Er zijn weetjes over Nieuw-Zeeland te vertellen die ik niet snel in een specifieke blog zal noemen. Dus bij deze wat weetjes over dat gave land aan de andere kant van de wereld.

Coromandel New Zealand

Weetjes over Nieuw-Zeeland: meer schapen dan mensen

 • Nieuw-Zeeland is 8x groter dan Nederland. Toch wonen er maar 4,5 miljoen mensen.
 • En maar liefst 40 miljoen schapen! Nogal een verschil!
 • In het gebied rondom Auckland wonen 1,4 miljoen mensen. Dat maakt Auckland duidelijk de grootste stad van het land. In deze stad vind je veel Aziatische invloeden. Veel mensen zijn enthousiast over Auckland, maar de stad wist mij niet echt te raken. Smaken verschillen!
 • Nieuw-Zeeland bestaat uit twee eilanden: het Noordereiland en het Zuidereiland. Wij hebben een roadtrip van 5 weken gemaakt over beide eilanden.
 • Op 6 februari 1840 tekende de Maori een verdrag met Engeland. Nieuw-Zeeland hoort dan ook (net als onder andere Canada en Australië) tot het Gemenebest van Naties. Het Britse staatshoofd is ook staatshoofd in Nieuw-Zeeland.
 • 6 februari is de nationale feestdag, Waitangi Day. Wij maakten de voorbereidingen van deze bijzondere dag mee, in Waitangi!
 • De hoofdstad is Wellington en vind je in het zuiden van het Noordereiland.
Wellington, New Zealand
Wellington
Otago Peninsula, New Zealand
Jan en Marcella, New Zealand

Aotearoa

 • 14% van de bewoners is nu nog van Maori afkomst.
 • De Maori naam van Nieuw-Zeeland is Aotearoa. Dit betekent letterlijk ‘het land van de lange witte wolk’. Wolken zagen we er vaak, en het waaide ook flink!
 • Het tijdsverschil met Nederland is 12 uur. Oud & Nieuw wordt ’t eerst in de hele wereld in Nieuw-Zeeland gevierd.
 • Over het algemeen heeft het land een gematigd zeeklimaat. Op het Noordereiland is het een stuk warmer omdat dit dichter bij de evenaar ligt.
 • In het zuidwesten zijn er delen waar maar liefst 8.000 millimeter regen per jaar valt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Milford Sound. Al die regenval levert overigens wel prachtige plaatjes met mistflarden op!
 • Nieuw-Zeeland ligt ongeveer 18.537 km verwijderd vanaf Nederland. Het zuidelijkste puntje ligt nog maar een paar duizend kilometer verwijderd van de zuidpool
 • De vlucht naar Nieuw-Zeeland kan niet zonder tussenstop vanuit Nederland. Wij vlogen in 12 uur + 10 uur naar ’t bizar mooie land. We hadden een stopover in Singapore, en dat kan ik iedereen aanbevelen!

Een dikke aanrader: door Nieuw-Zeeland reizen met een camper!

Mouraki Boulders, New Zealand

Roadtrip Nieuw-Zeeland in 5 weken

Met een huurauto verkenden we in 5 weken beide eilanden van Nieuw-Zeeland. Vanaf Auckland reisden we eerst naar het uiterste noorden. Vervolgens ontdekken we een tof schiereiland, geisers en kleurrijke pools en rijden door naar de hoofdstad van het land. We lieten het Noordereiland achter ons en staken met een boot de Cook Strait over naar het Zuidereiland. Hier genoten we van een tropisch nationaal park, maar ook van een gletsjer en een gebied vol watervallen in het uiterste zuiden. Onze reis eindigt in het gehavende Christchurch. Handig voor je reis: Lonely Planet New Zealand, National Geographic Reisgids Nieuw-Zeeland, Best Road Trips New Zealand en New Zealand’s Best Trips.

Meer leuks over Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

View of views, Lake Matheson, New Zealand

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

33 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Daphne - It's Travel O'Clock

Leuk om zo weer eens de feitjes op een rijtje te zien. Alleen is Wellington de hoofdstad en niet Auckland 😉

Laura

Jaaah schapen!
Maar leuke weetjes zeg!

mirandaspost

Ik hoop er ooit nog eens naartoe te gaan, als er nog snellere vliegtuigen ontwikkeld worden ;).

Marleen

Wat een bijzondere feitjes, zoveel schapen mijn hemel! En land van de lange witte wolk, waarom zou dat zijn? Altijd wolken? Of meer de vorm van het land?

Mandy

Leuke weetjes, eigenlijk wist ik er niet zo veel over.

Marjolein - vandiedingendus.nl

Grappig, dat wist ik nog niet. Nieuw Zeeland staat nog op mijn -hierwilikzekernogeensheen- lijstje. Maar dat lijstje is lang. En ik denk dat je wel even de tijd moet nemen om NZ te bezoeken, niet?

Michelle | Travel lifestyle.nl

<3 liefde voor NZ en liefde voor al die schaaaapen 😀

Ilse-avonturensparen

Woo als je schappen wil tellen, ben je zeker ikn het goede land! Naast schapen, lijkt me nieuw zeeland zo prachtig, de natuur zo indrukwekkend. Mijn vriendinnetje woont in nieuw zeeland, ik zal haar eens even overhoren 😉

Judith | Worldwife.nl

Leuk, al die wetenswaardigheden. Nieuw Zeeland lijkt me een heerlijk land voor een roadtrip. Ik hoop er ooit nog eens naar toe te gaan.

Gabriëlle

Wat een leuke weetjes! Weetjes vind ik altijd geweldig. Ik had niet verwacht dat 14% nog zou afstammen van de Maori!

Niels

Ik wist dat er veel schapen rondliepen maar ongeveer 10x zoveel als er mensen woonden is dan weer nieuw voor me. Ook die 8.000 mm regen die valt. Dat is aardig wat, toch apart dat er zoveel verschillen zijn in een land. Mooi om te zien en hopelijk gaan we er ook nog een keertje heen. Het lijkt me echt prachtig.

Martha de Jong

Ik heb een vraag voor u wat vind u zo mooi en leuk aan Nieuw-Zeeland?

Flore

Wow veel informatie handig mijn spreekbeurt gaat over Nieuw-Zeeland

hallo

super leuke feitjes kijk vaak op jouw website!!

hallo

zou u mij misschien iets over Nieuw-Zeeland kunnen vertellen dat zou ik heel erg waarderen

Pippa

ik heb een vraag voor u. wat was de mooiste plek in nieuw zeeland?

Nieuw-Zeelandje

echt heel handig voor mijn werkstuk en super leuke weetjes ik kon online niet zoveel vinden maar dit heeft me echt geholpen bedankt

Alexi

Heel leuk land. Ik wil er graag ook eens naar gaan. Heel handige weetjes wel, voor zowel een presentatie en gewoon om te weten.

33
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x