Vorig jaar reisden we door Europa. We combineerden een stedentrip Praag met een roadtrip Oostenrijk. We startten met één nachtje in Leipzig en reisden door naar Praag. Onze eerste kennismaking met Tsjechië was zeer positief! In Praag verkenden we een paar dagen de onwijs leuke stad. Ik zette de todo’s van Praag voor je op een rij.

De oude stad van Praag

Ons appartement zat dichtbij de Kruittoren. Vanaf daar liepen we door de schattige straatjes van de oude stad. Hier vind je veel souvenirwinkels vol matroesjka’s, maar ook gezellige restaurantjes en natuurlijk het beroemde Oudestadsplein met het Astronomische Klok uit 1410 (geen aanrader, die klok). Pas op de laatste dag ontdekten we de moderne, hippe winkelstraat van Praag. Ik vond er weinig aan, het was veel minder sfeervol.

Praag

Vreemde valuta

Natuurlijk, de euro is handig. Maar toch heeft het wel wat, dat vreemde geld. En de koers was gunstig, dus we gingen op pad met een flinke stapel Tsjechische Kronen. Normaal gesproken pinnen we vrij veel, maar vooral met een andere valuta heb ik graag een stapel ‘vreemd geld’ in mijn portemonnee. Het is altijd even wennen aan de onbekende munten en biljetten, maar dat heeft juist veel charme!

Karelsbrug, Praag

Flaneren over de Karelsbrug

Via de Karelsbrug (Karlův most) loop je vanuit de oude stad onder de Bruggentoren door naar de de wijk Malá Strana. Het is de bekendste brug van Praag en dé attractie van de Praag. De brug is altijd vol met toeristen en souvenirverkopers. Onder de Karelsbrug ligt het hippe Kampa-eiland omsloten door de rivier de Moldau. Tijdens ons bezoek aan Praag was dit eiland helaas afgesloten vanwege de hoge waterstand.

St.-Vitus Kathedraal Praag

De wijk Malá Strana

Aan de andere kant van de Karelsbrug vind je Malá Strana (Kleine Zijde). De wijk dateert uit de 13e eeuw en je vindt er fijne knusse straatjes en prachtige gebouwen. De Praagse Burcht (Praszký Hrad) is één van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld. De Burcht ligt op een heuvel en vanaf daar heb je prachtig uitzicht over Praag. Je kunt urenlang dwalen door het complex, maar ook zonder toegangskaartje kan je veel bekijken. Zo hadden wij mazzel en konden vlak voor sluitingstijd nog even een kijkje nemen in Het Gouden Straatje met de piepkleine 17e-eeuwse huizen. Ook de St.-Vitus kathedraal uit 1344 kan je gratis bezoeken en is absoluut een kijkje waard. Op elk heel uur kan je de wisseling van de wacht bekijken op het slotplein. Het gaat rap, maar is leuk om te zien.

Praag

Petrinheuvel met de nep-Eifeltoren

In het zuiden van Malá Strana vindt je de Petrînheuvel. Deze heuvel is 318 meter hoog en is één van de meest groene gebieden van Praag. Je kunt er wandelingen maken met een geweldig uitzicht over de stad en de Praagse Burcht. Je vindt hier ook de Petrîntoren, de Eiffeltoren-lookalike uit 1891. Voor een paar euro kan je de 60 meter hoge toren op voor het mooiste uitzicht over de Stad van de Honderd Torens.

Broodrol Praag

Goed eten voor weinig geld

In Praag eet je goedkoop. Het is even puzzelen wat voor gerechten er op de kaart staan want lang niet alle menukaarten zijn in het Engels. Lief at een heerlijk vleesgerecht, ik een fijne vegetarische salade en we betaalden nog geen twintig euro, inclusief drankjes. Ook de pizza’s smaakten prima en we kookten een keer in ons fijne appartement. Bij de Praagse Burcht kochten we een broodrol met suiker en kaneel, echt onwijs lekker!

