Een paar uurtjes in een vliegtuig zijn zó voorbij. Als je de oceaan over vliegt of naar Azië of Oceanië reist ben je zeker lang onderweg. Wat te doen tijdens een lange vlucht? Ik geef je tips!

Singapore

Boek een stopover

3 uur vliegen naar Lissabon en Sevilla zijn zo om. 8 uur vliegen naar New York en Toronto wordt als lastiger, maar 11 uur vliegen naar Bangkok, Houston en Havana is toch wel lang. Maar het kan nóg langer. Toen we naar Nieuw-Zeeland vlogen hadden we twee (!) vluchten van 11 uur voordat we konden genieten van ons avontuur. 11 uur aftellen is al lang, laat staan dat je dit 2x moet doen… Wij besloten (vooraf) om tussendoor even het vliegtuig uit te gaan en planden een stopover in Singapore. Zowel op de heen- als terugweg kwamen we aan het einde van de middag aan en vlogen pas de volgende ochtend weer verder. Op de heenweg hadden we 16 uur, op de terugweg 20 uur. Even onze benen strekken, in het zwembad duiken en slapen op een bed: ik vond het heerlijk!

Wij kozen bewust voor een stopover Singapore omdat de 2x de stad bekijken prima te doen is. Slechts 2 dagen in het megagrote Australië en er eigenlijk bijna niets zien, dat vonden wij zonde.

Marcella, Schiphol

(proberen te) Slapen

Tsja, het slimste is om te slapen tijdens je lange vlucht. Dat je vliegtijd gehalveerd is als je weer wakker wordt. Mij lukt het nog steeds niet. Hoewel ik mijn favoriete stoel in het vliegtuig kies, voel ik me toch veels te opgepropt in die kleine ruimte. Ik kan simpelweg geen fijne houding vinden om in slaap te vallen. Nee, ook niet als we stoelen met extra beenruimte kiezen. Hooguit dommel ik af en toe een beetje weg. Wat schijnt te helpen is Melatonine, je wordt er moe van en dan val je sneller in slaap. Ook een handig nekkussen en een oogmasker zijn ideaal.

TIP: als je wél kunt slapen, en je wilt niet gestoord worden met eten en/of drinken, dan heeft de luchtvaartmaatschappij meestal een niet-storen-sticker die je op je stoel kunt plakken.

E-reader met Nutz

Lezen

Sinds ik een e-reader heb lees ik heel wat af. Ik heb een Kobo Plus abonnement waardoor ik duizenden boeken binnen het abonnement kan lezen. Ideaal! Tijdens een lange vlucht lees ik graag. Liefst een boek, maar ook een tijdschrift pak ik er wel eens bij. Je wordt er toch wat duf van en de tijd gaat snel als je een goede thriller leest. Al kan ik je ook een aantal gave reisboeken aanraden! Of je leest je in voor je komende reis. Win-win!

Lees ook: mijn top 10 boeken van 2017!

Vlucht boven Verenigd KoningkrijkFilm(s) of serie(s) kijken

Mijn favoriete bezigheid tijdens een lange vlucht: films of series kijken. Vlieg je intercontinentaal, dan heb je vaak een entertainment systeem aan boord (al dan niet inclusief). Vaak zit hier een leuke selectie films en series bij. Neem bij voorkeur je eigen koptelefoon mee zodat je kunt genieten van goed geluid. Jan en ik starten altijd tegelijkertijd de film zodat we (redelijk) synchroon kijken. Het nadeel is wel dat als je net in het verhaal zit, er wel eens een maaltijd wordt geserveerd. Vaak ben je dan zo een uur verder en ben je weer uit het verhaal… Kies dus een makkelijk te volgen film. Wij kwamen jaren later nog wel eens een film tegen die ons een beetje bekend voor kwam. Bleek dat we ‘m gezien hadden in het vliegtuig, dan onthoud ik een verhaal wel echt minder goed.

Geen entertainment systeem? Wij hebben ook wel eens films of series gekeken op een iPad of laptop. Vooral een serie volgen vind ik echt ideaal. Afleveringen van 45 minuten of een uur, je kijkt er een aantal achter elkaar en je bent zo halverwege je vlucht!

Kolonisten dobbelspel

Andere aanraders voor een break tijdens een lange vlucht:

  • Speel een spelletje zoals patience, Skip-BoKolonisten van Catan dobbelspel of een potje pesten. Kan zowel digitaal als analoog.
  • Luister naar je favoriete muziek.
  • Werk je reisdagboek bij of schrijf een blog.
  • Loop regelmatig een rondje door het vliegtuig. Ook wel zo gezond om in beweging te zijn. Doe meteen een paar rek-en-strek-oefeningen.
  • Maak een praatje met een leuke reisgenoot en bespreek jullie reizen.

Lees ook: Mag dit mee in het vliegtuig als handbagage?

Wat zijn jouw tips voor een lange vlucht?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

19 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Ik heb nog nooit een echt lange vlucht gemaakt. NY, Canada, Curaçao… viel allemaal nog mee. In dat geval probeer ik altijd maar te bedenken hoe luxe het is dat ik zolang niets hoef te doen en dan krijg ik er best zin in, haha. Ik kijk meestal film, lees, probeer te slapen, soms schrijf ik een beetje.

chucky1012

Fijne tips!
Mijn langste eerste vlucht was naar NYC..
Ik had me vermaakt door naar films te kijken, te slapen en naar muziek te luisteren en ook met andere mensen gekletsd te hebben.

Een fijne dag 😉

Lizette

Lange vluchten vind ik heerlijk! Perfect moment om dat ene boek uit te lezen. En tegenwoordig downloaden we vaak films op de Ipad, zodat we die kunnen kijken. En natuurlijk genoeg lopen, een beetje beweging vind ik dan wel fijn.

Jenny

Ik ben altijd heel druk met proberen te slapen 🙂 En als dat echt niet lukt dan ga ik blogjes typen.

De stickers ‘laat me slapen’ heb ik al een paar jaar niet gekregen. Eigenlijk nooit problemen mee.

Sabine

Ik kijk ook altijd een paar films, dan gaat de tijd het snelste voorbij 😀 Slapen lukt bijna nooit.

Eva

Ik behoor tot team ik-trek-het-hele-entertainment-systeem-leeg. Series, films, muziek luisteren of patience spelen, mijn schermpje draait overuren tijdens een lange vlucht

Connie

Wat zijn reizen plannen toch heerlijke vooruitzichten! Ik lees dat jullie volgend jaar naar mijn favoriete reisbestemming gaan Australië! Prachtig land waar we 2 jaar geleden een rondreis hebben gedaan. Dit jaar naar America. Succes met jullie voorbereidingen en enjoy live! Groetjes Connie

connie

Een rondreis westkust gaat het worden en we kijken er erg naar uit! Groetjes Connie

Stephanie

Wat een leuk artikel! En flinke reis naar Nieuw-Zeeland, ellende haha. Wij eens naar Australië gevlogen, ook echt te lang (doen we nooit meer grappen we altijd). Dit jaar naar Suriname geweest en vorig jaar Indonesië, maar dat zijn prima afstanden. Mits ik kan slapen dan, anders duurt het wel tergend lang. Op de terugvlucht van Suriname hadden we echt mini beenruimte, geen schermpjes in de stoelen etc., dus die vlucht voelde erg lang aan.

[…] Inside Information: Wat te doen tijdens een lange vlucht? Zo voorkom je malaria op reis Dit gebeurt er met je aangebroken hotelzeep en het zal je […]

19
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x