Onze roadtrip met een camper door West-Canada sloten we af op Vancouver Island. Hier wilden we graag op Whale Watching, en dat deden we vanuit het stadje Victoria. Het werd een geweldige middag zonder walvissen, maar mét veel bijzondere andere dieren!

Vancouver Island Eagle Vancouver Island

Whale Watching Victoria

Onze roadtrip West-Canada sloten we af op Vancouver Island. Hier waren we een paar fijne dagen in de buurt van het relaxte stadje Tofino, fietsten een eind, wandelden een stuk van de Wild Pacific Trail en reden toen naar Victoria. Hier wilden we graag walvissen spotten, en dus boekten we een tour bij Eagle Wing Tours. Helaas waren we net te laat voor de tour van 10 uur, maar om 15 uur was er nog plek voor ons. En dus ontdekten we eerst de stad, en sloten we de dag af op de boot.

Wist je dat we 3x op pad gingen voor Walvissen spotten? Te gek!

Ocra Ocra Ocra

Een flink eind varen

Om 15 uur ’s middags vaarden we de haven uit met kapitein Chris en 4 bemanningsleden. Ze vertelden ons vol passie over het gebied en de dieren die er leven. Je kon ze alles vragen, er was altijd wel iemand bij je in de buurt. We vaarden eerst een dik uur de bewoonde wereld uit, zodat de kans om dieren te spotten groter wordt. Het is koud op de boot waar we met flink wat anderen op het voordek zitten. Maar de jas die we van Eagle Wing Tours lenen beschermd ons goed tegen de kou.

Geen walvissen

Op de een of andere manier treffen wij het altijd dat we tijdens Whale Watching geen walvissen treffen, maar orca’s. Dat was tijdens onze tour in Monterey ook al het geval. Maar klagen doen we zeker niet hoor, want we zagen maar liefst 15-20 orca’s tijdens onze tour van ruim 4 uur! De bemanningsleden weten veel over de orca’s die we zien, want ze worden gedocumenteerd. We horen dus zelfs diverse namen, familiebanden en leeftijden voorbij komen. Leuk! Dit was voor ons echt een perfecte afsluiter van onze te gekke reis!

Collega blogger Marjolein spotte walvissen en orka’s bij Granville Island.

OcraEagle Wing Tours

12 Erie St – Fisherman’s Wharf
Website Eagle Wing Tours
De tour die wij hadden duurde 4+ uur, en kost $125,- per persoon. Zeker niet goedkoop, wel te gek!

Meer over Vancouver Island

Meer Canada!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Jan en Marcella, Whale Watching

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

31 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sabine

Geweldig! Heb ook een paar keer whale watching gedaan en vond dat zo gaaf! De keer dat ik orka’s zag vond ook ik het meest bijzonder. Vancouver Island staat hoog op mijn lijstje. Als ik daar ooit kom wil ik ook weer walvissen of orka’s spotten!

Yvonne

Jammer dat je geen walvissen zag, maar wow… wat een uitzicht en wat tof dat je orka’s hebt gezien. Dat vind ik minstens net zo bijzonder!!

Sanne

Heel gaaf. Ik wil dit echt eens een keer doen!

Reismuts

Wauw, wat bijzonder! Staat hoog op mijn bucketlist! Ik vind het bijna ontroerend om de foto’s met de orka’s te zien, zo bijzonder!

Stéphanie

Wel mazzel dat jullie zoveel orca’s zagen, die hebben wij niet gezien tijdens onze whale watch tour in Ucluelet. We zagen toen gelukkig wel walvissen. Orca’s spotten staat dus nog op mijn wensenlijstje 🙂 Het blijft geweldig om zulke machtige dieren te zien!

Gabriëlle ~ GlobeGirl

Woaw wat een geluk hebben jullie gehad! Ik ben toch wel een beetje jaloers, prachtig!

Kelly | Dutchie on the Road

Zo bijzonder! Orka’s staan heeeeel hoog op mijn verlanglijstje 🙂 .

Jenny - ikreis.net

Wat gaaf! Ik heb op verschillende plekken walvissen gezien, maar nog nooit orka’s. Dat lijkt me heel bijzonder.

Jessica | Corners of the World

Wel jammer dat jullie geen walvissen hebben gezien, maar orca’s zijn natuurlijk ook ontzettend gaaf! Ik heb er een keer een gezien tijdens de boottocht van Colombia naar Panama. Of beter gezegd: zijn staart, want ik draaide me al te laat om haha ;p In San Diego nog wel een walvissen tour gedaan maar daar zagen we vooral heel veel dolfijnen. Wat trouwens ook heel erg gaaf was! Tsja, het blijven toch wilde dieren hè, maar dat maakt het des te bijzonder om ze tegen te komen 🙂

Maud

Hihi, toch grappig dat je dan geen walvissen tegen komt. Maar die orca’s lijken me ook heeeeel gaaf en bijzonder. Toffe foto’s!

Aniek - travelwriter.nl

Ik wilde dit in West-Amerika ook doen, maar dat kwam er uit tijdgebrek uiteindelijk niet meer van. Zo jammer vond ik dat!

Aniek - travelwriter.nl

Ik weet het. Ik heb ook zooooooooo’n spijt. 🙂

ivonne

Ik ben dus helemaal super jaloers op jouw. Onze whale watch tochten op Vancouver Island waren best teleurstellend. Orka’s zagen we heeeeeel in de verte, je had er eigenlijk een verrekijker voor nodig. En dat na een paar verhalen van vrienden waar ze onder de zodiac door zwommen (doodeng trouwens) Maar goed, het blijft wildlife en Vancouver Island blijft een favoriet!

Bianca

Lijkt me heel gaaf om zo’n tour te doen! Dat heb ik trouwens nog niet gedaan in Amerika. Die orca’s zijn zo indrukwekkend. Binnen twee jaar zou ik graag naar Canada gaan. Ik weet in ieder geval al bij wie ik mijn inspiratie kan halen 🙂

Carolien | Dream the World

Grappig, wij gingen laatst in Australië zwemmen met walvishaaien. Geen walvishaai gezien, maar wel orca’s (en nog veel meer zeedieren). Bij de eerste zinnen van deze post moest ik hier dan ook aan denken. Gaaf hoor dat je orca’s gezien hebt!

karlien

Zo prachtig! Ik vind die boottochten altijd vrij duur. Maar het is wel echt de moeite waard, zeker als je de dieren ook nog ziet 😉 😀

31
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x