Europa

5x Fijne bestemmingen in de lente

8 april 2018
Marcella, Plaza de Espana

Als de zon eenmaal schijnt, wil je dat het altijd zo fijn weer blijft. Omdat in Nederland helaas de zon niet altijd schijnt, zet ik een aantal fijne bestemmingen in de lente voor je op een rij. Dan kan jij van de zon blijven genieten!

Real Alcazar, SevillePlaza de Espana, Spain

Sevilla – Spanje

Wat een onwijs mooie stad is Sevilla! Je kunt heerlijk fietsen in Sevilla of op je gemak langs alle bezienswaardigheden lopen. Trek vooral genoeg tijd uit voor het prachtige Plaza de España want het is er schitterend! Bekijk ook zeker onze video van Sevilla zodat je een goed beeld krijgt van de stad. Wij waren in februari op stedentrip in Sevilla en hadden temperaturen van zo’n 15 graden met een zonnetje. Onze zomerjas kon af en toe even uit. Dat was extra fijn omdat er op dat moment sneeuw lag in Nederland. Ga je in de lente naar Sevilla, dan kan je in april of mei temperaturen verwachten tussen de 22 en 27 graden. In de zomer wordt het heet in Sevilla, reken op zo’n 37 graden. Mij te warm!

Heb je behoefte aan meer fijne bestemmingen in de lente? Combineer Sevilla dan met Ronda en een stukje natuur zodat je een heerlijke mini roadtrip Andalusië hebt!

Colosseum, RomeRome – Italië

Dat Rome mooi is had ik verwacht, maar ik bleef me verbazen in de prachtige stad. Het is een heus openlucht museum: werkelijk elk hoekje is er schitterend, ook als het niet eens een bezienswaardigheid is. Wij maakten een fietstocht over de historische Via Appia, bezochten Forum Romanum en het Colosseum, bewonderen het Pantheon en de Trevifontein, namen een kijkje bij het Vaticaan en de Sint Pietersbasiliek en slenterden kilometers lang door de fijne straten van Rome. De beste reistijd voor Rome is perfect in de lente. Met temperaturen van 20-23 graden in april en mei ben je er voordat het er té warm wordt.

Lees ook: 9x Geweldige bezienswaardigheden in Rome

Lissabon – Portugal

Nog zo’n leuke stad in het lijstje met fijne bestemmingen in de lente! Wij genoten in februari al van de zon in Lissabon en de temperatuur is er alleen maar fijner geworden! In april en mei kan je tussen de 19 en 22 graden verwachten. Geniet van het uitzicht vanaf Castelo de São Jorge, lunch in de zon op een terrasje, slenter door de knusse straatjes en loop de vele trappen op om op de leukste plekken te komen. Weer eens wat anders dan het centrum: ga naar de wijk Belem. Neem een schattig trammetje en bekijk Torre De Belém. Ga ook zeker wat eten bij LX Factory, een gave creatieve wijk!

Heb je genoeg tijd voor een uitje buiten de stad? Ga dan zeker naar Sintra én Cabo da Roca, het meest westelijke puntje van Europa!

Mesta Chios Greece

Chios – Griekenland

Wij liepen begin oktober nog in korte broek op Chios, heerlijk hé! Ook in de lente is de temperatuur fijn op het Griekse eiland, je kunt in april en mei tussen de 17 en 22 graden verwachten. Ken je Chios al? Ik zette wat weetjes over Chios op een rij zodat je het eiland kunt leren kennen. Op dit fijne eiland kan je in een lang weekend al veel moois zien. Zo verkenden wij de knusse mastiekdorpen in het zuiden van het eiland, genoten van prachtige stranden, maakten een toffe roadtrip (en verbaasden ons over het geweldige uitzicht!) en gingen hiken bij Volissos. Benieuwd hoe hoe een lang weekend Chios eruit ziet? Bekijk onze video van Chios! Misschien heb jij ook een lange overstap in Athene waardoor je wereldwonder Akropolis kunt bewonderen!

Liever een ander Grieks eiland bewonderen? Lees dan Mooie verblijfsplekjes op de Griekse eilanden

PraagPraag, Tsjechie

Praag – Tsjechië

In het rijtje met fijne bestemmingen in de lente is Praag een iets minder zonnige bestemming. Al zijn temperaturen van 14-19 graden en april en mei ook zeker heerlijk! Praag is een ontzettend leuke stad bomvol mooie bezienswaardigheden. Onze favoriet is de oude stad waar je geweldige gebouwen en sfeervolle straatjes vindt. De Karelsbrug is meestal wel heel druk, maar steek ‘m toch even over om bij de wijk Malá Strana te komen. Hier vind je de Praagse Burcht waar je de wisseling van de wacht kunt zien. Vanuit de Petrînheuvel heb je een geweldig uitzicht op de stad! Ook is Praag een echte budgetbestemming, ideaal dus!

