Nieuw-Zeeland

Weetjes over Nieuw-Zeeland

29 april 2014
Marcella

Natuurlijk deel ik mijn avonturen in Nieuw-Zeeland graag met jullie in mijn artikelen. Toch zijn er ook wat weetjes te vertellen die ik niet snel in een specifieke blog zal benoemen. Dus bij deze wat weetjes over dat gave land aan de andere kant van de wereld.

Coromandel New Zealand

Meer schapen dan mensen

 • Nieuw-Zeeland is 8x groter dan Nederland. Toch wonen er maar 4,5 miljoen mensen.
 • En maar liefst 40 miljoen schapen! Nogal een verschil!
 • In het gebied rondom Auckland wonen 1,4 miljoen mensen. Dat maakt Auckland duidelijk de grootste stad van het land. Veel mensen zijn enthousiast over Auckland, maar de stad wist mij niet echt te raken. Smaken verschillen!
 • Nieuw-Zeeland bestaat uit twee eilanden: het Noordereiland en het Zuidereiland. Wij hebben een roadtrip van 5 weken gemaakt over beide eilanden.
 • Op 6 februari 1840 tekende de Maori een verdrag met Engeland. Nieuw-Zeeland hoort dan ook (net als oa Canada en Australië) tot het Gemenebest van Naties. Britse Koningin Elizabeth II is staatshoofd.
 • 6 februari is de nationale feestdag, Waitangi Day. Wij maakten de voorbereidingen van deze bijzondere dag mee, in Waitangi!
 • De hoofdstad is Wellington, in het zuiden van het Noordereiland.
Wellington, New Zealand

Wellington

Otago Peninsula, New Zealand Jan en Marcella, New Zealand

Aotearoa

 • 14% van de bewoners is nu nog van Maori afkomst.
 • De Maori naam van het land is Aotearoa. Dit betekent letterlijk ‘het land van de lange witte wolk’. Wolken zagen we er vaak, en het waaide ook flink!
 • Het tijdsverschil met Nederland is 12 uur. Oud & Nieuw wordt daar ’t eerst gevierd.
 • Over het algemeen heeft het land een gematigd zeeklimaat. Op het Noordereiland is het een stuk warmer omdat dit dichter bij de evenaar ligt.
 • In het zuidwesten zijn er delen waar maar liefst 8.000 millimeter regen per jaar valt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Milford Sound. Al die regenval levert overigens wel prachtige plaatjes met mistflarden op!
 • Nieuw-Zeeland ligt ongeveer 18.537 km verwijderd vanaf Nederland. Het zuidelijkste puntje ligt nog maar een paar duizend kilometer verwijderd van de zuidpool
 • De vlucht naar Nieuw-Zeeland kan niet zonder tussenstop vanuit Nederland uitgevoerd worden. Wij vlogen in 12 uur + 10 uur naar ’t bizar mooie land. We hadden een stopover in Singapore, en dat kan ik iedereen aanbevelen!

Handige reisgidsen: Capitool Nieuw-Zeeland & Lannoo Nieuw-Zeeland
Handige wegenatlas: Hema New Zealand Touring atlas

Meer interessante blogs:

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

View of views, Lake Matheson, New Zealand

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
32 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Leuk om zo weer eens de feitjes op een rijtje te zien. Alleen is Wellington de hoofdstad en niet Auckland 😉

Laura

Jaaah schapen!
Maar leuke weetjes zeg!

Mieke

Leuke foto!
En leuke weetjes om te lezen ook. Wat een boel schapen wonen daar!

mirandaspost

Ik hoop er ooit nog eens naartoe te gaan, als er nog snellere vliegtuigen ontwikkeld worden ;).

Marleen

Wat een bijzondere feitjes, zoveel schapen mijn hemel! En land van de lange witte wolk, waarom zou dat zijn? Altijd wolken? Of meer de vorm van het land?

Merin Veronique

Bizar dat er zoveel meer ruimte is en er maar 4,5 miljoen mensen wonen. Wat wonen wij dan toch eigenlijk opgepropt in ons kikkerlandje he? Een tussenstop benauwd me heel soms, maar dan bedenk ik me dat het eigenlijk ook wel weer leuk is omdat je er vaak een ‘minivakantie’ van kunt maken :).

Mandy

Leuke weetjes, eigenlijk wist ik er niet zo veel over.

Marjolein - vandiedingendus.nl

Grappig, dat wist ik nog niet. Nieuw Zeeland staat nog op mijn -hierwilikzekernogeensheen- lijstje. Maar dat lijstje is lang. En ik denk dat je wel even de tijd moet nemen om NZ te bezoeken, niet?

<3 liefde voor NZ en liefde voor al die schaaaapen 😀

Ilse-avonturensparen

Woo als je schappen wil tellen, ben je zeker ikn het goede land! Naast schapen, lijkt me nieuw zeeland zo prachtig, de natuur zo indrukwekkend. Mijn vriendinnetje woont in nieuw zeeland, ik zal haar eens even overhoren 😉

Judith | Worldwife.nl

Leuk, al die wetenswaardigheden. Nieuw Zeeland lijkt me een heerlijk land voor een roadtrip. Ik hoop er ooit nog eens naar toe te gaan.

Gabriëlle

Wat een leuke weetjes! Weetjes vind ik altijd geweldig. Ik had niet verwacht dat 14% nog zou afstammen van de Maori!

Niels

Ik wist dat er veel schapen rondliepen maar ongeveer 10x zoveel als er mensen woonden is dan weer nieuw voor me. Ook die 8.000 mm regen die valt. Dat is aardig wat, toch apart dat er zoveel verschillen zijn in een land. Mooi om te zien en hopelijk gaan we er ook nog een keertje heen. Het lijkt me echt prachtig.

Martha de Jong

Ik heb een vraag voor u wat vind u zo mooi en leuk aan Nieuw-Zeeland?

Flore

Wow veel informatie handig mijn spreekbeurt gaat over Nieuw-Zeeland

hallo

super leuke feitjes kijk vaak op jouw website!!

hallo

zou u mij misschien iets over Nieuw-Zeeland kunnen vertellen dat zou ik heel erg waarderen

Pippa

ik heb een vraag voor u. wat was de mooiste plek in nieuw zeeland?

32
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x