Ik ben dol op dieren. Het is al tien jaar lang zo gezellig in huis met katjes Puma & Cheetah. Op reis mis ik ze altijd, en dan vind ik het superleuk om wildlife te spotten. Ik heb al een aardig lijstje met bijzondere dieren verzamelt. En dus lanceer ik op dierendag de gloednieuwe Wildlife Tag! Vul ‘m ook in!

Bizon Yellowstone National ParkWildlife tag: wat heb je al gespot?

Lucht – Pelikaan, papegaai, kwartel, Steller’s Jay, Jan van Genten & waarschijnlijk de Nieuw-Zeelandse Kiwi
Grond – Beer (zwart + bruin), olifant, aap, eland, groundhog, moose, vos, slang, bighorn sheep, eekhoorn, chipmunk, pronghorn, vogelspin, bizon
Water – orka, zeehond, alligators, zeeleeuw, dolfijn, pinguïns & vele vissen tijdens het snorkelen op Cuba

Orca's, CaliforniaWat is het grootste wildlife wat je hebt gespot?

Dat is de orca, en die heb ik drie keer gezien (mazzelaar!).

  • De eerste keer was bij een Whale Watching tour in Monterey tijdens onze roadtrip door West-Amerika. We vaarden op een veels te volle boot een flink stuk van de kust vandaan, en opeens zwom er een stel orca’s rondom onze boot. Een magisch moment! Zo fijn ook, omdat we een paar dagen daarvoor bestolen waren.
  • Tijdens onze reis door Nieuw-Zeeland spotten we voor de tweede keer orca’s. Onze reis was nog maar net begonnen en we bewonderden de noordelijkste punt Cape Reinga. Iemand riep ‘look, whales!’ Verrassender kon onze reis niet beginnen!
  • Vorig jaar zagen we voor de derde keer orca’s, tijdens onze camperreis West-Canada. We maakten een tour vanuit Victoria op Vancouver Island en zagen wel 15 orca’s. Wauww!

SpiderWildlife tag: wat is kleinste wildlife wat je hebt gespot?

Dat is de vogelspin. In Zion National Park klommen we omhoog om de Emerald Pools te bewonderen. Echt prachtig daar! Tot we een erg donkere dreigende lucht zagen aan komen. In Bryce National Park hadden we ook al noodweer met onweer getroffen, dus we wisten dat we naar beneden moesten. We haastten ons om droog bij de auto te komen. En juist toen zat er een énorme vogelspin midden op het pad. Ik liep voorop en kwam met een gil tot stilstand. Lang twijfelen, dat kon ik echter niet. Met een fikse stap ben ik over de spin heen gestapt. Tsja, als dit de enige confrontatie met vogelspinnen blijft, dan kom ik er goed vanaf (duimduimduimduim).

Groundhog, CanadaChipmunkMijn favoriete wildlife

Tijdens onze camperreis door West-Canada spotten we echt overal groundhogs. Op stenen, op grasveldjes, parkeerplaatsen. Deze marmot-achtigen zien er superschattig uit, vooral als ze zo eigenwijs over een steen of tak heen gluren. Ze moeten hun plaats delen met de vele eekhoorns en chipmunks die we spotten, dat wel. Het zijn echt beestjes die je blij maken als je ze ziet dartelen met elkaar. Beestjes waar je blij van wordt, dat is altijd goed natuurlijk!

Otago Peninsula, New Zealand
Pinguïns bij Otago Peninsula

Mijn meest bijzondere wildlife-moment

Dat is zonder twijfel mijn kennismaking met pinguïns! We hadden al een aantal keren pinguïns proberen te spotten, en hadden zelfs urenlang tevergeefs in een hut gewacht om ze te kunnen zien. Vervolgens boekten we een tour bij Royal Albatros Centre op de Otago Pensinula zodat we blauwe pinguïns konden spotten vanaf een plateau aan de kust. Het was zó onwijs magisch om de eerste 10 prachtige pinguïns uit het water te zien lopen/waggelen. Vlak daarna kwamen er 30 tegelijk het water uit. Sommige liepen luid kwetterend de duinen in, andere bleven een tijdje op het strand of ze stonden vlakbij het plateau om zich heen te kijken. Wij hebben met open mond gekeken naar deze schatjes en verlieten als allerlaatsten het plateau. Ik krijg nog kippenvel als ik aan dit moment terug denk. Wauw, echt een hoogtepunt voor deze wildlife tag!

Pronghorns, Yellowstone National Park, Amerika

Wildlife tag: wishlist

En dan nu mijn wishlist, welk wildlife wil ik nog graag zien?

  • Bovenaan mijn lijstje staat de Big Five. De buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en olifant lijken me zo magisch! En als ik er dan toch ben, spot ik ook graag een giraffe en zebra. Volgens mij zit je hiervoor goed in Zuid-Afrika.
  • Ook ben ik erg benieuwd naar de kangaroos, het lijken me zulke leuke dieren! Australië staat op mijn wishlist, dus mochten we er ooit naartoe reizen, dan moet ik ze ongetwijfeld kunnen spotten!
  • De panda schijnt onwijs lui te zijn, maar toch ben ik erg benieuwd naar dit grote donzige beest.
  • Tijdens onze whale-watching tours hebben we orca’s en hectordolfijnen gespot, maar nog nooit een walvis. We blijven het gewoon proberen 😉
  • Tot slot wil ik graag een poema en cheeta spotten. Gewoon, omdat de namen van mijn katten Puma & Cheetah hier op gebaseerd zijn. En natuurlijk lijken deze dieren me ook gewoon geweldig mooi!

Vul jij de wildlife-wishlist ook in?

