Tijdens onze roadtrip door het oosten van Canada kwamen we in het noorden van de provincie Québec een interessante optie tegen voor een beersafari. Tijdens onze roadtrip door Canada hadden we relatief veel steden gezien: Toronto, Ottawa, Montreal en Quebec. De Niagara Falls en het mooie natuurpark Algonquin stonden ook op ons programma, maar wat extra natuur toevoegen kon geen kwaad. En genieten van het uitzicht op prachtige beren, dat leek ons helemaal geweldig!

Af en toe Engels

Wij overnachtten in het plaatsje Tadoussac, vrij noordelijk in de provincie Quebec. Hier brachten we onze spullen in de (kleine) hotelkamer, aten we snel wat en gingen op pad naar het startpunt van onze beersafari. Ter plekke was er wat verwarring, we bleken anderhalf uur te vroeg te zijn en we konden ons met Engels lastig verstaanbaar maken. Uiteraard wordt er in Quebec veel Frans gesproken, maar een beersafari van een paar uur in een taal die we niet machtig zijn leek ons niet zo’n goed idee. Gelukkig was er ook een aantal Duitsers en switchte onze gids ook af en toe naar het Engels.

10% van de levensbehoefte

Na amper tien minuten rijden in een oude schoolbus liepen we een klein stukje door het bos. Hier was een tribune gebouwd waarvan we van onder een afdak over het bos uit keken. Ongeveer tien meter verderop was een open plek met een houten stellage met voedsel om de beren te lokken. Er werd ons uitgelegd dat deze hoeveelheid eten slechts 10% is van de totale levensbehoefte van de beer. Ze moeten dus ook zelf op jacht om voldoende voedsel binnen te krijgen.

3 beren

Wij troffen het niet met het weer. Dat is in combinatie met de afstand tot de open ruimte de reden dat ik weinig foto’s heb van onze beersafari. Vanwege de regen kwamen de beren niet op het voedsel af, ze konden zich niet goed oriënteren op eventueel gevaar. Gelukkig werd het droog waardoor we toch nog 3 beren (na elkaar) zagen eten. Op een manier die ik niet verwacht had, want de beren gingen óp het rek staan. Bijzonder om te zien, wat een mooie dieren! Toch wil ik tijdens onze camperreis door West Canada graag opnieuw op pad om beren te ontdekken. Er zijn daar tochten met een boot waardoor je zeer dichtbij de beer komt. Op die manier zie je de beren dan ook in hun natuurlijke habitat, lijkt me gaaf!

Heb jij al eens een beer in het wild gezien?

Wij boekten een hotelkamer en een beersafari in één pakketprijs bij het hotel. Achteraf zou ik dat niet zo snel meer doen want als je de prijs van de kamer en de safari los neemt bleef er alsnog een bedrag over. Kortom: we betaalden teveel. Let daar dus goed op.

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Saskia

Lijkt me echt wel gaaf zoiets. Jammer dat het weer het een beetje verpestte.
Volgende keer hopelijk meer geluk!

Sandra

Ik hoop dat je beren ziet op jullie volgende reis Marcella! Ik zag zowel in Yosemite als in Yellowstone beren en eerlijk gezegd ben ik echt als de dood voor die beesten. Echt, ik ben nog nooit zo dicht bij zo’n beer geweest als in Yosemite, waar een babybeer gewoon naast de weg stond. Naast de camping waar ik sliep, heb geen oog dicht gedaan…

Linda

Wauw! Ik ben nu maar een heel klein beetje jaloers. Het lijkt me zó tof om eens een beer in het echt te zien, heb afgelopen zomer nog gekeken of het in Finland mogelijk was maar had toen te weinig tijd helaas. Hopelijk zien jullie tijdens je volgende reis nog meer beren 🙂

Katrin Peeters

Hallo Marcella,
Weet je nog de organisatie van je berensafari in Tadoussac?Wij gaan eerst walvissen spotten en zouden dan nog een berensafari doen.Is dit vooraf vast te leggen of kan dit op de dag zelf ook nog.Wij reizen met kids in juli.
Nog een ander vraagje.wij gaan ook naar Algonquinpark en hebben nog geen overnachting gevonden.Enkele betaalbare tips?
Alvast bedankt

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x