Aan de westkust op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland valt de meeste regen en dus was het dan ook niet verwonderlijk dat ook wij regen troffen bij Punakaiki. Toch weerhield het ons er niet van om de prachtige Pancake Rocks te bewonderen.

Punakaiki Pancake Rock New Zealand
Pancake Rocks New Zealand
Pancake Rocks New Zealand

Punakaiki en de grote stapel pannenkoeken

Punakaiki ligt aan de westkust van het het Zuidereiland tussen Westport en Greymouth. Je vindt hier het Nationaal Park Paparoa waar de Pancake Rocks onderdeel van zijn. Deze rotsen hebben hun naam gekregen omdat ze eruit zien als een grote stapel met pannenkoeken. Je ziet letterlijk de gelaagdheid in de stenen. De Pancake Rocks bestaan uit sterk verweerd kalksteen. De laagjes zijn ontstaan door de druk op de harde en zachte lagen van het gesteente. Dit komt onder andere door de ‘blowholes’ waar het water van de Tasmaanse zee met kracht door naar boven spuit.

Punakaiki Pancake Rock New Zealand
Pancake Rocks New Zealand

Onderdeel van Nationaal Park Paparoa

Bij de Pancake Rocks zijn goede paden aangelegd. Op een aantal paden kan je zelfs met de rolstoel vlakbij de rotsen komen. Onderweg vind je veel uitleg over de Pancake Rocks en word je meegenomen in de historie van dit prachtige natuurgebied bij Punakaiki.

Wij troffen veel regen en een aantal mensen rende letterlijk door het gebied heen en maakte snel een paar foto’s. Ik ben niet dol op regen, maar toch namen we de tijd om het gebied goed te verkennen. Het is bizar mooi bij de Pancake Rocks en een bezoek raad ik je zeker aan. Het Nationaal Park Paparoa is ook prachtig volgens onze reisgids van Nieuw-Zeeland, maar vanwege de regen zijn we maar geen tocht van 10 kilometer gaan lopen.

Ik maakte een filmpje van de Pancake Rocks bij Punakaiki, maar een blowhole in actie heb ik helaas niet op film vast kunnen leggen.

Marcella, Mouraki Boulders, New Zealand

Roadtrip Nieuw-Zeeland in 5 weken

Met een huurauto verkenden we in 5 weken beide eilanden van Nieuw-Zeeland. Vanaf Auckland reisden we eerst naar het uiterste noorden. Vervolgens ontdekken we een tof schiereiland, geisers en kleurrijke pools en rijden door naar de hoofdstad van het land. We lieten het Noordereiland achter ons en staken met een boot de Cook Strait over naar het Zuidereiland. Hier genoten we van een tropisch nationaal park, maar ook van een gletsjer en een gebied vol watervallen in het uiterste zuiden. Onze reis eindigt in het gehavende Christchurch. Handig voor je reis: Lonely Planet New Zealand, National Geographic Reisgids Nieuw-Zeeland, Best Road Trips New Zealand en New Zealand’s Best Trips.

Meer over Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

8 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Evey

Oh My wat een prachtige plek. En je foto’s! Adembenemend. Hopelijk kan ik er ook eens snel voet zetten, lijkt mij fantastisch!

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Wat gaaf die ruige kust! Zonde van de regen, maar alsnog heel indrukwekkend!

Mandy- All Lovely Things.nl

Super gaaf weer om te lezen! Ik vind je Nieuw Zeeland blogs echt super!

Sas

Wat een super gaaf uitzicht!

Hanne

Dag Marcella,

Heel leuke blog. Ik vertrek in maart samen met mijn vriend voor 5 weken naar het Zuidereiland. In welke periode ben jij naar Nieuw-Zeeland geweest?

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x