Nog even terug kijken op de 365 dagen van 2021, moet kunnen toch? Het bracht ons een groot verlies, gezinsuitbreiding, onzekerheid, maar ook twee fantastische reizen. Kijk je met mij mee?

Marcella en Bros Workaway in Limburg 2021

Wat heb je in 2021 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?

In 2021 werkten we ontzettend veel vanuit huis en dus besloten we dat we het werken op een andere plek wel eens wilden ontdekken. Geïnspireerd door al die digital nomads reden we naar het zuiden voor onze workation in Limburg. Hier hadden we een prima appartement middenin een dorp waar we een week ‘woonden’. Onze werkdagen kortten we in zodat we na 6 uur werken ’s middags lekker op pad konden gaan om de omgeving te ontdekken. Beviel prima, al troffen we die ene natte periode die heel veel narigheid bracht in deze zuidelijke regio. Toch hebben we nog een hoop kunnen zien en doen!

Lees ook: workation in Limburg

Marcella Florence Italy

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?

Begin 2021 hoorde ik al dat het de intentie is dat ik een vast contract krijg. Toch duurde het nog een flinke tijd voor ik dat felbegeerde papiertje in handen kreeg. Eind november had ik een arbeidsvoorwaarden gesprek en vlak na kerst zette ik mijn krabbel en postte ik het getekende contract. Vanaf 1 januari ben ik weer formeel in vaste dienst. Voor mij de tweede keer nadat ik mijn vaste dienstverband eind 2018 opzegde om een baan te vinden die beter bij mij past. En die heb ik zeker gevonden!

Lago di Braies Italy

Wat zijn de meest gelezen artikelen van 365 dagen in 2021?

Een leuke top 5 met een ander nieuwe artikelen én wat oudere succesvolle pareltjes!

5 – Route roadtrip Dolomieten

Een paar jaar geleden vlogen wij naar Venetië voor een roadtrip in de Dolomieten. We bezochten knusse stadjes, reden door een gaaf landschap en maakten wandelingen bij Raschotz en de Drei Zinnen. Het is nog steeds mijn allermooiste hike! Het is extra leuk dat dit artikel zoveel gelezen wordt want we gingen in september terug naar de Dolomieten!

4 – Brugge versus Gent

Twee superleuke steden die je móet bezoeken! Beide steden zijn leuk en hebben belachelijk mooie gebouwen, dus je kijkt er je ogen uit. Toch heeft de ene stad mijn voorkeur boven de ander en dat heeft vooral te maken met de sfeer. Benieuwd geworden? Lees Brugge vs Gent!

Huurauto Zwitserland
Lunersee Austria

3 – Roadtrip van 1 week in Europa

Roadtrips maken, dat doen wij graag! Een gave roadtrip hoeft zeker niet lang te duren, in 1 week kan je al best veel zien! Omdat wij veel korte roadtrips gemaakt hebben verzamelde ik onze tips in 7x Roadtrip van 1 week in Europa. Welke rondreis wil jij graag doen?

2 – Roadtrip Oostenrijk met een camper

Met een gehuurde camper maakten wij een roadtrip Tirol & Vorarlberg. Vanuit Tirol reden we over de fantastische Silvretta Hochalpenstrasse naar Vorarlberg. We genoten van grote steden en knusse stadjes en bewonderden heel wat vergezichten vanaf de fantastische bergpieken. Een absoluut hoogtepunt was de wandeling rond de Lünersee. Wat een natuurpracht!

1 – 10x Eten afhalen in Groningen

Tot slot het artikel wat het meest gelezen is en daar ben ik erg trots op! 10x Eten afhalen in Groningen maakte ik toen de horeca moest sluiten en wij op zoek gingen naar mogelijkheden om eten en drinken af te halen. Een schot in de roos, want mijn artikel werd direct onwijs goed gelezen! Ik heb ‘m intussen al meerdere keren gewijzigd, want er verandert regelmatig wat, dus zo zorg ik dat ie altijd actueel blijft!

Schoorl Holland
Riomaggiore Italy
Vliehors Expres Vlieland

Welke landen heb je bezocht?

In 2021 hadden we in twee periodes een camper gehuurd en wilden we in mei Noorwegen ontdekken en in september Italië. Helaas waren de mogelijkheden voor het buitenland in mei nog heel beperkt en dus wijzigden we onze plannen naar een rondreis Nederland. Een mooie kans om ons eigen land wat beter te leren kennen! We reisden van Noord naar Zuid en van West naar Oost en genoten volop. We kwamen terug met een nog langere wishlist Nederland!

In september konden we wél op pad in het buitenland en reisden we door Italië. We genoten van de bergen in de Dolomieten, maar ook van wereldsteden, kleurrijke dorpen en het platteland van Toscane. Een reis vol hoogtepunten! Op de heenweg pakten we een paar dagen Oostenrijk mee en natuurlijk verbleven we ook een paar nachten in Duitsland.