Wij combineerden een stedentrip Praag met een roadtrip Oostenrijk. Aanrader!

Ook fijn in Europa:

Blogger Judith van Worldwife heeft 15 aanraders voor bijzonder overnachten in Europa!

Wat is jouw aanrader voor mijn artikel fijne bestemmingen in de lente?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga echter geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. Ik deel in mijn artikelen niks anders dan mijn persoonlijke mening. Lees ook mijn disclaimer.

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply Saskia 8 april 2018 at 11:29

  Griekenland wil ik zeker ooit nog eens heen, andere eilanden ontdekken. Maar ook zeker Spanje of Portugal lijkt me echt prachtig om te bezoeken.

  • Reply Marcella 15 april 2018 at 17:23

   Ik denk dat Griekenland, Spanje en Portugal echt heerlijke bestemmingen voor jullie zijn! Lekker genieten van de zon!

 • Reply chucky1012 8 april 2018 at 11:38

  Prachtige landen en tips waar men dit voorjaar naar toe kan gaan 👌

  • Reply Marcella 15 april 2018 at 17:38

   Echt heerlijke bestemmingen!

 • Reply Shirley 8 april 2018 at 15:05

  Naar de zon in Spanje klinkt heel fijn. Zelf beland ik ook nog wel eens in de kou eigenlijk, maar Zuid-Europa lijkt me voor volgend jaar een goed idee.

  • Reply Marcella 15 april 2018 at 17:40

   Ik vind het juist altijd heerlijk om de eerste zonnestralen op te vangen op een zuidelijke bestemming. Verwacht geen absolute warmte, maar een graadje of 15 vind ik al heerlijk in januari of februari!

 • Reply Lizette 8 april 2018 at 16:42

  Heerlijke tips!!! Fijn om weer even te zwijmelen over deze plekken. In de lente is het er nog lekker aangenaam warm, in de zomer lijken Sevilla en Rome me te heet. Of combineren net als jij deed met een trip naar de kust.

  • Reply Marcella 15 april 2018 at 17:41

   Ja joh, het lijkt me echt veeeels te warm in Spanje of Italië in de zomer! Wij waren wel in juni of juli in de Dolomieten, en in de bergen was het aangenaam. Zaten we na het wandelen in een stadje te lunchen, dan was het echt wel te heet. Ik ben meer van net wat meer warmte in het voorjaar 😉 Echt warm is het er in januari of februari niet, maar ten opzichte van Nederland vind ik het wel erg fijn!

 • Reply Yvonne 8 april 2018 at 22:36

  Zeker fijne bestemmingen. Sevilla staat hier nog steeds op het lijstje. Je zou het trouwens niet zeggen, maar de Baltische staten zijn ook perfect in april en mei. Niet heel warm, wel heel veel uren zon!

  • Reply Marcella 15 april 2018 at 18:04

   Oei, goede tip Yvonne! Ik wil graag meer zien van de Baltische staten!

 • Reply Daphne de Vries 9 april 2018 at 12:19

  Weet je dat de enige stad in dit lijstje die ik wél bezocht heb Praag is? En dat is echt al jaren geleden! Ik zat toen in havo 4, kun je nagaan! Genoeg inspiratie dus voor mij voor een heerlijke lentetrip!

  • Reply Marcella 15 april 2018 at 18:05

   Dan moet je zeker eens meer bestemmingen van dit lijstje ontdekken Daphne! Ik was met 4 Havo in Londen, dus ik moet ook zeker terug om die steeds beter te ontdekken!

 • Reply Janet | thatonetime 9 april 2018 at 20:05

  Heerlijke tips! Ik ben wel weer toe aan een leuke citytrip!

  • Reply Marcella 15 april 2018 at 18:05

   Welke bestemming wordt het Janet?

 • Reply Mirre 10 april 2018 at 10:28

  Lissabon is echt mijn favoriet, maar Sevilla schijnt ook een hele fijne stad te zijn. Ik was een keer in het voorjaar in Spanje en toen was het inderdaad al warm zat, dus in de lente zijn citytrips naar het zuiden van Europa ideaal!

  • Reply Marcella 15 april 2018 at 18:07

   Sevilla is echt heel leuk Mirre! Wij gaan meestal net voor de warmte uit naar Spanje, dus we treffen vaak een graadje of 15. Moet eigenlijk eens iets later gaan in maart of april, dus treffen we vast heerlijk lenteweer!

 • Reply Sanne 10 april 2018 at 20:03

  Leuk! Ik zou Sevilla wel willen bezoeken. We zijn toevallig vorige week in Dubrovnik geweest. Ook een echte aanrader!!

  • Reply Marcella 15 april 2018 at 18:08

   Leuke aanrader Sanne, ik ben erg benieuwd naar Dubrovnik!

