Nieuw-Zeeland

Pancake Rocks bij Punakaiki in Nieuw-Zeeland

20 september 2014
Pancake Rocks, New Zealand

Na het tropisch paradijs in Abel Tasman National Park troffen we helaas slechter weer. Aan de westkust op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland valt de meeste regen en dus was het dan ook niet verwonderlijk dat ook wij regen troffen. Toch weerhield het ons er niet van om de prachtige Pancake Rocks bij Punakaiki te bewonderen.

Pancake Rocks New Zealand

Een grote stapel pannenkoeken

Punakaiki ligt aan de westkust van het het Zuidereiland tussen Westport en Greymouth. Je vindt hier het Nationaal Park Paparoa waar de Pancake Rocks onderdeel van zijn. Deze rotsen hebben hun naam gekregen omdat ze eruit zien als een grote stapel met pannenkoeken. Je ziet letterlijk de gelaagdheid in de stenen. De Pancake Rocks bestaan uit sterk verweerd kalksteen. De laagjes zijn ontstaan door de druk op de harde en zachte lagen van het gesteente. Dit komt onder andere door de ‘blowholes’ waar het water van de Tasmaanse zee met kracht door naar boven gespoten wordt.

Ik maakte een filmpje van de Pancake Rocks, maar een blowhole in actie heb ik helaas niet op film vast kunnen leggen.

Pancake Rocks New Zealand

Er is ook een nationaal park

Bij de Pancake Rocks zijn goede paden aangelegd. Op een aantal paden kan je zelfs met de rolstoel vlakbij de rotsen komen. Onderweg vind je veel uitleg over de Pancake Rocks en word je meegenomen in de historie van dit prachtige natuurgebied. Omdat het regende rende een aantal mensen letterlijk door het gebied heen, onderweg snel drie foto’s gemaakt. Ik ben niet dol op regen, maar toch namen we de tijd om het gebied goed te verkennen. Het is bizar mooi bij de Pancake Rocks en een bezoek raad ik je zeker aan. Het Nationaal Park Paparoa is ook prachtig volgens onze reisgids van Nieuw-Zeeland, maar vanwege de regen zijn we maar geen tocht van 10 kilometer gaan lopen.

Meer Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Pancake Rocks New Zealand

Pancake Rocks New Zealand

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Evey

Oh My wat een prachtige plek. En je foto’s! Adembenemend. Hopelijk kan ik er ook eens snel voet zetten, lijkt mij fantastisch!

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Wat gaaf die ruige kust! Zonde van de regen, maar alsnog heel indrukwekkend!

Mandy- All Lovely Things.nl

Super gaaf weer om te lezen! Ik vind je Nieuw Zeeland blogs echt super!

Sas

Wat een super gaaf uitzicht!

Hanne

Dag Marcella,

Heel leuke blog. Ik vertrek in maart samen met mijn vriend voor 5 weken naar het Zuidereiland. In welke periode ben jij naar Nieuw-Zeeland geweest?

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x