Fietsen in Sevilla is leuk! Op onze eerste dag stapten we meteen op de fiets. Een perfecte manier om een eerste indruk te krijgen van de stad! Wil je zelf fietsen in Sevilla?

Seville, SpainFietsen in Sevilla – Andalucia Tours and Discovery

Wij deden een heel leuke en informatieve fietstour met Andalucia Tours and Discovery. Meteen op onze eerste dag in Sevilla, zodat we een goed beeld kregen van de stad. Dagelijks vertrekt de tour om 10 uur bij Calle Santas Patronas, 29, en in het hoofdseizoen kan je ook om 17 uur opstappen. De fietstour duurt 2,5 uur en kost €30,- voor volwassenen en €24,- voor kinderen tot 18 jaar (2024). Je kunt de fietstour doen elke dag doen in het Engels, Nederlands en Spaans. Meer informatie en boeken doe je via de website van Andalucia Tours and Discovery.

Triana, SevilleTriana bridge, SevilleFietsen in Sevilla – Triana Bridge

Onze eerste stop was bij Puente de Isabel II (of de Puente de Triana), een boogbrug over de rivier Guadalquivir. De brug werd gebouwd tussen 1845 en 1852 en verbindt de wijk Triana met het stadscentrum. Ons werd verteld dat er vroeger over een rits bootjes naar de overkant van het water gelopen werd. Oversteken met een brug is toch een stuk handiger. De wijk Triana is vooral bekend om de fabrikanten van aardewerk en azulejos, maar ook vanwege een aantal beroemde stierenvechters en de flamenco.

Church of Santa Ana, Seville Fietsen in Sevilla – Church of Santa Ana

De is de oudste kerk van Sevilla vind je in de wijk Triana. Santa Ana stamt maar liefst uit het jaar 1248. We hebben de kerk alleen van buiten bekeken, maar de binnenkant schijnt ook onwijs de moeite waard te zijn. Je kunt de kerk bewonderen voor een lage toegangsprijs.

University SevilleFietsen in Sevilla – University Seville

De universiteit werd in 1505 opgericht als Colegio Santa María de Jesús. In de 17e eeuw zat de Royal Tobacco Factory in dit gebouw. Hier rolden voornamelijk vrouwen gedurende de dag heel wat sigaren. Intussen zitten er ongeveer 70.000 studenten op de universiteit. Je vindt er de faculteiten Literatuur en Filosofie, en Geografie en Geschiedenis. De bibliotheek heeft zo’n 777.000 documenten in haar bezit. Leuk om even een kijkje te nemen tijdens het fietsen in Sevilla, al is het van achter het hek!

Kathedral Seville Giralda Tower, SevilleCathedral of Seville & Giralda tower

De Kathedraal van Sevilla is na de Sint-Pietersbasiliek in Rome en de St Paul’s Cathedral in Londen het grootste kerkgebouw van Europa en het grootste gotische kerkgebouw ter wereld. De kathedraal is gebouwd in de vorm van een vijfbeukige kruiskerk met kapellen en is van binnen 127 meter lang, 83 meter breed en 43 meter hoog. In de kathedraal vind je – naast volop versieringen – de tombe van Columbus. Sinds 1987 staat de kathedraal op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO.

Bij de kathedraal hoort de 104,5 meter hoge klokkentoren Giralda. Deze toren vormt het herkenningspunt van de stad. Je loopt in de toren omhoog via brede hellingen, wat het een aangename klim maakt. Bovenop heb je een prachtig uitzicht over Sevilla, echt de moeite waard!

Real Alcazar, SevilleFietsen in Sevilla – Real Alcázar

Tegenover de kathedraal vind je de ingang van Real Alcázar. Tijdens het fietsen in Sevilla vertelt de gids over het paleis, maar als je naar binnen wilt, dan moet je later even terug komen. Er staat altijd een lange rij, dus als je naar binnen wilt moet je even geduld hebben. Het paleiscomplex is waarschijnlijk het oudste koninklijk paleis van Europa dat nog in gebruik is. Het Alcázar werd in 1987 op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Het paleiscomplex omvat ook uitgestrekte tuinen in verschillende stijlen, van Moors tot renaissance. De televisieserie Game of Thrones werd in en om het paleis gefilmd.

