Een maand later dan de bedoeling was lees je over Q2 van 2021. Het leven met hond is drukker, maar ook zoveel leuker. Onze eerste reis mét camper is gemaakt en dat ging ontzettend goed. Lees verder over onze belevenissen!

Bros Brouwerdam Zeeland
Marcella Jan Bros Waterleidingduinen Holland
Bros op een boot bij IJlst

Hoe is het met puppy Bros in Q2?

In februari kregen we gezinsuitbreiding en ging ons leven er heel anders uit zien. Bros is een kruising tussen een Bordercollie en een Australian Shepherd en een actief, slim diertje. Ze is intussen al een half jaar oud, het kleine is er écht bizar snel af…! Voordeel is wel dat ze al wat rustiger wordt en beter luistert. We hebben dan ook onze eerste puppycursus (basis 1) afgerond met keurige cijfers. Jammer genoeg hebben we 8 van de 10 lessen in tweetallen gedaan, maar evengoed was het onwijs leerzaam! Na onze vakantie gaan we verder met basis 2, want het puberen begint al… Genoeg te leren nog dus!

Wij vinden het belangrijk dat Bros goed gewend raakt en gewoon met ons mee kan. Zodra het kon doken we dus met haar een terras op. Eerst op een rustige plek en later op een drukke plek waar veel mensen voorbij liepen. Ze deed het keurig en kreeg ook wat aandacht van voorbijgangers. Tijdens onze roadtrip Nederland kon ze dan ook meteen laten zien wat ze geleerd had. Ze deed het echt keurig op de campings en terrassen, dus we zijn oprecht trots op haar.

Het gaat goed met ons meisje, ze groeit uit tot een prachtig diertje. Ze is al best groot, dus het is even afwachten hoe ze nog verandert. Ook heeft ze al een prachtige pluimstaart. Het leven met Bros is echt heel erg gezellig en leuk. Een hond is echt totaal anders dan onze katjes Twix en Nutz. Zij raken ook steeds meer gewend aan Bros en slapen maar wat graag haar hondenmand.

Volg de avonturen van Bros op Instagram @ Bros.borderaussie!

Ootmarsum Holland
Camping De Eikelaar Overasselt
IJlst Friesland

Flashback: welke reisjes heb ik gemaakt in Q2?

In mei maakten we een rondreis Nederland met een gehuurde camper. Het oorspronkelijke plan was om door Italië te reizen, maar vanwege de lockdown ging dat helaas niet. Omdat we natuurlijk newbies zijn in het reizen met een hond was het ook wel prima om rustig te ontdekken dat het reizen met z’n drieën prima gaat.

Onze route startte in Noord-Holland waar we knusse plaatsjes en de kust ontdekten, zoals Medemblik. Vervolgens zakten we af naar Zeeland waar we genoten van Domburg en omgeving. We ontdekten dat we het hele kustgebied geweldig vinden en willen er graag meer van ontdekken. Na Zeeland reden we door naar Noord-Brabant en vervolgens waren de Achterhoek en Twente aan de beurt. Heel bewust kozen we bestemmingen waar we niet vaak komen (de kust, Achterhoek) en dat beviel ons uitstekend. Wel is onze wishlist van plekken waar we graag nog eens terug komen een stuk langer geworden!

Halverwege juni deden we op uitnodiging een lang weekend in Zuidwest Friesland. We ontdekten Sneek, Bolsward en IJlst. Een regio die ik wel ken omdat mijn zussen er wonen, maar nu nóg beter kon ontdekken. We hadden een superleuk programma vol afwisseling: op het water, fietsen, knusse stadjes, camping en hotel.

