Na een heerlijk lang weekend op Chios vlogen we terug met een stopover Athene. We hadden 6 uur de tijd voordat we verder vlogen, dus wij vonden dat we wereldwonder Akropolis best konden bezoeken. Het werd een vliegensvlug uitstapje!

Olympic Air

De verkeerde kleur

Vanuit Chios vlogen we al om 6:10 uur met ons propellervliegtuig van Olympic Air naar Athene. Oef, dat was vroeg opstaan! Drie kwartier later landden we op de luchthaven en hadden we bijna 6 uur wachttijd voor onze vlucht terug naar Schiphol vloog. Op naar het centrum! Onze koffer werd doorgelabeld naar Nederland, en we borgen een deel van onze handbagage op in een locker zodat we onze handen niet vol hadden tijdens de trip naar het centrum. Om daar te komen moesten we de trein nemen voor een ritje van drie kwartier. We kochten keurig een kaartje bij het loket en kregen het advies om de ‘blauwe lijn’ te nemen, die zou bijna vertrekken. Bij het perron zagen we alleen een trein met een oranje lijn met de bestemming in het Grieks (onleesbaar dus). Pas toen de trein weg reed bleek dat we die hadden moeten hebben. De volgende ging pas een half uur later, en we hadden al zo weinig tijd tijdens onze stopover Athene…

Zoek een fijn onontdekt pareltje in Griekenland? Blogger Yvonne vindt schiereiland Pilion erg tof! Je vindt dit pareltje op 4 uur rijden vanaf Athene.

Athene Greece
Akropolis Athens
Akropolis Athens
Akropolis Athens
Akropolis Athens

Snel naar de Akropolis

Een half uur later konden we dan toch met de trein naar het centrum en drie kwartier later waren we er. Eerst zijn we even naar de Starbucks gegaan voor het toilet, een drankje on the go en een mok voor Jan’s flinke collectie met stedenmokken (Chios heeft geen Starbucks). En toen door naar de Akropolis!

De Akropolis van Athene is de 156 meter hoge tafelberg in de Griekse hoofdstad, oorspronkelijk door een vruchtbare vlakte omringd, op veilige en toch niet verre afstand van zee gelegen, die zich bij uitstek leende tot een nederzetting. Door de ligging is de Akropolis van kilometers ver te zien voor wie Athene nadert.

Een timelapse!

Omdat we intussen al wat later op de ochtend waren, moesten we in de rij voor een kaartje én voor de toegangspoort. Op zich is dat niet erg natuurlijk, maar voor ons kostte het veel tijd. Eenmaal binnen hadden we een uurtje de tijd en dus zijn we maar rechtstreeks door gelopen naar de Akropolis. Voor de andere bezienswaardigheden hebben we amper de tijd genomen. We voelden ons best wel Japanners, zo haastig. Wereldwonder Akropolis zat flink in de stijgers, en het was er heeeel druk. Een foto zonder andere mensen hebben we niet. Toch hebben we ‘m wel kunnen zien! Bij de Akropolis is ook een tof uitzichtpunt waar je een geweldig zicht hebt over de stad (foto onderaan). Wat een prachtige stad! Helaas hadden we niet meer tijd vanwege onze stopover Athene, maar we komen er graag nog eens terug!

Meer tips voor Athene lees je op het blog van Jenny!

Meer Griekenland:

Meer stopovers:

Wil jij een stopover Athene doen?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Akropolis Athens

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

14 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
chucky1012

Jammer dat jullie ted weinig tijd hadden omdat jullie een trein gemist hadden.
Prachtige foto’s!

Aniek

De Akropolis móet je gezien hebben inderdaad! Ik bezocht hem de dag nadat ik de marathon van Athene had gelopen. Ik ben ongeveer omhoog gestrompeld…. maar met je medaille kreeg je gratis toegang én feliciteerde iedereen je. Dat was ook wat waard 🙂

Gabriëlle

Super leuk om zo’n wereldwonder te kunnen bezoeken. Heel vervelend als je dan de trein weg laat gaan, zeker als je zo weinig tijd hebt. Akropolis lijkt mij echt bijzonder om te bezoeken.

Jenny

De akropolis is inderdaad erg druk!

Wij hadden eeb combi-ticket en konden zo de rij mijden. Wel zo fijn.

Lizette

Wauw, dat was echt een flits bezoek! Maar fijn wel dat je het toch mee hebt kunnen pikken. Ik was er de vorige winter en spendeerde er makkelijk een halve dag (maar ben idolaat van Griekse geschiedenis). Gelukkig zijn er in dat seizoen een stuk minder toeristen, dus als je nog eens terug wilt. 😉

Maud

Athene staat al zo lang op mijn bucketlist. Ik ben een enorme Griekenland-fan! De akropolis mag dan niet ontbreken, maar ik hoop wel langer dan 6 uurtjes in Athene te zijn.. Hihi.

Davina

Je hebt ’t toch maar gezien hé. En wie weet komt ’t er wel eens van om terug te gaan 😉 Ik ben alvast een beetje jaloers!

14
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x