Oceanië Roadtrips

Top 5 Noordereiland Nieuw-Zeeland

22 juni 2016
Marcella Nieuw-Zeeland

Ruim twee jaar geleden maakten we een wel heel bijzondere reis. Na bijna een volledige dag aan vlieguren kwamen we aan in Auckland, en startte onze ultieme roadtrip door Nieuw-Zeeland. Een bijzonder mooi land waar ik geweldige herinneringen aan heb. Ik schreef veel artikelen over Nieuw-Zeeland, maar ik wil graag mijn favoriete plekken met je delen. Te beginnen met de top 5 van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland!

Cape Reinga, New Zealand Cape Reinga, New Zealand

Cape Reinga

Na een nachtje bij de luchthaven in Auckland reden we direct de stad weer uit. Na zo’n onwijs lange vlucht en stopover in Singapore leek het ons fijn om eerst de rust van de natuur op te zoeken. En dus maakten we onze eerste 300 kilometer aan de linkerkant van de weg. We overnachtten in Pahia aan de Bay of Islands. De dag erna reden we door naar Cape Reinga, het noordelijkste puntje van het Noordereiland. We worden verwelkomt met Maori muziek terwijl we langs de mooiste kustlijn met helderblauw water lopen. Opeens roept er iemand ‘look! whales!’ en zo zien we een stel orca’s vlak voor de kust zwemmen. Een magische start van onze roadtrip! Voor de oplettende kijker: dit is dé plek waar mijn profielfoto is gemaakt!

Coromandel New ZealandCathedral Cove, New ZealandCoromandel

Na Cape Reinga doen we een paar dagen Auckland. Deze stad voelt niet als mijn ding, en dus kan ik niet wachten om de natuur in te gaan. Het wordt een rit over de Coromandel. De aanhoudende regen houdt ons niet tegen, en dus bezoeken we gewoon de Cathedral Cove. Kletsnat klauteren we het glibberige pad af, maar eenmaal aan de kust kunnen we ons geluk niet op. Ook met grijs weer is deze plek magisch mooi! We maakten een filmpje van onze rit over de Coromandel zodat ook jij kunt zien hoe mooi dit schiereiland is!

Sunset Rotorua Rotorua, New ZealandRotorua

Tijdens onze roadtrip West-Amerika keken we onze ogen uit bij het geweldige Yellowstone National Park. Daarom wilden we in Nieuw-Zeeland ook graag geisers en kleurrijke pools bezoeken. Toen we bij het stadje Rotorua kwamen aanrijden roken we al dat we in de buurt kwamen van de thermische activiteit. Wij bezochten Wai-O-Tapu park en de Waimangu Volcanic Valley zodat we heel wat geisers en pools konden bewonderen. Vooral Lady Knox en de Champagne Pool vond ik echt te gek! De foto van de zonsondergang maakte ik trouwens bij Lake Rotorua, je loopt er zo naartoe vanaf de gezellige boulevard (een zeldzaamheid in Nieuw-Zeeland!).

Tongariro, New Zealand Tongariro, New ZealandTongariro

Na een korte tussenstop bij de gloeiwormen van Waitomo reisden we door naar Tongariro. Van een shirt met korte broek gingen we naar een dikke laag kleding. Wat was het opeens fris! In dit vulkanische landschap wilden we dé Tongariro Alpine Crossing lopen. Een hele uitdaging, want hiervoor loop je 20 kilometer heuvel op én af. Uiteindelijk hakten we de knoop door, en liepen we twee alternatieve wandelroutes van in totaal 14 kilometer. Overigens ook écht supermooie tochten. Het landschap is daar echt zó gaaf, ik krijg er heimwee van!

Cape Kidnappers, New Zealand Cape Kidnappers, New ZealandCape Kidnappers

Al hobbelend op een trekkerkar werden we urenlang over het prachtige strand gereden. Droge voeten hou je niet bij deze tocht. De bestuurders vinden het maar wat leuk om een flink eind door het water te rijden zodat alle schoenen nat worden. We krijgen regelmatig uitleg over de scheurlijnen in de rotsen die ontstaan zijn na aardbevingen. En dan worden we afgezet bij een paadje waar we een flink stuk omhoog klimmen. Eenmaal boven worden we begroet door honderden kakelende Jan van Genten. Stínken dat ze doen! Maar onze fascinatie is groot, en dus genieten we met volle teugen van dit natuurgeweld. Benieuwd geworden? Ik maakt een filmpje van de Jan van Genten!

Op naar ’t Zuidereiland!

We sluiten ons avontuur op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland af in de leuke hoofdstad Wellington. Vervolgens gingen we op ontdekking naar alle moois op het Zuidereiland, dus lees ook zeker mijn top 5 van het Zuidereiland!