Bloesem
Bros op terras in Groningen
EM2 Groningen
Fietskar met Jan

Flashback naar favoriete momenten in Q2

 • We deden een speeldate met de puppy van een collega van Jan. Ook kan ze het erg goed vinden met een hondje van de puppycursus en spreken we een paar keer met hen af.
 • Ticket to Ride is een onwijs leuk spel! Wij hebben de Europa-variant, maar er zijn nog meer leuke!
 • Bros verdubbelde qua grootte en wisselde al haar tandjes. Time flies!
 • We proberen de fietskar van onze buren en kopen zelf een fietskar voor honden. Zo kunnen we er lekker met de fiets op uit met Bros!
 • Zodra het kon doken we het terras op zodat Bros aan de reuring kon wennen. Ze vond het meteen wel interessant!
 • De lentebloesem was laat dit jaar, we genoten er daarom extra van!
 • Tijdens onze rondreis Nederland overnachtten vrienden uit Zuid-Holland ook op Ardoer Camping Sint Maartenszee. Onze reis eindigden we bij vrienden in hun tuin in Drenthe. Gezellig!
 • Direct na onze rondreis Nederland kreeg ik mijn eerste corona vaccinatie.
 • Jan plaatste samen met een buurman screens voor onze ramen in de werkkamer en slaapkamer. Fijn dat beide ruimtes nu een stuk minder warm zijn!
 • Wij ontdekten twee fijne restaurants in Groningen: Boovn en EM2. Ze zitten op een leuk creatief terrein!
 • Wat niet leuk was: in Q2 kreeg ik ontzettend veel last van hooikoorts en dat resulteerde in een flinke keelontsteking waar ik nog wéken last van heb!
Terschelling-West

Wat zijn 5 meest gelezen artikelen in Q2?

Yes, ik had weer meer lezers in het tweede kwartaal van 2021! Zo leuk om te zien dat mijn artikelen van Nederland en Europa nu zo goed gelezen worden! Groot gelijk: een reis plannen én maken is zo onwijs leuk! Dit zijn de meest gelezen artikelen van Q2.

5 – Terschelling vs Texel

Een tripje naar een waddeneiland is altijd een goed idee. Even helemaal loskomen van het vasteland. Of het nou een dagje of een hele week is. In het artikel Terschelling vs Texel zet ik beide eilanden tegen elkaar af. Want hoewel op beide het écht eilandgevoel te vinden is, zijn de eilanden juist ook heel verschillend. Je ontdekt wel wat mijn favoriet is! Oh, en lees ook 25x Doen op de waddeneilanden voor nóg meer fijne inspiratie!

Drei Zinnen, Südtirol
Nationaal Park De Alde Feanen

4 – Route Dolomieten, een mooie roadtrip door de bergen

Een lang weekend in de Dolomieten wakkerde mijn liefde voor de bergen aan. Dat het er mooi was had ik wel verwacht, maar niet dat we zouden vertrekken met zoveel heimwee. Een roadtrip Dolomieten kan ik iedereen aanraden. En sla de Drei Zinnen dan ook zéker niet over want daar maakte ik mijn allermooiste hike ever. Ohja, plan je reis wel langer dan een lang weekend zodat je nog langer kunt genieten!

3 – 20x Leuke uitjes in Nederland

In Nederland is er veel moois te zien, dat ontdekten wij tijdens onze Rondreis Nederland. Om inspiratie op te doen maakte ik 20x Leuke uitjes in Nederland. Een artikel bomvol fijne tips voor leuke steden en prachtige natuur. Ik denk dat ik ‘m maar weer eens ga updaten want er is zoveeeeel leuks te ontdekken!

Kandersteg Switzerland
Silvretta Hochalpenstrasse Austria

2 – 7x Roadtrip van 1 week in Europa

Lang hoef je niet weg om een gave reis te maken. Tussen onze verre maakten wij vaak korte reizen in Europa. In 7x Roadtrip van 1 week in Europa lees je onze favorieten. En heb je wel meer tijd, dan breid je je reis gewoon uit met extra nachten. Het is altijd fijn om ergens langer te kunnen blijven genieten.

1- Roadtrip Oostenrijk met een camper

Tot slot de absolute favoriet: roadtrip Oostenrijk met een camper! In september maakten wij een gave reis van twee weken door Tirol en Vorarlberg en genoten volop van schitterende uitzichten in de bergen en liefelijke stadjes. Ook reden we over de gave bergpas Silvretta (foto 2). Onze route kan ik je onwijs aanraden! En ook hier geldt: iIn dit gebied kan je met gemak veel langer blijven! Wij komen er graag eens terug!

