Een lange reis voorbereiden had bij ons een extra dimensie. Ik moest ook mijn ouderlijk huis verkopen en dat was pittig. Gelukkig ligt de focus nu op onze reis want het is bijna zover!

Mijn ouderlijk huis verkopen

Bij een lange reis voorbereiden komt best veel kijken. Bij ons was ook de verkoop van mijn ouderlijk huis inbegrepen. Een gekke ‘extra’, maar wel iets wat moest gebeuren na het overlijden van mijn moeder. Ik vind het heel raar om mijn basis kwijt te zijn. Mijn ouders die ik altijd vragen kon stellen, over iets wat nu speelt of over vroeger. Maar ook mijn ouderlijk huis was toch een vertrouwde basis die nu van andere mensen is. Een huis waar ik niet meer zal komen en ook een stad waar ik nu slechts herinneringen heb.

Marcella Alcazaba Almeria Spain

Emotie en vermoeidheid

Meer dan eens onderschatte ik wat emotie met je doet. Nee, ik huil niet vaak meer als ik vertel over het verliezen van mijn moeder. Wel heeft mijn hele lijf een knauw gehad door alle stress. Zo pik ik alle virussen op, maar ben ik ook een aantal keer overvallen door intense vermoeidheid. Zoals na het leeghalen van mijn moeders huis, toen het huis verkocht was en uiteindelijk overgedragen was. Mijn hoofd wilde helemaal geen rust, mijn lijf wel.

Jan Marcella Aareschlucht Switzerland

Een sabbatical van een half jaar

Dit jaar gaan wij ons eigen geluk creëren. Omdat we ook Jan’s ouders verloren hebben in slechts een paar jaar tijd gaan we onze droom waar maken: een lange reis. Het leven is niet altijd goed en lang en dus nemen we een sabbatical van een half jaar die we invullen met een lange reis vol inspiratie. Ook willen we vooral doen waar we op dat moment behoefte aan hebben. Rust en ruimte, daar zijn we aan toe.

Een half jaar niet werken, ik kon dat regelen met mijn werkgever. Ik ben heel dankbaar dat dit kan! Jan werkt op detacheringsbasis en besloot te stoppen met zijn opdracht. Hij heeft zekerheid dankzij zijn vaste dienstverband, maar moet na onze reis op zoek naar een nieuwe opdracht. Dat brengt hem vast een mooie nieuwe uitdaging.

Marcella en Bros Rijsterbos Holland

Ook een lange reis voorbereiden

Het afgelopen half jaar leek de todo-lijst soms eindeloos. De administratie van mijn moeder afhandelen, contracten opzeggen, de steen van de urnenwand laten aanpassen en natuurlijk ook haar spullen uitzoeken. Intussen zochten Jan en ik informatie over onze reis, kregen prikken bij de GGD en regelden op ons werk dat we weg konden gaan. Nog steeds zijn we er nog niet helemaal klaar voor, maar kunnen we ook terugkijken op een lange afgevinkte lijst!

Jan en Marcella Lago di Braies Italy

Op afscheidstournee

Ik grap soms dat we een heuse afscheidstournee doen. De afgelopen maand spraken we heel bewust af met vrienden, onze zussen en zwagers en buren. Het is mooi om elkaar voor ons vertrek nog even goed te zien en spreken. Om dit moment van afscheid te markeren. Ook op ons werk namen we afscheid. Ik tijdelijk en Jan definitief. Beide kregen we lieve woorden en knuffels en ons huis staat vol met leuke cadeaus waarvan we veel goed kunnen gebruiken tijdens onze reis.

Ook namen we tijdelijk afscheid van onze katten Twix en Nutz. Lieve vrienden passen op hen tijdens onze reis. Ik zag er heel erg tegenop om dit niet zo makkelijke stel weg te brengen, maar gelukkig gaat alles wonderwel goed. Na een dag (!) kwam Twix al knuffelen. Nutz verstopt zich nog, maar met zo’n dappere zus voelt ook zij vast snel vertrouwd.

En hond Bros, die reist gezellig met ons mee! In haar 3-jarige leven heeft ze haar pootjes al gezet in zo’n 10 landen, en daar komen nog meer landen bij! Met natuurlijk volop mooie avonturen die we graag samen met haar delen.

Lees ook: Paklijst – Met je hond op vakantie

Jan Marcella Galtz France

De laatste loodjes van een lange reis voorbereiden

Wat rest is voor beide nog een paar uurtjes werk. Jan om zijn opdracht af te ronden, ik om een festival van mijn werk te vieren. Daarna zullen we in onze todo-lijst duiken om de laatste dingen te doen en regelen. En natuurlijk om wat uit te rusten, want de vermoeidheid komt terug. Het is nog heel onwerkelijk dat we straks een half jaar (!) niet werken en zo lang met de camper op reis kunnen gaan. Wat zal dat veel gave ervaringen opleveren!

Jan Bros Stegastein Norway

Volg onze avonturen!

Vaste reisplannen hebben we niet, wel een reeks landen en regio’s die we willen ontdekken. Voor nu is dat een stukje van het zuiden van Frankrijk, midden- en zuid Italië, het vasteland van Griekenland, Bulgarije, Roemenië, Hongarije en waarschijnlijk Slowakije en Tsjechië. Onze avonturen ga ik in 2-wekelijkse verslagen delen in een artikel die ik deel via mijn nieuwsbrief. Ook zal ik Polarsteps bijhouden en kan je mijn avonturen volgen op Instagram. Ik vind het leuk dat je ons volgt, en specifieke tips zijn uiteraard welkom!

Lees ook: Wij gaan rondreizen in Zuidoost Europa!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda

Hoi Marcella, wat een bizarre tijd is het voor jullie. Aan de ene kant het verdriet om het verlies van je moeder en het regelen wat er vervolgens bij komt kijken en tegelijkertijd het vooruitzicht van een half jaar erop uit te trekken, maar ook daar moet het nodige voor worden geregeld. Het is in ieder geval fijn dat het qua werk goed is geregeld en dat jullie ook geen vastomlijnde plannen hebben zodat jullie niks moeten als jullie straks met zijn drietjes op avontuur gaan!

1
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x