Reizen in mijn interieur: de ideale manier om na te genieten van een geweldige reis! In al die jaren reizen hebben we een mooie verzameling reisherinneringen in huis opgebouwd. Wist je dat we meer dan 120 (!) Starbucks mokken van door ons bezochte bestemmingen hebben?

Reizen in huis Reizen in huisDe kast middenin de woonkamer

Ons pronkstuk staat middenin de woonkamer zodat meteen duidelijk is dat wij van reizen houden. De lamp namen we mee uit Marrakech. In het donker geeft hij een mooi licht op de muur. De kaart namen we mee tijdens onze roadtrip IJsland. Hij past mooi bij onze knalblauwe muur. Het bordje met de Scrabble letters ’travel’ vonden we bij een woonwinkel in Groningen. Het zwarte bord met de houten rand heeft altijd een mooie reisspreuk. Deze kan ik makkelijk verwisselen, maar dat doe ik niet zo vaak. Ik vind dit wel goed bij ons passen.

De Starbucks mokken nemen we mee vanuit de meeste landen en steden waar we komen (later meer!) en de nieuwste edities bewaren we op de kast. De mok uit Canada hebben we in tweevoud. Dit exemplaar heb ik jarenlang gebruikt op mijn werk, maar helaas is het oortje er afgebroken. Omdat ik het zonde vindt om ‘m weg te gooien heeft de mok nu een plekje op de kast. Ook liggen er vaak andere spullen van onze recente reizen, zoals de vlaggetjes uit Zwitserland en piramide van Chichén Itza uit Mexico.

Reizen in huisPrint op aluminium

Deze aluminium foto is een aanwinst voor reizen in ons interieur. Hij hing eerst naast onze eettafel en nu tegenover ons bed. Tegen de witte muur van de slaapkamer steekt de print veel mooier af, ik hou van contrasten. Nu word ik ’s ochtends wakker met dit uitzicht, het gaaf is dat?! Omdat we zoveeeel mooie foto’s van onze reizen hebben, kiezen we af en toe een gave print voor in huis. Deze foto maakten we in Zwitserland, het is het uitzicht wat we hadden toen we vanaf de Oechinensee naar Kandersteg liepen. Nu kunnen we met deze print fijn nagenieten van onze reis!

Airpart Departures

Het departures bord

Een leuke prijs die ik jarenlang geleden won en die onze gang versierd! Wij bestelden ‘m destijds bij Airpart. Het departures bord konden we personaliseren (ook qua kleur, maar dat hebben we niet gedaan). Wij hebben onze vluchten buiten Europa er op staan met de echte vluchtnummers. Bij de tijd zie je het jaartal, de locatie spreekt voor zich en de gate is de maand waarin we reisden. Zo vlogen we dus in augustus 2011 naar Seattle. Jammer genoeg is het bord na sinds onze roadtrip West Canada vol en dus konden er geen verre reizen meer bij. 

Reizen in huisCanvas

Een canvas doek doet het ook altijd goed met reizen in mijn interieur. Deze foto’s zijn gemaakt tijdens onze roadtrip West-Amerika, één van onze eerste reizen. Het is geinig om te zien hoeveel jonger we toen waren. De linker foto is gemaakt in Seattle, waar we onze reis startten. De rechter foto is gemaakt in San Francisco, waar onze reis 5 weken later eindigde. We hebben ook nog twee canvassen hangen van reizen die we zonder elkaar maakten: mijn reis door Thailand met vriendinnen en Jan’s reis door West Amerika met vrienden.

Reizen in huis Reizen in huisBordjes

Tijdens onze eerste reizen namen we heel veel souvenirs mee. Een paar reizen later ontdekten we dat we al die spullen niet kwijt kunnen. Natuurlijk nemen we nog wel wat mee op reis, maar dat is wat kleins zoals de bordjes uit Amerika, Canada en Cuba. In de woonkamer hebben we een verkeersbordje uit Nieuw-Zeeland staan. Inmiddels gigantisch verkleurd, maar hij blijft tof. En die foto bij Peyto Lake blijft ook leuk! En ja, een wereldbol doet het in een reislustig huis ook goed natuurlijk!