Ook weekendjes weg stonden op het programma. Zo sliepen we in Leeuwarden, op de Veluwe, in Zuidwest Friesland en op Vlieland. Nieuw in 2021 was de workation in Limburg. Erg leuk om eens op een andere plek ’thuis te werken’!

Lees ook: mijn reisjaar 2021

Bros Dolomieten 2021
Oersetters Pontjestocht Zuidwest Friesland

Wat zijn je favoriete momenten van 2021?

  • Puppydates zijn leuk! Toen Bros nog heel klein was zochten we andere puppy’s op zodat we konden afspreken. Zo hebben we ontzettend leuke mensen ontmoet waarvan we met een aantal al diverse keren hebben afgesproken! Ik wist niet dat een hond voor zoveel verbinding kon zorgen!
  • Fietsen met Bros is leuk! We kochten een fietskar voor honden en maakten al best wat ritjes, zoals de prachtige Oersetters Pontjesroute.
  • Tijdens onze rondreis Nederland overnachtten vrienden uit Zuid-Holland ook op Ardoer Camping Sint Maartenszee. Onze reis eindigden we bij vrienden in hun tuin in Drenthe. Gezellig om hen eindelijk weer te zien!
  • Reizen met een hond was ons ideaal en inmiddels hebben we dat gedaan op 2 roadtrips met een camper, 1 workation en 3 weekenden weg. En ja, het is absoluut zoals we verwacht hadden! Gezellig en leuk!
  • Speaking of; onze workation in Limburg was erg leuk! Wij vonden dat we al het thuiswerken ook wel op een andere plek konden gaan doen en ja, dat ging prima! Na een kortere werkdag gingen we ’s middags lekker op pad. Dat gaan we zeker vaker doen!
Bros
Bros Veluwe februari 2021

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2021?

Op 13 februari 2021 kwamen we thuis met een nieuw knuffeldier, omdat we gezinsuitbreiding hadden! Puppy Bros was nog geen 8 weken toen ze bij ons kwam wonen, dus we mochten haar nog alles leren. Dat is best goed gegaan want ze is intussen een lief, wijs beestje. Bros is een kruising tussen een Bordercollie en een Australian Shepherd en van nature een actief, slim dier.

Heel eerlijk: het was best even wennen om opeens zo’n druktemaker in huis te hebben. Onze katten Twix en Nutz hebben we al jaren en in verhouding zijn ze best rustig. Puppy Bros mocht nog maar heel weinig bewegen (want de heup/poot gewrichten moeten nog groeien) maar wat een energie zat er in het diertje! Ik ben heel blij dat ze inmiddels 1 jaar oud en we gewoon een aardige wandeling mogen maken!

Onze katten vinden het trouwens ook heel gezellig. Ze moesten ook flink wennen aan al die energie van dat dier wat haar snuit opeens in hun vacht stopte. Maar ze kunnen intussen goed omgaan met elkaar. Volgens mij missen ze Bros ook als ze er even niet is!

Volg de avonturen van Bros op Instagram @ Bros.borderaussie!

Wat is het beste dat je in 2021 hebt gekocht?

Na alle thuiswerkdagen begon het wat te schuren. Jan en ik vinden elkaar onwijs lief en leuk, maar samen werken in een ruimte van zo’n 12m2 is toch vrij krapjes. Voor overleggen verhuizen we steeds naar beneden en dat gesleep met spullen werden we zat. We wilden een tweede werkkamer. En dus begonnen we met opruimen en is Jan nu al wekenlang druk aan het werk op zolder. We hadden daar 1 open ruimte en die scheiden we nu af met een wand en deur. Klinkt simpel, is het niet. Isoleren, elektra aanleggen, wandpanelen op maat maken en bevestigen, verven, een nieuw plafond, nieuwe vloer, een koof… En dan is er ook nog een vliering gemaakt die we gebruiken als opslag. Stap voor stap komen we er wel! En is de werkkamer op zolder klaar, dan pakken we ook mijn werkkamer aan zodat ook die keurig netjes is!

Bros fietskar Sint Maartenszee

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?

Een hond kopen is in coronatijd zeker niet goedkoop. Iedereen wil opeens een hond, dus de prijzen worden flink opgevoerd. Maar dan komen alle andere uitgaven pas: voerbak, hondenvoer, een bench, een hondenkussen en mandallerlei verschillende speeltjes, een gewone Kong en een Wobler, botjes, hondenkoekjes, poepzakjes, een tuigje, twee soorten riemen, een rek en beschermhoes voor in de auto… En natuurlijk ook de fietskar voor honden. Het is een uitzet op zich!