Wat lijkt jou ’t meest tof op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

40 Comments

 • Reply Annemarie 22 juni 2016 at 10:09

  Ha, wat een goede timing, zo’n top 5 vlak voordat ik naar Nieuw-Zeeland ga! 😉 Rotorua en de Coromandel staan uiteraard op ons lijstje, en hopelijk gaan we ook naar Cape Reinga. Ik kijk uit naar je top 5 van het Zuidereiland.

  • Reply Marcella 22 juni 2016 at 11:41

   Dat komt zeker mooi uit Annemarie! Ik vond het na ruim twee jaar wel weer fijn om Nieuw-Zeeland onder de aandacht te brengen 🙂 Het is zó’n gaaf land! Wat fijn dat jullie ook bijna op reis gaan! Ik zal wat haast maken met m’n top 5 van het Zuidereiland! 😉

 • Reply Anita - Reisvlinder.nl 22 juni 2016 at 11:04

  Altijd leuk om over Nieuw-Zeeland te lezen. Cape Kidnappers heb ik helaas gemist, maar ik vond vooral de Coromandel echt geweldig!

  • Reply Marcella 22 juni 2016 at 11:41

   Ik vond de Coromandel ook gaaf Anita. Trof jij er wel mooi weer? En heb jij de Tongariro Crossing wel gelopen?

   • Reply Anita - Reisvlinder.nl 27 juni 2016 at 16:42

    Ik was er in de winter, maar had geluk met het weer. Het was een hele zachte winter en toen ik de Coromandel bezocht was het zo’n 15 graden met wat afwisselend zon en wolken. In ieder geval geen regen. Tongariro Crossing ook niet gelopen, wel de Pinnacles hike in de Coromandel 🙂

    • Reply Marcella 27 juni 2016 at 19:59

     Oeh, die hike op de Coromandel ken ik niet, maar het was vast gaaf want het is zo’n tof schiereiland! Fijn dat jij er goed weer had ook!

 • Reply Sabine 22 juni 2016 at 20:12

  Mij lijkt het allemaal heel tof! 😀 Echt prachtig dit hoor. Heel graag wil ik een keer naar Nieuw-Zeeland. Het zal er niet snel van komen, dus blijf nog even wegdromen bij jouw foto’s!

  • Reply Marcella 23 juni 2016 at 20:27

   Nieuw-Zeeland is zó tof! Echt een bijzonder mooi land! <3 De top 5 van het Zuidereiland volgt, dus dan kan je nog meer wegdromen! 🙂

 • Reply Ite Wiersema 23 juni 2016 at 00:12

  Zie ook mijn Twitter reactie (lastig in 140 tekens hoor): Ik noem nog de Auckland westkust met zeker 4 prachtige stranden (Karekare, Piha (Lion Rock), Bethells en Muriwai Beach (Jan van Genten). Aucland zelf is ook zeer de moeite waard met oa de Skytower, met de ferry kun je hele leuke trips doen naar Rangitoto Island (jonge vulkaan van ca 500 jr oud) en Waikheke Island. Vuurtorens (Zuid-Oostkust): Castle Point en Cape Palliser lighthouse. Mount Taranaki (door slecht weer niet veel van gezien), in de buurt is daar Elephant Rock en de Three (eigenlijk Two) Sisters wat ik zelf helaas gemist heb, net als 90 mile beach. Hobbiton (Lord of the Rings dorp) moet je eigenlijk ook zien. Redwood Forest bij Rotorua vond ik indrukwekkend. De Bay of Islands is natuurlijk prachtig.. White Island is overweldigend als je van geothermische activiteit houdt. Wellington met de cable car (tram), het Te Papa museum is een must..Top 20 was beter, ik houd eerst maar op 🙂

  • Reply Marcella 27 juni 2016 at 20:00

   Bedankt voor je gedetailleerde reactie Ite, leuk om te lezen! Zo te lezen moet ik echt eens terug, want veel van de plekken die jij noemt heb ik niet bezocht. White Island komt dan ook zéker op mijn lijstje! 😉 Te Papa zijn we ook geweest, gaaf museum!

 • Reply Sheila 23 juni 2016 at 10:54

  Oooh… ik ben gek op NZ. Het Zuider eiland vond ik wel veel mooier. Los van de natuur vind ik het er een heerlijk backpack land. De geweldige hostels die er zijn, de mensen die ik heb ontmoet in de dorms… ik heb fantastische herinneringen aan die reis. We gaan dan ook terug over een paar jaar. Mijn man gaat nu eerst studeren en we willen er weer heen voor een paar maanden. Dus dan moeten we het zo timen dat we het na zijn studie doen én voordat zoonlief naar school moet. Maar we gaan terug. Ik kijk er echt naar uit.

