Op regenachtige dagen kriebelt het bij mij om de zon op te zoeken. Maar wist je dat een herfstige trip ook fijn kan zijn? In 5x fijne bestemming in de herfst lees je er alles over!

Barcelona
Giralda Tower, Sevilla

Een Spaanse stad

Wil je ook in de herfst warmte, dan is een stedentrip naar een Spaanse stad ideaal. Wij deden al eens een citytrip naar Barcelona in de herfst en genoten van een heerlijke zomerse temperatuur. In Valencia, Sevilla en Ronda liepen wij in de winter in onze trui en zomerjas. Ik hou ervan om het zomerseizoen nog een stukje door te trekken. Zo zag ik laatst dat het eind november in Malaga nog een graad of 19 kan worden. Mijn wishlist is uitgebreid! En heb je meer tijd, bezoek dan zeker Tenerife of Mallorca. Zonzekerheid en volgens mij de perfecte eilanden voor een fijne roadtrip. In Spanje kan je makkelijk een stukje natuur aan je stedentrip toevoegen. In een paar dagen kan je al best veel zien in een mooi natuurgebied. Zo reden wij vanuit Sevilla naar Ronda en gingen wandelen in Sierra de Grazalema. Aanrader!

Meer Spanje!

Newcastle, Engeland

Newcastle

Een aantal jaar geleden vaarden wij met de boot naar Newcastle voor een stedentrip. Alleen al de bootreis is een leuk ervaring, maar de stad zelf is helemaal top. In november vind je al overal prachtige feestverlichting en dat maakt je stedentrip Newcastle extra sfeervol. Op de heen- en terugweg sliepen we op de boot en we hadden één nachtje in Newcastle. Wij sliepen in hotel Jurys Inn en genoten van het uitzicht op de kleurrijk verlichte Millennium Bridge. We gingen shoppen, bewonderden het uitzicht vanaf The Baltic en namen een kijkje bij Castle Keep & St. Nicholas Cathedral. Een stedentrip Newcastle is een fijne bestemming in de herfst!

Meer Engeland!

Northern Ireland, coastNorth Ireland Coast

Een roadtrip Noord-Ierland

Drie jaar geleden vierden we mijn verjaardag in Noord-Ierland. Het is lastig om begin november in Europa een bestemming te vinden met een aangename temperatuur. In Madrid of Venetië lopen met 12 graden is ‘m toch niet helemaal vind ik. En dus kozen we voor een herfstige roadtrip Noord-Ierland. We reden door een landschap vol herfstkleuren over de mooiste weg van Noord-Ierland. Jan liep over de engste touwbrug Carrick-a-Rede en op mijn verjaardag zag ik de zon onder gaan bij de Giant’s Causway. Supergaaf, zeker een fijne bestemming in de herfst!

Meer Noord-Ierland!

Marrakech
Marrakech

Marrakech

Als je een kleine 4 uur wilt vliegen is Marrakech een prima bestemming voor het najaar. We liepen overdag in een t-shirt en trokken daar ’s avonds een vestje bij aan. We sliepen in de fijne Riad Palais Des Princesses, namen een kijkje bij Medersa Ben Joesoefmadrassa, paleis El Badi, Jardin Marjorelle en verwonderden om ons het Djemaa el Fna plein. Een totaal andere wereld waar je na een paar uur vliegen al bent. De stad kan wat overweldigend (druk) zijn, dus ik denk dat een tripje naar de woestijn een erg fijne aanvulling is!

Lees ook: City Guide Marrakech

Banks Peninsula, New ZealandMarcella Uxmal MexicoHavana, Cuba

Een verre reis!

Heb je helemaal geen zin in kou, regen en donkere dagen (zoals ik)? Dan is een verre reis jouw ideale bestemming in de herfst. Wij onderbraken het najaar met een roadtrip Mexico en vierden er mijn verjaardag. Eindelijk eens zon én 30 graden op mijn verjaardag! In de winter gingen we op reis naar Nieuw-Zeeland en Cuba en genoten ook daar meestal van heerlijke temperaturen. Onze roadtrip Australië is onze volgende winter-escape en zeker niet de laatste. Minder tijd? Dan is een weekend of weekje naar een warme(re) bestemming ideaal.

Fijne bestemming in de herfst op mijn wishlist:

  • De Canarische eilanden
  • Mallorca & Ibiza
  • Stedentrip Malaga
  • Roadtrip Zuid-Afrika
  • Algarve
  • Curacao
  • Roadtrip Costa Rica

Lees ook:

Welke fijne bestemming in de herfst staat op jouw wishlist?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

16 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda

Wat een leuke bestemmingen voor in de herfst! Ik ging ook naar Newcastle in de herfst en dat was ondanks het weer heel leuk. Verder bezochten wij Malta in de herfst, ook echt een aanrader. Het was daar nog prachtig mooi weer en lekker rustig.

Lizette

Leuk overzicht! Wij hebben gekozen voor een herfst reisje naar Porto in Portugal. Ik kies het liefst voor wat warmere en zonnigere bestemmingen, zeker in de herfst als het thuis zo nat en koud is.

Wanda

Meestal gaan wij in september nog een weekje weg, maar in het verleden zijn we ook twee keer een week geweest in oktober en dat is mij toen ook wel goed bevallen. De ene keer naar de Ardennen waar we echt geluk met het weer hadden en de tweede keer naar de Costa Brava waar het nog heerlijk zomers was. Zoiets zou ik nu ook wel weer willen, maar helaas… mijn vakantiedagen zijn op dus dat zit er niet meer in.

Janet

Ik heb in de herfst niet zo lang vrij om echt een lange reis te maken, maar Marrakesh lijkt me een ideale bestemming in de herfst… of een leuke Spaanse stad inderdaad. Ergens waar de zon schijnt in ieder geval. 😉

Dominique | dominiquetravels.com

Deze herfst ben ik naar Praag gegaan en ga ik nog naar Edinburgh. Ik reis graag in de herst, of het nou koud is of warm ik ben dol op dit seizoen!

Jenny

Leuke bestemmingen! Ik was een paar jaar geleden in november in Spanje en dat is erg goed bevallen.

Ierland lijkt me ook geweldig!

Jenny

Volgens mij was het 15-20 graden… Zeker niet koud!

Aniek

Ik zou nu inderdaad wel een paar dagen in een Spaanse stad willen zijn. Maar Marrakech klinkt ook heerlijk.

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x