Ik ben dol op dieren en ik spot graag wildlife tijdens onze reizen. Welke dieren ik in de lucht, het water en op de grond heb ik gespot deel ik in dit artikel met je.

Koala Walk Raymond Island Australia
Grampians Emu

Isla Holbox Mexico leguaanWildlife in de lucht

Jan van Gent, kolibrie, kwartel, Steller’s Jaypelikaan, papegaai, papegaai duiker, vlinder (groooot en kleurrijk!), diverse roofvogels, Blue Jay, ibis, kaketoe, & waarschijnlijk de Nieuw-Zeelandse Kiwi.

Wildlife op de grond

Aap (brul + slinger), beer (zwart + bruin), bighorn sheep, bizon, chipmunk, eekhoorn, eland, groundhog, leguaan, moose, olifant, pronghorn, quaki, salamanders, slang, vogelspin, vos, wasbeer, steenbok, koala’s, kangoeroes, wombat, emoes, echidna.

Wildlife in het water

Alligator, dolfijn, orka, pinguïns, rog, zeehond, zeeleeuw & vele vissen tijdens het snorkelen op Cuba, in Thailand en in Mexico.

Bizon in Yellowstone National Park in Amerika

Wat is het grootste wildlife wat je hebt gespot?

In Amerika, Nieuw-Zeeland en Canada spotten we orka’s. In Monterey (Amerika) zagen we voor het eerst orka’s en tijdens de Whale Watching op Vancouver Island zagen we zelfs 15 orka’s. Wat een geweldige dieren! In Nieuw-Zeeland zagen we orka’s voor ons in de zee zwemmen terwijl we bij het monument bij Cape Reinga stonden. Magisch! Maar ook de bizons die we zagen zijn ontzettend groot. In Yellowstone National Park zagen we er tientallen. Wauw! Ohja, en ik zag olifanten in Thailand!

SpiderWat is kleinste wildlife wat je hebt gespot?

In Zion National Park in Amerika werd ik opgeschrikt door een vogelspin. En het enge was: ik móest er wel overheen stappen want er was noodweer op komst… Ook zeker klein en superschattig vond ik de kolibries die ik zag tijdens onze roadrip Mexico. Die vleugeltjes gaan snél joh, jeetje! Ik heb geen foto van deze mooierds, want ze zijn helaas ook rap weer weg.

Puffin IcelandMijn favoriete wildlife

Tijdens onze roadtrip IJsland wilde ik heel graag papegaaiduikers spotten. Na een lange rit over een schitterende bergpas hadden we ons net geïnstalleerd op onze camping toen we ontdekten dat het nu hét moment was om papegaaiduikers te spotten. Aan ’t einde van de dag komen de diertjes weer aan land na een dag jagen. Dat wilden we zien! Gelukkig troffen we een rustige, serieuze groep op het uitkijkplatform zodat we goed naar de prachtige vogels konden kijken. We zagen ze aan komen vliegen, rond scharrelen, in hun nestjes gaan of juist weer vertrekken. Magisch om naar te kijken!

Monkey MexicoMijn meest bijzondere wildlife-moment

Toen we in Mexico de Maya tempel Calakmul bezochten hoorden we bij binnenkomst van het park een hoop gebrul. Ik dacht nog even dat het een brullend kind was, maar het bleek een brulaap te zijn. Er zaten meerdere brulapen hoog bovenin een boom, maar één van hen was kennelijk nogal ontevreden. En jeetje, wat een bizar geluid komt er uit zo’n beestje joh…! Heel klaaglijk, schel en vooral onwijs hard. Even verderop hoorden we een ruisend geluid en vielen er takjes uit bomen. Bleken er apen door de bomen te slingeren. Het zag er super lenig en heel erg speels uit. Een weekje later zagen we dit weer, maar dan bij Maya tempel Cóba. Wauw! Te gek! Ik had eerder apen gezien in Thailand, maar dat was tijdens een busstop waarbij de beestjes alleen maar komen kijken of er wat te halen valt. Bij de Mayatempel was het zo’n gave ervaring!

Nog meer gaaf: pinguïns spotten in Nieuw-Zeeland & Koala’s spotten op Raymond Island

Isla Holbox Mexico flamingo'sWildlife-wishlist

En dan nu mijn wishlist, welk wildlife wil ik nog graag zien? Nog steeds op mijn wildlife wishlist staan: de Big Five, panda, walvis en cheeta. Maar ik heb een aantal toevoegingen:

  • In Mexico wilde ik de schildpad spotten tijdens het snorkelen, maar helaas is dit niet gelukt. Hij staat dus nog hoog op mijn wishlist!
  • De Big Five wil ik onwijs graag in Afrika zien, maar ook graag in Nederland spotten.

Wat is ’t mooiste wildlife wat jij gezien hebt?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

14 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Amy

Wat heb je veel prachtige dieren gezien al in het wild, wauw! Ik heb nog niet zoveel dieren gezien, maar dan al wel de elanden in Scandinavië. Zowel in het wild als in een dierenpark. Er zijn inderdaad genoeg parken waar je ze kunt voeren, maar het is wel belangrijk om te checken hoe men met de dieren omgaat daar.. In Yosemite in Amerika werden we volop gewaarschuwd voor beren, maar ik heb er geen gezien. Hoewel ik het ook enorm spannend zou vinden, was het wel gaaf geweest als we een glimp hadden kunnen zien van zo’n dier.

Saskia

Wat een prachtige dieren heb je al gezien zeg! Ik heb er nog weinig in het wild gezien. Het houdt bij mij op met een eekhoorn en egeltjes.

Sanne

Walvissen en orka’s wil ik graag nog een keer zien. Die heb ik steeds gemis omdat het seizoen niet was.

Jenny

Mijn favoriet zijn de orang-oetans in Ketambe, Sumatra. Al vind ik puffins ook erg leuk.

Aniek

Het lijkt me zo bijzonder om orka’s te zien! En die papegaaiduikers natuurlijk 🙂

Dewi

Wauw, wat heb je al veel prachtige dieren gezien zeg! En dat je zo vaak orka’s gezien hebt, is helemaal heel bijzonder. Dat lijkt me inderdaad magisch. Het meest bijzondere wildlife dat ik tot nu toe heb gezien, zijn tijgers in een nationaal park in India. Een moeder met 3 jongen, dat was echt heel gaaf!

Linda

Als je van wildlife houdt moet je echt naar Australië, zoveel mooie en bijzondere dieren hier 🙂 kan je gelijk de kangaroe van je lijstje strepen. Wij hebben hier in korte tijd al heel veel kangoeroes gezien, maar ook koala’s en emoes. In Nieuw-Zeeland zagen wij pinguïns, orka’s, walvissen en dolfijnen en op Borneo Orang oetans, zo gaaf! Ik wil graag de big five zien ooit. Die vogelspin hoop ik nooit tegen te komen, wat een griezel.

14
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x