Reizen in huis Reizen in huisMokken, mokken en nog eens mokken

Jan kocht zijn eerste Starbucks mok in 2005 in Londen en sindsdien spaart hij mokken van alle plekken waar we naartoe reizen. Inmiddels hebben we 128 Starbucks mokken (2021) staan in de werkkamer. Als je goed kijkt zie je verschillende series. Ze staan op de volgorde van de bezochte bestemming. Hoewel veel landen en steden tegenwoordig een Starbucks vestiging hebben vind je niet overal een mok van een stad of land. Zo heeft IJsland bijvoorbeeld geen Starbucks, vind je in Finland alleen een vestiging in Helsinki (en wij waren in Lapland) en vonden we in Nieuw-Zeeland alleen een stedenmok in Auckland. Gelukkig veranderd er af en toe wat, dus hebben we inmiddels ook een mok van Italië kunnen scoren!

Reizen in huisFoto’s

Als verrassing maakte Jan tijdens mijn weekend Laag Holland een mooi houten bord en hing daar een heleboel fotolijstje op met ons tweeën. Brussel, Sardinië, Nieuw-Zeeland en Athene en nog veel meer bestemmingen komen voorbij. Met bril, zonder bril, kort haar en iets langer haar. Het is een bonte verzameling geworden die me heel dierbaar is! En we kunnen ‘m altijd aanvullen!

Kangoeroe Fabryk Design

De kangoeroe

Prominent in onze woonkamer hangt deze kangoeroe. In de aanloop naar onze reis door Australië deed ik een toffe samenwerking met een bedrijf wat helaas niet meer bestaat. Er was toen een actie waarbij een deel van de opbrengst werd gedoneerd vanwege de heftige bosbranden die het de dieren heel moeilijk heeft gemaakt. Dit figuur kan je personaliseren, dus wij kozen bewust voor een blauwe kleur omdat de muur van onze woonkamer knalblauw is. Mooi om de kleur zo terug te laten komen!

Reizen in huis Reizen in huisReisboeken

Hoewel we onze reizen graag voorbereiden door blogs te lezen, kopen we nog altijd reisboeken. Een goeie kleurexplosie voor reizen in mijn interieur. Voor de oplettende kijker: er staan ook boeken tussen van bestemmingen waar we nog niet geweest zijn: bijvoorbeeld Madeira, Stockholm en Maleisië. De reisboeken van komende reizen staan in onze woonkamer, zodat we die altijd kunnen pakken om inspiratie op te doen.

Foto's boven de bank 2020

Foto’s boven de bank

Jarenlang was de muur boven onze bank leeg. We wisten niet wat we op wilden hangen en dus hing er niets. Inmiddels hebben we er deze tegels hangen, gewoon met een plakker en magneet. Een perfect systeem en zo lekker eenvoudig. Je kunt de tegels er makkelijk af halen, maar voegt er ook heel easy nieuwe tegels aan toe. En dat doen we tegenwoordig na elke reis. Je kunt de tegels ook in kleur bestellen hoor, maar wij kozen bewust voor zwart-wit omdat dat beter matcht op onze knalblauwe muur. Die kleur heet trouwens Holiday Turkoois en zo is de cirkel weer rond!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

32 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Dat departures bord is tof. Dat heb ik nog niet eerder gezien. Ik heb zelf echt 0 souvenirs in huis, best jammer, want bij anderen vind ik het zo leuk.

Co | Op reis met Co

Heel herkenbaar! Ik begon ook met mokken, maar heb niet genoeg kastruimte, dus neem nu koelkastmagneten mee 😊 Heb ook mooie kleden en kussens uit Peru en Amerika, leuke aandenkens!

