Op het meest westelijke puntje van Cuba vind je María la Gorda. We reden urenlang door kleine kleurrijke dorpjes, totdat we bij een weg komen die ons op de Guanahacabibes peninsula brengt. Al snel kwamen we bij de kust, en ontdekken we dat we in het paradijs zijn beland!

Maria la Gorda, Cuba
Maria la Gorda, Cuba

Uitzicht met palmbomen

In onze reisgids lezen we over María la Gorda: ‘Door de adembenemende schoonheid van de koraalriffen is de 8 kilometer lange, goudkleurige kuststrook met helder, warm water een heus tropisch aquarium’. Dat maakt nieuwsgierig! Ons hotel heet ook María la Gorda, heeft een internationaal duikcentrum en zit pal aan het strand. Helaas voelt Jan zich nog niet fit omdat hij ziek werd in Viñales. Eenmaal in onze kamer ben ook ik wel erg vaak bij de wc te vinden… Dus doen we de volgende dag rustig aan en sterken aan op het strand. Niet verkeerd, op een strand met palmbomen en helderblauw water als uitzicht!

Maria la Gorda, Cuba

Snorkelen bij María la Gorda

Als we een dag later beide iets fitter zijn word ik nieuwsgierig. Ik heb al heel wat mensen zien snorkelen, en ontzettend dichtbij de kust. Ik vraag me af of er werkelijk zó dichtbij het strand visjes zichtbaar zijn. En dus halen we onze duikbrillen en snorkels op. Tijd om de onderwaterwereld te ontdekken! En natuurlijk gaat de GoPro mee, dus het resultaat vind je in het filmpje!

Volg je mij al op Youtube?

Een tour door Nationaal Park Guanahacabibes

Mocht je trouwens niet ziek worden, en wat meer tijd hebben in María la Gorda, dan schijnt een tour door het Nationaal Park Guanahacabibes een echte aanrader te zijn. Het is goed om te weten dat je dan een tour moet reserveren bij het visitors centre wat je passeert als je de peninsula op rijdt. Dat was ons onduidelijk, dus toen we op de dag zelf een tour wilden regelen, kon dit helaas niet meer. Ach, met zo’n prachtige onderwereld verveel je je ook zeker niet snel!

Meer over Cuba!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Bloglovin – TwitterInstagram

Snorkelen Maria la Gorda, Cuba

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

27 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Karlijn

Het ziet er prachtig uit, leuk filmpje ook! Is dit de plek waar ook elk jaar een onderwaterfotografiewedstrijd wordt gehouden, omdat het water hier zo knalhelder is?

Rowan

Prachtige foto’s en heerlijk filmpje, het was echt even alsof ik zelf in het water dobberde. Ik krijg meteen zin om te snorkelen! 😉

Jessica

Erg leuke video! Mooie beelden trouwens met de GoPro, ik zit er toch over te twijfelen om er niet ook een aan te schaffen. Ik heb momenteel een Canon Powershot voor in de sneeuw/onder water etc. maar met een GoPro kun je volgens mij toch net iets meer doen. Ik kan niet wachten om zelf met m’n snorkelspullen daar het water in te duiken!

Edith | [travel.create.repeat]

Wat leuk, en precies op tijd voor onze trip volgende week! Fijn om alvast wat inspiratie te krijgen 🙂

Maudgeniet.nl

Waauuw! Erg mooi Marcella!

Matthijs

Wat een prachtig en rustgevend filmpje hebben jullie gemaakt! Snorkelen is fantastisch om te doen, zeker op zo’n prachtige locatie in Cuba.

Linda | travellersoftheworld

Wat een leuk filmpje zeg! Deze zomer snorkel ik voor het eerst, lijkt me echt heel vet!

Sabine

Wat een mooie foto’s en filmpje! De onderwaterwereld is zo bijzonder! Al moet ik toegeven dat ik niet vaak heb gesnorkeld, vind het altijd een beetje eng. Jimmy heeft meerdere duikdiploma’s en hij wil dat ik een keer meega. Ik heb het nog kunnen voorkomen tot nu toe, maar zal er toch een keer aan moeten geloven denk ik 😛

Jenny - ikreis.net

Leuk filmpje en hele toepasselijke muziek! Ik krijg spontaan zin het water in te springen 😉

Stéphanie

Wat een mooie foto’s in je verslag Marcella, een paradijsje! Je filmpje vind ik ook erg geslaagd, ik krijg er echt zo’n zen gevoel bij. Het zou goed passen op een mega groot scherm in een saunacomplex. In een van de sauna’s die ik soms bezoek hebben ze een klein relax zwembad waar je in kunt liggen en rondom het bad hangen mega grote schermen waar natuurfilms worden afgepeeld. Dit filmpje zou daar perfect passen. Ik krijg nu helemaal zin in een relax dagje maar zeker ook om zelf het water in te duiken! 🙂

R&R

Wat een toffe ervaring moet dat geweest zijn! Heel mooi <3

Michelle | Travellifestyle.nl

Oooh wow, ziet er mooi uit. Zelfs als je ziek bent! Fijn, je blogposts over Cuba 🙂

Yolanda

Leuk filmpje! Goed zicht onderwater terwijl er toch veel zand op de bodem ligt. Was vast wel heel mooi.

yvonne

Beste Marcella,
Wij gaan in juli naar Cuba en o.a. naar Maria La Gorda. Ik lees helaas veel negatieve dingen hierover. Jij bent er pas geweest. Hoe zit het nou echt en dan met name de kamers en het eten?

27
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x