Sinds een week hebben wij gezinsuitbreiding: puppy Bros woont nu bij ons! Hoe dat zo gekomen is en hoe we ons (reis)leven met hond zien ga ik je vertellen!

Bros

Dierenliefde

Erg klein was ik toen ik mijn eerste eigen huisdier had: een cavia. Ook hadden we in die tijd een kat. Jaren later haalde ik samen met mijn vader mijn moeder over en kregen we thuis een hond. Toen ik uit huis ging en op mezelf ging wonen miste ik de gezelligheid. Vrij snel nam ik kat Puma in huis en later volgde kat Cheetah. Inmiddels hebben Jan en ik al bijna 4 jaar katjes Twix en Nutz in huis. Je bent nooit alleen thuis en hebt altijd een knuffel binnen handbereik. Erg fijn!

Thuis (blijven) werken

Nu we alweer een jaar thuiswerken begonnen we ons te realiseren dat we wat missen. We hebben het samen ontzettend fijn en gezellig, maar we misten een maatje om er met ons op uit te trekken. Onze katten zijn leuk, maar je neemt ze niet mee. Al jaren hebben we het erover dat we ‘later’ een hond willen, maar we besloten dat we er nu voor willen gaan. We werken nu bijna elke dag vanuit huis en willen dat straks ook deels blijven doen. Er voor de hond zijn en het beestje uitlaten moet dan geen probleem zijn. En dus gingen we op zoek naar gezinsuitbreiding.

Bros

Onze keuze & zoektocht

Onze zoektocht begon net op het moment dat werkelijk iedereen een hond wil. Na wat oriënteren ontdekten we het ras Australian Shepherd wat ons ontzettend aan spreekt. Deze veedrijvers zijn energiek en ontzettend slim. Twee eigenschappen die we fijn vinden. We willen graag op avontuur met ons dier en ‘m veel leren vinden we ook tof.

Deze honden zie je niet veel en het werd nog lastiger omdat we graag de ‘merle variant’ willen. Dat zijn de gevlekte prints met grijs of bruin. Heel erg mooi vinden we dat! We zijn op zoek gegaan naar fokkers en schreven ons in op wachtlijsten. Vaak kregen we te horen dat we 1 tot 2 jaar moeten wachten op ons diertje. En dus gingen we ons ook oriënteren op de Bordercollie, want ook bij dat ras komt de merle kleur voor.

En toen vonden we onze hond!

Opeens vonden we een nestje met een kruising tussen een Bordercollie en een Australian Shepherd. 2 reutjes waren er nog over toen de eigenaar mij terug belde. We zagen op de foto’s twee leuke hondjes, maar over de derde waren we meteen enthousiast. Ze is een merle hondje met een lekker eigenwijze print. Dit bleek een teefje waar een optie op was. Wij deden dus een optie op een optie. Een uur later werden we gebeld dat de andere mensen zich teruggetrokken hadden omdat het ze wat te snel ging. En dus hadden we gezinsuitbreiding met de allerschattigste hond die we Bros hebben genoemd!

Bros

Veel wandelen & mee op reis!

‘Hoe moet dat met jullie reislust?’ is een vraag die we al veel kregen. Voor ons is dat heel simpel: Bros gaat meestal gezellig met ons mee! Reizen met een camper doen we graag en dan kan Bros gewoon met ons kamperen. Dit ras heeft veel beweging nodig, dus ze kan lekker mee wandelen in de mooiste gebieden. Dit jaar hebben we in twee periodes een camper gehuurd, want reizen buiten Europa zit er toch nog niet in. Willen we terug naar Australië, dan gaan we een fijne oppas zoeken voor Bros. Maar dat kan nog wel even duren (ze blijft eerst lekker bij ons!).

Bros

De eerste week

Zaterdag haalden we Bros op uit Brabant, dus de kleine dwerg kreeg als vuurdoop meteen een lange autorit naar Groningen. Eenmaal thuis was het echt wel even wennen voor haar en de katten. Ze zijn vooral heel erg nieuwsgierig naar elkaar. Samen zoeken we naar een goed ritme. ’s Nachts gaat Jan er 1x uit en vervolgens staan we rond 7 uur op voor een volgende ronde. We begonnen met op staan om half 6, dus dat hebben we al wat opgebouwd.

De ene dag gaat beter dan de andere. Soms zijn er meer ongelukjes of is Bros heel erg onstuimig en wil ze niet wandelen. ’t Liefst ligt ze aan onze voeten en de bench is nog flink wennen. Maar we hebben het samen erg gezellig en wij zijn erg blij met onze puppy. Ze is nog erg klein, dus wandelen kan en mag nog niet lang vanwege de ontwikkeling van haar heupen. Ze moet nog veel leren, dus we gaan over een paar weken op puppycursus. Wij kijken nu al uit naar lange wandelingen en actief spelen met de frisbee. Wij zijn blij met onze gezinsuitbreiding en hebben ons maatje gevonden!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

19 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jenn

Wat een schatje! Heel veel geluk met Bros ♥

Kirsten

Wat een heerlijk beestje! Heel erg leuk. Ik hoop dat jullie het goed gaan kunnen combineren met reizen. Gewoon meteen al lekker veel overal mee naartoe nemen zodat hij eraan went. Dan komt het vast goed.

Maaike

Wat een leuk verhaal Marcella, wat een schatje! En wat goed dat jullie de wens voor een hondje niet meer hebben uitgesteld. Nu hebben jullie er lekker veel tijd voor 🙂

Anita te Gussinklo

Zo leuk, veel plezier met Bros

ivonne

Ik zag je foto al op Instagram voorbij komen, wat een schatje! Wij zouden ook best een huisdier willen maar zijn gewoon te veel van huis, tenminste dat proberen we.Mochten we ooit wat meer settelen dan komt er misschien ook wel een kleine Bros in ons leven

Yvonne

Echt een super leuk hondje Marcella. Wat een verandering.. zo te lezen hebben jullie je handen er vol aan. Maar wel heel gezellig. Hopelijk gaat het in de bench ook steeds een beetje beter.

Linda

Wat een schatje en wat leuk zeg! Veel geluk met elkaar. Een teamgenoot van mij heeft een Australian Shepperd in deze kleuren en die is inmiddels volwassen en dat is zo’n leuke hond. En heel mooi!

Amy

Wat een snoepig beestje, zo leuk! Veel plezier met jullie nieuwste familielid! 🙂

Kelly

Wat een schatje! Twee kennissen hebben een Australian Sherpard en dat zijn inderdaad hele actieve honden. Gaat het ook goed met de katten? De hond van mijn ouders hebben we ook als pup zijnde geïntroduceerd bij mijn katten en dat gaat prima.

Saskia

Ik volg haar op instagram, wat een heerlijke scheet. een knapperd ook. Ben benieuwd hoe ze er all volwassen hond gaat uitzien

19
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x