Wij gaan vanaf het voorjaar een klein half jaar rondreizen in Zuidoost-Europa! Met camper, man en hond gaan we de mooiste avonturen beleven. Ik neem je mee in onze plannen!

Onze plannen voor rondreizen in Oost Europa

Wij gaan vanaf het voorjaar een klein half jaar rondreizen in Oost-Europa! Een deel van Europa waar wij niet zo snel naartoe gaan in een vakantie van een paar weken. Wij houden niet van enorm lange rijdagen en dan zijn landen als Griekenland en Bulgarije voor ons niet goed te doen. Ook hebben we zin in het ervaren van de variatie van verschillende landen en culturen. Uit onze comfortzone en een heel ander deel van Europa ontdekken!

Jan Marcella Saarschleife Germany

Bestemmingen die we willen bezoeken

Ons idee is nu om onze reis te starten in België, Luxemburg en Frankrijk. Zo rijden we naar het zuiden van Italië. Hier stappen we op de boot naar Griekenland waarna we doorreizen naar Bulgarije, Roemenië en Hongarije. Wat volgt zijn wellicht Kroatië, Slovenië en Slowakije. Een vast reisplan maken we niet, want we hoeven geen accommodaties vast te leggen. We reizen met onze eigen camper en zijn daardoor flexibel. We denken aan een combinatie tussen overnachten op campings, camperplaatsen en wildkamperen.

In alle landen zoeken we een mooie combinatie van toffe bezienswaardigheden, mooie steden en gave wandelingen. We hebben al best wat highlights op onze wishlist, maar we laten ons ook graag onderweg verrassen. Ter plekke gaan we ontdekken waar we zin in hebben en zo zal onze reis zich gaan vormen.

Camper kopen

We nemen een sabbatical

Werken doen we niet tijdens het rondreizen in Oost-Europa. We nemen beide een sabbatical en richten deze periode in met het maken van een lange reis. Hoewel we een aantal keer een reis van een maand gemaakt hebben, is een reis van een klein half jaar voor ons een totaal nieuwe ervaring. Omdat we een tijdlang niet werken zullen we een ander ritme gaan ontdekken. We zijn erg benieuwd wat we kunnen verwachten van deze toffe ervaring en kijken er dan ook enorm naar uit.

Bros gaat mee!

Ook Bros gaat een klein half jaar op reis! Wij reizen met onze hond en dus gaat ze nu ook met ons mee. We hebben onze globale reisplannen zelfs op haar aangepast. Niet EU-landen als Montenegro en Albanië laten we expres links liggen vanwege de (voor ons) lastige invoereisen met een hond. Hiervoor zijn recente gezondheidsverklaringen (als in: regelen bij dierenartsen op reis) en titerbepalingen noodzakelijk en alle (onduidelijke) regels geven ons buikpijn. Omdat EU-landen Bulgarije en Roemenië een mooi alternatief zijn geeft dit voor ons een fijner gevoel.

Jan en Marcella Deventer Holland

Onze voorbereidingen

Zelf hebben we een afspraak bij de GGD om na te gaan welke vaccinaties we nodig hebben. Onze camper is net terug van de garage vanwege het plaatsen van twee nieuwe zonnepanelen (want zelf opwekken geeft vrijheid) en een tweede ventilator (om goed te slapen in warme gebieden). Verder zijn we bezig met ons inlezen in de bestemmingen die op onze shortlist staan, hebben we het over ’t eerste deel van onze route, heb ik net formeel mijn sabbatical aangevraagd en zijn we nog wat andere dingen aan het uitzoeken en regelen.

Volg ons!

Ik vind het leuk om jullie mee te nemen in ons grote avontuur! Onze voorbereidingen zal ik delen op Instagram en op mijn blog. Tijdens de reis zelf ga ik updates delen op Polarsteps en ik overweeg om weekverslagen te maken om iedereen op de hoogte te houden. Ook zal ik af en toe zin hebben om te schrijven over een specifieke reiservaring.

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

8 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Saskia

Wat ontzettend gaaf Marcella. Alvast veel plezier met alle voorbereidingen.

Henk

Eh… Misschien beginnen met naar de kaart te kijken: Griekenland, Bulgarije zijn Zuid-Europa, de rest is centraal of midden Europa, niet Oost!

Roberft ten Berge

Beste Marcella en Jan, wat leuk dat wij jullie p.o. tegen zijn gekomen omdat we zochten op “hond mee in de camper” en bij jullie uitkwamen. Wij wonen in Zuidlaren (jullie bekend) en krijgen onze eerste camper in april en gaan dit jaar ook veel camperen en hebben ook de reizen die jullie maken/maakten op het programma staan, incl. centraal en Oost-Europa. Dus wij zijn heel benieuwd! Hoe kunnen we jullie op YouTube volgen?

Kim

Super leuk dat jullie zo lang op reis gaan. Heel benieuwd waar jullie overal terecht gaan komen. Natuurlijk volg ik jullie avonturen op de voet. Alvast heel veel plezier gewenst!

Helianthe van Gelder

Wat een mooie reisverslagen schrijf je!
Ik heb een verzoek gedaan om je te kunnen volgen op Polarsteps.
Vorig voorjaar zijn we in Griekenland geweest met de camper, wellicht kan je tips gebruiken. Ik heb weliswaar zelf geen Polarsteps. Wel facebook waar ik elke dag een stukje schreef.
Ik wens jullie mooie reizen en hoop jullie te kunnen volgen.
Groetjes.

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x