 • Reply Jessica 12 april 2018 at 09:37

  Sevilla is absoluut een van m’n favorieten, zowel voor de lente als de rest van het jaar haha ;p Rome is ook zeker fijn om in de lente te bezoeken, toen ik er was was het druk maar niet overladen met toeristen (zoals ik soms in de zomer op foto’s zie). Ik vind Duitsland in de lente trouwens ook erg fijn, lekker wandelen in het Rijngebied of het Zwarte Woud 🙂 En het is dicht bij huis, dus perfect voor een weekendje weg!

  • Reply Marcella 15 april 2018 at 18:12

   Wij gaan volgend weekend toevallig naar Duitsland, dus dat komt goed uit 😉 Ik zag van de week wintersport-foto’s voorbij komen, maar daar heb ik nu écht niets meer mee hoor! Ik begreep dat het bij jou ook even koud is/was?

   • Reply Jessica 17 april 2018 at 09:36

    Leuk, have fun alvast! Haha maart is op zich nog een prima maand om van de wintersport te genieten, maar ik kan me er momenteel ook weinig bij voorstellen ;p Het was hier vorige week inderdaad ook erg koud, liep vaak met m’n winterjas rond brr…. Maar gelukkig is het weer nu een stuk beter 🙂

    • Reply Marcella 17 april 2018 at 11:16

     Ik zag gisteren een foto van jou in bikini, dus dat is mooi bewijs van het mooiere weer. Hier wordt het de komende dagen heerlijk weer, en in Duitsland komend weekend ook, dus daar gaan we lekker van genieten! 🙂

 • Reply Esther 12 april 2018 at 11:47

  Hele fijne bestemmingen voor in de lente. Sevilla is toch wel mijn favoriet. Inmiddels ben ik er meerdere keren geweest en ik vind de sfeer fantastisch. Ik heb een tijd in Valencia gewoond, dus deze zou ik zelf ook nog toevoegen aan het lijstje!

  • Reply Marcella 15 april 2018 at 18:14

   Valencia is zeker een goede toevoeging Esther! Ik heb alleen per land 1 bestemming gekozen en omdat we Sevilla combineerden met een mini roadtrip is dat ‘m geworden. Maar de sfeer in Valencia is absoluut erg fijn!

 • Reply Sabine 12 april 2018 at 17:31

  Heerlijke bestemmingen! Zou Chios en Sevilla dolgraag bezoeken. In Praag was ik volgens mij in de herfst. Als ik het me goed herinner, is al lang geleden haha

  • Reply Marcella 16 april 2018 at 10:12

   Chios en Sevilla zijn zeker mooie bestemmingen om te bezoeken Sabine! Ik denk dat je het er echt heerlijk vindt!

 • Reply Kelly 13 april 2018 at 19:56

  Sevilla staat nog steeds op het lijstje 😉 Rome was ik in de zomer en dat is echt zo ontzettend warm. Daarentegen kregen we wel een gratis overnachting vanwege het seizoen dus dat was weer mooi meegenomen.

  • Reply Marcella 16 april 2018 at 10:41

   Zeker nog eens naar Sevilla Kelly, zo’n mooie stad! Ik wil zeker nog eens terug naar Rome, maar niet in de zomer 😉

 • Reply Lizzie | Globalizious 15 april 2018 at 11:18

  Wat een zaaalige steden noem je hier. Ik ben alleen in Chios nog niet geweest, de andere steden ken ik. Ik heb ook echt genoten van verschillende reisjes en bezoeken daar.

  • Reply Marcella 16 april 2018 at 10:48

   Leuk dat je de steden kent! Op Chios is juist de stad niet het leukste, maar simpelweg rondrijden op het eiland en op ontdekking gaan is er heel erg fijn! Ik wil nu zeker meer Griekse eilanden ontdekken!

 • Reply Maud 20 april 2018 at 07:44

  Wat een fijne bestemmingen allemaal! Zeker in het voorjaar vind ik het altijd leuk om een zuidelijke stad te bezoeken. Eerder maakte je me al enthousiast over Sevilla en nu ook weer! Rome, Praag en Chios ben ik al eens geweest, prachtige bestemmingen!

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 15:50

   Dat wordt een tripje naar Sevilla boeken Maud! Ik wil nog eens naar Malaga, daar maakte je mij enthousiast over!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 23 april 2018 at 19:56

  Ik ben in april / mei eigenlijk nog nooit weg geweest. Dit jaar gaan wij naar Parijs en Londen, omdat we daar gewoon nog eens heen willen. Rome is sowieso heerlijk, ook in de winter! Sevilla lijkt mij wel echt een perfecte bestemming voor de lente. Praag bezochten wij al een, maar nooit in de lente, het is sowieso een geweldige stad!

  • Reply Marcella 29 april 2018 at 15:51

   Wat fijn dat jullie naar Parijs en Londen gaan, lijkt me een toffe combinatie! Londen staat voor ons ook op het lijstje voor dit jaar. Misschien in juni of augustus!

  Leave a Reply