Ik ben benieuwd naar het wildlife wat jij gespot hebt tijdens je reizen. Vul de Wildlife-tag dus ook in!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

31 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ilona

Leuk om plotseling oog-in-oog te staan met pinguïns, vooral aangezien het eerder niet helemaal lukte. Dat moet een bijzondere ervaring zijn geweest ;)! Maar je hebt al veel in het wild gezien. Met een vogelspin zal ik ook geen held zijn. Ik hoop ook binnenkort de Big Five te ontmoeten.

Annemarie

Wat grappig, ik heb juist al een paar keer walvissen gezien, maar nog nooit een orka. Die staat dus op mijn wishlist. De pinguïns bij Dunedin hebben wij ook gezien afgelopen juli, maar wat was het daar koud toen… Leuke tag, ik denk dat ik ‘m ook ga invullen!

Sieds | Sieds My Travels

Wat een leuke tag Marcella. De Big Five is zeker te vinden in Zuid-Afrika. Wij zijn net terug van een prachtige reis, helaas hebben we het luipaard niet gezien, maar verder wel veel leeuwen, olifanten, neushoorns en buffels enne ook veel giraffes en zebra’s.. Ook voor walvissen ben je in Zuid-Afrika op de goede plek, wij hebben ze gezien tijdens een walvissentour bij Plettenberg Bay, maar ook vanuit de kust in Tsitsikamma NP, zo bijzonder deze dieren.. 🙂

Elisa | lies rond de wereld

Wat een leuke tag! Ik ga hem binnenkort ook een keer invullen. Je hebt wel onwijs veel wildlife gezien zeg, supergaaf! Voor de Big 5 zit je in Zuid Afrika wel goed, maar Tanzania of Kenia kunnen ook. Die laatste staan bij mij nog op de verlanglijst.

Joyce rdt

Jaa, the big five staat ook hoog op mijn lijstje, lijkt me zo bijzonder. In Australië tijdens het kamperen kwam er een kangoeroe ons even bezoeken, schitterend! Liefs.x

Sabine

Wauw wat een hoop heb jij al gezien! Dat is echt mijn wens, meer wildlife zien! De orka staat tot nu toe echt op nummer 1, zo machtig om die te zien!

Linda | travellersoftheworld

Grappige taf! Ik ben blij dat ik de vogelspin nog niet ben tegen gekomen! tot nu toe vond ik de orang-oetans, neusapen en krokodillen het gaafste om in het wild te zien, hoog op mijn lijstje staat de big five 🙂 Vooral een leeuw spotten lijkt mij heel gaaf!

Co

Leuke tag! Ik vind het zo gaaf om dieren te spotten in hun natuurlijke habitat! Orka’s zou ik ook nog graag eens willen zien, vind dat zulke mooie dieren! En in Australië vond ik inderdaad de kangoeroes fantastisch, ze blijven je ook nog eens aanstaren, supergrappig. Daar heb ik trouwens ook walvissen en koala’s gespot, ook heel tof!

Reismuts

Leuke tag! Ik hou enorm van dieren. Behalve spinnen, daar kan ik maar niet aan wennen. Ik ga de tag over nemen, met verwijzing naar jou uiteraard.

Angela

Wauw, je hebt al veel wildlife gespot! 🙂

Melissa

Leuke tag! Ga ik binnenkort ook even invullen, ik kom een heel eind! #luckyme 😉

Jessica

Wat een leuke tag en wat heb je al veel gezien zeg! Je zou het ongetwijfeld echt geweldig vinden in Costa Rica, volgens mij heb ik nergens zó veel dieren gespot als daar! Walvissen spotten lijkt me trouwens ook nog wel onwijs tof. Ik heb er één keer een gezien, maar die vind ik eigenlijk niet meetellen, aangezien ik alleen de staart in de lucht zag vliegen.. Het lijkt me wel leuk om hem binnenkort ook in te vullen, eens kijken of ik er een beetje passend fotomateriaal bij heb!

Marcel

Wat een leuke tag Marcella! Zal de tag zeker overnemen. Ik heb nog veel wildlife te spotten al ik dit lees 🙂 Tijdens onze roadtrip door Zuid-Afrika heb ik wel de Big Five van m’n bucketlist kunnen wegstrepen. Op 1 dag nog wel, echt ontzettend gaaf!

[…] een konijn (Elvis). Tijdens onze reizen gaan we graag op zoek naar dieren in het wild. Toen ik de Wildlife tag van Marcella Molenaar voorbij zag komen moest ik hem wel […]

Saskia

Wat een super leuke tag en toffe foto’s zeg. Je hebt heel wat mooie dieren gezien. Ik zou de tag ook wel willen invullen maar deze zou maar saai en kort zijn, zoveel dieren heb ik niet gezien 🙂

trackback

[…] De Wildlife-Tag! Het is super leuk om wildlife te spotten, elke keer als ik een voor mij nog onbekend dier zie moet en zal deze op de foto gaan. Al is dat niet altijd even gemakkelijk. Het is leuk om de dieren in de vrije natuur te zien en het maakt het nog leuker als het een ‘speciaal’ dier is wat je niet vaak tegenkomt. In dit artikel lees je welke dieren ik zoal gespot heb op mijn reizen. Het Concept is bedacht door Marcella Molenaar, check hier haar Wildlife-Tag! […]

shere

Wij hebben de pinguïns bij Dunedin ook gezien. Ik ben ook in Zuid’Africa geweest maar helaas niet alle Big Five gezien 🙁

Zeker de leukste ervaring was in Austrilië, toen wij pas geborene schildpaden naar het water tunnel mochten leiden

31
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x