Marcella, Plaza de EspanaFietsen in Sevilla – Plaza de España & Maria Luisa Park

De laatste stops van de fietstour zijn Plaza de España en het aangrenzende Maria Luisa Park. Echt, Plaza de España is supermooi! Het enorme plein is tot in detail versierd met de mooiste mozaïeken, kleuren en andere details. Het is heerlijk om er rond te struinen en je er te laten verrassen. Hier moet je dus na de fietstour ook nog even naar terug gaan. Je loopt er met gemak een uur rond, en blijft je verrassen over de details. Langs de versierde zuilen, bruggetjes, gebouwen en relingen vol kleurrijke mozaïeken. It’s all in the detail!

Meer zien van dat mooie plein? Bekijk dan mijn artikel Plaza de España – Het mooiste plein ter wereld!

Boek je activiteit!


Fietsen Sevilla

Fietsen Sevilla

Meer leuks in Spanje:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

19 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl

Aan die universiteit heb ik dus gestudeerd, haha! Tof toch? De fietstour geeft je de highlights zo te zien, leuk! Wij deden meestal free walking tours maar die slaan Triana over.

Ilona Beekman

Ziet er fantastisch uit. Lijkt me geweldig om zelf daar te mogen fietsen.

Anita H.

Geweldig. Ik doe mee.

Sanne

In Sevilla heb ik niet gefietst, want het was ook +40 graden haha. In Valencia en Barcelon wel en vond ik het erg leuk. Zo zie je veel van de stad.

Jan

Oh, wow! Ik ben al maanden aan het sparen om naar Sevilla op reis te gaan. Dit zou echt een bonus zijn 😀

Diana

Lekker sportief, fietsen. 😊 🚲

Margje Kooistra

Dankzij jou en Jan zijn wij heel enthousiast over Sevilla. En op de fiets een stad verkennen is super leuk. Ik doe dus graag mee!

Femke B

Superleuk! Wij gaan een lang weekend naar Sevilla en willen veel per fiets gaan doen 🙂 Zou heel gaaf zijn om zo’n fietstour te winnen!

Lieke van Veen

Sevilla lijkt me een erg mooie stad. Wij gaan dit jaar naar Santa Susanna en Barcelona.

Diana

Fietstochten in steden zijn geweldig. Zelf gefietst in Bangkok en heb de meest mooie plekjes van oud Bangkok gezien. Leuke actie! En ben verzot op je foto’s van de reis door Sevilla.

Nanouk

Een fietstocht is echt de perfecte manier om een stad te leren kennen! Je ziet t gelukkig in steeds meer steden. Hebben ze ook fietsen met kinderzitjes? Of mag je aansluiten met je eigen fiets met kinderzitje(s)? Zo ja, dan doe ik graag mee aan de winactie 🙂 We willen volgende winter namelijk weer overwinteren in Zuid-Spanje 🙂

Kelly

Fietstochten zijn altijd zo leuk! Ik probeer altijd een fietstocht te ondernemen want je ziet de stad op een hele andere manier. Vorig jaar heb ik ook in Bangkok gefietst. Mocht ik dit jaar misschien naar Sevilla gaan, stap ik zeker op de fiets.

Esther

Sevilla is zo’n fantastische stad. Ik ben er nu een aantal keer geweest en blijf het zo’n mooie stad vinden. Fietsen heb ik er nog nooit gedaan. Meestal alles gewandeld en sommige afstanden zijn er best flink, dus een fietstour lijkt me erg leuk!

Ellen

Wij gaan komende zomer die kant op, leuk om zo alweer ideetjes op te doen. Vond het een erg leuk filmpje

Jee plus Jee

Op vakantie gaan we altijd fietsen in Duitsland. Benieuwd hoe fietsen in Sevilla zal zijn! Wij loten dus graag mee…

Jessica

Fietsen in Sevilla is inderdaad heel erg leuk (haha lekker Hollands hè ;p). Je kunt dan toch net wat sneller en beter een indruk van de stad krijgen dan tijdens een wandeltocht. Het blijft overigens wel grappig om te zien hoe ‘normaal’ het voor Nederlanders is om op een fiets te stappen, terwijl dat voor bijvoorbeeld Amerikanen soms nog best een gestuntel is :p

Fietstours in Sevilla

Seville is one of the most beautiful places in Spain!!!

19
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x