Marcella Sella Pass Dolomites Italy

Wat is het grootste doel wat je bereikt hebt dit jaar?

Ik ben er trots op dat ik ook dit jaar weer mijn draai wist te vinden. Makkelijk vond ik het zeker niet altijd, omdat ik als reislustig type het ontdekken van de wereld ontzettend mis. Nederland is prachtig, maar ik heb al teveel van de wereld gezien om alleen in mijn eigen omgeving te kunnen blijven. De drang om onbekende te ontdekken schuurt. Ik wil bergen beklimmen, struinen in onbekende buitenlandse steden, talen horen waar ik niets van begrijp en tropische bestemmingen ontdekken. Gelukkig was daar de roadtrip Italië waardoor ik echt kon genieten van mijn reislust. Hopelijk kunnen we ook in 2022 weer genieten van dit alles want we hebben al mooie reisplannen!

Marcella Snoozz Hotels Bolsward

In wat faalde je?

Na jarenlang wekelijks bloggen hield ik er begin dit jaar even een tijdje mee op. Na de komst van Bros was het even lastig om mijn draai te vinden. Dat kleintje moest er vaaaak uit en moest ook flink vermaakt worden. Onwijs leuk ook natuurlijk, lekker kroelen met Bros. We moesten echt onze draai vinden en dus hield ik even op met schrijven. Falen is het natuurlijk niet, ik had even een andere behoefte. Intussen heb ik mijn draai best wel weer gevonden en maak ik dus weer fijn artikelen én doe ik samenwerkingen. Ik had dat gemist! Ook heb ik nog best wel wat onderwerpen van onze reizen in Nederland en Italië liggen om over te schrijven, dus er komt nog veel leuks aan!

Marcella november 2021

Wat deed je op je verjaardag?

Ik werkte ’s ochtends en at ’s middags een taartje met Jan en Bros waarna we gingen wandelen bij Natuurgebied De Onlanden. Ik heb vaak geen mooi weer op mijn verjaardag, maar nu straalde de zon! ’s Avonds gingen we heerlijk dineren bij Loetje aan het Paterswoldsemeer. Ik genoot van een goddelijke salade met geitenkaas en als toetje arretjescake met rood fruit. Het was een heerlijke dag!

Pordoi Pass Dolomites Italy

Waar werd je heel erg blij van?

Ik vond het geweldig om terug te zijn in de Dolomieten! Wij waren er jaren geleden een lang weekend, dus nu hadden we nog een heleboel te ontdekken! Een absoluut hoogtepunt was het slapen op de Pordoi Pass. Echt, een slingerende bergweg, prachtige bergpieken en dan ook nog een gave zonsondergang. Ik kon mijn geluk niet op! De Dolomieten zijn fantastisch en ook nu blijft er nog veel op mijn wishlist staan. Dit is dus zéker niet de laatste keer dat we er op ontdekking waren!

Wat zou je willen dat je meer had gedaan?

Ik ben pas eind oktober begonnen met zwemmen en had dat toen al bijna 2 jaar (!) niet gedaan. Als waterrat was ik megablij om weer in het bad te liggen want ik had het ontzettend gemist. Ik voerde het al snel op naar 2x per week en dat deed me onwijs goed. Helaas kwam er na 10x zwemmen een einde aan vanwege de welkende maatregelen. Zodra het zwemmen weer kan duik is dus weer snel in het zwembad!

De Nachtegaal Kristin Hannah

Wat zijn je favoriete boeken van 2021?

** De riten van het water van Eva Garcia is een dikke pil, maar echt een onwijze aanrader. De verhaallijnen worden heel nauwkeurig uitgewerkt en de veelheid aan Spaanse historie valt netjes op z’n plaats. Echt, dit is een serie (van 3!) die je gelezen moet hebben, en dus las ik De heren van de tijd van Eva García er maar meteen achter aan. Zit je er eenmaal in, dan wil je door lezen. Prachtige gebeurtenissen en mooie verhaallijnen met een historisch tintje!

*** Aan het einde van de wereld van Kristin Hannah is absoluut een prachtboek! De vader van Leni is teruggekomen uit Vietnam als krijgsgevangene. Omdat hij lastig zijn draai kan vinden grijpt hij de kans om naar Alaska te verhuizen met beide handen aan. Het leven is er voor hem en zijn gezin zwaar en confronterend. Een mooi verhaal over alles over hebben voor de liefde van je leven. 

*** De Nachtegaal van Kristin Hannah is mijn lievelingsboek van 2021. De Nachtegaal neemt je levendig mee naar de Tweede Wereldoorlog, zó levendig worden alle belevenissen beschreven. Dit boek gaat over twee zussen die de oorlog beide op hun eigen manier beleven en hun bijdrage leveren. Het is een geweldig mooi verhaal wat momenteel ook verfilmd wordt. Dat móet wel een hit worden!