  • Reply Marcella 27 juni 2016 at 20:02

   Wat gaaf dat je terug gaat naar Nieuw-Zeeland Sheila! Ik kan me voorstellen dat backpacken er heel fijn is. Ik was er een maand, maar er een paar maanden rondreizen moet helemaal te gek zijn. Fijne plannen lady! <3

 • Reply Linda | travellersoftheworld 23 juni 2016 at 11:28

  Prachtige plekken! Nieuw-Zeeland lijkt me echt heel mooi

  • Reply Marcella 27 juni 2016 at 20:05

   Nieuw-Zeeland is echt geweldig land Linda, ik kan het je onwijs aanbevelen!

 • Reply Janneke 23 juni 2016 at 15:51

  Ik krijg spontaan een beetje heimwee door het zien van je foto’s. Wij wilden heel graag naar Cape Reinga, maar doordat er slecht weer werd verwacht hebben de Tongariro Crossing uiteindelijk een paar dagen eerder gedaan. Het zou voor de rest van onze plannen onlogisch zijn geweest om vanaf daar alsnog de Oostkust van het Noordereiland mee te pakken. Dus heb dat helaas alleen gezien door middel van jouw mooie foto’s 😉

  • Reply Marcella 27 juni 2016 at 20:21

   Reizen is keuzes maken, dus helaas sla je wel eens wat over. Wij hebben de Tongariro Crossing dan weer niet gedaan, maar zijn bijvoorbeeld ook niet bij Kaikoura geweest. Tsja, zo heb je altijd wat om voor terug te gaan 😉 Al vlieg ik een volgende keer niet weer Australië over zonder er te landen!

 • Reply Jose 30 juli 2016 at 11:45

  Toevallig kom ik weer terecht op jouw blog Marcella 🙂
  Helaas is het er nooit van gekomen om iets af te spreken in Groningen.
  Inmiddels woon ik in Auckland, dus mocht je nog eens terug komen naar Nieuw Zeeland…
  Groetjes José

  • Reply Marcella 31 juli 2016 at 16:41

   Wat gaaf dat je naar Nieuw-Zeeland verhuisd bent Jose! Wat een te gek land is het! Onwijs veel plezier, en mocht ik er eens terug komen, dan zal ik zeker contact met je zoeken! 😉

 • Reply ivonne 28 februari 2017 at 10:27

  Nieuw Zeeland staat nog steeds hoog op mijn bucketlist. Zo jammer dat het niet iets dichterbij was, anders was ik er vast een (paar) keer geweest. Het lijkt me geweldig om met een camper langs al die mooie natuur te scheuren en lekker veel te wandelen enzo. De Tongario Crossing staat hoog op de verlanglijst. Mooie plekjes genoeg op het Noordereiland zie ik al!

  • Reply Marcella 28 februari 2017 at 21:45

   Ohja, als Nieuw-Zeeland dichterbij was, dan was ik ook al eens terug geweest 😉 Er zijn genoeg plekken waar we niet geweest zijn of waar we naar terug willen. Maar we willen eerst door Australië reizen. Zonde om er weer overheen te vliegen zonder er te landen!

 • Reply Martin - Indenvreemde.nl 6 maart 2017 at 21:50

  Ik wil ook! Mij lijken zowel het noordereiland als het zuidereiland heel mooi…geweldige natuur. Cathedral Cove lijkt me heel bijzonder….ik lees nog even door…

  • Reply Marcella 7 maart 2017 at 19:30

   Cathedral Cove was zeker mooi, maar Rotorua is echt heel bijzonder. Die geisers en kleurige pools. Wauww!

 • Reply Jenny - IkReis 7 maart 2017 at 22:38

  Wat een prachtige plek! Zeker nu Nieuw-Zeeland ook in the picture staat bij 3opreis word ik stiekem een steeds grotere fan/

  Ik vind het alleen net te ver weg 😉

  • Reply Marcella 8 maart 2017 at 19:16

   Bij ons gaat het kriebelen, nu we de beelden bij 3 op reis zien. We hebben er onwijs veel gezien, maar ook voor ons zijn er veel mooie plekken die we niet gezien hebben. Zullen we er nog eens terug komen? Ik wil eerst door Australië reizen, en dan komt het er misschien wel van? Lijkt me tof!

 • Reply Sanne 9 maart 2017 at 11:34

  Jee, 24 uur onderweg. Je hebt gelijk om een hotel dichtbij het vliegveld uit te kiezen om de eerste nacht te overnachten. Super tof dat jullie op je eerste echte Nieuw Zeeland dag meteen orka’s zagen! Heel gaaf!

  • Reply Marcella 10 maart 2017 at 10:46

   Die orca’s waren echt te gaaf joh, zo’n magisch moment! Überhaupt voelde het gewoon bizar om over die eilanden ver weg te lopen. Geeft een magisch gevoel!

