Oceanië Roadtrips

Pancake Rocks bij Punakaiki in Nieuw-Zeeland

20 september 2014
Pancake Rocks, New Zealand

Na het tropisch paradijs in Abel Tasman National Park troffen we helaas slechter weer. Aan de westkust op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland valt de meeste regen en dus was het dan ook niet verwonderlijk dat ook wij regen troffen. Toch weerhield het ons er niet van om de prachtige Pancake Rocks bij Punakaiki te bewonderen.

Pancake Rocks New Zealand

Een grote stapel pannenkoeken

Punakaiki ligt aan de westkust van het het Zuidereiland tussen Westport en Greymouth. Je vindt hier het Nationaal Park Paparoa waar de Pancake Rocks onderdeel van zijn. Deze rotsen hebben hun naam gekregen omdat ze eruit zien als een grote stapel met pannenkoeken. Je ziet letterlijk de gelaagdheid in de stenen. De Pancake Rocks bestaan uit sterk verweerd kalksteen. De laagjes zijn ontstaan door de druk op de harde en zachte lagen van het gesteente. Dit komt onder andere door de ‘blowholes’ waar het water van de Tasmaanse zee met kracht door naar boven gespoten wordt.

Ik maakte een filmpje van de Pancake Rocks, maar een blowhole in actie heb ik helaas niet op film vast kunnen leggen.

Pancake Rocks New Zealand

Er is ook een nationaal park

Bij de Pancake Rocks zijn goede paden aangelegd. Op een aantal paden kan je zelfs met de rolstoel vlakbij de rotsen komen. Onderweg vind je veel uitleg over de Pancake Rocks en word je meegenomen in de historie van dit prachtige natuurgebied. Omdat het regende rende een aantal mensen letterlijk door het gebied heen, onderweg snel drie foto’s gemaakt. Ik ben niet dol op regen, maar toch namen we de tijd om het gebied goed te verkennen. Het is bizar mooi bij de Pancake Rocks en een bezoek raad ik je zeker aan. Het Nationaal Park Paparoa is ook prachtig volgens onze reisgids van Nieuw-Zeeland, maar vanwege de regen zijn we maar geen tocht van 10 kilometer gaan lopen.

Artikelen van Nieuw-Zeeland

Ik schreef diverse blogs over onze roadtrip door Nieuw-Zeeland. Onze avonturen kan je terug lezen op mijn pagina met artikelen van Nieuw-Zeeland. Klik dus door om je te inspireren en mijn avonturen te lezen, want het was een absolute droomreis!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Pancake Rocks New Zealand

Pancake Rocks New Zealand

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Evey 20 september 2014 at 10:33

  Oh My wat een prachtige plek. En je foto’s! Adembenemend. Hopelijk kan ik er ook eens snel voet zetten, lijkt mij fantastisch!

  • Reply Marcella 23 september 2014 at 14:11

   Moet je doen Evey, werkelijk een onwijs prachtig land!!

 • Reply Stéphanie | Expeditie Aardbol 20 september 2014 at 13:49

  Wat gaaf die ruige kust! Zonde van de regen, maar alsnog heel indrukwekkend!

  • Reply Marcella 25 september 2014 at 18:08

   Zonder regen ben je daar dus zelden, dus het hoort er ook wel een beetje bij. Het was ons vooraf niet opgevallen, maar in de reisgidsen ziet het er ook wat grauw/grijs uit. Was evengoed zeer bijzonder!!

 • Reply Mieke 21 september 2014 at 20:49

  Wauw, wat gaaf! Ziet er echt prachtig uit. Jammer dat jullie zoveel regen hadden.

 • Reply Mandy- All Lovely Things.nl 21 september 2014 at 21:14

  Super gaaf weer om te lezen! Ik vind je Nieuw Zeeland blogs echt super!

 • Reply Sas 27 september 2014 at 19:53

  Wat een super gaaf uitzicht!

 • Reply Hanne 14 december 2016 at 12:58

  Dag Marcella,

  Heel leuke blog. Ik vertrek in maart samen met mijn vriend voor 5 weken naar het Zuidereiland. In welke periode ben jij naar Nieuw-Zeeland geweest?

  • Reply Marcella 14 december 2016 at 14:10

   Hai Hanne! Wat super dat je naar Nieuw-Zeeland gaat. Supermooi land! Wij waren in februari in Nieuw-Zeeland, en reisden begin maart weer naar huis. Heb je nog andere vragen waar ik je mee kan helpen?

  Leave a Reply