** De stroopwafelshop van Astrid Harrewijn is een lekker feelgood boek. Het gaat over Suze die spontaan een extreme uitdaging aan gaat want ze verhuist naar New York om er een stroopwafelshop op te zetten. Natuurlijk levert dit de nodige tegenslagen op, maar wordt er vooral een prachtig verhaal neergezet. Aanrader om je in onder te dompelen in deze koude winterdagen!

** Perfecte resten van Helen Fields is een mooi begin van een spannende serie die draait om de bloedmooie rechercheur Luc Callanach. Wegens gebeurtenissen heeft hij Frankrijk achter zich gelaten en probeert zich nu te vestigen in Schotland. Tussen alle gruwelijke gebeurtenissen door wordt de verhaallijn mooi opgebouwd. Absoluut een leuke serie!

Twix en Nutz december 2021

Wat was mijn favoriete tv programma/serie?

In 2021 keken we opnieuw naar Breaking Bad. Ooit keken we slechts twee seizoenen, dus nu hebben we ‘m alsnog volledig gekeken. Breaking Bad zit steengoed in elkaar, dus ga ‘m zeker kijken als je ‘m nog niet gezien hebt! Als afsluiter kan ik je de film ‘El camino’ aanraden!

Na Wie is de mol? keken we ook weer naar de Belgische serie De Mol. Wist je dat die veeeeeel spannender en gaver is dan Wie is de mol? De opdrachten zitten net wat complexer in elkaar en gaan ook net dat stapje verder. Ik hou er echt van! Dit seizoen speelt zich af in het zuiden van Duitsland.

Ook keken we weer naar Reizen Waez waarin Tom dit jaar op ontdekking ging in alle provincies in Nederland. Onwijs leuk om te zien elke plekken Tom bezoekt, met uiteraard de mooiste verhalen! Extra leuk was het om onze woonplaats Groningen terug te zien, hij reed er rond met een botsauto!

The Great Lakes Niagara Falls

Wat zou mijn 365 dagen van 2021 nog mooier hebben gemaakt?

Helaas hadden we dit jaar weer te maken met een groot verlies. Eind augustus overleed Jan’s vader onverwachts. In de 13 jaar dat ik hem kende heeft hij diverse medische ingrepen gehad zoals een meervoudige by-pass en een hersenbloeding. We wisten dat hij niet oud zou worden, maar de schok was groot toen hij opeens overleed na een hersenbloeding. Slechts 2,5 jaar na het overlijden van Jan’s moeder zijn we ook zijn vader kwijt. Enorm heftig!

Met Jan’s ouders maakten we roadtrip The Great Lakes door Amerika en Canada. Wat hebben we daar prachtige herinneringen aan!

Jan en Marcella Lago di Braies Italy

Wat is het belangrijkste dat je in 365 dagen geleerd hebt?

Na een ingrijpende gebeurtenis zoals het overlijden van Jan’s vader realiseer je je dat het leven eindig is. Hopelijk liggen er voor ons nog onwijs veel avonturen in het verschiet, maar zeker weten doe je dat natuurlijk niet. En dus leer ik dat ik altijd moet genieten van de mooiste momenten en gaafste avonturen. Dit zijn de waardevolle herinneringen die ons blij maken. En dus maken we er ook in 2022 weer een mooi reisjaar van!

Meer terugblikken:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Raïssa

Ondanks dat we in 2021 niet veel en ver hebben kunnen reizen, heb je wel wat toffe bestemmingen bezocht. Ik snap heel goed wat je zegt over het ontdekken van nieuwe plekken, culturen en vreemde talen. Ik mis dat ook ernorm. Fijn dat jullie zo’n mooie herinnering hebben aan Canada en Amerika.

Yvonne

Fijne reizen heb je gemaakt! En ook thuis lekker bezig. Wat goed, dat jullie van je huis zo’n fijne plek maken met nóg betere plekken om thuis fijn te kunnen werken. Lijkt me een heel project, maar ook erg leerzaam. En uit ervaring weet ik hoeveel werk zoiets is. Hopelijk wordt het eindresultaat mooi! Succes ermee.

Linda

Hopelijk lukt het om er in 2022 een mooi jaar van te maken! Heftig van het overlijden van je schoonvader. Op dat soort momenten besef je altijd extra hoe kostbaar het leven is en de tijd die je hebt. Zo euk dat jullie Bros hebben en naar Italië zijn geweest! Het klinkt toch wel als een prima jaar zo. Maar qua series, Breaking Bad, daar kwam ik dus echt niet doorheen. Net als dat ik al echte Wie is de mol fan, ook echt niet verder kwam bij de Belgische versie dan 1 aflevering. Ik vond het tien keer niks… Lees verder »

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x