 • Reply Yvonne 9 maart 2017 at 20:55

  Wat een gaaf begin van je roadtrip lijkt me dat inderdaad, dat je gewoon walvissen ziet zwemmen! Nieuw-Zeeland lijkt me echt heel mooi en ik kan me voorstellen dat ik deze plekken dan ook alle 5 zou willen bezoeken als we er ooit terecht komen. Maar met stip op 1 staat Rotorua, zo bizar met die kleuren en lijkt me daarom ook zo fotogeniek!

  • Reply Marcella 10 maart 2017 at 10:49

   Dat was echt een bizar moment, zo vroeg in onze roadtrip orca’s zien zwemmen! Echt een magische start van een te gekke reis. Wauww! Ik snap dat je Rotorua als favoriet kiest. Het is er inderdaad erg fotogeniek!

 • Reply Diana | Stripe Away 9 maart 2017 at 22:49

  Oei kieze – ik kies gewoon om ze allemaal te zien. Als ik dan toch daar ben na een dag reizen. Nieuw Zeeland staat echt zo onwijs hoog op mijn lijstje. Word toch nog even sparen en vakantiedagen sparen 😉

  • Reply Marcella 10 maart 2017 at 10:49

   Je moet er inderdaad even voor sparen (zowel dagen als geld), maar als je dan gaat, heb je echt een topreis. Het is echt de moeite waard Diana!

 • Reply Dasja 10 maart 2017 at 11:51

  Fijne top 5 Marcella. Wij hadden het geluk om Cathedral Cove in de volle zon te aanschouwen. Gelijk maar even op het strand blijven hangen. Heb je ook Stingray Bay gezien? Dat vonden wij ook waanzinnig.

  • Reply Marcella 12 maart 2017 at 10:45

   Oeh, wat fijn dat jullie Cathedral Cove in de volle zon hebben gezien. Dan is het daar vast nóg veel mooier! Stingray Bay hebben we niet gezien, maar ik heb het even opgezocht op Google: Wauwww! Lijkt wel een klein beetje op Napier, wat een stukje hoger ligt. Daar was het ook echt prachtig!

 • Reply Carolien | Dream the World 10 maart 2017 at 16:50

  Ik wil zeker een keer naar Nieuw Zeeland, nog even wachten totdat we niet meer in juli/augustus hoeven te reizen. Wat gaaf dat je ook walvissen vanaf de kust hebt zien zwemmen. Dat blijft altijd bijzonder. En wat een leuke ontspannende foto van jou aan de kust 🙂

  • Reply Marcella 12 maart 2017 at 10:46

   Die foto is nog steeds één van mijn favorieten, terwijl ik intussen toch al heel veel foto’s van andere bestemmingen heb 😉 Ik snap dat je door Nieuw-Zeeland wilt reizen, zeker doen als je niet meer in juli/augustus hoeft te reizen!

 • Reply Gabriëlle ~ GlobeGirl 10 maart 2017 at 20:06

  Helaas ben ik nog nooit down under geweest maar het Noordereiland lijkt mij geweldig. Handig een top 5! Super gaaf dat je gewoon walvissen hebt zien zwemmen, lijkt me echt een bijzondere ervaring.

  • Reply Marcella 12 maart 2017 at 10:47

   Het waren zelfs orca’s, zo bijzonder! Het was echt een te gekke start van onze reis!

 • Reply Judith | Worldwife.nl 11 maart 2017 at 17:05

  Stuk voor stuk prachtige plekken! Als ik er eentje moet kiezen zou het Coromandel worden.

  • Reply Marcella 12 maart 2017 at 10:47

   Ik snap dat je voorkeur uit gaat naar de Coromandel. Wij troffen daar veel regen, en hebben er niet veel kunnen zien helaas. Jammer!

 • Reply Jolanda 18 juli 2017 at 13:15

  Schitterende top 5, jammer dat je de Tongariro Crossing niet hebt gedaan. Was echt kicken. Hebben 5 weken op het Noordereiland doorgebracht en hebben het zuidelijke deel nog niet eens gehad. Hopelijk volgend jaar terug en dan het liefst voor twee maanden…

  • Reply Marcella 20 juli 2017 at 11:25

   Ja, ik baal er ook nog van dat we de Tongariro Crossing niet hebben gedaan. Moet wel echt onwijs kicken zijn natuurlijk! Tof dat jij ‘m gedaan hebt! En gaaf hoor, 5 weken op het Noordereiland. Wij hebben 5 weken in totaal over beide eilanden gereisd. Veels te kort natuurlijk! 2 maanden moet heerlijk zijn! Hopelijk ga je het gewoon doen!

  Leave a Reply