Judith | Worldwife.nl

Leuk Marcella! Ik koop eigenlijk alleen iets op reis als het in mijn interieur past. Zo heb ik antieke schoenen uit Marokko, een lamp van kokosnoten uit Thailand, een mooie schaal uit Zuid-Afrika en een dromenvanger en hanenmand uit Bali. Wel probeer ik overal waar ik kom een kerstbal te kopen. Dat is ondertussen ook al een aardige verzameling geworden al zijn het er nog niet zoveel als jullie Starbucks-mokken.

Saskia

Wat ontzettend leuk om te zien!
Ik heb eigenlijk vrijwel niks aan souvenirs gekocht/meegenomen. Ja, een heleboel mooie herinneringen en foto’s 🙂

Saskia

Super gaaf zeg die mokken<3

Lilian

Supertof om te zien!! Zelf heb ik ook mokken (maar niet zoveel!) en neem ik altijd overal magneetjes mee 🙂
Ik vind dit soort dingen in een interieur altijd superleuk! Mooie collectie. Lekker blijven aanvullen:)

Lilian

Ik heb een aantal Starbucks mokken en ook een paar andere. Vind het jammer dat ze de look hebben gewijzigd van de mokken. Vond de ‘oude’ namelijk leuker dus heb van de nieuwe look geen mokken.
Die magneten gaan altijd snel haha. Ik moet me ook altijd inhouden om er geen twintig van elke locatie mee te nemen ;)!

Janet

Leuk om te zien. Ik houd er echt van om mijn reizen terug te zien in huis. Wat hebben jullie een verzameling mokken zeg, leuk! Ik vind dat nieuwe bord van jullie ook helemaal te gek, love it.

Wanda

Nou, het is in ieder geval wel direct duidelijk dat jullie gek zijn op reizen en ook al veel hebben gezien! Die mokken vind ik heel erg leuk! Wij komen eigenlijk nooit bij een Starbucksfiliaal, maar misschien toch maar eens opletten, want die mokken vind ik echt wel wat hebben.

Linda

Wat een gave dingen zeg! Dat departures bord is leuk en heel origineel. Die foto van Zwitersland is ook prachtig. Ik wil later zeker heel veel foto’s in huis, want daar houd ik van! Wat gaaf dat jullie ook zo’n enorme verzameling hebben aan mokken, leuk!

Laura

Souvenirs maken een huis persoonlijk! Erg leuk en zo leuk dat je telkens wordt herinnerd aan jullie mooie reizen. Gebruik je de mokken ook? Of zijn ze alleen voor de sier?

Kelly

Dat departures bord is echt heel leuk…dat heb ik nog nergens gezien. Die bekers zijn echt heel tof. Ik heb ook behoorlijk wat souvenirs in huis, maar niet zoveel als jullie. Ik heb drie mooie rijstmanden uit Bali op mijn slaapkamer en ook in de huiskamer staan een paar souvenirs. Ik neem ook geregeld leuke schaaltjes mee naar huis en die zet ik op tafel met lekkere hapjes.

Kim

Wauw, wat gaaf dat departures bord! Zo’n kast met Starbucks mokken hebben wij ook, super leuk he?!

Aniek

Wat leuk om te zien! De reisboeken staan er bij mij ook volop in de woonkamer. Maar verder wachten er nog heel veel foto’s om geprint te worden. Maar ik denk dat ik daarmee wacht tot ik verhuisd ben. Dat vertrekbord vind ik geweldig, trouwens!

Kelly

Wat leuk zeg! Ik heb ook de nodige souvenirs in mijn huis staan. Neem altijd een koelkastmagneet mee die overigens op mijn afzuigkap hangen. Ook heb ik de nodige schaaltjes die altijd op tafel worden gezet met hapjes als er visite komt.

Yvonne

Wauw, wat een verzameling mokken! En wat een prachtige kaart van IJsland. Leuk om de reizen zo in je interieur terug te zien. Zelf heb ik de laatste jaren weinig meer gekocht, maar door jullie interieur krijg ik spontaan weer zin om mooie souvenirs te kopen.

32
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x