Fietskar met Marcella

Hoe actief was ik in Q2?

Inmiddels wandelen we met Bros minimaal een half uur per keer. Bij een puppy moet je dit rustig opbouwen en is de richtlijn 5 minuten per levensmaand. Tussen de middag wandelen Jan en ik meestal gezellig samen. Ook fietsen we vaker nu we een honden fietskar hebben. Ik ben dus weer meer gaan lopen en fietsen, maar het echte sporten wil ik graag weer oppakken. Ik mis krachttraining, racefietsen en zwemmen. Een paar keer heb ik overwogen om te gaan zwemmen, maar helaas matcht dat steeds zo onhandig met mijn werktijden. Toch wil ik het echt weer gaan doen want ik ben een echte waterrat! En de fiets kan ik natuurlijk altijd pakken!

Waar heb ik het meeste geld aan uitgegeven in Q2?

Ik dacht dat we voor Bros alles wel in huis hadden, maar toch blijven we hondenspeeltjes, riemen en andere spulletjes kopen. Alleen maar leuk natuurlijk!

Verder hebben het meeste geld uitgegeven tijdens de rondreis Nederland. We troffen vrij slecht weer en dus doken we vaak op een terras zodat we toch droog konden zitten. Heel leuk en gezellig, maar we hebben wel meer uitgegeven dan we begroot hadden.

Beter op reis Viora Rebergen

Welke boeken las ik?

Benieuwd naar de eerste boeken van 2021?

9Evi van Tjeerd Langstraat – Een jonge vrouw pleegt zelfmoord en haar vader zoekt uit wat er precies gebeurt is. een interessant boek met oud rechercheur Jan Vos.
10Beter op reis van Viora Rebergen – Viora en Joost volg ik sinds ze tijdens hun wereldreis door Australië trokken. Het ziekteproces had ik niet meegemaakt, dus ik vond het erg indrukwekkend om daar nu over te lezen. Wat een prachtstel!
11Backpack van Marlies Slegers – Een intrigerend en spannend boek over Joos die haar backpackreis door Indonesië in een ramp ziet veranderen…
12De dag van de doden van Nichi French – Al járen nam ik me voor om de serie van Nichi French te lezen en per ongeluk kies ik als eerste boek de laatste uit haar 8-delige serie. Prachtboek dit, maar lees ‘m echt pas als laatste.
13Bevroren goud van Cilia Börjlind – Het 6e boek uit de serie met Rønning en Stilton. De vorige delen las ik eerder, maar ik zat meteen weer helemaal in het verhaal. Dan doe je het goed!
14Groene vrijdag van Elvin Post – Winston Malone vindt dat het tijd is om de zaken anders aan te pakken en dus raakt Winston verzeild in een louche circuit. Prima simpel vermaak voor op een zonnige dag, maar geen dikke aanrader.
15Volg me van Joyce Spijker – Dit boek gaat over een gevaarlijke cocktail van macht, influencers en de façade van het onlinewereldje. Intrigerend!
16De riten van het water van Eva Garcia – Het is een dikke pil, maar echt een onwijze aanrader. Dit is 3 van de serie. De verhaallijnen worden heel nauwkeurig uitgewerkt en de veelheid aan Spaanse historie valt netjes op z’n plaats. Echt, dit is een serie die je gelezen moet hebben.

Nationaal Park de Meinweg Limburg

Wat was mijn favoriete tv programma/serie?

 • Wij waren in Q1 net gestart met Breaking Bad, dus ook in Q2 hebben we nog wel een tijdje gekeken naar de 6 seizoenen. Ook keken we ‘El camino’ als afsluiter. Jammer dat we ‘m uit hebben!
 • Totaal wat anders, maar vervolgens keken we de Spaanse serie ¿Quién mató a Sara? (Who Killed Sara?). Simpel, maar zit goed en ’twisted’ in elkaar.
 • Lupin kreeg een tweede seizoen en dus waren we benieuwd hoe het verder ging. Blijft spannend!
 • Tot slot keken we naar ‘Start up’ wat gaat over een uitvinding waar financiering voor gezocht wordt. Vervolgens maken de vele ontwikkelingen het bestaan van het bedrijf flink ingewikkeld. Een interessante serie!
Lago di Carezza Alto Adige

Waar werd ik heel erg blij van?

