Ook al hadden we al veel Mayatempels gezien tijdens onze roadtrip, Cobá was een belevenis op zich! We fietsten langs de tempels terwijl er tientallen apen om ons heen door de bomen slingerden. Wauw!

Coba MexicoCoba MexicoCoba Mexico

Cobá is een voormalige precolumbiaanse Mayastad op het schiereiland Yucatán ten zuidoosten van Valladolid. De stad werd opgericht kort na het begin van de jaartelling en groeide uit tot een stadstaat die zijn hoogtepunt kende tussen 600 en 800. De stad had waarschijnlijk zo rond de 50.000 inwoners met een oppervlakte van zo’n 80 km². Vervolgens is de stad verdwenen onder alle groen raakte totdat in 1920 een groep wetenschappers de stad weer vond.

Vanuit Akumal naar Cobá

Na een dag snorkelen bij Akumal hadden we helaas geen schildpadden gezien, maar wél een hoop kleurrijke visjes en koraal. Het was tijd voor onze laatste bestemming van onze roadtrip Mexico: Playa del Carmen. We besloten om een omweg te nemen omdat we een kijkje wilden nemen bij Mayatempel Cobá. Omdat we al veeel Mayatempels hadden gezien wilden we ook dit pareltje graag ontdekken. Vanuit onze fijne appartement Xio Akumal reden we in drie kwartier naar Cobá.

Toegangsprijs: 140 pesos
Parkeren: 50 pesos
Fiets huren: 2 euro per persoon
Totaal = 12,80 euro (nov 2018)

Coba MexicoCoba MexicoCoba MexicoFietsen langs de tempels

Ook bij Cobá zagen we een aantal hetzelfde type gebouwen als bij de andere tempels. Zoals het sportveld waar de traditionele balsport werd gespeeld. Je herkent dit aan de ronde schijf die hoog boven het veld hangt. Hier moest de bal doorheen geworpen worden terwijl er met de heupen werd gespeeld. Best een uitdaging… Op onze laatste dag zagen we dit spel tot leven komen in de show die we zagen bij pretpark Xcaret. Superleuk!

Cobá is een groot tempelcomplex met bouwwerken die een eindje uit elkaar liggen. Het leuke is dat je er kunt fietsen langs de tempels. Wij zijn dól op fietsen op reis, dus we zijn een mooie ervaring rijker. In Cobá vind je onder andere de tempelpiramide Castillo van 42 meter hoog. De helling is vrij stijl, maar je kunt er omhoog klauteren voor een gaaf uitzicht op de omgeving.

Coba MexicoMonkey Mexico Slingerende apen om ons heen

Het meest gave aan Cobá is dat in de jungle apen slingeren. Wij troffen er zeker 15 (!) die in het groen langs het pad door de bomen zwiepten. Zonder enige (merkbare) moeite zwiepten ze van boom naar boom. Je hoort ze ruisen tussen de blaadjes en hoort alleen zo af en toe wat takken vallen. De dieren zijn de boom niet uit geweest. Wat onwijs gaaf om de apen te zien slingeren! Ik kon er wel úren naar blijven kijken, zo intrigerend. Echt een mooie ervaring die ik kan afstrepen van mijn Wildlife Wishlist!

Hou er rekening mee dat je zeker minstens 2-3 uur nodig hebt om Cobá te ontdekken. Het terrein is erg uitgestrekt. Bij de toegangspoort vind je allerlei restaurants waar je een hapje kunt eten of wat kunt kopen voor je bezoek aan het complex.

Meer Mexico:

Wil jij naar Cobá?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

Coba Mexico Coba Mexico

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ech Wel

Kicken. Cultuur en natuur in een, altijd goed!

Helaas zijn wij zelf niet zulke geoefende fietsers. In Noord-Spanje heb je het zgn. berenpad, een fietsroute van een paar kilometer die met hekken is afgeschermd om je tegen de beren te beschermen. Leuk, dachten wij, maar al na een klein stukkie fietsen hadden we zo’n zadelpijn dat we de tocht op een gegeven moment maar hebben afgebroken. Nog dagenlang last van gehad….

Jenny

Ohhhh, wat gaaf om door de jungle en tussen de apen naar de tempels te fietsen! Ik heb dat op verschillende plekken in Azië gedaan, ik wist niet dat dat ook hier kon.

Linda

Wat een gave plek zeg! Leuk om van tempel naar tempel te fietsen. Fietsen op reis is inderdaad leuk en een leuke manier om veel te kunnen zien. Mooie foto’s!

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x