Hiken bij Volissos, dat was één van de gaafste activiteiten die we deden op Chios. Ik neem je mee naar de knusse straatjes van het dorp, het vervallen kasteel, het geweldige uitzicht en de wandeling die ons bij de mooiste stranden bracht. Enjoy!

Volissos Chios GreeceChios GreeceVolissos Chios Greece

Rijden over een pas

Ons avontuur op Chios startte met de prachtige mastiekdorpen in het zuiden van het eiland. Vervolgens ontdekten we een stukje van de zuidelijke kust en reden naar Chios-stad. We werden niet blij van de stad (lees: druk en niet knus) maar de regio Kampos was tof en we genoten van een rustig, maar prachtig strand en boulevard vlakbij de stad. Toen stond Volissos op ons programma, een dorpje met 400 inwoners op de helling van een heuvel. Dit dorpje ligt zo’n 40 kilometer ten noordwesten van Chios-stad, om het te bereiken moesten we een pas over rijden. Eenmaal boven was het uitzicht op Chios-stad en de kust prachtig!

Volissos Chios Greece Volissos Chios Greece Volissos Chios GreeceVolissos Chios Greece Volissos Chios Greece Volissos Chios GreeceHet kasteel van Volissos

Het dorpje Volissos stelt weinig voor. Er is een centraal pleintje met een wit kerkje en restaurant waar af en toe het hele dorp bijeen komt. In ons geval was dat voor een begrafenis en daar horen op Chios zoete koekjes bij. Bij dit restaurant ontmoetten wij onze gidsen van Goat Trails voor de hike bij Volissos. Eerst liepen we een eindje omhoog door de kronkelende straatjes van het dorp. Vervolgens klommen we een paar trappen op en kwamen toen bij het kasteel van Volissos. Al is het eigenlijk meer een ruïne want veel van een kasteel herken je er niet. Het uitzicht is waar je voor naar boven klimt. Supermooi om het dorp, het groene landschap en de kustlijn te zien!

Volissos Chios Greece Volissos Chios GreeceVolissos Chios GreeceVolissos Chios Greece Volissos Chios Greece Pomme grenateVolissos Chios Greece Volissos Chios Greece Volissos Chios Greece Limnia Chios GreeceHiken van het kasteel naar de haven

Toen we vanaf het kasteel naar beneden liepen begon de hike pas echt. We liepen een stukje door een rotsachtig gebied, staken een weg over en liepen verder naar beneden. De totale hike was ruim 5 kilometer, maar het landschap veranderde continue. We liepen door een bos, over een vlakte, werden af en toe omringd door boomgaarden en akkers en eindigden onze hike langs de kust. Deze hike is niet bewegwijzerd, maar eigenlijk was het juist ontzettend tof om met een tour op pad te gaan. Onderweg vertelden onze gidsen over de omgeving, de gewassen en de gewoontes van de inwoners op Chios. Heel leerzaam en leuk! Je ervaart het lokale leven. Ik proefde granaatappel en zag hoe cherrytomaten groeien. Uiteindelijk belandden we bij de mooiste stranden en liepen we terug naar Limnia, de haven van Volissos. Hier hadden we onze auto geparkeerd, het dorp ligt een paar kilometer verderop.

Het hiken bij Volissos was één van de gaafste activiteiten die wij deden op Chios. Je kunt een tour boeken bij Goat Trails.

Meer lezen:

Zou jij willen hiken bij Volissos?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

8 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Aniek

Ik wel hoor! Het ziet er uitgestorven uit 🙂 Heerlijk, die granaatappels in de bomen!

Jacomijn Heupink

Ik zou er graag even rondwandelen, gaaf zeg! Die granaatappels, je kunt zo vanaf de boom eten 🙂 #geweldig

ivonne

Lijkt me heerlijk. Wandelen doen wij altijd graag als we op reis zijn, dus dit spreekt me zeker aan.

Felice Veenman

ben gewoon jaloers op deze prachtige wandeling! zou hem dolgraag ook eens maken

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x