Wildlife

Dol op wildlife – Dieren die ik zag tijdens onze reizen

20 februari 2019
Monkey Mexico

Ik ben dol op dieren. Dik 2 jaar jaar geleden maakte ik een blog over alle wildlife die ik zag tijdens onze reizen. Het is intussen hoog tijd voor een update!

Isla Holbox Mexico leguaanWildlife in de lucht

Jan van Gent, kolibrie, kwartel, Steller’s Jaypelikaan, papegaai, papegaai duiker, vlinder (groooot en kleurrijk!) & waarschijnlijk de Nieuw-Zeelandse Kiwi.

Wildlife op de grond

Aap (brul + slinger), beer (zwart + bruin), bighorn sheep, bizon, chipmunk, eekhoorn, eland, groundhog, leguaan, moose, olifant, pronghorn, quaki, salamander, slang, vogelspin, vos, wasbeer.

Wildlife in het water

Alligator, dolfijn, orka, pinguïn, rog, zeehond, zeeleeuw & vele vissen tijdens het snorkelen op Cuba en in Mexico.

Bizon in Yellowstone National Park in Amerika

Wat is het grootste wildlife wat je hebt gespot?

In Amerika, Nieuw-Zeeland en Canada spotten we orka’s. In Monterey (Amerika) zagen we voor het eerst orka’s en tijdens de Whale Watching op Vancouver Island zagen we zelfs 15 orka’s. Wat een geweldige dieren! In Nieuw-Zeeland zagen we orka’s voor ons in de zee zwemmen terwijl we bij het monument bij Cape Reinga stonden. Magisch! Maar ook de bizons die we zagen zijn ontzettend groot. In Yellowstone National Park zagen we er tientallen. Wauw! Ohja, en ik zag olifanten in Thailand!

SpiderWat is kleinste wildlife wat je hebt gespot?

In Zion National Park werd ik opgeschrikt door een vogelspin. En het enge was: ik móest er wel overheen stappen want er was noodweer op komst… Ook zeker klein en superschattig vond ik de kolibries die ik zag tijdens onze roadrip Mexico. Die vleugeltjes gaan snél joh, jeetje! Ik heb geen foto van deze mooierds, want ze zijn ook rap weer weg helaas.

Puffin IcelandMijn favoriete wildlife

Tijdens onze roadtrip IJsland wilde ik heel graag papegaaiduikers spotten. Na een lange rit over een schitterende bergpas hadden we ons net geïnstalleerd op onze camping toen we ontdekten dat het nu hét moment was om papegaaiduikers te spotten. Aan ’t einde van de dag komen de diertjes weer aan land na een dag jagen. Dat wilden we zien! Gelukkig troffen we een rustige, serieuze groep op het uitkijkplatform zodat we rustig naar de prachtige vogels konden kijken. We zagen ze aan komen vliegen, rond scharrelen, in hun nestjes gaan of juist weer vertrekken. Magisch om naar te kijken!

Monkey MexicoMijn meest bijzondere wildlife-moment

Toen we in Mexico de Maya tempel Calakmul bezochten hoorden we bij binnenkomst van het park een hoop gebrul. Ik dacht nog even dat het een brullend kind was, maar het bleek een brulaap te zijn. Er zaten meerdere brulapen hoog bovenin een boom, maar één van hen was kennelijk nogal ontevreden. En jeetje, wat een bizar geluid komt er uit zo’n beestje joh…! Heel klaaglijk, schel en vooral onwijs hard. Even verderop hoorden we een ruisend geluid en vielen er takjes uit bomen. Bleken er apen door de bomen te slingeren. Het zag er super lenig en heel erg speels uit. Een weekje later zagen we dit weer, maar dan bij Maya tempel Cóba. Wauw! Te gek! Ik had eerder apen gezien in Thailand, maar dat was tijdens een busstop waarbij de beestjes alleen maar komen kijken of er wat te halen valt. Dit was zo’n gave ervaring!

Nog meer gaaf: pinguïns spotten in Nieuw-Zeeland!

Isla Holbox Mexico flamingo'sWildlife-wishlist

En dan nu mijn wishlist, welk wildlife wil ik nog graag zien? Nog steeds op mijn wildlife wishlist staan: de Big Five, kangaroos, panda, walvis en cheeta. Maar ik heb een aantal toevoegingen:

  • Omdat de kans groot is dat we dit jaar een roadtrip Noorwegen én een roadtrip Finland maken, wil ik erg graag elanden spotten. Ik heb ze al eens gezien, maar dat was ver weg. Ik heb foto’s gezien van een dierenpark waar je de elanden kunt voeren uit je hand. Te gek!
  • In Mexico wilde ik de schildpad spotten tijdens het snorkelen, maar helaas is dit niet gelukt. Hij staat dus nog hoog op mijn wishlist!
  • De Big Five wil ik ook graag in Nederland spotten.

Wat is ’t mooiste wildlife wat jij gezien hebt?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
14 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Amy

Wat heb je veel prachtige dieren gezien al in het wild, wauw! Ik heb nog niet zoveel dieren gezien, maar dan al wel de elanden in Scandinavië. Zowel in het wild als in een dierenpark. Er zijn inderdaad genoeg parken waar je ze kunt voeren, maar het is wel belangrijk om te checken hoe men met de dieren omgaat daar.. In Yosemite in Amerika werden we volop gewaarschuwd voor beren, maar ik heb er geen gezien. Hoewel ik het ook enorm spannend zou vinden, was het wel gaaf geweest als we een glimp hadden kunnen zien van zo’n dier.

Saskia

Wat een prachtige dieren heb je al gezien zeg! Ik heb er nog weinig in het wild gezien. Het houdt bij mij op met een eekhoorn en egeltjes.

Sanne

Walvissen en orka’s wil ik graag nog een keer zien. Die heb ik steeds gemis omdat het seizoen niet was.

Jenny

Mijn favoriet zijn de orang-oetans in Ketambe, Sumatra. Al vind ik puffins ook erg leuk.

Aniek

Het lijkt me zo bijzonder om orka’s te zien! En die papegaaiduikers natuurlijk 🙂

Dewi

Wauw, wat heb je al veel prachtige dieren gezien zeg! En dat je zo vaak orka’s gezien hebt, is helemaal heel bijzonder. Dat lijkt me inderdaad magisch. Het meest bijzondere wildlife dat ik tot nu toe heb gezien, zijn tijgers in een nationaal park in India. Een moeder met 3 jongen, dat was echt heel gaaf!

Linda

Als je van wildlife houdt moet je echt naar Australië, zoveel mooie en bijzondere dieren hier 🙂 kan je gelijk de kangaroe van je lijstje strepen. Wij hebben hier in korte tijd al heel veel kangoeroes gezien, maar ook koala’s en emoes. In Nieuw-Zeeland zagen wij pinguïns, orka’s, walvissen en dolfijnen en op Borneo Orang oetans, zo gaaf! Ik wil graag de big five zien ooit. Die vogelspin hoop ik nooit tegen te komen, wat een griezel.

14
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x