gebrek aan entertainment :’)

Laura - what about her

Jaaaa, die boot lijkt me dus wel heel gaaf om eens mee te maken. Ik ben ook vaste kijker (ik aas op d’r baan). Burning man- fantastisch! Daar moet ik heen!

Jan van der Veen

Weet je HOE WARM het is bij Burning Man. 😉

Vintage & Beauty

Ik vind het erg leuk dit soort programma’s. Het probleem met mij is dat ik te chaotisch ben om er echt voor te gaan zitten. Vergeet snel de tijd en dan baal ik later weer :p

Mieke

De afgelopen aflevering heb ik gemist, maar wij kijken ook graag inderdaad.

Jan van der Veen

Voordeel van de korte items is, dat als het land je niet aanspreekt je er ook zo weer klaar mee bent. Ik noem als voorbeeld de vaak iets te intellectuele items van Patrick Lodiers… maar dat kan ook aan Patrick liggen. 🙂

21
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x