Tijdens een stedentrip San Francisco moet je zéker Alcatraz bezoeken. Deze voormalige gevangenis ademt de historie van de stad.

Alcatraz, San Francisco

Alcatraz bezoeken, de gevangenis van Al Capone

Alcatraz is een eiland in de Baai van San Francisco. Op het eiland vind je de restanten van een zwaar beveiligde gevangenis. Hier hebben tussen 1934 tot 1963 maar liefst 1.545 gevangenen gezeten, met als beroemdste gevangene Alphonse ‘Al’ Capone. Vanwege de afgelegen ligging en de sterke stromingen in de baai was het zo goed als onmogelijk om van eiland te ontsnappen. Er zijn wel verschillende ontsnappingspogingen gedaan, maar officieel is het nooit iemand gelukt om te ontsnappen. Na de laatste ontsnappingspoging is nooit meer iets vernomen van de gevangenen. Zij zijn wellicht verdronken of ze leven al jarenlang in vrijheid.

Alcatraz, San Francisco

Met een audiotour door de gevangenis

Op 21 maart 1963 is Alcatraz officieel gesloten. Het laatste menu op de dag dat de gevangenis sloot kan je nog steeds zien tijdens je bezoek. Tegenwoordig is Alcatraz een beschermd gebied en een National Historic Landmark, beheerd door de National Park Service. Tijdens je bezoek aan het eiland volg je een audiotour langs de cellen en leer je over het eiland en de gevangenis Alcatraz. De gevangenis is nogal oud en vervallen, je ziet er ook de restanten van het huis van de voormalig directeur van Alcatraz. Maar de historie en Alcatraz bezoeken is zeer intrigerend.

Alcatraz, San Francisco
Alcatraz, San Francisco

Reserveer je tickets: Alcatraz bezoeken

Alcatraz bezoeken is zeer gewild onder toeristen. Reserveer je kaarten dus op tijd om teleurstelling te voorkomen. Wij deden dat thuis al omdat we wisten dat onze roadtrip West Amerika eindigde in San Francisco. Je kunt je day tour of night tour online reserveren. Wij hadden de day tour inclusief boottochten, een audiotour van 45 minuten en een video. Je kunt het eiland verlaten wanneer je uit gekeken bent (en er een boot terug gaat). En dat ben je al snel binnen anderhalf, twee uur. Alcatraz is relatief klein.

Road America

Vijf weken roodtrip West Amerika

Tijdens onze roadtrip West Amerika reisden we in vijf weken met de huurauto van Seattle naar San Francisco door immense natuur en indrukwekkende steden. Wil je zelf op reis naar Amerika lees dan ook 7x Roadtrip Amerika, de mooiste routes en Zelf je reis naar Amerika plannen. Handige reisgidsen zijn Capitool Amerika en Insight – Nationale Parken West USA. Onderweg vind je met The Rand McNally Road Atlas op een makkelijke manier de leukste plekken. Je camperreis boek je bij Travelhome en een huurauto regel je inclusief verzekeringen via Sunny Cars.

Meer over Amerika!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Alcatraz San Francisco America

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

18 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sieds | siedsmytravels.nl

Wederom een mooie post, mooie foto’s ook! Ben heel benieuwd naar Alcatraz, ga het zeker bezoeken in september.. 🙂

maudgeniet

Ontzettend leuk!!

Wandernan

Die staat zeker op mijn wishlist, voor ooit!

Saskia

Lijkt me gaaf dat eens van kort bij te zien.

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Zo’n bijzondere plek lijkt me dit! Mocht ik ooit zo lucky zijn om in de buurt van SF vakantie te vieren, dan ga ik zeker een bezoek brengen aan Alcatraz!

Sandra

Ik ben dus nog nooit in Alcatraz geweest… Zo leuk om jouw verhaal erover te lezen! Ik wil het wel graag een keer zien, de Amerikaanse gevangenissen (en het rechtssysteem) vind ik enorm boeiend. Mooie foto’s ook!

Nicetobeout

Wat gaaf zeg! Schijnt er ook behoorlijk te spoken, nog iets opvallends gemerkt?

Anouk

Fijne tip in ieder geval dat je de kaarten eerst moet bestellen! Ik zou deze plek absoluut willen bezoeken. We kijken al enige tijd een serie waar Carpone de hoofdrol heeft.. op de een of andere manier trekt het dan nog meer…

Lindanda

Lijkt me zo bijzonder om daar rond te lopen joh! Mooie foto’s ook 🙂

Wanda

Zou zeker iets zijn wat ik zou willen bezoeken als we daar ooit zouden zijn. Zoiets vind ik altijd enorm fascinerend om van dichtbij te zien…

Matthijs

Wat vet, wat een interessante tour moet dit geweest zijn! Na het zien van de film over Alcatraz en verschillende tv programma’s o.a. die van Mythbusters ben ik zo benieuwd naar deze gevangenis.

Nicetobeout

Zou het ook zeker bezoeken als ik daar ooit kom. Wel spooky dat sfeertje daar!

John

Het is inderdaad een super gave Tour om te maken! Zelf was ik er in 2015! Ik startte mijn roadtrip door west-Amerika in San Fransisco.

Misschien nog een tip: De audiotour kun je doen in meerdere talen, wij kozen voor de Nederlandse AudioTour maar achteraf had ik denk ik liever de Engelse AudioTour gedaan, naar mijn idee klinkt dat gewoon mooier!

Leuke blog, ga zo door!

18
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x