Een maand reisden we door het westen van Amerika. Natuurlijk stond een bezoek aan Bryce Canyon National Park en Zion National Park hoog op ons lijstje. Terecht, ik vertel je hoe gaaf het er is!

Na onze prachtige ontdekkingen in Yellowstone reizen we verder zuidwaarts door de staat Utah in Amerika. Hier vinden we Bryce Canyon National Park en Zion National Park op onze route. Met miljoenen bezoekers per jaar worden ook wij nieuwsgierig naar de prachtige natuur.

Bryce Canyon National Park en de mysterieuze rotsformaties

Bryce Canyon National Park is opgericht in 1928 en is beroemd om de unieke geologische rotsformaties. Door de samenwerkende krachten van vriezen en dooien worden de kalk- en zandsteenformaties langzaam geërodeerd en vormen ze een prachtig kleurrijk landschap. De afgesleten toppen zorgen voor mooie formaties die in het zonlicht erg mysterieus lijken. Het landschap van Bryce Canyon National Park kleurt variërend van roze naar oranje.

Marcella Bryce Canyon National Park
Bryce Canyon National Park in Amerika

Tussen de rotsen met de Navajo trail

In Bryce Canyon National Park rijden we van het ene prachtige uitzichtpunt naar het andere. En elke keer weer verrast de natuur ons. We lopen de Navajo trail die ons vele honderden meters diep de natuur in brengt. Nu lopen we tussen al die rotspunten die we net nog van bovenaf zagen. Een bizar idee. Als we onze tocht willen voortzetten, worden we verrast door een hevige onweersbui. We zijn doorweekt, maar blij dat we net op tijd het metersdiepe pad verlaten hebben. We brengen met de auto door de regen een bezoek aan de laatste prachtige uitzichtpunten.

Zion National Park

Veelzijdig Zion

De warmkleurige rotsen zijn ook Zion National Park niet vreemd. Wel is het in 1909 opgerichte Zion National Park groener met maar liefst 800 soorten planten. Daarnaast zijn er zo’n 75 soorten zoogdieren, 271 vogels, 32 reptielen en amfibieën. Ook dit park heeft de meest geweldige natuurlijke verschijnselen, zoals de Emerald Pools, Hidden Canyon, Angels Landing (een rotsformatie van 1.753 meter hoogte) en Checkerboard Mesa.

Marcella bij de Emerald Pools in Zion National Park in Amerika

Op grote hoogte bij de Emerald Pools

De Angels Landing klinkt enorm gaaf, maar de tocht duurt uren en vergt een erg goede conditie. Wij besluiten het te houden bij een bezoek aan de Emerald Pools. Ook een flinke tocht, al maken de mooie uitzichtpunten onderweg veel goed. Op ons eindpunt bij de Higher Emerald Pool zien we hoog op de rots zelfs nog een moose grazen. De weg naar beneden gaat een stuk sneller dan naar boven. Alweer is er regen op komst. Als het ’s middags opklaart in Zion National Park, rijden we door een tunnel en ontdekken we de bizarre ronde vormen van de Checkerboard Mesa. Wonderlijk hoe verschillend de natuur kan zijn in één natuurpark.

Hoog en koud

Dat je in deze parken op grote hoogte bent vergeet je weleens. Zo deed ik ’s ochtends vroeg in de ochtendzon een korte broek met een shirtje aan. Maar hoe hoger je komt, hoe kouder het wordt. Zo kwamen er al snel laagjes kleren bij. Iets om wel rekening mee te houden. Een voordeel van deze grote hoogte is het geweldige onweer dat je overal om je heen ziet. Je kunt kilometers ver om je heen kijken en wordt niet gehinderd door flats, fabrieken of torens. Opeens zie je de lichtflitsen zich kilometers lang in de lucht aftekenen. Wat zag dat er mysterieus en anders uit dan ik tot nu toe gewend was!

Zion National Park in Amerika

Busje komt zo

Bryce Canyon National Park en Zion National Park zijn gewild bij toeristen. Elk park ontvangt jaarlijks zo’n vijf miljoen bezoekers. Dat is erg veel en het gaat helaas ook ten koste van de natuur. In beide parken rijden shuttlebussen om je naar de hoogtepunten te rijden. In Bryce Canyon kan je ook nog met je eigen auto op pad, maar in Zion is dit niet meer mogelijk. Hier wordt de natuur extra beschermd en moet je de auto of camper voor in het park achterlaten.

Al rijden de bussen regelmatig, het beperkt wel je vrijheid. Omdat de natuur kwetsbaar is en behouden moet worden, komen er steeds vaker busjes om toeristen rond te leiden. Dus als je deze prachtige natuur graag zelf wilt bekijken, wacht dan niet te lang. Dan kan je zelf nog met je auto door Bryce Canyon rijden. Of door Yellowstone National Park. En verlaat dan snel de hoofdweg en duik de bijzondere natuur in. Want pas dan komt de magie van de natuur echt goed tot haar recht.

Road America

Vijf weken roodtrip West Amerika

Tijdens onze roadtrip West Amerika reisden we in vijf weken met de huurauto van Seattle naar San Francisco door immense natuur en indrukwekkende steden. Wil je zelf op reis naar Amerika lees dan ook 7x Roadtrip Amerika, de mooiste routes en Zelf je reis naar Amerika plannen. Handige reisgidsen zijn Capitool Amerika en Insight – Nationale Parken West USA. Onderweg vind je met The Rand McNally Road Atlas op een makkelijke manier de leukste plekken. Je camperreis boek je bij Travelhome en een huurauto regel je inclusief verzekeringen via Sunny Cars.

Meer over Amerika!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Bryce National Park America
Zion National Park America

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

10 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Marlou

Ja, die Nadelunchpost herinner ik me 🙂 Klinkt echt fantastisch! Amerika heeft me nooit zo getrokken, maar die keren dat ik dat dacht ben ik wel even mooi al die nationale parken vergeten… Nu moet ik er toch maar eens over na gaan denken! (heel langzaam, want niet alles kan natuurlijk tegelijk ;))

André Kuik

Alweer zo’n 4 jaar geleden dat we in Bryce Canyon en Zion zijn geweest, prachtige parken! Leuk geschreven blog Marcella en pas maar op Marlou en Mieke, voor je het weet raak je verslaafd aan dit land! 😉

Wanda

Mooie foto’s zeg! Ben ooit wel in Florida geweest maar dat viel me eigenlijk wat tegen, omdat het zo commercieel is. Maar dit gedeelte ziet er wel erg prachtig uit!

anoukliebers

Heel erg gaaf, leuk dat je hier een blog over schrijft!! Zo’n roadtrip zou ik ook graag maken… maar studeren en weinig geld maakt dat lastig, haha. Leuk als er vaker zulke blogs verschijnen:)!

Laura - what about her

Praaaachtig. Ik wil daar ook heen. Hele gave trip moet dat geweest zijn.

Sas

Prachtig om daar zulke foto’s en herinneringen van te hebben..

Nathalie -worldly treasury-

Moooiii! Ik heb bijna dezelfde reis gemaakt in 2006. Vooral Bryce vond ik oogstrelend.

Michelle @ The World is a Book

Dat lijkt me zo’n toffe roadtrip! Wil ik zeker ook een keertje doen!

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x