Als de zon eenmaal schijnt, wil je dat het altijd zo fijn weer blijft. Omdat in Nederland helaas de zon niet altijd schijnt, zet ik een aantal fijne bestemmingen in de lente voor je op een rij. Dan kan jij van de zon blijven genieten!

Real Alcazar, Seville
Plaza de Espana, Spain

Sevilla – Spanje

Wat een onwijs mooie stad is Sevilla! Je kunt heerlijk fietsen in Sevilla of op je gemak langs alle bezienswaardigheden lopen. Trek vooral genoeg tijd uit voor het prachtige Plaza de España want het is er schitterend! Bekijk ook zeker onze video van Sevilla zodat je een goed beeld krijgt van de stad. Wij waren in februari op stedentrip in Sevilla en hadden temperaturen van zo’n 15 graden met een zonnetje. Onze zomerjas kon af en toe even uit. Dat was extra fijn omdat er op dat moment sneeuw lag in Nederland. Ga je in de lente naar Sevilla, dan kan je in april of mei temperaturen verwachten tussen de 22 en 27 graden. In de zomer wordt het heet in Sevilla, reken op zo’n 37 graden. Mij te warm, dus juist een ideale stad van de fijne bestemmingen in de lente!

Heb je behoefte aan meer fijne bestemmingen in de lente? Combineer Sevilla dan met Ronda en een stukje natuur zodat je een heerlijke mini roadtrip Andalusië hebt!

Colosseum, RomeRome – Italië

Dat Rome mooi is had ik verwacht, maar ik bleef me verbazen in de prachtige stad. Het is een heus openlucht museum: werkelijk elk hoekje is er schitterend, ook als het niet eens een bezienswaardigheid is. Wij maakten een fietstocht over de historische Via Appia, bezochten Forum Romanum en het Colosseum, bewonderen het Pantheon en de Trevifontein, namen een kijkje bij het Vaticaan en de Sint Pietersbasiliek en slenterden kilometers lang door de fijne straten van Rome. De beste reistijd voor Rome is perfect in de lente. Met temperaturen van 20-23 graden in april en mei ben je er voordat het er té warm wordt.

Lees ook: 9x Geweldige bezienswaardigheden in Rome

Fijne bestemmingen in de lente: Lissabon – Portugal

Nog zo’n leuke stad in het lijstje met fijne bestemmingen in de lente! Wij genoten in februari al van de zon in Lissabon en de temperatuur is er alleen maar fijner geworden! In april en mei kan je tussen de 19 en 22 graden verwachten. Geniet van het uitzicht vanaf Castelo de São Jorge, lunch in de zon op een terrasje, slenter door de knusse straatjes en loop de vele trappen op om op de leukste plekken te komen. Weer eens wat anders dan het centrum: ga naar de wijk Belem. Neem een schattig trammetje en bekijk Torre De Belém. Ga ook zeker wat eten bij LX Factory, een gave creatieve wijk!

Heb je genoeg tijd voor een uitje buiten de stad? Ga dan zeker naar Sintra én Cabo da Roca, het meest westelijke puntje van Europa!

Mesta Chios Greece

Chios – Griekenland

Wij liepen begin oktober nog in korte broek op Chios, heerlijk hé! Ook in de lente is de temperatuur fijn op het Griekse eiland, je kunt in april en mei tussen de 17 en 22 graden verwachten. Ken je Chios al? Ik zette wat weetjes over Chios op een rij zodat je het eiland kunt leren kennen. Op dit fijne eiland kan je in een lang weekend al veel moois zien. Zo verkenden wij de knusse mastiekdorpen in het zuiden van het eiland, genoten van prachtige stranden, maakten een toffe roadtrip (en verbaasden ons over het geweldige uitzicht!) en gingen hiken bij Volissos. Benieuwd hoe hoe een lang weekend Chios eruit ziet? Bekijk onze video van Chios! Misschien heb jij ook een lange overstap in Athene waardoor je wereldwonder Akropolis kunt bewonderen!

Liever een ander Grieks eiland bewonderen? Lees dan Mooie verblijfsplekjes op de Griekse eilanden

Praag
Praag, Tsjechie

Praag – Tsjechië

In het rijtje met fijne bestemmingen in de lente is Praag een iets minder zonnige bestemming. Al zijn temperaturen van 14-19 graden en april en mei ook zeker heerlijk! Praag is een ontzettend leuke stad bomvol mooie bezienswaardigheden. Onze favoriet is de oude stad waar je geweldige gebouwen en sfeervolle straatjes vindt. De Karelsbrug is meestal wel heel druk, maar steek ‘m toch even over om bij de wijk Malá Strana te komen. Hier vind je de Praagse Burcht waar je de wisseling van de wacht kunt zien. Vanuit de Petrînheuvel heb je een geweldig uitzicht op de stad! Ook is Praag een echte budgetbestemming, ideaal dus!