Cesky Krumlov, Tsjechie

Leuk stadje: Český Krumlov

Mocht je op doorreis zijn, dan is het schattige stadje Český Krumlov absoluut een aanrader. Wij vonden het stadje op onze route naar Salzburg en bleven er te lang hangen op een fijn terras aan de rivier de Moldau. Český Krumlov is klein, maar sfeervol. Ga vooral ook naar het kasteel voor het mooiste uitzicht over de stad!

Wat ik je niet kan aanraden is het dansende huis van Praag. Uiteraard, het ziet er tof uit, maar het was een onwijs eind lopen en ter plekke is er gewoon weinig te zien. Het is de moeite niet waard, echt niet. 

Boek je activiteit!


Ben jij wel eens in Tsjechië geweest? Heb je aanraders voor mij?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

20 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
biancakramer91

Veel over gehoord! Lijkt me een mooie stad. Leuk ook in combinatie met een Roadtrip!

Carpe Diem

Leuke blog over Praag. Voor mij is het alweer een aantal jaar geleden dat ik er geweest ben. Vond je de oude klok niet mooi? Ik vond ‘m destijds wel erg mooi.

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Ik ben nog nooit in Praag geweest, maar het lijkt me zo’n mooie stad! Leuk om over te lezen :)!

Mandy- All Lovely Things.nl

Leuke tips! Praag lijkt me een onwijs mooie en leuke stad.

Ester

Ik ben al een aantal keer in Praag geweest en je ziet hoe het steeds toeristischer wordt. En vergeleken met andere steden/dorpen in Tsjechië: duur! Maar alsnog een bezoekje waard!

Jenn

Ik ben twee keer in Praag geweest, prachtige stad!

Anouk

Praag lijkt mij zo’n leuke stad! Ik hoor er echt heel veel goede verhalen over!

Taina

Deze blog komt mij goed van pas! In maart ga ik vier dagen naar Praag:)

Taina

Thanks!

Sandra van Bijsterveld

Ik ben gek op Praag maar zeker ook op Český Krumlov inderdaad – veel kleiner maar heel sfeervol. De laatste keer dat ik in Praag was, at ik ook zo’n Trdelnik bij de Praagse burcht. Lekker! Leuk om op deze manier in gedachten weer even terug te zijn. Český Krumlov zie ik in het voorjaar weer, als ik op wintersport ga in Tsjechië.

Sieds | siedsmytravels.nl

Leuke post over Praag met nuttige tips en mooie foto’s! Ik wil zeker nog een keer Praag bezoeken, terwijl Tjechië mij verder niet echt trekt, maar dat is meer een gevoel.

Saskia

Mooie tips. Micht het zich eens voordoen, zal ik deze stad zeker bezoeken. Maar eerst mijn echte wishlist eens afwerken.

Wanda

Praag… ben er 3 keer geweest en de joodse wijk is toch wel mijn favoriete wijk om door heen te slenteren. Ook de rest van Tsjechië is wel bekend terrein voor ons, Reuzengebergte en West-Bohemen. Beide leuke streken maar na een weekje hebben we het dan wel gezien. Heerlijk eten voor weinig geld, bevolking die weinig of niet duits/engels spreekt en te weinig bezienswaardigheden die ons lang genoeg kunnen boeien.. Terezin, concentratiekamp, vonden we trouwens wel interessant…

Eva

Ik ben drie, misschien vier, jaar geleden voor het eerst naar Praag geweest en ik vond er eerlijk gezegd niet zoveel van maar alle verhalen van iederen doen me toch bijna verlangen eens terug te gaan om het te herontdekken! Tsjechie vind ik trouwens wel helemaal geweldig, vroeger een paar keer wezen kamperen in de zomer 🙂

Linda

Ik wil al jaren naar Praag en vorig jaar zou ik eindelijk eens gaan, maar toen besloot ik toch weer naar Noorwegen te gaan.. Volgend jaar moet het er maar eens van komen.. Ga deze blog even opslaan 😉

Linda | travellersoftheworld

Praag is zo mooi! Ik ben echt verliefd geworden op die stad, maar ik heb zoveel nog nooit gezien. In deze winter willen we waarschijnlijk terug (als het lukt met vrij krijgen enz.) In de winter lijkt me dit namelijk nog veel magischer.

20
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x