In september huren we weer een camper. Dit keer willen we echt wel heel erg graag met Bros door Europa reizen en de keuze viel op Italië. Na Rome, Sardinië en de Dolomieten wordt het tijd om lekker een paar weken door dit prachtige land te reizen. Onze voorlopige plannen: Lago di Maggiore, de Rivièra, Toscane en de Dolomieten. Nederland is prachtig hoor, maar wij willen graag op pad in landen met een totaal andere natuur en cultuur. Onze grenzen verleggen en genieten van een onbekende taal en gebruiken. Heerlijk, dat is wat reizen voor ons is. Dus hopelijk duikt er niets gek op en kunnen we straks genieten van Italië! Onze voorbereidingen volg je uiteraard via Instagram @ marcellamolenaar!

Lees ook: Flashback Q1: ‘Het is druk en echt wennen, maar vooral heel gezellig!’

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

16 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda

Ik snap je punt volledig hoor! Ondanks dat we ons prima in juni hebben vermaakt in Limburg, miste ik toch dat vakantiegevoel. Nederland heeft heel veel mooie plekken, maar voor het vakantiegevoel mis ik dan toch het cultuur, het onbekende, een andere taal, de bergen of een prachtige ruige kustlijn. In september gaan we ‘helaas’ weer in eigen land op vakantie, omdat we het gewoon niet zien zitten om een studie te moeten maken van het buitenland en de steeds veranderende regels, maar ik geniet natuurlijk straks graag mee van jullie avonturen in Italië!

Linda

Wat balen van die keelontsteking zeg! Ticket to Ride vinden wij ook heel leuk, wij hebben ook Europe en nog heel veel andere spellen hahah. onze kast puilt uit. Fijn dat het zo goed gaat met Bros en dat jullie een leuke reis in Nederland hebben gemaakt. Ik ben benieuwd naar jullie reis straks door Italië!

Yvonne

Leuk om te zien hoe het met Bros gaat en fijn dat het zo goed gaat om haar mee te nemen naar bijvoorbeeld terrasjes. Die Spaanse tv-serie klinkt trouwens interessant. De laatste die wij keken was La Casa de papel, dus hoog tijd voor weer wat nieuws.

Aniek

Ah, wat een leuke puppy! En jullie zijn goed bezig met Nederland te verkennen. Wij gaan – na heel wat tripjes naar Drenthe, de Achterhoek en Limburg – morgen ook weer de grens over, richting Italië.

Laatst gewijzigd 2 jaren geleden door Aniek
Denise

Je titel zegt eigenlijk al genoeg, dat ervaar ik ook zo. Ik geniet echt wel van alles wat ik in Nederland zie, maar het buitenland, het echte onbekende, de landschappen, de taal, alles, blijft trekken. Gelukkig ga ik nog en jij zo te zien ook. Alvast veel plezier met jullie reis in Italië!

Chayenne

Nederland is natuurlijk super leuk en mooi maar ik begrijp je gevoel dat je weer verder de wereld wilt verkennen. Wel heel leuk dat jullie deze hele roadtrip samen met Bros hebben kunnen maken. Zouden jullie haar ook meenemen naar landen verder van huis?

Kelly

Fijn dat het zo goed gaat met Bros…echt een hele mooie hond. Ik snap dat het onbekende lonkt, hoe fijn Nederland ook is. Ik hoop ook naar het buitenland te gaan in oktober, maar wacht nog even geduldig af. Bestemmingen als Portugal, Andalusië en Italië lonken, maar cityhoppen in Duitsland of België lijkt me ook heel tof. Ik ben er nog niet uit 🙂

Natasja | wat zij zegt

Bijna op reis, fijn vooruitzicht! Wij zijn dit jaar zelfs niet eens echt weg geweest, op een paar uitstapjes in NL na. Voor nu helemaal prima maar ik heb inmiddels wel zin om volgend jaar eindelijk weer eens de grens over te gaan!

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x