Wij combineerden een stedentrip Praag met een roadtrip Oostenrijk. Aanrader!

Ook fijn in Europa:

Wat is jouw aanrader voor mijn artikel fijne bestemmingen in de lente?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga echter geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. Ik deel in mijn artikelen niks anders dan mijn persoonlijke mening. Lees ook mijn disclaimer.

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

36 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Saskia

Griekenland wil ik zeker ooit nog eens heen, andere eilanden ontdekken. Maar ook zeker Spanje of Portugal lijkt me echt prachtig om te bezoeken.

chucky1012

Prachtige landen en tips waar men dit voorjaar naar toe kan gaan 👌

Shirley

Naar de zon in Spanje klinkt heel fijn. Zelf beland ik ook nog wel eens in de kou eigenlijk, maar Zuid-Europa lijkt me voor volgend jaar een goed idee.

Lizette

Heerlijke tips!!! Fijn om weer even te zwijmelen over deze plekken. In de lente is het er nog lekker aangenaam warm, in de zomer lijken Sevilla en Rome me te heet. Of combineren net als jij deed met een trip naar de kust.

Yvonne

Zeker fijne bestemmingen. Sevilla staat hier nog steeds op het lijstje. Je zou het trouwens niet zeggen, maar de Baltische staten zijn ook perfect in april en mei. Niet heel warm, wel heel veel uren zon!

Daphne de Vries

Weet je dat de enige stad in dit lijstje die ik wél bezocht heb Praag is? En dat is echt al jaren geleden! Ik zat toen in havo 4, kun je nagaan! Genoeg inspiratie dus voor mij voor een heerlijke lentetrip!

Janet | thatonetime

Heerlijke tips! Ik ben wel weer toe aan een leuke citytrip!

Janet | thatonetime

Sevilla lijkt me prachtig! Wil ik snel eens bezoeken..

Mirre

Lissabon is echt mijn favoriet, maar Sevilla schijnt ook een hele fijne stad te zijn. Ik was een keer in het voorjaar in Spanje en toen was het inderdaad al warm zat, dus in de lente zijn citytrips naar het zuiden van Europa ideaal!

Sanne

Leuk! Ik zou Sevilla wel willen bezoeken. We zijn toevallig vorige week in Dubrovnik geweest. Ook een echte aanrader!!

Jessica

Sevilla is absoluut een van m’n favorieten, zowel voor de lente als de rest van het jaar haha ;p Rome is ook zeker fijn om in de lente te bezoeken, toen ik er was was het druk maar niet overladen met toeristen (zoals ik soms in de zomer op foto’s zie). Ik vind Duitsland in de lente trouwens ook erg fijn, lekker wandelen in het Rijngebied of het Zwarte Woud 🙂 En het is dicht bij huis, dus perfect voor een weekendje weg!

Jessica

Leuk, have fun alvast! Haha maart is op zich nog een prima maand om van de wintersport te genieten, maar ik kan me er momenteel ook weinig bij voorstellen ;p Het was hier vorige week inderdaad ook erg koud, liep vaak met m’n winterjas rond brr…. Maar gelukkig is het weer nu een stuk beter 🙂

Esther

Hele fijne bestemmingen voor in de lente. Sevilla is toch wel mijn favoriet. Inmiddels ben ik er meerdere keren geweest en ik vind de sfeer fantastisch. Ik heb een tijd in Valencia gewoond, dus deze zou ik zelf ook nog toevoegen aan het lijstje!

Sabine

Heerlijke bestemmingen! Zou Chios en Sevilla dolgraag bezoeken. In Praag was ik volgens mij in de herfst. Als ik het me goed herinner, is al lang geleden haha

Kelly

Sevilla staat nog steeds op het lijstje 😉 Rome was ik in de zomer en dat is echt zo ontzettend warm. Daarentegen kregen we wel een gratis overnachting vanwege het seizoen dus dat was weer mooi meegenomen.

Lizzie | Globalizious

Wat een zaaalige steden noem je hier. Ik ben alleen in Chios nog niet geweest, de andere steden ken ik. Ik heb ook echt genoten van verschillende reisjes en bezoeken daar.

Maud

Wat een fijne bestemmingen allemaal! Zeker in het voorjaar vind ik het altijd leuk om een zuidelijke stad te bezoeken. Eerder maakte je me al enthousiast over Sevilla en nu ook weer! Rome, Praag en Chios ben ik al eens geweest, prachtige bestemmingen!

Linda | travellersoftheworld

Ik ben in april / mei eigenlijk nog nooit weg geweest. Dit jaar gaan wij naar Parijs en Londen, omdat we daar gewoon nog eens heen willen. Rome is sowieso heerlijk, ook in de winter! Sevilla lijkt mij wel echt een perfecte bestemming voor de lente. Praag bezochten wij al een, maar nooit in de lente, het is sowieso een geweldige stad!

36
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x