Walvissen spotten op reis, wij vinden het te gek! Het leverde ons 3 geweldige ervaringen op, al zagen we nog geen walvis…

Orca's, California

Monterey – Amerika

Onze eerste keer walvissen spotten was tijdens onze roadtrip West-Amerika. In onze laatste reisweek werden we bestolen op reis, maar toen we een paar dagen later in Monterey kwamen, besloten we wel gewoon op whale watching te gaan. Helaas op een andere boot dan we gereserveerd hadden, dus het was even wennen achter op de kleine boot in de uitlaatgassen. Na een flink eind varen werd de boot stil gelegd en werden er dieren gespot. Geen walvis te zien, maar wél genoten we van een stel prachtige orka’s. Wauww! Het is zo gaaf om de dieren door het water te zien glijden! Op de terugweg naar de haven zagen we ook nog dolfijnen en zeehonden. Onze geweldige dag sloten we af in een top accommodatie: Sunset Inn Pacific Grove.

Lees ook: Orca’s spotten in Monterey

Ocra

Vancouver Island – Canada

Na een geweldige camperreis door Canada besloten we op onze allerlaatste dag te gaan voor walvissen spotten in Victoria op Vancouver Island. We hadden nét een tour gemist, maar konden een paar uur later alsnog mee. Op een vrij klein bootje kregen we allemaal een extra dikke jas zodat we comfortabel op het voordek konden zitten. Na een flink stuk varen en een veel uitleg van onze gidsen werd de boot stil gelegd omdat er dieren werden gespot. Ook dit keer zagen we geen walvissen, maar orka’s. De één van de ander sprong uit het water en uiteindelijk hebben we maar liefst 15 orka’s gezien. Wat een prachtige dieren! Een geweldige afsluiting van een heerlijke reis!

Lees ook: Whale Watching Vancouver Island

Banks Peninsula, New ZealandBank Peninsula – Nieuw-Zeeland

Na het spotten van orka’s bij Cape Reinga (zonder tour!) besloten we in de laatste dagen van onze reis bij Banks Peninsula een tourtje te boeken. Spookstad Christchurch is intrigerend, maar niet een plek om er dagen door te brengen. De Banks Peninsula ligt vlakbij de stad, dus dat komt goed uit. Vanuit de haven in het stadje Akaroa maakten wij ’s ochtends vroeg een tocht om dolfijnen te spotten. In dit prachtige gebied kan je Hectordolfijnen spotten, die alleen in Nieuw-Zeeland voorkomen. De hond van de schipper heette – heel toepasselijk – Hector en hij waarschuwde ons wanneer hij dolfijnen hoorde. We zagen een paar Hectordolfijnen, maar we konden helaas geen mooie foto’s maken. Het was echt een heerlijke boottocht, het water is er zo blauw en de kustlijn mooi ruig.

Walvissen hebben we dus nog steeds niet gezien, dus dat staat nog op onze wishlist! Ik hoop ze te spotten op bijvoorbeeld: Madeira, de Azoren, Tenerife, Noorwegen of Curacao.

Meer wildlife:

Wat voor jou, walvissen spotten?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

12 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda

Wat jammer dat jullie nog geen walvissen hebben gezien, maar wel gaaf dat jullie al zoveel orka’s hebben gezien! Zelf hebben wij de Spermwhale gespot in Nieuw-Zeeland, waar wij ook orka’s hebben gespot. Gave beesten!

Kelly

Ik vind walvissen spotten écht geweldig en heb ze gezien in Australië en Zuid-Afrika. Orka’s staan ook heeeeeel hoog op mijn wishlist. Lijkt me echt een fantastische ervaring!

Jenny

Ik zou echt heel graag een keer orca’s willen zien! Dat lijkt me zo bijzonder.

Walvissen zag ik in Noorwegen en Zuid-Afrika.

Janet

Orka’s heb ik nog niet gezien, dat lijkt me heel erg mooi. In Sri Lanka spotte ik blue whales… dat vond ik zo bijzonder en gaaf! Er waren wel een aantal andere boten die erg dichtbij kwamen en de dieren achterna gingen jagen, zo jammer.

Sabine

Zo gaaf die walvis tochten! Zelfs als je er geen zien haha 😀 Ik zag orka’s en potvissen op de Lofoten (Noorwegen). En vanaf de Azoren een walvistocht gedaan waar dolfijnen en potvissen waren. Heel bijzonder als ze gaan duiken met de staart die dan zo omhoog uit het water komt. Maar het meest bijzonder vond ik de orka’s, hoop die nog eens te spotten!

Champion Syros

Ik heb nog nooit gezien of ik geloof dat het zo uniek moet zijn dat ik ze graag eens zou willen zien!

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x